Home » Forum » Zorgen om kind 11 jaar

Zorgen om kind 11 jaar.

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zorgenkindje
Zorgen om kind 11 jaar.

Ik heb mij hier aangemeld omdat wij het niet meer zo goed weten.

Mijn vriend heeft een dochter van 11 jaar. Ik heb haar leren kennen toen ze net 7 werd.

Om het verhaal niet te ingewikkeld te maken hou ik het kort, vragen stellen kan en mag je altijd!

Vanaf ik haar ken zijn er duidelijke zorgen om het meisje. Al vanaf 2014 geeft moeder aan dat er problemen zijn met haar 2 dochters. Ze heeft vanaf 2014 continu hulp gezocht maar het heeft niets veranderd.

Even een korte schets over moeder. Haar wil is wet ( dit geeft haar dochter aan) luistert moeder niet, is er alleen maar frustratie tussen moeder en dochter, slaapt dochter al jaren erg slecht zijn er zorgen m.b.t school, vriendschappen etc. Er is gekeken of er een diagnose gesteld kon worden hier is niks uitgekomen.

Er is continu gezegt dat het meisje problemen heeft door de slechte band tussen ouders.

Moeder geeft continu aan dat er problemen zijn met dochter. En dat dochter hulp nodig heeft. Dochter ziet zichzelf als een probleemkind inmiddels. Iets waarin wij ons absoluut niet in kunnen vinden.

Vorig jaar heeft dochter aangegeven niet langer bij moeder te willen wonen. Hierop is hulp ingeschakeld om de thuissituatie te verbeteren.
Nu een jaar verder geeft dochter het weer aan.
Er is een OTS in beeld, en begeleiding voor dochter. ( hiervan horen wij niks, moeder vertelt niks en we moeten alles horen van dochter) .

Ze geven aan twijfels te hebben. Wij hebben aangegeven dat we willen dat de ots dit oppakt, maar ze laat dit liever via de begeleider lopen ( die wel met moeder communiceert maar ons van niets op de hoogte stelt)
Ons gevoel zegt dat ze beter met moeder overweg kan dan met vader, aangezien ze nog nooit iets heeft laten horen ( inmiddels al 1.5 jaar aanwezig)

Dit terwijl de zorgen om dochter toenemen. Dochter geeft het nu weer aan. Helaas zien wij al waar het op uit draait.

Toch zijn de zorgen dusdanig dat wij het hier niet bij willen laten. Immers geeft een kind aan dat ze niet met moeder overweg kan en dit niet langer ziet zitten.

School lijd er inmiddels ook onder. Terwijl het de belangrijkste jaren zijn voor haar.

Heeft iemand hier tips, ervaring of advies in?
We willen zo graag dat het goed gaat en ze eindelijk een schooljaar zonder zorgen doorkomt.

tsjor
Wat is daarvoor nodig?

Je wil graag dat het meisje een schooljaar zonder zorgen doorkomt. Wat denk je dat daarvoor nodig is?

Tsjor

Brazella
Waarom niet bij vader

Als dochter en moeder beide aangeven dat ze problemen met elkaar hebben, waarom vangt vader haar dan niet (tijdelijk) op?

Hij is tenslotte toch ook een ouder en heeft ook verantwoordelijkheid voor zijn dochter, als het tussen moeder en dochter niet botert is dat nog altijd een betere optie dan jeugdzorg inschakelen.

Zorgenkindje
Tsjor, brazella

Er zal naar het kind geluisterd moeten worden. Het liefst blijft ze lekker bij haar moeder. Alleen zijn ze daarin al 1.5 jaar aan het rommelen om het op te lossen. Voor het kind is er niks veranderd.

Kind moet haar eigen problemen oplossen. Ots doet niets met wat aangegeven word van vaders kant. Contact tussen vader en moeder is minimaal. Vader geeft dingen aan, moeder houd alles voor haarzelf.

Kind geeft aan bij begeleider dat ze bij vader wil wonen, begeleider zegt dat zie ik niet goedkomen tegen kind. En geeft dit advies aan ots.

Kind heeft het bij school, ots en begeleider aangegeven. Nu word gezegt dat vader het kind dit inpraat.

Wij vechten nu al 2 jaar hiervoor. Niet omdat wij het willen. Maar omdat het kind dit wil.

En nu? Kind maar laten zitten? Dat is het advies van de ots.

Niki73
Snap het niet

"Er zal naar het kind geluisterd moeten worden. Het liefst blijft ze lekker bij haar moeder." Dat kan ik niet rijmen met je bewering dat ze niet meer bij haar moeder wil wonen. Wat is het nu?

Vader heeft gewoon gezag, neem ik aan? Waarom gaat hij dan niet wat meer op zijn strepen staan en eist hij dat hij door Jeugdzorg/OTS op de hoogte wordt gehouden? Als hij gezag heeft, heeft hij het recht te weten hoe het met zijn kind gaat.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.