Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zonnetje

Zonnetje

27-02-2019 om 19:12

Zonnescherm of aluminium overkapping licht doorlatend

Wij hebben een nieuwe woning met een tuin op het zuidwesten. Achter hebben we dubbele tuindeuren en veel zon in huis. Bewust voor gekozen want wij houden van licht en warmte. Nu ons dilemma. Door de erker achter kost een Zonnescherm bevestigen extra veel. Vrienden adviseren daarom doe dan een vaste overkapping. Dan zit je nog meer buiten. Het nadeel alleen is dat de zon dan niet meer in huis schijnt en dat je niet meer echt in de zon buiten kan zitten vanwege die vaste overkapping.

Wij twijfelen wat we het beste kunnen doen. Daarom graag jullie ervaringen met een overkapping aan je huis. Wat levert dat op. En waar ga je zitten echt in de zon?

Onze tuin is wel breed maar niet heel diep. 10 meter diep ongeveer.

Triva

Triva

27-02-2019 om 19:32

waarom

kun je niet meer in de zon buiten zitten? Je hoeft toch niet onder de overkapping te zitten?

Wij hebben een tuin van 8 meter diep op het noordoosten, aan huis dus altijd schaduw maar achter in de tuin zon. Jij hebt toch zon in de hele tuin?

Wil je nu een zonnescherm zodat je het teveel aan zon uit je huis houdt of wil je iets waar je onder in de schaduw kan zitten als het echt te heet wordt want vergis je niet. Als het hoogzomer is zitten mijn achterburen altijd onder hun zonnescherm anders branden ze weg bij het huis.

Lusithania

Lusithania

27-02-2019 om 19:34

Wij

Wij hebben dit:
https://www.google.nl/search?q=cubola+zonwering&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwivh5_DxdzgAhUIPVAKHdD-AcMQ_AUoAnoECA4QAg&biw=1024&bih=625
Het kost wat maar dan heb je ook wat
Het frame is lelijk maar met storm en regen kunnen wij gewoon buiten zitten als we willen (het doek kun je spannen)
Het werkt verder als een zonnescherm, scherm in of uit.
Maar geen last meer van een bewegend scherm zodra het een beetje waait.

Lusithania

Lusithania

27-02-2019 om 19:35

Oja

Onze tuin is 10 meter diep.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.