Home » Forum » Ik woon te duur

Ik woon te duur

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Woondoos
Ik woon te duur

Tja, na mijn scheiding moest ik snel iets vinden en kon ik hier terecht. Ik had toen een iets hogere salaris en geen vervoerskosten omdat mijn werkgever om de hoek zat. Nu ben ik van werkgever veranderd en moet ik per dag 70 km rijden of met de trein. Ik ben natuurlijk bij de woningbouw ingeschreven maar heb 5 jaar woonduur, veel te weinig hier in de streek. Verder weg verhuizen kan niet, ik zit vast hier door co ouderschap. Ik betaal momenteel meer dan 1000€ per maand en dat lukt me amper om alles te betalen. Meer werken (nu 36 uur) kan momenteel niet. Iemand een geweldig idee?
Woondoos

specht
Kamerverhuren

Is het mogelijk om een kamer te verhuren?

AnnaNiem
Kopen...

Wat kun je aan hypotheek krijgen en is daar wat voor te kopen?

Caesar
Woondoos

Helaas heb ik geen oplossing voor je. Wat ik me wel afvraag, waarom ben je van werkgever veranderd als dat financieel zo slecht uitpakt?

Woondoos
Reacties

#specht: is een vrije sector woning van een woningbouwvereniging, kamer verhuren mag niet en bovendien zijn ze alle 3 in gebruik.
#annaniem: ik kan 150000 krijgen en voor die prijs heb ik niet eens een 2 kamer woning in de stad waar ik woon of in de omgeving.
#caesar: mijn toenmalige werkgever stopte met een deel van zijn activiteiten en ik had dus geen baan meer.
Ik weet dus niet of er een oplossing is. Ik wil wel "out of the box" denken maar hier in de Randstad is alles schreeuwend duur, ik mag niet verder dan 15 km weg bij mijn ex i.v.m. co ouderschap en wil de kinderen niet uitsluitend bij ex laten (ex zou het sowieso niet willen). Ze zijn tevreden met de huidige regeling, alles kan op de fiets, en het heeft even geduurd voordat iedereen weer op zijn voeten was gekomen na de scheiding. Ik kan tot nu toe alles betalen maar er moet niets mis of kapot gaan.

Woondoos

Tamar
en thuiswerken?

Scheelt weer een dagje reiskosten en je bent ook minder tijd kwijt. Als je kinderen niet te jong zijn kun je dan ook een dag BSO weg doen. Heel jonge of veel aandacht vragende kinderen kun je natuurlijk niet om je heen hebben als je moet werken, maar ander valt het te proberen.

Marrie
Herziening alimentatie?

Ik ben er op zich geen voorstander van, want je moet op eigen benen verder, en je wilt niet afhankelijk zijn van je ex. Maar een verandering in inkomen kan volgens mij toch aanleiding zijn om de financiën opnieuw tegen het licht te houden? Ik weet natuurlijk niet hoe jullie relatie is, maar wellicht valt er met ex te praten. Het is in het belang van de kinderen dat jij in de buurt kunt blijven wonen, en zoals je het nu schetst is dat (bijna) niet meer te doen.
In de tussentijd zou ik blijven solliciteren op vacatures die meer in de buurt zijn. Ik vind 70 km ook wel erg ver.

En toch kijken naar koophuizen, in mindere buurten dan misschien. Is er niet iemand in je familie die borg zou willen staan voor je of een bedrag aan je zou kunnen en willen lenen? Ook niet ideaal, maar soms heb je geen keuze. Als je iets kunt kopen betaal je dan waarschijnlijk minder aan je hypotheek dan aan huur, waardoor je wel snel af kunt lossen.

M Lavell
Woningbouwvereniging

Als je met je huidige inkomen te duur woont naar de regels van de woningbouwvereniging, dan is het ook in het belang van de woningbouwvereniging om iets anders te vinden.
Ga daar praten en laat het nieuwe loonstrookje zien.

mirreke
Is het mogelijk om een bijdrage te krijgen

in de kosten van het openbaar vervoer? Kun je dit evt. met je werkgever bespreken? Een werkgever heeft er niets aan als een werknemer stress krijgt.

swaen
Extra werken?

Wellicht geen oplossing voor jou maar toen ik in een vergelijkbare situatie zat ben ik een avond in de week zwart gaan werken. Naast mn fulltime baan, op een avond dat mn kind bij zn vader was.

Ik ben biertjes gaan tappen in een druk café. Verdiende ik met de fooi erbij genoeg om een halve week van te eten met mn kinderen. En ik vond bet eigenlijk ook wel leuk, een avond werken en op deze manier onder de mensen zijn. Zou iets vergelijkbaars voor jou een optie zijn? In de horeca? Of ergens een paar uurtjes schoonmaken? Strijkservice? Tot je er financieel weer iets beter voor staat?

Temet
Woningruil?

Is woningruil nog een optie? Misschien lastig omdat je allicht kleiner moet gaan wonen en dat is misschien niet ideaal met gedeelde zorg voor kinderen, maar wat mot, dat mot.

Dat zou je trouwens misschien wel met ex en kinderen kunnen bespreken: schatten, ik moet of kleiner wonen, of verder weg, want anders kan ik het niet bolwerken en slaap ik straks onder een brug... Mocht ex, geschrokken, vervolgens aanbieden de alimentatie op te hogen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Sterkte ermee

Temet

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.