Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

De Brexit Live


Yanea

Yanea

06-03-2019 om 19:10

Ad hombre

Wasrom geef je dat citaat in het Engels? Aristotle sprak Grieks, en als je dan toch gaat vertalen, vertasl dan naar het Nederlands. Engelse citaten zijn alleen nuttig als ze daar oorspronkelijk vandaan komen.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-03-2019 om 19:29

Yanea

Ik kwam het zo tegen en mijn vertaling zou er vast geen recht aandoen. Maar als jij het wel kunt, be my guest...

mirreke

mirreke

09-03-2019 om 19:27

Voor geïnteresseerden en mensen

Die het nieuws volgen en ontwikkelingen waarnemen.

Een geweldige podcast Gaslit Nation.

Deze aflevering is een interview met hierboven genoemde Carole.

https://itunes.apple.com/nl/podcast/gaslit-nation-with-andrea-chalupa-and-sarah-kendzior/id1400926647?mt=2&i=1000430709138

mirreke

mirreke

09-03-2019 om 19:31

Carole Cadwalladr

Heeft voor haar artikelen hierover in de gerenommeerde Guardian de George Orwell prijs gekregen.

Het afdoen als een conspiracy is het domste wat ik ooit gehoord heb. Mensen vallen bij bosjes voor deze framing, dat blijkt wel weer.

Vandaar ook Gaslit Nation.

Sarah Kendzior en Andrea Chalupa zijn ook niet de minsten

Leen13

Leen13

09-03-2019 om 19:41 Topicstarter

Ook op Youtube


https://www.youtube.com/watch?v=ZKLTucjZwmw

'Gaslit Nation'.

mirreke

mirreke

10-03-2019 om 20:05

Laatste nieuws

‘The UK is on course for the longest period of falling living standards since records began, according to a leading think tank.

The Resolution Foundation said data released in the Budget showed British are families suffering the biggest squeeze in their finances since the 1950s.

It explained in a report published this morning that the UK economy will be £42bn smaller in 2022 than we thought it would be in March after official data indicated dismal growth forecasts in coming years.’

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/uk-living-standards-fall-longest-60-years-records-began-economy-household-incomes-costs-energy-a8071146.html

Angela67

Angela67

10-03-2019 om 21:14

mirreke

je kan gewoon ook even 19 dagen wachten en dan zie je vanzelf wat het wordt
gr Angela

mirreke

mirreke

11-03-2019 om 00:01

Het is geen theater

Het is bittere realiteit, waar veel mensen al jarenlang onder lijden...

Angela67

Angela67

11-03-2019 om 08:49

Maar dit is helaas net als veel ander leed: ik kan er heel weinig aan doen behalve bedenken wat ik zelf van Europa vind en zo goed mogelijk in Nederland proberen te stemmen om te bereiken wat ik goed zou vinden. Er lopen ook geen draadjes over Trump, Noord-Korea en Syrië.
Gr Angela

mirreke

mirreke

11-03-2019 om 17:36

Toch,

dit raakt ons meer dan leed elders ter wereld en ik ken ook een behoorlijk aantal mensen die erdoor getroffen zijn.
Bovendien heeft het ook invloed op ons, Nederlanders en Nederland. En in deze tijden van oprukkend populisme is het niet onbelangrijk om aandacht te besteden aan de gevolgen die manipuleren op grote schaal en propaganda kunnen hebben.

Leen13

Leen13

11-03-2019 om 17:57 Topicstarter

Verdeeld

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2019/03/may-vreest-voor-crisis-ollongren-vraagt-britten-te-blijven-676728/

"Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) haalde zaterdag op het partijcongres van D66 hard uit naar ‘de zogenaamde sterke man’, doelend op onder anderen Johnson en Farage. Zij noemde de twee spottend ‘ridders van de soevereiniteit’ die nu ‘onder de tafel zitten terwijl premier Theresa May hun rommel probeert op te ruimen’. Volgens Ollongren zijn de Brexiteers verantwoordelijk voor de ‘ontsporing’ van het Verenigd Koninkrijk, en ‘levert Brexit niets op behalve een steeds groter wordende chaos’. Ze vraagt het Lagerhuis om toch te zorgen dat de Britten in de EU blijven."

https://www.ad.nl/politiek/ollongren-zegt-wat-rutte-niet-durft-britten-zie-af-van-de-brexit~a0c83428/
Wat Rutte niet durft te zeggen zegt Ollongren wel.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/megalomane-d66er-kajsa-ollongren-waarschuwt-britten-zie-af-van-brexit/
De berichtgeving van de Dagelijkse Standaard:
"Maar waarom zegt Rutte dit eigenlijk niet? Nou, het zou zomaar kunnen dat hij, anders dan Ollongren, de wens van het Britse volk wél respecteert. "

Het verdeelt zelfs Nederland.

Leen13

Leen13

12-03-2019 om 12:58 Topicstarter

Verlies door de Brexit

https://nos.nl/artikel/2275636-1000-miljard-euro-verhuist-uit-groot-brittannie-door-brexit.html

Ik denk dat ook dit verlies de brexiteers weinig zegt. Het idee is dat na een dip het land er uiteindelijk beter uitkomt. Ik zie nog niet hoe je daar dan zou komen, maar misschien komt het nog. Ik maak me wel zorgen over de nexiteers die 23 mei, via de Europese verkiezingen het parlement van de Europese Unie binnenkomen.
Voorlopig houdt men het vaag, waarschijnlijk vanwege de huidige negatieve berichtgeving over de Brexit.
https://www.ad.nl/politiek/forum-lijsttrekker-weer-terughoudend-over-nexit~a6fd52d0/

"1000 miljard euro aan Brits vermogen stroomt weg uit het Verenigd Koninkrijk. Dat concludeert de Britse financiële denktank New Financial uit eigen onderzoek in de financiële sector. Bekend was dat veel bedrijven de overtocht maken, maar nu blijkt dat het om enorme bedragen gaat.

De impact van de brexit is groter dan aanvankelijk gedacht. Alleen al banken verplaatsen rond de 935 miljard euro aan activa, zo'n 10 procent van alle activa. Daardoor gaat het Verenigd Koninkrijk naar verwachting 1 procent van de belastinginkomsten verliezen.

Verzekeraars verplaatsen 41 miljard euro en vermogensbeheerders hebben meer dan 75 miljard euro overgebracht.

275 bedrijven verhuizen
275 bedrijven uit het bankwezen en de financiële sector verplaatsen of verplaatsten hun bedrijf of personeel volledig of gedeeltelijk naar elders in de Europese Unie. Dublin profiteert met 100 verhuizingen verreweg het meest van de Brexit-verhuizingen."

AnneJ

"Ik maak me wel zorgen over de nexiteers die 23 mei, via de Europese verkiezingen het parlement van de Europese Unie binnenkomen."

Heb even op de link geklikt. De toekomstige Forum-man in Europa zegt andere dingen dan de Grote Leider in Den Haag. Nou bieden rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar ik ben toch van plan me geen zorgen te maken over dit soort lui en gewoon te wachten totdat ze knokkend over straat rollen

En ik hoop op van die relletjes in het genre "grote Europa-criticus in het EP strijkt vette vergoedingen op en komt nooit naar vergaderingen", want dat is geloof ik ook een terugkerend thema. Hoewel, Thierry de Grote laat vziwzijn neus ook maar amper in de Kamer zien en dat dragen zijn fans hem ook niet na.

Groeten,

Temet

Leen13

Leen13

12-03-2019 om 22:29 Topicstarter

O zeker Temet

https://nl.wikipedia.org/wiki/Henk_Otten

Henk Otten is niet iemand die een relletje zal veroorzaken a la een aantal leefbaren en brievenbussen, veroordelingen of titels oid. Hij komt uit de bankensector.
Een soort vlag voor de FvD. Ben benieuwd hoelang Thierry Baudet het nog eens blijft met Otten. Daar zal de spanning zitten.

Otten deelt de standpunten mogelijk niet maar dit is het partijprogramma:

https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/europese-unie

"Wij willen:

Een referendum over voortzetting van Nederlands lidmaatschap aan de Eurozone.
Een referendum over voortzetting van de open grenzen en het vrije, ongecontroleerde verkeer van personen binnen de Unie.
Een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie."

Ze gaan waarschijnlijk in een setje in het parlement samen met Orban en Marine le Pen.

V@@s

V@@s

13-03-2019 om 08:29

waarom is de eu zo koppig over die backstop?

Zonder akkoord gaat de grens over twee weken al dicht. Dus elke tijd die je koopt om verder te onderhandelen is winst. Dus maakt de backstop gewoon eindig. Dat geeft Groot-Brittannië de tijd om de zaken op orde te krijgen.

Het is natuurlijk zot dat je wel uit de EU kunt vertrekken, maar niet uit de backstop constructie.

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 08:56 Topicstarter

Backstop

Ik snap die backstop niet zo goed denk ik. Wat ik er van begrijp is dat de grens tussen Noord-Ierland en Ierland kunstmatig open gehouden wordt maar dat betekent ook dat de douane unie met de UK blijft bestaan zolang de grens open blijft.
Men werkt aan electronische grensbewaking zodat op den duur, niet duidelijk wanneer, de grens 'dicht' kan en de douane unie kan stoppen.
Echter de brexiteers binnen de commons willen dat de douane unie meteen stopt zodat de grens dicht moet.
Overigens over Gibraltar hoor je niets, zal ook nog niet zo makkelijk zijn.
En de kanaaleilanden, waaronder Jersey met hun eigen 'douaneunie', hoor je ook niets over.

Renata

Renata

13-03-2019 om 10:27

backstop is eindig. Namelijk tot er een oplossing is naar tevredenheid van VK en EU. En hij treedt pas in werking als er niet tijdig een akkoord ligt.

Charis

Charis

13-03-2019 om 10:30

Waarom is de eu zo koppig over die backstop?

Omdat de EU Ierland onder de bus gooit als ze de backstop eindig maken. Bij een no deal keert er een harde (militaire) grens terug tussen Ierland en Noord-Ierland, met de angst dat de spanningen in beide landen weer zullen oplopen. De backstop is een verzekeringspolis voor het geval er na drie jaar onderhandelen tussen het VK en de EU nog steeds geen handelsakkoord ligt.

De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is bij een no deal straks een buitengrens van de Europese Unie. De EU wil voorkomen dat er via deze grens een lek ontstaat waardoor goederen van buiten de EU naar binnen gesmokkeld kunnen worden. Of waardoor er spullen de Europese interne markt opkomen die niet aan EU-standaarden voldoen.

En even voor de goede orde, het VK heeft zelf gevraagd om een backstop! Toen die niet door het Britse parlement kwam, wisten ze vervolgens zelf geen alternatief te bedenken.

V@@s

V@@s

13-03-2019 om 10:40

maar nu

komt die harde grens er al over twee weken. Dat is nog erger toch? Dan kunnen we beter de Britten de gelegenheid geven om eenzijdig de backstop op te zeggen. Alle kans dat ze dat helemaal niet doen (want geen meerderheid voor ).

Marianne

Marianne

13-03-2019 om 12:02

Backstop

Het probleem is dat als de EU toegeeft en zegt dat de backstop niet nodig is, er een paar dingen gebeuren.
Ten eerste bij geen harde grens is er dan nog steeds vrij verkeer van goederen en diensten, want dan gaat iedereen gewoon via Ierland naar GB. Dan hebben ze hun cake en eten scenario. Daar is de rest van de EU niet blij mee. Die willen ook wel een deal met alleen lusten en geen lasten. Dat gaat hem dus niet worden. GB wilde dat zelf ook niet, want immigranten. Dus daarom hebben ze de backstop bedacht. Immigranten uit de EU komen namelijk niet massaal naar Noord Ierland, want daar is geen werk genoeg. Maar binnen NI zijn er partijen die die backstop helemaal niet zien zitten, omdat die de banden met de Republiek verstevigt en daarmee een verenigd Ierland dichterbij brengt. Onder andere de DUP, die de regering overeind houdt wil die backstop niet. Die willen liever een harde grens.

Ierland heeft geen zin in die harde grens, want dan hebben ze straks weer een burgeroorlog naast de deur. En dat levert aan hun kant van de grens ook nadelen op. Plus dat er heel veel handel en woon-werkverkeer is rondom die grens. Daarom willen zij graag die backstop. Ierland is lid, GB niet, dus Ierlands wensen zijn belangrijker voor de EU.

Ja, straks krijgen ze hem toch, dat klopt. Maar dan is in ieder geval duidelijk waarom ze hem krijgen. Omdat GB niet in staat is om de zaakjes op orde te krijgen, omdat NI de Engelsen geen bal interesseert en ze liever een burgeroorlog daar riskeren dan een akkoord sluiten met die backstop daarin. Dan moet je als Noord Ier wel een groot liefhebber van het Verenigd Koninkrijk zijn om bij een land te willen horen dat jouw belangen met zo'n gemak onder de bus gooit. Dan komt de liefde duidelijk maar van een kant en dan is Dublin toch een stuk dichterbij.

Het is niet het zielige GB tegen de grote en machtige EU, het is Ierland die niet de dupe wil worden van GB en daarin gesteund wordt door de 26 anderen. En terecht.

V@@s

V@@s

13-03-2019 om 12:12

en nu worden ze nog sneller de dupe

Hoe erg zou het echt zijn als GB de backstop eenzijdig op zou mogen zeggen? Het zou verreweg de eenvoudigste manier zijn om tijd te kopen.

Uitstel is veel lastiger, en levert ongeveer hetzelfde op.

Renata

Renata

13-03-2019 om 12:21

Tja

Ierland wil de backstop. Zolang Ierland dat wil, moet de EU die backstop in ieder geval verdedigen.

Van wie

"en nu worden ze nog sneller de dupe"
Er is natuurlijk wel een verschil tussen georganiseerd de dupe worden van de onderhandelingen van je Eigen Europa (Ierland) dat zelf helemaal niet om een Brexit gevraagd heeft, of de dupe worden van het gedrag van het buurland dat zelf voor Brexit gekozen heeft.

Overigens doet het VK er zelf alles aan om die harde grens zacht te maken https://www.nu.nl/brexit/5787489/vk-kondigt-tariefmaatregelen-en-iers-grensplan-aan-voor-no-deal-brexit.html

De tijd zal het moeten leren, maar dat het riskant is, is zeker.
Niks aan te doen zolang de MP's niet weten wat ze willen.

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 12:53 Topicstarter

Armoede in Engeland

https://www.parool.nl/opinie/vitamine-c-tekort-ziekten-uit-de-16de-eeuw-bestaan-nog~a4623539/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=d77eda6de369ca637a13596c0171129ef99e9009

"e meest uitgevoerde operatie bij kinderen in Groot-Brittannië is het trekken van alle ­tanden en kiezen wegens onbehandelbaar tandbederf.

Voor veel families in de Engelse samenleving zijn een tandenborstel en tandpasta financieel geen prioriteit en tandheelkundige zorg voor kinderen bestaat nauwelijks. Ik zie in mijn spreek­kamer een flink aantal patiënten met ziektes die veroorzaakt worden door enorm overgewicht. Geen verrassing als je dieet elke dag alleen maar bestaat uit gefrituurde kip, want dat is goedkoop en lekker, vult je maag en is verkrijgbaar op elke hoek van de straat.

Groente of fruit is simpelweg onbetaalbaar voor grote groepen mensen. Tijdens mijn afgelopen weekenddienst op onze Spoedeisende Hulp telde ik tenminste 15 patiënten met complicaties van injecteren van drugs met vieze naalden, zoals enorme spuit-abcessen in de lies, geïnfecteerde hartkleppen of ernstige long­infecties. Het is een flashback uit een bijna vergeten verleden, want injecterende drugsverslaafden bestaan nauwelijks meer in Amsterdam door de al jarenlang succesvolle programma's van de GGD."

De Brexit gaat voor deze mensen nog harder uitpakken als prijzen voor voedsel gaan stijgen. Om mee te beginnen. Of men dan nog de mogelijke victorie van een toekomstig Engeland gaat geloven vraag ik me af.

Renata

Renata

13-03-2019 om 13:07

Hier zit

ik ondertussen al de hele ochtend de administratie te doen met Ierse muziek op de achtergrond, als steunbetuiging aan de Ieren.

Ik zag vanmorgen in het krantenoverzicht in The Guardian de kop 'House of Fools', hetgeen mijn stemming wel aardig weergaf, maar dit bleek een pro brexit krant te zijn (die het een gemiste kans op een brexit vond). Ook speelt 'What a fool I was, what a dominated fool (...) What a fool I was, what an elevated fool, What a mutton-headed dote I was' uit My Fair Lady door mijn hoofd. Slechts de tekst gelukkig, zodat het niet concurreert met de muziek. Net hadden we even muziek en debat, maar het debat over een no deal is nog niet begonnen. Waarschijnlijk gaat het nu weer over de hoogte van de brievenbussen of zo.

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 13:27 Topicstarter

Business as usual


https://www.youtube.com/watch?v=xYgcLqWMUXE

Inderdaad: vrouwelijke entrepreneurs, incidenten met messen/steekpartijen, business as usual.

May is nog schor van gisteren.

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 13:30 Topicstarter

O, en

Meer geld naar onderwijs en Passend Onderwijs.

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 14:02 Topicstarter

De UK economie

https://www.businessinsider.nl/kans-op-uitstel-brexit-neemt-fors-toe-en-dat-zou-goed-nieuws-zijn-voor-het-britse-pond/

Terwijl de Tories in het Lagerhuis staan op te scheppen over de economische groei voorspeld voor de komende jaren, afname van de werkeloosheid, meer woningen bijgebouwd dan de afgelopen 30 jaar, meer geld naar het onderwijs, verhoging van het minimumloon sinds 2016, zijn de analyses dodelijk.

"No deal-Brexit: prijskaartje van 300 miljard euro
Wat nu? Zonder akkoord met de EU dreigt Brexit straks uit te draaien op een chaos. Als alle grenzen van de ene op de andere dag dicht gaan, komt het land onvermijdelijk in een recessie terecht.De Britse rekenkamer becijferde al dat de economische schade de komende jaren dan oploopt tot circa 300 miljard euro. "

Leen13

Leen13

13-03-2019 om 20:03 Topicstarter

Stemmen gaat beginnen

http://parliamentlive.tv/Event/Index/70f2ab78-af53-4cc1-ac15-58178d882629

Nou wacht ik natuurlijk op de no-deal ja/nee stemming, maar het ging net over een amendement van iets onduidelijks.

Afijn, de vloer wordt leeggemaakt zodat de MP's dadelijk geteld kunnen worden als ze de deur naar keuze ja/nee weer binnenkomen.

Renata

Renata

13-03-2019 om 20:29

Parlement

heeft no deal voorgoed uitgesloten. Dat was get amendement.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.