Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

molletje

molletje

05-03-2019 om 15:42

pumps met knellende achterkant

In de rubriek 'klein leed' het volgende. Ik heb een paar mooie blauwe pumps van Gabor, die ik helaas maar heel even aan kan omdat ze dan pijn gaan doen bij mijn achillespezen. Als ik de schoen uittrek, zie ik dat hij aan de achterkant ook niet helemaal rond loopt, maar een beetje 'toegeknepen' is (als jullie snappen wat ik bedoel). Niet meer dan andere pumps, wel meer dan de andere schoenen die ik bezit.
Ik moet voor mijn werk sinds kort regelmatig naar een nieuwe klant. Nu het winter is draag ik een jurk met laarsjes, maar als het straks lente/zomer is zou een jurk/rok met pumps heel passend zijn bij die klant. Heeft iemand tips, zodat ik mijn mooie Gabors toch kan dragen?

Iris

Iris

05-03-2019 om 15:46

Terug naar de winkel

Die kunnen het uitslaan (of zo). De schoenmaker kan dat ook maar die komt met een rekening terwijl het bij de winkel service is.

molletje

molletje

05-03-2019 om 16:08

dank

Ik ben benieuwd wat 'uitslaan' is, maar het is inderdaad wel slim om ermee naar de winkel te gaan.

Iris

Iris

05-03-2019 om 20:31

Geen idee wat ze precies bedoelen met uitslaan, maar ze hebben mijn schoenen er toen lekker-zittend mee gemaakt

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2019 om 09:49

Inderdaad

Ik weet ook even niet zeker hoe ze het doen, of in een mal laten staan, of letterlijk hameren, maar die punt kan wel afgevlakt worden. Hou je last, dan bestaan er 'hieltjes' die je in de hiel kunt plakken, dan is de scherpe rand ook weg.

Jammer dat dit soort minpuntjes er altijd pas tijdens het gebruik uitkomen, hè?

Vogel

Vogel

06-03-2019 om 12:46

Knobbeltang!

Daar doet de orhopedisch schoenmaker op mijn werk het mee. Een zeer tot de verbeelding sprekende term, maar volgens mij maken ze het leer er soepel mee.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2019 om 13:02

Soepel maken

Ik probeer dat zelf ook als een rand van een schoen niet helemaal prettig zit. Gewoon een beetje kneden en heen en weer duwen . Maar ik kan me voorstellen dat je daar iets voorzichtiger mee bent als de schoenen nogal kostbaar zijn.

ik

sla de randen zelf ook altijd wat uit met een hamer. Op de hak leggen, dus rechtop zetten en voorzichtig op die knobbel waar t tegen elkaar gestikt zit slaan met een schone hamer

Hanne

Hanne

06-03-2019 om 18:26

Insmeren met vaseline

Dat schijnt ook prima te helpen, heeft hetzelfde effect

molletje

molletje

06-03-2019 om 18:42

slaan

Ik ga denk ik maar niet zelf slaan, dat loopt vast niet goed af. Ik ga in het weekend even terug naar de winkel en anders naar de schoenmaker.
Hanne, waar zou ik die vaseline moeten smeren? Aan de binnenkant?

Guppie

Guppie

09-03-2019 om 16:27

Kussentje

Wat soms kan zijn is dat de achterkant wat te hoog is. Dan kan een soort kussentje, klein zooltje van de schoenmaker, waardoor je voet iets hoger komt te staan, uitkomst bieden. Overigens zal de schoenmaker je het beste advies kunnen geven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.