Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

De Brexit Live


Leg uit

"Allang. Hoezo?"
Ik ben benieuwd waar deze bewering vandaan komt "En in 1975
Was er niemand die riep dat het referendum over moest ..."
Tot een uur of 11 vanochtend wist je niet eens dat dit referendum ooit geweest was.

Andere discussie

Kaaskopje "Leg uit.. hoezo geen nieuwe huizen?"
Nogal of topic, maar vooruit maar even: Omdat het gebruiken van wat er is altijd milieu vriendelijker is dan nieuw maken.
Nieuw maken kost namelijk energie en levert uitstoot op.

OND

OND

26-02-2019 om 18:42

Er komt uitstel, gevolgd door afstel, mark my words.

Er zal nog een paar jaar gebakkeleid worden, waarna het VK en de EU een memorandum of understanding zullen tekenen. Dat zal erg voorkomend geformuleerd zijn, maar binnenskamers zullen er een paar op de knieën en met de kont omhoog moeten gaan.

Dat er een "contract" is al dan niet, dat dat wettelijk afdwingbaar is en moet uitgevoerd worden, dat is allemaal van geen enkel belang in deze. Je zou verwachten dat de juridische scherpslijpers hier ook enig historisch besef zouden hebben, dat wat verder gaat dan die feitjes die hun gelijk moeten aantonen, quod non.

Ik weet nu al, en al lang, dat er geen brexit komt want ik ben een groot kenner van de Britse samenleving, ik kom regelmatig bij de rechtbank en de Raad van State, maar ik wil dat niet zo aan de grote klok hangen hier. Dat gepoch lijkt me meer iets voor slecht opgevoede pubers, in hun moeizame zoektocht naar volwassenheid.

Yanea

Yanea

26-02-2019 om 21:04

M lavell

Jij weet niet wat ik weet. Beperk je alsjeblieft tot de inhoud, en laat je LOI-cursus mensenkennis lekker thuis. Of beter nog, vraag je geld terug. Je zit er bijna altijd naast.

Pluk

Pluk

27-02-2019 om 08:21

OND

LOL

Ik herhaal de vraag

Yanea, ik kan in je reactie #155 geen antwoord op mijn vraag vinden noch een onderbouwing van je bewering ""En in 1975
Was er niemand die riep dat het referendum over moest ..."
Kun je dat onderbouwen?

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2019 om 10:11

Miriam

Er zijn te weinig oude huizen om meer nieuwe woningen van te maken. En als je het nieuws gevolgd hebt, heb je ook meegekregen dat een groot deel van de bestaande woningen op instorten staan, als er niet ingegrepen wordt, door het indrogen van de grond. Hoe dat verder gaat, vind ik wel spannend. De eigenaren hebben lang niet allemaal het geld om hun huis opnieuw te laten stutten met palen die niet kunnen rotten. Dat zou dus zomaar een soort Groningen-kwestie kunnen worden. Tot hoever gaat de overheid om deze mensen te helpen? En hoe lang doen ze erover om over de brug te komen?

Er wordt zeker wel nagedacht over hoe je bestaande bouw zo kunt ombouwen dat je er met meer mensen weer in terug kunt, of niet per se meer mensen, maar meer huishoudens. Maar dat is niet genoeg. De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn inmiddels richting de 10 jaar gestegen. In de grootste steden mogelijk nog langer. Die cijfers heb ik nu even niet.

Gemeenten en provincies zijn er van doordrongen dat nieuwbouw zo gunstig mogelijk voor het klimaat en het milieu gebouwd moet moet worden. Er wordt nagedacht over materialen, de mate waarin huizen zelfvoorzienend moeten worden, flexibele bouw, die makkelijk om te bouwen is voor een nieuwe functie e.d.. Dat heeft wel tijd nodig. Binnen 30 jaar krijgt het zo'n beetje.

Wij zelf hebben niet veel haast. Het zou prettig zijn als we over een poosje een ander soort huis kunnen krijgen. Gelijkvloers of met een verdieping minder. Het kromme van het huidige beleid is dat wij net zolang op een ander huis moeten wachten als iemand die groter wil wonen. Wij kunnen een jonger gezin aan voldoende woonruimte helpen, maar we zitten hier vast in afwachting van een kleiner huis. Ik zou het slimmer vinden als ze mensen als wij wat plaatsen op de wachtrij laten opschuiven. Ik zeg er maar even bij, dat ik daar nu geen belang bij heb. Wij hopen een huis te krijgen in een nieuw project en dat duurt nog een jaar of 2 minimaal.

Nee

Kaaskopje "Er zijn te weinig oude huizen om meer nieuwe woningen van te maken."
Nee. De leegstand in Nederland is enorm. Bovendien wonen heel veel mensen veel te groot. Dat kan kleiner.
Maar eh... deze discussie past beter in het draadje over de vrije markt.
Daar heeft het alles mee te maken namelijk

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2019 om 10:16

Miriam

Ja het hoort hier niet. Maar ik rond het hier af met dat je er te makkelijk over denkt.

Dat denk je maar....

...

OND

OND

27-02-2019 om 17:18

"Nee. De leegstand in Nederland is enorm.".

Ja, dank zij o.m. AirBNB die Nederlandse asocialen faciliteert in hun fiscaal en sociaal gesjoemel.
Of men is ziende blind, of men is te kwader trouw, M Lavell. Veel nuances daartussenin zijn er niet.

Het plan van een limburger

In het NRC een artikel over de Limburger Hans Maessen, die architect lijkt te zijn van het conservatieve alternatief voor de Backstop: de moderne elektronische grens.
Deze meneer vindt "zijn" idee volstrekt voldoende en verwijt May en Europa koppigheid dat ze er niet in mee willen gaan.
Daarbij moet worden opgemerkt dat hij helemaal niet uitgaat van een zachte grens tussen Noord Ierland en Ierland. Hij benadrukt juist dat er al grenzen zijn: Een valuta grens (Noord Ierland heeft geen Euro, Zuid Ierland wel) en zelfs een bio hazard grens tussen het Engelse en het Ierse eiland: extra controle van vee, etc.
Zijn plan rust eigenlijk op de gedachte om die grenzen nog eens even uit te diepen, er gebruik van te maken, etc.

Wat ik mis in het verhaal van deze meneer is de vrijheid van personenverkeer. Dát is belangrijker voor de (noord)Ierse burgers dan administratief gedoe op de plaats van vertrek van een vrachtwagen met groente, of de nodige gezondheidsverklaring voor de hond.

De Leave voters willen geen Europese stroom van arbeiders en migranten. Men wil aan de grens mensen tegen kunnen houden.
Mensen die in het VK willen werken nemen net zo makkelijk de boot naar Dublin of Rosslare en rijden de Noord Ierse grens over, waarmee ze dus in het VK zijn.

Iets wat alleen maar op te lossen is als er een harde grens tussen het Ierse en het Engelse eiland komt (persoonscontrole), waarmee ook Noord Ieren ineens een paspoort nodig zullen hebben om aan te tonen dat ze Noord Ier zijn.

Maar ik wil voor de discussie best wel doen alsof ik er niks van weet en alsof het complexe plan van deze meneer al die zaken heeft opgelost.
Vooruit, stel nou dat het perfect zou kunnen werken.

Dan begrijp ik werkelijk niet waarom zijn broodheer, de lobbygroep ERG, niet akkoord wil gaan met het plan van May. Dat is namelijk maar een transitie model. Het kan op elk moment worden opgeheven. Elk moment dat er een akkoord is. Elk moment dat iedereen tevreden is. Elk moment dat die zachte grens blijft zoals deze is, etc.

Als het zo'n geweldig plan is, dan is de Backstop geen enkel gevaar.

mirreke

mirreke

03-03-2019 om 13:19

Ondertussen

heeft het VK wel een pagina met informatie wat er gebeurt als het VK zonder deal de EU verlaat.

Bijgewerkt op 19 februari...

https://www.gov.uk/guidance/important-eu-exit-information-for-uk-nationals-if-theres-no-deal

Niet zo compleet

Wat er misschien gebeurt met Britten in de EU als de VK de EU verlaat......
Ik ben nog steeds benieuwd naar wat er gebeurt met EU nationals in de UK, hun pensioen, hun bezit, etc.

May heeft intussen iets gezegd over mensen die al 5 jaar of langer in de UK wonen. Maar hé, dat Brexit referendum is nog niet eens 3 jaar oud dusss.

Nou ja, we zien wel

mirreke

mirreke

03-03-2019 om 19:16

Het is een werkdocument, zeg maar

(cynisch bedoeld natuurlijk)...

Over EU-nationals in het VK... Alles is volkomen onduidelijk. Daar is gewoon niet over nagedacht. Vandaag las ik dat er een groot probleem is voor EU-nationals in het VK en stemmen voor de Europese verkiezingen, na Brexit maar ook tijdens een verlengperiode. En gisteren gisteren dat EU-studenten die net 1 jaar bezig zijn met hun studie, hun studie daar waarschijnlijk niet zullen kunnen afmaken (volgens een lid van de regering).

Mijn partner was vorige week op een beurs, alwaar hij een gesprek kreeg met een Brit. Zij gaf aan dat de meeste Britse bedrijven allang voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, door bv. een hoofdkantoor in de EU te vestigen.

Toch vraag ik me af hoe dat zit: ik werk met enige regelmaat voor een groot Japans bedrijf met een Europese tak, met divisies onder andere in Engeland. Dat bedrijfsonderdeel is superafhankelijk van alle andere divisies, omdat elk deel z'n specifieke onderdelen maakt v/d apparatuur voor dat land. Veel fabrieken zitten in Polen. Elk land assembleert die producten voor het eigen land in een eigen fabriek. Maar voor die onderdelen ben je afhankelijk van de grote fabrieken en dus van intercontinentaal transport. En bestellen op voorhand is ook niet mogelijk, omdat de producten weersafhankeIijk zijn. In het begin werd niet eens geloofd dat die Brexit serieus was.

Als er niet zoveel mensen op zo'n verschrikkelijke manier de dupe waren, was het gewoon lachwekkend dat zo'n land zichzelf zo onder de bus gooit...

Ik ken Nederlanders die er nog wonen, maar weg willen en hun huis te koop/te huur hebben gezet, maar inderdaad niet weten hoe het zit met huur en bezit als ze een huurder vinden.

Ik heb twee Engelse opdrachtgevers, en voor zover ik weet is er niets geregeld voor facturen na 29 maart. Geen EU is dus geen btw-nummer meer, en geldt de regeling voor derde landen. Maar is niet geregeld.
En kan er dan nog wel geld worden overgemaakt vanuit Engeland. En hoe zit het met de privacyregels, met het internet, met servers die in Engeland staan en waar ik gebruik van maak?

Niemand die het weet.

Ik ben hier al twee jaar over aan het mailen, en ik blijf dezelfde nietszeggende antwoorden krijgen (is goed geregeld, zal allemaal wel meevallen, we zijn nu toch ook een internationaal bedrijf, met vestigingen overal.. internet? nooit over nagedacht. Servers? idem...).

Ik weet het niet zo

Ik geloof niet dat jij (klanten in het VK), of mensen met bezit in het VK (waaronder mijn dochter) de echte slachtoffers zullen zijn.

"Zij gaf aan dat de meeste Britse bedrijven allang voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, door bv. een hoofdkantoor in de EU te vestigen."
Nee, niet de meeste.. De meeste Britse bedrijven zijn (net als overal) kleine bedrijven. Die hebben geen hoofdkantoor.

De meeste Britse bedrijven (boeren, bakkers, slagers, garages, prinsshops, franchise ondernemers, postwinkeltjes) hebben helemaal niks geregeld. Er valt voor hen ook niks te regelen. Ze moeten afwachten wat de prijzen gaan doen.

Voor jou en de Japanse firma (en elke andere firma) geldt dat ze gewoon zaken kunnen blijven doen. De tarieven zullen vermoedelijk wijzigen en de formaliteiten. Dat kan tot gevolg hebben dat handel met de UK ongunstiger wordt, maar meer niet.

Ad Hombre

Ad Hombre

03-03-2019 om 20:28

mirreke

"Ik heb twee Engelse opdrachtgevers, en voor zover ik weet is er niets geregeld voor facturen na 29 maart. Geen EU is dus geen btw-nummer meer, en geldt de regeling voor derde landen. Maar is niet geregeld.
En kan er dan nog wel geld worden overgemaakt vanuit Engeland. En hoe zit het met de privacyregels, met het internet, met servers die in Engeland staan en waar ik gebruik van maak?"

Er is ook nog een wereld buiten de EU hoor. Daar kun je ook gewoon zaken mee doen, zij het dat je wat meer gedoe hebt met douane en invoerrechten. Er staat zat EU data op Amerikaanse servers en daar kan iedereen tot dusver blijkbaar prima mee leven.

Het zou mooi zijn als je van dat gezeik met de Avg verlost was met een server in Engeland, maar ik vrees dat dat niet het geval is.

Het is wel tekenend. Dat Brexit gedoe wordt gigantisch opgeblazen alsof het het einde van de wereld is. (dat is trouwens niet exclusief voor de Brexit)

mirreke

mirreke

04-03-2019 om 20:05

Ehm

no-deal brexit:

Er zijn dan geen deals, en dus totale onduidelijkheid over betalingsverkeer, internet- en andere digitale diensten, telefoonverkeer, betalingsverkeer. Ook TM lijkt te doen alsof het alleen om handel (producten) gaat, maar ik heb het als het om mijzelf gaat over diensten. Ik lever ook een dienst, en voor die dienst werk ik vaak met digitale producten van mijn opdrachtgevers die via een server geleverd worden.

Iedereen is slachtoffer van de brexit, de gewone mensen daar, de kleine zelfstandigen daar, de detailhandel, maar ook de mensen buiten het VK die afhankelijk zijn van handel met het VK of die diensten leveren.

Het gaat mij er vooral om, dat ook (grotere) bedrijven niets hebben geregeld... een waanzinnige struisvogelpolitiek, gewoon negeren dan is het er misschien ook niet.

'Het zal lastiger worden', ook dat is nog helemaal niet duidelijk. Er is niks duidelijk, bij niemand.
Erg frustrerend, ik kan daar niet tegen. Veel Engelsen kunnen daar al helemaal niet tegen, depressiecijfers en zelfmoordcijfers stijgen.

Enfin, veel wordt verklaard als je de cultuur van een land met die van andere landen vergelijkt.
Kent iemand de cultuurdimensies van Hofstede? Via onderstaande link kun je bv het VK NL en DE (of een ander land) vergelijken. Dan zie je: Engeland doet veel minder aan langetermijnplanning (goh...!), en Engeland is heel erg individualistisch, nog veel meer dan NL.

https://www.hofstede-insights.com/product/compare-countries/

Wel geregeld

Dan zijn er de regels van de WTO (en alle andere verdragen die onder de EU verdragen liggen)
Precies hier ook zit de grote blinde vlek van de Brexiteers: Brexit betekent helemaal niet vanaf 0 beginnen, maar het doen met al die andere verdragen en regels die er gewoon al zijn.
Bijvoorbeeld de verdragen over de Ierse grens en die op Gibraltar, maar ook vele handelsverdragen die in de loop der eeuwen al gesloten zijn, + de verdragen waar banken zich sowieso aan te houden hebben, ga zo maar door.

Geen paniek dus.
Er zal gewoon adem gehaald kunnen worden.
Het enige wat onzeker zal zijn is of en hoeveel btw er betaald moet worden en of er ook invoerrechten komen en of je überhaupt wordt toegestaan om in Engeland te werken of dat je daar een vergunning voor nodig hebt.

mirreke

mirreke

05-03-2019 om 11:01

Welnee Miriam

Er is nog helemaal nauwelijks iets afgesproken. Ik geloof twee deals. 1 met Israel en 1 met enkele Afrikaanse landen.
Voor de rest gelden idd WTO-regels, maar voor derde landen, en die zijn niet fijn. Zeker niet als je voorheen gewerkt hebt volgens de 76 EU-verdragen.

Maar het is ook volkomen onduidelijk wat er gebeurt als die EU-verdragen zonder meer op een bepaalde datum worden opgezegd. Er is niet duidelijk wat er dan gebeurt met internet, betalingen, telefoon, digitale diensten, enz. enz.
Waarschijnlijk mag er ook niet verder worden gehandeld zonder overeenkomsten, want men weet niet wat er nu in de plaats is. Er is niets gedaan...

Het is echt niet zo dat er een nood-scenario klaar ligt met alle WTO-verdragen en regels en richtlijnen voor alle diensten enz in place. Dat is namelijk niet zo. Was het maar waar...

Er is niet niks

Mirreke, je doet alsof het leven op aarde, de wereld en het betalingsverkeer pas begonnen toen er een EU was en dus dat het allemaal eindigt voor wie geen lid is van de EU.
Is natuurlijk niet zo.
Er wordt ook geld overgemaakt van en naar Tonga, Mozambique en zelfs naar Disappointment Island.

De Europese regels zijn niet de enige regels op de wereld.
Ken je deze site?
https://www.nvb.nl/bankenbrexit/bank-en-brexit/

mirreke

mirreke

05-03-2019 om 17:16

Je doet aan framen

(alsof ik zeur, terwijl ja natuurlijk vergaat e.e.a, dat genormaliseer is zo irritant). En het is ook onzin. Nu zijn ze lid van de EU, en dat was ooit niet voor niets.
En ja, het wordt een drama... als het doorgaat (en ik hoop dus van niet).

Een artikel:

https://www.newstatesman.com/politics/economy/2019/01/why-uk-cannot-see-brexit-utterly-utterly-stupid

'If you talk to almost anyone overseas, except those at the right-wing extreme (like Trump) or part of a tiny minority of the left, their reaction to Brexit is similar that of the former prime minister of Finland. What the UK is doing is utterly, utterly stupid. An act of self harm with no point, no upside. Sometimes outside opinion is based on incomplete or biased information and should be discounted, but on Brexit it is spot on. So why are so many people in the UK unable to see what outsiders can see quite clearly?

The days when Leavers talked about the sunlit uplands are over. Liam Fox has not even managed to replicate the scores of trade deals the UK will lose when we leave the EU. As for independence, Leavers cannot name any laws imposed on the UK by the EU that they do not like. Since the referendum, even public attitudes to immigration have become much more favourable. "

Slechte voorbeelden

Hoe dan? Wat Frame ik precies?
Je geeft wat voorbeelden over jou en zaken doen en japans bedrijf en onderdelen en misschien geen facturen kunnen sturen en dan schrijf je "Als er niet zoveel mensen op zo'n verschrikkelijke manier de dupe waren,"
Sorry, maar ik vind dat schromelijk overdreven.
Ja, het kan vervelend worden. Ja, je kunt een klant verliezen, of werk, of werk niet betaald krijgen, een strop oplopen van enkele duizenden euro's, moeten besluiten niet meer in het VK te werken, dat kan allemaal.
Maar op een verschrikkelijke manier de dupe is van een andere orde.

Ja, het is mogelijk dat er voedselcrisis en sociale opstand volgt. Dat er nog meer gezinnen op straat belanden en dat uit vuilnisbakken etende kinderen het straatbeeld zullen vullen.

Waar het eerst, het VK of in Ierland?
Of glijdt men langs de rand van die afgrond en levert iedereen wat in, maar wordt er zo diep niet gezonken?

Dat weten we nog niet. Het is beide mogelijk.

Maar wat er ook gebeurt: ondernemers met ondernemersproblemen worden niet vreselijk de dupe. Die verdienen mogelijk wat minder, of moeten naar elders vertrekken.

Yanea

Yanea

05-03-2019 om 19:46

M lavell

Dat vind ik ook. Ja, het is vervelend voor veel mensen. Ja, met goede afspraken was de schade waarschijnlijk minder groot geweest. Ja, het zal even duren voor alles weer terug is op het niveau van voor de Brexit (net als nu in Nederland alles weer op het niveau van voor de crisis). Maar de wereld vergaat niet (in ieder geval niet hierdoor 😀).
Ze komen er wel overheen in het VK. En wij in de EU ook.

Ad Hombre

Ad Hombre

05-03-2019 om 19:51

Yanea

Ik vind het wel spannend. Kijken hoe het afloopt. Deze week las ik nog dat de leegloop vanuit het VK naar Nederland nogal tegenvalt. Maar 250 banen of zo. Veel mensen hebben er (psychologisch?) belang bij om te doen of de wereld vergaat.

Dat maakt het moeilijk om in te schatten hoe ernstig de problemen nou echt zijn. Europese landen zijn natuurlijk ook bang van hun eigen electoraat. Als de Britten er zonder veel kleerscheuren vanaf komen, waarom zouden andere landen dan niet uit kunnen stappen? Horreur!

Een kat in de zak

Ad, de Brexit is geadverteerd als grote verlossing. Alsof de zon eindelijk weer op zou komen voor het Britse koninkrijk en al haar onderdanen. Vooral de meest gewone onderdanen zouden er vooral en per direct baat bij hebben: Meer banen, meer geld voor de NHS, meer vrijheid, meer kansen voor ondernemen, goedkopere producten want minder transport, etc.
En nu schrijf jij "Europese landen zijn natuurlijk ook bang van hun eigen electoraat. Als de Britten er zonder veel kleerscheuren vanaf komen, waarom zouden andere landen dan niet uit kunnen stappen?"
Waarmee je Brexit schetst als een naderende orkaan die wellicht misschien toch net op tijd in kracht af zal nemen waardoor de schade mee kan vallen.
En daar doe je dan ook nog van dat meer Europese landen/burgers dat wel zouden willen, zo'n orkaan.
Er is niemand meer die denkt dat Brexit schadevrij zal verlopen voor de Britten.
Hoe klein die schade in zijn algemeenheid ook zal kunnen zijn, het is in relatie tot dat waarvoor het verkocht is twee jaar geleden, een regelrechte kat in de zak voor de gewone man.
De mensen zijn bedrogen door lobbyisten die de gok kunnen wagen, hun halve vermogen erop in kunnen zetten (de rest zit veilig op Guernsey) en er op lange termijn zelfs aan kunnen verdienen.
De meeste leave stemmers hebben helemaal geen geld om in te zetten, laat staan dat ze zich een periode economische teruggang en verlies van waarde van hun goederen of zelfs verlies van hun baan kunnen permitteren.
"Deze week las ik nog dat de leegloop vanuit het VK naar Nederland nogal tegenvalt. Maar 250 banen of zo. "
Dat zijn dus al 250 mensen in Engeland die hun baan verliezen aan Nederland. De andere verhuizingen naar de rest van de wereld zijn er ook nog. Plus het verlies aan werk en banen in de UK. Bloemisten bijvoorbeeld.
Ik vind die hele Brexit een typisch voorbeeld van respectloos gegok over de ruggen van gewone mensen. Maar ik realiseer me ook dat juist die gewone mensen al sinds jaar en dag een diep geworteld wantrouwen naar Europa hebben (het 1975 referendum was er op initiatief van labour).
Dat is dan vooral psychologisch.

Helemaal triest

Van nu.nl
"De Britse overheid is van plan 80 tot 90 procent van alle handelstarieven te schrappen voor import, indien er geen Brexit-deal wordt bereikt. Dat schrijft Sky News woensdag op basis van anonieme overheidsbronnen. "
Moet je nagaan.
Al die boeren en producenten die van Brussel afwilden omdat ze al die regeltjes zo zat zijn, krijgen in ruil voor hun Leave stem mogelijk bijzonder goedkope concurrentie uit... Europa en de rest van de wereld.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2019 om 11:03

Eens

Miriam: Ik vind die hele Brexit een typisch voorbeeld van respectloos gegok over de ruggen van gewone mensen.

Wat er ook verder over gezegd wordt of kan worden, ben ik het hier mee eens. Zoals vaker gebeurd zijn mensen in populistisch geklets getrapt, omdat ze a. geen eigen inzicht en overzicht hebben of dat populistische geklets realistisch is en was en b. omdat ze het wíllen geloven en dus met een soort tunnelvisie niet zien dat er een afgrond aankomt als ze in die tunnel blijven lopen. In ons land leidt dat niet direct tot grote nationale rampen, in de VK ziet het er vooralsnog niet gezond uit. Wat ik zo bizar vind, is dat May voor het referendum niet voor de Brexit was, maar dat totaal overboord heeft gegooid omdat 'het volk dit nu eenmaal wil'. Hoe kun je nu zo'n klus klaren als je er zelf eigenlijk niet voor bent? Ze krijgt bewondering voor haar volharding en dat is waar, ze is daar een meester in, maar iemand die zo soepel van a naar z wist te switchen omdat het volk dat nu eenmaal wilde... hmmmm..... Dat zegt wat mij betreft meer over haar tomeloze ambities dan over hoe betrouwbaar ze is.

mirreke

mirreke

06-03-2019 om 11:48

May wordt gestuurd door haar man

en laat die nou net werken bij een bedrijf dat miljarden verdient aan de brexit...

Volgens mij heb ik dat al eerder gepost.

Maar vrijwel iedereen heeft een verborgen agenda. En laten we niet vergeten dat 'de gewone man' een loer is gedraaid, want men wist niet eens waar men voor stemde, omdat men niet wist wat de EU deed en doet en hoe het allemaal in elkaar stak.

Nog maar eens: het referendum is gemanipuleerd door o.a. Cambridge Analytica. Geïnteresseerden moeten de artikelen van Carola Cadwalladr hierover eens lezen. Ze heeft een prijs voor haar onderzoeksjournalistiek hierover gehad.

https://www.theguardian.com/profile/carolecadwalladr

Een en ander hangt samen met de manier hoe Trump aan de macht is gekomen, op dezelfde manier is het electoraat in de VS bekogeld met specifieke propaganda.

Alles gaat inderdaad over de rug van de gewone man en vrouw. En vergeet daarbij niet de Britten in het buitenland en de EU-nationals in het VK, die niet mochten stemmen...

Ad Hombre

Ad Hombre

06-03-2019 om 17:40

mirreke

Speciaal voor de mensen die denken dat overal een samenzwering achter moet zitten.

"The mark of an educated mind is the ability to entertain an idea without believing it."
-- Aristotle

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.