Home » Forum » Taxi utrecht schiphol

Taxi utrecht-schiphol

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vliegster
Taxi utrecht-schiphol

Volgende week moet ik zo’n beetje midden in de nacht op schiphol zijn. OV is rond die tijd geen optie. Ik wil een taxi boeken maar ik zie heel veel taxibedrijven die dat aanbieden. Heeft iemand een ervaring met een betrouwbaar taxibedrijf? Ik moet er niet aan denken dat ik ‘s nachts voor mijn huis sta en dat de taxi niet of veel te laat komt opdagen.

Zeistenaar
betrouwbaar

Ik heb hier in Zeist een klein onduidelijk bedrijfje al 2x genomen en dat ging uitstekend! Ik denk dat het vrijwel altijd wel betrouwbaar is.
Maar anders UTC - groot bedrijf, goede naamsbekendheid, die willen geen misstap riskeren.

Taxi nemen is heerlijk. En voor een heel gezin (niet in jouw geval, maar voor meelezers) soms niet eens zo ontzettend veel duurder dan bijv. 4x trein en bus. Wij doen dat meestal als het enigszins onzalige tijdstippen zijn. In april ook: heenweg belachelijk vroeg, dus taxi. Terugweg komen we eind van de middag aan, dan nemen we wel de trein.

Tine Winkel
ik weet niets van Utrecht

maar vanuit regio Rdam/Den Haag naar Schiphol heb ik, gewoon op basis van google + recensies, een taxibedrijf gevonden die ons om 3 uur 's nachts oppikte. Die stond 03.00.00 uur voor de deur, kortom, zeer stipt. Ik zou dus ook wel even naar recensies kijken (en ja, ik weet dat ze die ook kunnen kopen...).

Phryne Fisher
Lang parkeren

Voor mij is lang parkeren meestal goedkoper dan twee keer een taxi. Gaat supermakkelijk en het grote voordeel is dat je gelijk weg kunt en alles zelf in de hand hebt. Schipholtaxi heb ik ook wel eens gedaan, via Connexxion. Mijn ervaring is dat ze altijd te vroeg zijn, ook geen voordeel om 3 uur ‘s nachts ;-)

bicyclette
niet zo moeilijk

Ieder 'gewoon goed' taxibedrijf zal dit prima kunnen. Iedereen snapt dat zijn goede naam in het geding is als hij klanten midden in de nacht laats staan zodat ze hun vlucht missen.

Wij nemen ook regelmatig de taxi naar Schiphol, het is ca 40 minuten rijden. De taxibedrijven hier rekenen 60 of 70 euro. En aangezien we met z'n vieren zijn, is dat een heel goed alternatief voor het OV. Zeker als als het niet gewoon overdag is.

We spreken gewoon een exacte tijd af om opgehaald te worden. Er staat wel eens een chauffeur eerder op de stoep, maar dat is dan zijn/haar eigen keuze:-). Oftewel: als we nog niet klaar zijn, zal hij toch echt moeten wachten. We hebben niet voor niets een tijd afgesproken.

wil40
Ja hoor.

Dat werkt prima. Ook in het buitenland bestellen we gerust een taxi die ons naar het vliegveld brengt. Ze willen dan graag je vluchtnummer weten en houden zelfs veranderingen in de vliegtijden in de gaten.
Kennen ook de file's en andere ongemakken in vreemde steden.

We zijn ook wel eens met een schipholbusje opgehaald, dan ga je met meerdere mensen, kan goedkoper uitpakken als je alleen reist, alleen duurt de rit wel langer.,

Caesar
Wil40

“Ook in het buitenland bestellen we gerust een taxi die ons naar het vliegveld brengt. Ze willen dan graag je vluchtnummer weten en houden zelfs veranderingen in de vliegtijden in de gaten.”

Welk buitenland heb jij het over?

wil40
Ceasar.

De laatste keer was in Spanje. Omdat?

Caesar
Wil40

Ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt. Maar ik zou dat denk ik ook niet willen. Ik vertrouw niet graag op vlucht informatie via een taxi chauffeur. Kans dat dat misgaat vind ik veel te groot. Is misschien anders voor een lokaal vliegveldje met 3 vluchten per dag. Maar daar kom ik niet vaak.

wil40
Ceasar.

Natuurlijk geef je zelf je ophaaltijd door, maar in ons geval gaf de taxichauffeur keurig door dat hij een half uurtje eerder kwam ivm verwachtte file's. Het was zeker geen klein vliegveldje:-)
Via de app krijg je zelf ook veranderingen in vluchttijden door, dus ik vermoed dat de chauffeur dezelfde app op zijn telefoon heeft.

Thursday Next
ook

heerlijk relaxed met de taxi naar Schiphol, op een tijd dat we makkelijk met OV zouden kunnen maar met grote tassen is in bus, trein en hoogseizoen niet prettig.
Ook terug, toen we op de bagage stonden te wachten kregen we bericht van de taxichauffeur waar hij stond.
Mijn zus heeft wel eens gehad dat de taxichauffeur bij het verkeerde vliegveld stond te wachten (er waren er 2 in die stad) en het duurde uren voordat dat duidelijk was. Maar ja dat was in een aziatisch land waar dat soort dingen vaker voorkomen.

Caesar
Wil40

Dat is wel handig (hoewel de chauffeur ook andere redenen kan hebben). Ik dacht dat je bedoelde dat de chauffeur later zou komen bij vertraging. Dat hou ik toch liever zelf in de gaten.

m.e.a.
UTC

Ik ga altijd met UTC voor een vaste prijs van 59 Euro. Altijd goede ervaringen mee gehad.

Vliegster
Geboekt

Dank iedereen voor de reacties. Ik heb online een taxi besteld en betaald bij faircab, had goede recensies. We gaan het zien!

Paasei
Parkeren bij Schiphol

Waarom niet met de eigen auto naar Schiphol? Zo doen wij het meestal. Parkeerplaats boeken bij een van de aanbieders rond Schiphol (Aalsmeer bv). Auto neerzetten op hun terrein en met een bus(je) in 10 minuten naar de vertrekhal gebracht worden. En ook weer opgehaald worden uiteraard. Kan 24 uur per dag.
Google maar eens op 'parkeren Schiphol'. Wij hebben de laatste keer Quickparking gebruikt.

Bosbes
Paasei

Wij doen dat niet vanwege de kosten. Niet dat ik het niet kan betalen maar: zonde als je ook uit en thuis gebracht kunt worden voor minder geld.

Paasei
Bosbes

Dan moet je wel dicht bij Schiphol wonen! Wij hebben dus laatst voor een week parkeren zo'n 45 euro betaald. Me dunkt dat een taxi gauw duurder is.

Tijgeroog
Taxiprijs

Ik betaal hier ruim 150 voor een enkele reis naar Schiphol. Dan is met de (lease)auto naar Schiphol rijden en daar in de buurt parkeren al snel een stuk goedkoper.

vlinder72
Bij ons ook

Taxibusje voor 6 personen is veel duurder dan parkeren op Schiphol.

Wij reserveren wel altijd een parkeerplaats ruim van te voren.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.