Home » Forum » Foute dingen

Foute dingen ;)

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Alison
Foute dingen ;)

50 dingen die misschien vreselijk fout maar o zo verrukkelijk zijn

https://www.saarmagazine.nl/50-dingen-die-misschien-vreselijk-fout-maar-...

Ik moet bekennen dat er wel een paar dingen bij zitten waar ik me ook "schuldig" aan maak ;)
Jullie ook?

Ely
Zit weinig fout bij

Als je het mij vraagt :)
Al had ik nog nooit van een haarspeldjeoorgasme gehoord

Ik maak me niet aan een paar schuldig; het zijn er veel meer dan een paar en ik vind er niks ‘schuldig maken’ aan. Hooguit hier en daar niet zo verantwoord maar ja... wil ik straks kunnen zeggen dat ik ‘verantwoord oud ben geworden’ of ‘leuk oud ben geworden’ och.... 😎

wil40
Schuldig.

Minstens aan de helft.

Jasmijn
ik ook

hahaha ik ook, grappig stukje

Wilgenkatje
Teveel lijstjes

Ik heb wel wat met Saar, maar de hoeveelheid komische lijstjes gaat me wat tegenstaan.

Bennikki
Nee

Nouja ik was niet koud en poepen gaat prima, maar verder zegt het me niks eigenlijk. Echt niet! Kensington meezingen vind ik trouwens de ergste.

Regenjas
Ik vind nooit

Wat fout. Ik doe iets of ik doe iets niet. Ik vind iets leuk of ik vind het niet. Al dat quilty pleasure gezeur.

Rissie
oke

De enige echt herkenbare: ravioli uit blik! Pas weer eens gegeten (na jaren), moest er wel even naar zoeken, maar het was de moeite waard!

Chrizztoffel
Nummero 35...

En zelfs mannen kunnen er nog wat uithalen. Zoals nummero 35 ;)
Nummer 43 en 47 passeren hier in huis ook regelmatig de revu.

Lang leve ravioli in blik!

Ginny Twijfelvuur
Nou

Bijvoorbeeld 14 en 25 vind ik echt wel fout. En daarom kan ik daar dan af en toe echt van genieten.

rode krullenbol
Hmm ...

Ik heb ondanks de lengte van het lijstje toch nog een betreurenswaardige lacune aangetroffen: het in pyjama doorbrengen van de dag.

Alison
rode krullenbol

Ja, heerlijk mottig van bed naar bank en weer terug. Thee, koekjes en Netflix :)

rode krullenbol
Nog een

Expres te veel koken, zodat het noodzakelijk is om aan het einde van de week een kliekjesmaaltijd te bereiden. Die smaken (mij) altijd het beste!

Karelien
Heleboel

Oh, ik heb er een heleboel. Ik vrees dat ik van nature aardslui en genotszuchtig ben. Oké hier komen er een paar : geheim abonnement op de Privé, ik was al verzot op roddelbladen toen ik studeerde. Pot mayonaise opeten, bloemen kopen terwijl er eigenlijk geen budget voor is, gebakken sambal met lepeltje uit potje eten, schelden op anderen als ik in de auto zit, heel hard zingen op het werk als er niemand in de buurt is, snoep bestemd voor de kinderen opvreten, chips prakken in de dipsaus.

Silone
hmmm

Ik heb het lijstje niet helemaal gelezen, maar het komt op mij een beetje wanhopig over. Van die doodnormale vrouwen op leeftijd die heel hard roepen: och, ik ben toch zo'n gek mens! Die categorie.

rode krullenbol
Hmm ...

Een dergelijke naargeestige interpretatie schreeuwt om een ander perspectief. Toeval of niet; het wordt nota bene aangedragen door een soort van naamgenoot van jou, Silone.

Te weten: Ignazio Silone. Hij stelde: "De grote vrijheid bestaat uit vele kleine vrijheden."

Wat vind je daarvan?

Karelien
Die categorie

#Silone, ja "die categorie", als je ermee koketteert maar de meesten verbergen deze pleasures. Iedereen heeft toch wel iets? Hoop ik.

Silone
Ignazio en ik

twee handen op één buik, en naargeestig... wellicht typeert mij dat.

rode krullenbol
Hmm ...

Misschien vrolijk je wat op bij de gedachte dat topic starter Alison - vermoedelijk een groot liefhebber van brood - naadloos heeft aangesloten bij de fameuze uitspraak "Met elkaar praten is beter dan tegen elkaar zwijgen." Een uitspraak die, als ik jou goed begrijp, jou nauw aan het hart ligt.

rode krullenbol
Overigens ...

Valt - in deze tijden - een positieve waardering van (het werk van) iemand als Ignazio Silone niet ook binnen de categorie 'quilty pleasures'?

Bellefleur
Ignazio

Nooit geweten dat quilten een hobby van Ignazio was.

Silone
zie je wel

Ignazio quilt, ik brei, daar kan toch niets meer tussenkomen?

rode krullenbol
Ja

Grappig ...

Regenjas
Ginny, echt?

Leg mij dan eens uit wat daar fout aan is? Als ik een roddelblad lees dan lees ik die. Moet ik toch helemaal zelf weten.

Sinilind
Ik vind weinig dingen “fout”

mits je geen schade veroorzaakt bij een ander. Dus van die lijst word ik niet koud of warm, en ik moet zeggen dat de interpretatie van Silone (kijk me eens een gek mens wezen) me bijzonder goed lijkt 😄
Sini

rode krullenbol
Hmm ...

Als ik het goed begrijp - "correct me if I'm wrong!" - interpreteren sommigen hier de praktijk van het openlijk toegeven van wat onschuldige eigenaardigheden als een onderstrepen doodnormaal te zijn door een bepaalde categorie vrouwen op leeftijd. Zij snijden hiermee een interessant sociaal fenomeen aan: te weten dat van het conformisme.

Nico Scheepmaker heeft er een relativerend humoristisch gedicht aan gewijd - 'Sober leven' - dat vervolgens door drs. P is gezongen: zie https://youtu.be/jFm1RCSHfGk.

Ook aan het opgeheven vingertje van Silone en Sinilind kleeft een onvermoede kant: men zou er zich nog nodeloos schuldig door gaan voelen! Uiteraard is aan dit thema eveneens een lied gewijd: 'Guilt' van de tamelijk non-conformistische Marianne Faithfull (https://youtu.be/eW6XPpYjn-o).

Het moderne antwoord op het probleem dat je het ook nooit goed kan doen, is fluks aangedragen door - "what's in a name?" -Taylor Swift. Vermoedelijk is haar nummer 'Shake It Off' inmiddels voor velen een soort van lijflied. Ik beluister graag de cover van Von Smith (https://youtu.be/Tv94swj4sjo) tijdens één van mijn vele 'guilty pleasures': trainen op muziek totdat ik weer compleet 'high on life' ben.

Rode krullenbol

Silone
aiaiai

De draad was vast bedoeld als komisch intermezzo, en draait hier uit op een onvermoede ellende. Voelde je je kennelijk al schuldig aan (een deel van) de 50 quilty pleasures, moet je je ook nog schuldig gaan voelen na een kritische noot.

Jasmijn
lekker blijven doen

Grappig om te lezen, ik draag het niet uit naar anderen en blijf lekker dingen doen die misschien voor sommige mensen niet 'horen'. Of die zeggen maar wat, en doen het ook stiekem thuis ;-) (dat denk ik trouwens eerder)

Ginny Twijfelvuur
Nou stiekem....

Of niet horen...
Het is meer dat mijn eigen standaard me soms in de weg zit.
Een broodje kroket is echt niet iets dat ik heel erg vaak moet eten. Daar groei ik van dicht. En dan is het juist lekker om dat af en toe toch te doen. Meer op dat niveau dus.

Ginny Twijfelvuur
En RK

Leuk!

rode krullenbol
@Silone

Je "moet" van mij helemaal niks, hoor!

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.