Home » Forum » Naar de winkels

Naar de winkels.

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maria36
Naar de winkels.

Goedendag,

Mijn oudste van 9,5 jaar (groep 6) wil met een groep klasgenoten naar de winkels. Daar snoep kopen en rondhangen.
Ik vind dat heel vroeg. En ik vertrouw die jongens niet. Ze halen nog wel eens rare acties uit. En vorige week hebben ze nog staan schreeuwen en doen omdat hij van dichtbij scoorde.

Maar welke leeftijd is dit tegenwoordig überhaupt acceptabel? Ik vind groep 6 echt vroeg. Wat zouden jullie doen? Wij hebben nu nee gezegd.

Dendy Pearson
Nee

Mijn kinderen gingen al vroeg zelf een boodschapje doen, maar blijven hangen heb ik nooit goed gevonden.

Phryne Fisher
Jawel

Ik weet niet hoe jullie woonplaats eruit ziet, maar hier mochten ze met 9 wel naar het centrum. Dat is een winkelstraat en een pleintje, en ze worden vanzelf wel weg gestuurd als ze zich irritant ophouden. Die kinderen moeten ook een beetje bewegingsvrijheid krijgen. Wij haalden vroeger ook wel kattenkwaad uit.

Floria
6

Ik zag vandaag een kind uit de groep 6 van mijn zoon met een blikje energy bij de supermarkt hangen met twee oudere meisjes.

Ik vond het wel erg jong voor zowel rondhangen als dat blikje.

Zelfs mijn 12-jarige heeft nog geen vriendjes die hier aan denken. Ik zou waarschijnlijk ook nee zeggen als hij er mee kwam, want dan kwam het vast niet van een jongen waar ik een hoge pet van op had.

Bo
9

Mijn 9 jarige vindt 'naar de winkels' gaan geweldig, mijn 13 jarige taalt daar totaal nog niet naar. Zo zie je maar, 2 totaal verschillende kinderen. Jongste is sowieso nu al een stuk zelfstandiger dan oudste. Gaat overal alleen heen op de fiets. Zou ook zo met een vriendje naar het zwembad gaan, oudste wil altijd dat 'een volwassene' meegaat. Vind ik persoonlijk onzin en ik wil graag dat hij zelfstandiger wordt. Zijn klasgenoten gaan ook samen naar de bios, maar hij durft niet zonder ouders... erg jammer. Dus ja, ik moedig zelfstandigheid en de wereld zelf ontdekken aan.

Watervrouw
Hier ook

Ik vind het normaal dat een kind rond die leeftijd alleen een boodschap doet zoals een keer een ijsje kopen of een vergeten boodschap halen. Maar regelmatig gehang en veel geld uitgeven aan frisdrank, of nog erger energiedrankjes en chips vind ik dan weer niet goed. Hier in het dorp speelt dit ook en dan zie je die jongetjes met enorme zakken chips staan. Vooralsnog vind mijn zoon van bijna 10 dit zonde van zijn geld en ziet hij het nut van hangen nog niet in maar als hij dit vaak zou gaan doen zou ik een gesprek met hem aangaan hierover.

Kaaskopje
Winkelen en rondhangen

Rondhangen bij winkels vind ik echt iets anders dan winkelen. Over het algemeen zie ik zelden iets positiefs in het rondhangen bij winkels. Mijn inschatting is dat mensen zich er ongemakkelijk bij kunnen voelen, of zelfs onveilig. Ik heb vaak ook het gevoel dat het een bepaald type kind is wat op die manier rondhangt. Wij zijn als gezin helemaal niet 'nuffig', maar mijn dochters vonden dat op straat gehang al op jonge leeftijd 'irritant gedrag'. Toen de jongste ouder was (18+), heeft ze wel een periode gehad dat ze 's avonds met vrienden in een park zat. Ik vond dat geen fijn idee, ondanks dat ik mijn dochter inschat op beschaafd gedrag. Ik kende naast dochter ook een jongen van die groep, het leek mij een geen 'raddraaier', waardoor mijn gevoel was dat ze niet lastig waren als groep, maar alleen al het feit dat het een groep is, kan voor onbehagen zorgen bij passanten of buurtbewoners. In datzelfde park zitten ook verslaafden (drank en drugs), ik zie in het donker niet wie wat is.

Isa
Niet doen

Hier regelmatig jongeren die rondhangen bij de Albert Heijn, McDonalds etc. Meestal roepen ze krachttermen onder het genot van een blikje energy. Ik zou mijn kind zeker niet toestaan om rond te hangen in de stad. Heb niet het idee dat daar iets positiefs uit voorkomt.

Phryne Fisher
Hoeft niet

Mijn dochter ‘hangt’ na schooltijd ook nog wel eens met vriendinnen in het centrum (dorp). Dan halen ze inderdaad chips en een flesje water of cola light. Over energydrink hoor ik haar eigenlijk nooit, ik kan me ook niet voorstellen dat ze dat wel eens drinkt. Het hangen in het dorp is puur om nog even na te kletsen, ze gaan ook wel eens naar het verzorgpaard van een van de meisjes. Nu zijn ze ook nog wel erg jong (14) en erg braaf vermoed ik (of er gebeuren dingen waar ik geen weet van heb).

Peppa Big
Park

Wij hebben een park dat al jaren wordt gebruikt om in rond te hangen. De jongeren die dat doen zijn geen jongeren waar ik mijn eigen kinderen mee wil laten.
De kinderen lachen/lachden thuis weleens om ruzies die klasgenootjes na schooltijd in het park uitvochten en vinden het allemaal maar sneu gedoe.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.