Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Jana

Jana

09-03-2019 om 22:54

Uitnodigingen verjaardagen


Floria

Floria

11-03-2019 om 14:21

Dees

O, dat is alleen maar zo als je als ouders zelf niet sport.
Zaterdag moeten onze kinderen met ons mee naar onze wedstrijd, en zondag gaan we met de kinderen mee naar hun wedstrijd. Dat zijn gewoon gezinsuitstapjes.

Ik weet niet wat er verpest wordt. De grot schoonmaak thuis misschien

Stickertje

Stickertje

11-03-2019 om 14:24

Wat ik mij dan afvraag.......

Welke sporten hebben zulke lange wedstrijden?
Hier in het dorp kan je voetballen, korfballen, basketballen, handballen en in samenwerking met het dorp zuidelijk van ons hockey spelen. Bij de Fjes beginnen de wedstrijden met 2 x 20 minuten en de A jeugd speelt 2 x 30 minuten korfbal (de sport van mijn kinderen) Met erheen rijden, even warmlopen/inschieten, de rust en terugrijden is het voor ons maximaal drieënhalf tot vier uur, als de rijtijd een uur enkele reis is maar meestal gaat dat om maximaal 20 minuten dus dan ben je met tweeënhalf uur uit en weerom.
De thuiswedstrijden kan binnen 2 uur als ik geen toestemming geef om bij de neefjes uit andere teams te blijven kijken.

In voorgaande jaren wel eens overgeslagen bij een wedstrijd in verband met een feestje maar liever niet. Teamsport is teamsport en dan is het wel zo fijn als het hele team er is.

Momenteel zit dochter (15) in een team waar een speler er heel vaak niet is, niet met trainingen en niet met wedstrijden, want ziek, een feestje, een baantje, teveel huiswerk, een begrafenis, een etentje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mag ook nooit nog even op het veld blijven na de wedstrijd maar moet direct naar huis, want oma/tante/de buurvrouw komt op bezoek.
Die speler begint een beetje buiten het team te vallen, de nieuwe aanvalsstrategie mislukt in de wedstrijd, omdat die speler niet bij de training was.

Feestjes heb ik hier regelmatig op woensdagmiddag gedaan vanaf 14.30 tot na het avondeten. Kind dat dan niet kon komen ivm BSO ging dan gelijk uit school mee.
Vragen of je kind eerder kon komen doordat je het logistiek niet voor elkaar kreeg om op gewenste tijd te brengen was hier op school nooit een probleem en ook later aansluiten in verband met zwemles niet.
Als je niks durft te vragen, wordt het niet voor je geregeld, daar moet je zelf actief op afstappen.

vlinder72

vlinder72

11-03-2019 om 15:04

Stickertje

Atletiek wedstrijden zijn lang. Gelukkig is onze zoon nu 14 jaar en hoeven wij er echt niet meer de hele tijd bij te blijven.

Jongste voetbalt. Training (3x) zijn 1 uur en een kwartier per keer. Wedstrijd op zaterdag. Voetbalvereniging in de buurt dus hij kan er prima zelf naar toe fietsen.

Oudste van 16 voetbalt ook. Dochter van 13 zit op korfbal.

Dees heeft wel een punt. Sporten heeft best veel consequenties. Zeker met vier kinderen die allemaal (selectie)sporten maar niet hetzelfde doen. Wij als ouders faciliteren. Wij gaan zeker niet altijd kijken. Wij wisselen af en gaan zo vaak mogelijk kijken.

Maar in het weekend eten wij nog steeds als gezin samen. Doordeweek zoveel mogelijk maar aangezien iedereen op andere dagen en tijden sport is dat soms lastig.

Als ouders doen wij niet dezelfde sport. Onze kinderen hebben allevier een eigen voorkeur en zelf iets gekozen en ze zijn ook wel eens geswitcht (enige voorwaarden van ons was dat ze zelf naar de trainingen konden gaan. Wij gaan niet elke keer brengen en halen. Dus zelf kunnen fietsen of lopen was essentieel).

Dees

Dees

11-03-2019 om 16:06

Floria

Wij sporten wel maar zitten echt niet te wachten op een heel weekend kwijt te zijn aan sporten.

Jesse_1

Jesse_1

11-03-2019 om 16:33

stickertje

(tafel)tennis (en dan kun je niet altijd zomaar een 'wedstrijdje' overslaan omdat je team dan incompleet is) of judo, atletiek inderdaad, turnen, klimmen, wedstrijdwemmen.

Juist niet de niet voor de handliggende teamsporten waarbij je één wedstrijd tegen één ander team speelt eigenlijk.

Maar TS heeft het over een kind in groep 2, daar liggen deze sporten in competitieverband nog niet erg voor de hand

Welke tijd is de zwemles van jouw dochter dan, TS? Is er echt geen combi te maken met een feestje?

NB hier ook jarenlang hele dagen/weekenden sport van de kinderen. Héérlijk!!!

Jesse_1

Jesse_1

11-03-2019 om 16:36

o, en nog voor TS

Hier waren feestjes op die leeftijd eigenlijk altijd op vrijdagmiddag (toen ze nog vrij hadden) of woensdagmiddag. Wel gelijk uit school, zodat de ouders er geen omkijken naar hadden. Misschien wel een enkel feestje op de zaterdagmiddag, later op de basisschool, of misschien buiten het voetbalseizoen ook eerder op de zaterdag, maar dat weet ik niet zo goed meer. Zelf vond ik het fijner door de week een feestje te geven - andere ouders blijkbaar ook.

Stickertje

Stickertje

11-03-2019 om 17:05

wedstrijdje overslaan

Dat kan ook eigenlijk niet, vind ik. Als je in een team zit van tennis, atletiek, voetbal, korfbal of waterpolo je MOET er zijn. Als je ligt te klappertanden van de koorts heb je een legitiem excuus (dan heeft het team niks aan je, dan loop je in de weg) en het 50 jarig huwelijksfeest van je opa en oma ook daar moet je bij zijn. Daarvoor zeg ik tegen de coach dat mijn kinderen er een keer niet zijn.

Feestjes van vriendjes daar paste ik een mouw aan, als het niet precies paste. Kwam kind iets te laat op het feestje of ik haalde kind eerder op bij een feestje waar ze om 7.00 in de ochtend moesten komen om met de boswachter "wild te gaan spotten" in de duinen.
Had hij wel het ontbijt en de "expeditie" maar niet de limonade met taart na afloop, omdat hij dan moest ballen.

Inmiddels heb ik pubers die de wedstrijden van eind maart belangrijker vinden dan oma's 84e verjaardag. Dat wordt met eigen auto rijden, douchen in de sporthal en als de wedstrijden dan op tijd beginnen komen ze met natte haren aan het diner. Als het programma wat uitloopt zijn we fashionably late. De planning was ons goed gezind, de wedstrijd van nummer 2 is in de richting van oma haar feestje.

Sport

Ik zou er ook niet blij van worden als onze hele weekend in beslag zou worden genomen door sport. Het is natuurlijk anders als je zelf ook sport (zeker als het dezelfde sport is). Echter het lijkt me heel vermoeiend om het hele weekend zo in touw te zijn. Doordeweeks zijn we hier druk met school en werk dus in het weekend wil ik het liefst vrij zijn en niet aan vaste activiteiten zitten. Ik spreek graag met mensen af, ga een dagje weg met het gezin of ga naar het theater/bioscoop. Ook een weekend weg is natuurlijk leuk. Spontane afspraken en weinig vaste dingen.

Onze vaste weekend activiteit is naar de kerk op zondagochtend en dat slaan we in principe niet over (tenzij we een weekend weg zijn en dan zoeken we meestal een plaatselijke kerk uit om te bezoeken).

Echter onze kinderen hebben ook hobbies natuurlijk en die zijn ook wel eens in het weekend. Onze jongste kinderen hebben nu nog geen weekend activiteiten maar dat zal vast wel eens komen. De oudste kinderen hebben die wel maar kunnen het grootste deel zelf regelen. Dat scheelt natuurlijk wel. Ik ben blij dat ze geen teamsport doen die echt veel tijd vraagt. Dat ga ik bij de jongste kinderen ook niet aanmoedigen. Ik hoop dat ze individuele sporten en muziek kiezen zodat we daar niet te veel tijd aan kwijt zijn. Mijn oudste dochter wilde wel een poos op een teamsport maar dat kon toen oprecht niet qua tijd dus toen heb ik nee gezegd. Dat vond ze toen wel erg jammer.

Floria

Floria

11-03-2019 om 19:12

Kyana

De mijne doen een individuele sport en dat is 3-4 keer trainen per week en twee keer per maand een wrdsyrijd van een uur of drie, vier.

Be careful what you wish for

Tijgeroog

Tijgeroog

11-03-2019 om 20:16

Teamsport veel tijd?

Ik heb ervaring met beiden, en ben meer tijd met de individuele sporten dan de teamsporten, in ieder geval qua trainingstijd. Wedstrijden zijn bij de teamsporten weer wat frequenter. Belangrijk aspect in de tijdsfactor daar is de reistijd, hoe minder de sport voor komt, hoe langer de reistijden. Voor een klimwedstrijd rijden we soms naar de andere kant van het land, atletiekwedstrijden zijn allemaal in de buurt. (En een dagje klimmen in de Ardennen kost ook veel reistijd... maar is net vakantie

cees

cees

13-03-2019 om 21:28

Niet herkenbaar

Ik herken het niet dat kleuters verjaardagen vieren in het weekend. Het is vooral in de vakantie. Ook in de oudere klassen.

Wij hebben overigens maar een zwembad, waar lessen worden gegeven, op een redelijke rijafstand. Nu is deze tijd ook voorbij maar hier zou switchen van les ook niet mogelijk zijn vanwege de volle groepen en wachtlijsten.

Nanja

Nanja

14-03-2019 om 00:19

Overleggen

Ik begrijp de ergernis. Wat is de reden dat de ouders van de jarige niet met de ouders van de uitgenodigde kinderen overleggen over een goede dag en tijd? Gaat het om steeds grote groepe kinderen (15 meiden uit de klas) die uitgenodigd worden waardoor dat niet te doen is?

Zelf heb ik nooit verjaardagen buiten de deur gehouden maar het lijkt me vervelend om voor 15 kinderen Ballorig te hebben afgehuurd en er komen er maar 5 opdagen. Dus voor de jarige is dat ook niet leuk.

Floria

Floria

14-03-2019 om 08:00

Overleggen

Wie weet kunnen de ouders maar op 1 dag? Of heeft dat in ieder geval een grote voorkeur. Inspraak geven doe je alleen als je zelf superflexibel bent en je genodigden een stuk minder. Al je genodigden, niet eentje.
Als op school feestjes niet superbelangrijk zijn, is het ook nooit een drama als iemand eens niet kan. Maar als er bij ieder feestje appgroepen eindeloos overleggen... (Duidelijk dat ik dit onzin vind?)

Ook kan het zijn dat de eerste jarige zaterdag koos en de rest dacht dat dat moest. Zeker bij kleuters zijn er nog mensen die niet willen afwijken.

Dees

Dees

14-03-2019 om 08:11

Gok

Ik heb voor het feestje van mijn kind van een paar kinderen afgestemd of ze zouden komen. Dat zijn de kinderen waarvan ik weet dat mijn kind daar echt gek op is ....de andere kinderen hebben we uitgenodigd op de gok.

Enna M.

Enna M.

14-03-2019 om 09:27

zoals Dees zegt

ouders informeren eerst her en der op welke dagen de kinderen zouden kunnen komen. Dat doen we zelf ook, voornamelijk met de beste vriendjes, en laatst nog met een vriendje dat van een andere school komt.

Dat feestjes altijd in het weekend zijn komt mij niet bekend voor en ik heb ook niet de ervaring dat kinderen niet kunnen komen omdat ze moeten trainen/muziekles hadden. Tot dusver werd dat altijd afgezegd om bij onze feestjes te zijn (en andersom). Wel jammer voor dat kindje uit de openingspost dat ze altijd naar zwemles moet, ik zou daar zelf wat flexibeler mee omgaan. Misschien zou ik sommige feestjes overslaan als het niet om de allerbeste vriendjes/vriendinnetjes zou gaan, maar niet allemaal. Of later komen/eerder weggaan, als dat kan.

bieb63

bieb63

14-03-2019 om 19:56

Poeh

Wij hebben hier eigenlijk nooit van die toestanden gehad gedurende de bs tijd eerlijk gezegd. Feestjes bij ons of bij anderen waren dan eens op een woensdagmiddag en dan eens op een zaterdag. Net wat voor (de ouders van) het jarige kind het beste kon. Ook wel eens op een vrijdagmiddag in de bovenbouw met eten erbij. En ja, er is altijd wel iemand, met een beetje pech, meerderen die ofwel op woensdagmiddag, ofwel op vrijdagmiddag, ofwel op zaterdag iets had. Zo ook wij. Tja, tís niet anders was eigenlijk het algemene motto. Meestal was daar wel een mauw aan te passen, soms niet. Helaas. Maar om nou met al die ouders af te gaan stemmen....... Hooguit met het beste vriendje/vriendinnetje. Iig was altijd bijna iedereen aanwezig.
Moet wel zeggen dat dat inmiddels weer wat jaartjes geleden is, en wrs er iets minder door beide ouders gewerkt werd, en daardoor alles wat minder vast stond en gepropt moest worden.

Angela

Angela

24-03-2019 om 20:33

Dure zwemlessen

Sommige kinderen zitten op zwemles van 20-22 euro per les. Veelal omdat de kwaliteit van de "gewone" zwembaden in de regio ondermaats is (ondanks de licentie)
6 keer zo'n les missen is toch al gauw 120 euro in het zwemwater gegooid dus ik kan begrijpen dat zwemles voor gaat.

Ik kan me ook voorstellen dat het lastig is als je meerdere kinderen hebt die op zaterdag ergens heen moeten om dan ook het kind dat naar een verjaardag moet te halen en te brengen.

Wel jammer dat dan elke keer een feestje op een tijdstip wordt gegeven waarop dochter niet gehaald en gebracht kan worden. Maar ze zal wel niet de enige zijn dus na verloop van tijd wordt dat ook beter georganiseerd door de ouders van jarige kinderen.

Ik begrijp vooral niet dat de ouders denken dat alle genodigde kinderen op zaterdag tijd hebben. Hier zijn de meeste kindersporten in de zwemlesleeftijd al op zaterdag. Vandaar ook dat hier in de meeste gezinnen de regel geldt: je mag pas op een andere sport als je je zwemdiploma's hebt. Ik zou ook niet weten hoe ik mijn kinderen op die leeftijd later naar het feestje moet brengen of eerder moet halen. Toentertijd hadden we niet eens een auto en gingen we samen met de OV-bus naar het zwemmen.

Wilgenkatje schreef op 10-03-2019 om 20:28:

zaterdagmiddag

Lijkt me de beste tijd voor basisschoolkinderfeestjes. Eventueel uitloop naar begin avond. Hoe jonger de kinderen, hoe vroeger de sportactiviteiten meestal zijn. Toch?


Met zwemles en ballet idd wel. Toen mijn dochter op zaterdag op zwemles zat (en daarna ballet) zat mijn twee jaar oudere zoon op scouting op vrijdagmiddag. Als hij iets wilde wat ook op zaterdag was had het niet gekund vanwege het halen en brengen

hier vaak feestjes op woensdag, dan een keertje niet trainen. Eigen feestje ook wel eens op woensdag, zaterdag of studiedag.  

Ik kan me echt helemaal niet herinneren dat toen ik 5 was ik naar verjaardagsfeestjes ging. Mijn eerste eigen "feestje" was toen ik 7 of 8 werd?

De verjaardagen die ik mij herinner van vroeger waren wel in het weekend, of op vrijdagavond. Sport en muziekles was hier meestal van maandag tot en met donderdag. Zwemles toen ik heel klein was op uhm, in ieder geval in de middag of avond na een schooldag.

Het lijkt mij trouwens wel handiger voor ouders als een verjaardag doordeweeks is. Bij mij in de klas gingen "alle" kinderen naar de BSO dus dan hoef je als ouder die dag alleen ergens anders je kind op te pikken

O zo makkelijk is dat niet hoor, bij ons is de school 14:00 uit en het komt weleens voor dat de kinderen om 15:00 gebracht kunnen worden naar locatie x. Met een beetje mazzel worden ze dan weer rond 18:00 thuisgebracht.

Maar juist omdat ouders niet met een grote groep kids over straat willen wordt het feestje vaak in het weekend gedaan zodat ouders in veel gevallen vrij zijn de kinderen te brengen.

Maar goed inmiddels in de afgelopen 2 jaar 2 kinderfeestjes gehad. 1 van zoonlief en 1 van een maatje van hem. Overigens twijfel ik nog of zoonlief nog een feestje krijgt over zijn laatste verjaardag, het is zo lang geleden dat hij jarig was..

De verjaardagen van de kinderen vroeger bij mij in de klas (speciaal onderwijs) waren ook vaak op zaterdag, of in de vakantie. Die school was laat uit en kinderen kwamen meestal ook heel laat thuis met de taxi. Dus er waren weinig andere opties. Tenzij de ouders een busje huren en iedereen direct van school meenemen maar dat doet bijna niemand.

Tja, voor elke dag zijn er voors en tegen te verzinnen. Wat wij deden was wanneer komt het ons goed uit en wanneer weten we zeker dat beste vriend(in) ook kon. En die dag kozen. En dan was het aan de genodigde te besluiten om te komen of niet.
En zo zag ik het ook om me heen. Wij zeiden ook wel eens sport of iets dergelijks af en soms ook niet en dan ging ze niet naar dat feestje. Je kan tenslotte niet altijd alles hebben. 

Wij deden de feestjes ook op zaterdag, soms op zondag. Want op woensdag en vrijdag werkte ik. Manlief de hele week, dus feestje in het weekend. Zwemles was om 18:30, twee keer in de week doordeweeks. 

Hier zijn feestjes meestal woensdagmiddag, vrijdagmiddag (tm groep 4) of zaterdag. 
Op woensdag en vrijdag is er hier geen bso beschikbaar dus ouders hebben dan ofwel vrij ofwel andere opvang geregeld.
Wij houden een feestje als het hier uitkomt. Ik kan niet met ieders agenda rekening gaan houden. En wij vinden feestjes die incidenteel zijn belangrijker dan een training die elke week is. Als je niet komt vanwege training zeg je eigenlijk tegen je vriendje dat je sport belangrijker vindt dan zijn verjaardag. 

Op lange dagen na school gebeurt nooit. School is dan tot 15.15 uur en dan heb je niet echt veel tijd ergens voor. 

Hier zijn de meeste feestjes op zaterdag of zondag. Doordeweeks kunnen de meeste kinderen niet ivm sport en bso. Op zaterdag sporten de meesten in de ochtend en zijn de feestjes vaak in de middag. Ook vaak feestjes op zondag, scheelt wel dat hier nauwelijks iemand kerkelijk is.

BeneficialJay65

BeneficialJay65

11-04-2022 om 16:06

Hier wordt het gevierd zo het ons uitkomt. Ik kan niet met alle agenda’s van anderen rekening houden.
Wat hier “ineens” in is om de hele klas uit te nodigen- ook kinderen waar nooit mee gespeeld wordt thuis, èn dat de genodigden een cadeautje krijgen na afloop. Bij mij mogen ze een Max aantal kinderen uitnodigen.

het lijkt me lastig dat tegenwoordig zo strikt wordt omgegaan met adresgegevens. Toen onze kinderen op de basisschool zaten, was het verzoek uitnodigingen thuis af te geven en niet op school uit te delen. Dat deden we meestal.

Feestjes waren op woensdagmiddag ( dat was toen een vrije middag, nu op de meeste basisscholen niet meer) of op zaterdag. 

De hele klas uitnodigen gebeurde nooit. Onze kinderen mochten zoveel vriendjes nodigen als er rond onze eettafel pasten : inclusief de jarige maximaal zeven. 

cadeautjes meegeven aan de gasten deden we niet. Als ze iets geknutseld hadden, namen ze dat mee. En een feesthoedje of zoiets. 

ik ben wel benieuwd, je hebt het over zwemles. Die duurt toch niet langer dan een uur, feestjes duren vaak toch wel 3-4 uur. Hoezo kan ze dan niet?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.