Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Afspreken met moeder van klasgenootje dochter lukt maar niet


Jasmijn

Jasmijn

16-03-2019 om 13:02

hier ook maar één tegelijk

Toen mijn kinderen nog klein waren, wilde ik ook écht maar één kindje per speelafspraak. Ik vond meer kinderen te druk en er kwam dan ook veel sneller ruzie van, zeker met 3, dan viel er al gauw eentje buiten. Wie weet dat andere ouders dat raar vonden, dat doen ze dan mij bij hun thuis, mijn huis is klein een geen speelzaal (ook geen toonzaal hoor, voor dat iemand dat denkt) En bij sommige afspraken dacht ik, dit is de eerste en laatste keer dat dit kind komt. Ik had er eentje die stond op de leuning van de bank, op de eettafel, klom achter het kastje waar de telefoon op stond (en allemaal snoeren en router stond daar achter op de grond) om een balletje te pakken wat daar gevallen was. Als ik even niet oplette was het chaos. Daar ben ik dan snel klaar mee, die ouders zullen me misschien wel onaardig gevonden hebben, maar bij ons thuis kon helaas nooit. In de zomer mocht het wel vaker, want dan konden ze in de tuin spelen.
Dus ja, je weet nooit wat erachter zit, maar ik zou in dit geval het meisje gewoon bij mij thuis uitnodigen en inderdaad laten stoppen met de hele tijd hetzelfde vragen. Die moeder bepaalt wat zij wil in haar huis.

rode krullenbol

rode krullenbol

16-03-2019 om 13:39

Ja ...

Wie weet verzamelt en sorteert ze wel postzegels! Dan wil je toch zeker niet dat er kinderen als een wervelwind door je huis stuiven.

Pirata

Pirata

16-03-2019 om 13:45

Principes

Ik heb ook het principe afspraak=afspraak. Dat probeer ik mijn kinderen ook bij te brengen. Maar je kunt het niet afdwingen bij een ander. Je kunt een kind wel vertellen dat het niet nakomen van afspraken tot teleurstelling leidt, bij de "afgezegde" partij.
Ik denk dat die moeder van die kristallen beestjes verzamelt. 😊

rode krullenbol

rode krullenbol

16-03-2019 om 13:51

Of ...

Of ze is een proefschrift aan het schrijven en wil niet dat haar papieren door elkaar raken.

lin1990

lin1990

16-03-2019 om 14:00 Topicstarter

Inderdaad

Je weet niet wat er achter zit. Dat is zeker waar. Ik blijf bij mijn eigen normen er waarden dat wanneer iemand iets beloofd of toezegt je daar ook op terug mag komen. Maar je kunt inderdaad anderen niet iets opleggen. @ Jasmijn, het gaat hier niet over spelen met meerdere kindjes. Het gaat hier over 1 met 1.

Tijgeroog

Tijgeroog

16-03-2019 om 17:23

Maar...

Het is toch de bedoeling dat je dochter het naar haar zin heeft? En niet dat die andere moeder opgevoed wordt mbt afspraak is afspraak, principes enzo. Dus als ik mijn kind blij kon maken door een vriendinnetje bij ons thuis te laten spelen zou ik dara geen moment over twijfelen.

Jasmijn

Jasmijn

16-03-2019 om 17:46

Lin

Hoi Lin, dat wist ik hoor, maar ik reageerde even op Stickertje op haar verhaal in #23

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-03-2019 om 17:54

Ja dat

Een andere moeder over de rug van mijn kind opvoeden is niet mijn principe.

Mijntje

Mijntje

16-03-2019 om 17:55

niks plannen maar vandaag

Moeder zijn soms erg warrig. Zo aan het multitasken waardoor ze vergeetachtig worden.
Dat van data sturen om een afspraak in te plannen herken ik totaal niet. Je moet gewoon niet te lang vantevoren afspreken. Mijn ervaring: hoe langer van tevoren afgesproken hoe meer kans dat het niet doorgaat.
Spreek af voor morgen of nog beter: vanmiddag. Dus voor dezelfde dag nog. En dan: bij jullie of bij ons. Houd het dus lekker simpel voor die moeder (en de kinderen), dan heb je meer kans dat het gewoon kan.

Irm

Irm

19-03-2019 om 23:24

Agenda???

Is er tegenwoordig een agenda nodig voor speelafspraken? Niet meer gewoon spontaan mee uit school?

Flavia

Flavia

20-03-2019 om 15:45

Irm

Is dat zo gek dan?
Geen tandarts of andere afspraken? Sport, zwemles of muziek of gewoon andere plannen bv bibliotheek of even kleding kopen?

Spontaan,ik hou niet van spontaan. Dochter ook niet.

vlinder72

vlinder72

20-03-2019 om 17:41

Lrm

Hier op school ook meestal zonder afspraken (behalve als ouders een keer iets hebben en iets moeten regelen). Mijn zoon weet of hij kan spelen en op de dag zelf spreken ze dan wat af.

Met zelf van te voren afspreken met vriendjes zoals volgende week speel ik bij jou heb ik slechte ervaringen. Soms kan ik dan niet. Soms heeft een van de kinderen geen zin meer of zijn ze het vergeten. Elke keer veroorzaakte dat verdrietige kinderen en soms verontwaardigde ouders want x zou bij y gaan soeken en nu is hij zo teleurgesteld Sorry, maar dat kan niet want ik moet met broer naar de ortho of andere broer zit midden in zijn toetsweek en kan nu geen rondrennende kinderen erbij hebben. Dus heb ik met zoon afgesproken dat hij niet meer van te voren mag afspreken maar als ik heb gezegd dat hij kan spelen dan mag het altijd en het maakt dan ook niet uit bij wie.

Jongste zit nu in groep 6 en het loopt alweer jaren prima met speelafspraken

Floria

Floria

20-03-2019 om 20:44

dan

"Geen tandarts of andere afspraken? Sport, zwemles of muziek of gewoon andere plannen bv bibliotheek of even kleding kopen?"

Bij andere plannen is het antwoord nee. Bij ons wordt er dan geen alternatieve dag gepland. Hooguit gezegd dat ze een andere keer maar even moeten kijken, maar die wordt zeker niet vastgelegd. Ouders doen dat in ieder geval niet. Soms spreken de kinderen het dan wel af, maar de helft van de tijd loopt het de dag erop heel anders.

Levina

Levina

21-03-2019 om 14:16

ZZP'er?

Weet je wat ik denk? (Ik heb in de gauwigheid niet gecheckt of dit al geopperd is, if so, excuses.) Misschien is die moeder wel zzp'er, net als ik, en dan in een tak van sport waarin je behoorlijk ad hoc gevraagd wordt voor opdrachten. Bij mij werkt dat ook zo: ik had deze week al een stevige deadline en daar komt er dan onverwacht nog een bij voor een fijne last minute-opdracht.
Nee zeggen is als zzp'er vaak onverstandig met het oog op de lange termijn (wie zegt dat het volgende maand net zo druk is?) en dus kun het behoorlijk druk hebben, wat afspreken op woensdagmiddag echt minder makkelijk maakt. Met mijn eigen kinderen in huis kan ik wel even door, met het kind van een ander erbij is dat vaak erg lastig.

Wat ik ermee wil zeggen: veel moeders hebben helemaal niet echt vrij op woensdagmiddag. Niet iedereen heeft een vast dienstverband en projectmatig werken maakt dat je niet erg flexibel bent (het idee dat freelancers in een koffietentje zitten met een laptop en heerlijk hun eigen tijd indelen is echt onzin, als je een beetje een bloeiende praktijk hebt draai je gewoon lange dagen).

Neemt niet weg dat die moeder dan gewoon open kaart kan spelen, het maakt het makkelijker als ze dit gewoon tegen je zou zeggen. Maar misschien is ze bang voor oordeel van moeders die vinden dat je er op woensdag altijd moet zijn, dus ik zou zeker niet te principieel doen.

Irm

Irm

21-03-2019 om 14:20

Flavia

Ja dat vind ik raar. Kijk gewoon of het die dag kan. Niet vooruit plannen op die leeftijd. Vreselijk. En als het niet kan zeg je toch smorgens tegen je kind, vandaag zwemles dus niet afspreken

Rixt

Rixt

21-03-2019 om 18:23

Woensdag?

Waarom op woensdag? Hier in de buurt zijn bijna geen scholen meer waar de kinderen op woensdagmiddag vrij zijn. Met het continurooster is er elke middag genoeg tijd om te spelen. Ik geef 's ochtends duidelijk aan of er wel of niet kan worden gespeeld en soms ook met wie wel en met wie niet. Sommige vriendjes/vriendinnetjes kosten veel energie en anderen juist helemaal niet. Als ik thuis werk kan een makkelijk kind er wel bij een 'moeilijk' kind of combinatie niet. Soms wordt er al voor de volgende dag afgesproken, ook al omdat veel kinderen de ene dag met de buurvrouw meerijden en de andere dag met eigen ouders. Ik zou het kindje gewoon bij mij thuis uitnodigen en verder geen gedoe, het hoeft ook niet precies één keer hier, één keer daar.

maar

Dit zeg je in je eerste bericht: "De kinderen willen het zo graag en roepen steeds naar elkaar: morgen speel ik bij jou. Of: we gaan snel bij elkaar spelen"

Bij elkaar, dat is dus ook bij jullie. Waarom dan zo moeilijk doen dat het eerst daar zou moeten? Nodig dat kind gewoon uit en zie dan hoe het verder loopt.

Principieel zijn is allemaal heel leuk en aardig, maar het moet wel praktisch blijven, vind ik altijd maar

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.