Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tango

Tango

19-03-2019 om 21:39

Provinciale verkiezingen


Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-03-2019 om 22:28

Vvd

Ik stem altijd op de VVD. Van mij mogen ze nog wel even zo doorgaan.

Ik snap best dat er op FvD wordt gestemd. Het is een mooi alternatief voor die enge Wilders waar toch wel heel vaak een hoop onzin uitkomt.
Ik sta trouwrns achter de standpunten van FvD als het gaat om het klimaat. Maar het lijkt erop dat deze partij, net als de PVV, op één persoon in gebaseerd en dat voelt niet goed.

Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

20-03-2019 om 22:49

Raar

Het is toch apart volk, die FvD’ers. Ik zag 3 vrouwen in die zaal, bij Wilders is dat toch meer gemixt?

Dendy

"Het is een mooi alternatief voor die enge Wilders waar toch wel heel vaak een hoop onzin uitkomt."

Wat voor onzin zegt Wilders die Baudet niet zegt? Is Baudet niet gewoon Wilders met minder rimpels en een sjiekere uitspraak? Een soort Wilders 2.0 eigenlijk... (nieuw! nu met extra moeilijke woorden!)

Groeten,

Temet

Populariteitspoll

https://forumvoordemocratie.nl/standpunten
De volksraadpleging tot wet verheven. Niet de representatieve democratie maar de onderbuik, de waan van de dag, regeert.

Tineke

Tineke

21-03-2019 om 00:13

FvD

Volgens onze oudste (die dit jaar mag stemmen) is er een bekende YouTuber die heel erg anti-klimaatakkoord is en roept dat het allemaal wel mee valt etc. Hier zullen veel jongeren door beïnvloed zijn denk ik en FvD gaan stemmen.

Zelf heb ik gemerkt, ik weet niet of dit toeval is, dat Thierry Baudet aanhangers net zo hard gaan schreeuwen als hij. Dat wil zeggen dat ze spammen op Facebook met allerlei artikelen over dat het klimaatakkoord zo'n onzin is enz. Die mensen heb ik inmiddels geblokt voor hun berichten, of ontvriend.

Zelf GL gestemd. Ze zijn misschien inderdaad wat linkser dan ik in mijn standpunten, maar ik hoop dat het de rechterkant wat uitdempt. Zelden krijgt een partij immers zijn zin in alles . Voor waterschap heb ik blanco gestemd. Ik vond op de lijst niet een partij waar ik een goed gevoel bij had en ik vind het vaak ook lastig om hier een goed gefundeerde mening over te hebben omdat ik er niet zoveel verstand van heb.

Triva

Triva

21-03-2019 om 00:37

Tineke

Waarom heb je de stemwijzer niet gebruikt voor de waterschappen? Als je een stelling tegenkomt die je echt van belang vindt kijk je wat de partijen daarover zeggen... Blanco, wat heeft dat nu voor zin?

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2019 om 02:34

Goed gevoel waterschappen

Ik denk dat je bij de waterschappen niet snel fout kunt zitten als je een 'linkse' of 'groene' partij had gekozen, tenzij je vanwege bijvoorbeeld agrarische of andere belangen nadeel denkt te hebben van 'linkse' of 'groene' standpunten. In dat geval zit je beter bij de richting die bij het CDA of de VVD past.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2019 om 02:53

Dendy

Ik schakel deze kennis maar even los van wat we verder met elkaar uitwisselen . Ik snap écht niet dat ten eerste een vróuw achter de FvD kan staan (wat een vrouwonvriendelijk gewauwel komt er uit die kerels zeg!) en ten tweede dat je meeloopt met hun ontkenning van het klimaatdrama. De drie mensen die ik 'ken' van het Forum, zijn alledrie zéér bijzonder en dat is dit keer geen compliment. Annabel Nanninga... mijn hemel!

Floria

Floria

21-03-2019 om 07:52

Ergerlijk

Ik vind het iedere keer bijzonder ergerlijk dat er een bepaalde groep is die kiezers aan de tegenovergestlde kant van het spectrum totaal niet serieus neemt en dan geschokt en verbaasd is wat die mensen, die zij dom vinden en noemen, hebben gestemd. Het is iedere verkiezing zo! En nog begrijpen ze er helemaal niets van hoe dat kon gebeuren. Hoe is het toch mogelijk dat men, die zich voorstaat op de eigen intelligentie en inzicht in de maatschappij, dat keer op keer niet aan ziet komen?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

21-03-2019 om 08:43

Tja toch onbegrip hier

over het stemgedrag van zovelen. Niet omdat ik niet snap dat anderen het niet met mij eens zijn. Er zijn genoeg partijen waarmee ik het niet eens ben en waar ik dus niet op zal stemmen. Maar dat betekent niet dat ik die afserveer of de mensen die er op stemmen. Het is prima om binnen een land verschillende opvattingen te hebben.

Maar dat mensen massaal stemmen op een partij waarvan eigenlijk alleen 3 mensen bekend zijn, die onzichtbaar was in de campagne en waarvan de 2 bekendste mensen misogyne en xenofobe uitspraken doen, op een arrogante en hautaine manier spreken over mensen die andere opvattingen hebben en die zeggen dat ze anti-elitaristisch zijn terwijl het elitarisme er bij henzelf afdruipt, dat vind ik dus wel onbegrijpelijk.

Wat ik van deze uitslag wel begrijp is dat nog weer meer mensen zich niet meer herkennen in de gevestigde politieke partijen en uitwijken naar ‘nieuw en anders’. Dat signaal vind wel iets om heel erg serieus te nemen. Net als de mensen die van daaruit stemmen op partijen die mij op z’n zachtst gezegd niet aanspreken. Terwijl ik Baudet en Hiddema niet serieus kan nemen. Maar electoraal gezien hebben ze wel iets heel erg goed gedaan. Zucht.... Wat nu?

Aagje

Hangkous

Hangkous

21-03-2019 om 08:54

uitwijken naar nieuw en anders

Dat had je in sommige provincies ook kunnen doen met code oranje. Ook een nieuwe beweging die vindt dat de politiek anders moet maar dan op een nette manier zonder dat veel geschreeuw maar weinig wol gedoe van FvD en PVV.
PVV heeft verloren, gelukkig. De grote winst van FvD stemt mij niet gerust, knap is het wel dat zo'n schreeuwer zoveel mensen achter zich kan scharen.
Ik denk ook wel dat hij door de gebeurtenissen van maandag wat meewind heeft gehad.

Ik denk het niet

Ik verwacht geen geharrewar.
De personen die op de lijst staan zijn volkomen onbekend. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar zelfs op de kieslijst is de vermelding nagenoeg anoniem zonder aanduiding of het een man of een vrouw is, zonder voornaam.
Ik vind het wonderlijk dat dat verschil in vermelding is toegestaan, maar kennelijk mag dat.
Hoe dan ook: Ik verwacht dat er een gedegen rekrutering gedaan is en dat dan vooral op nepotistische kwaliteiten. De jongens (en misschien een enkel meisje) van het dispuut.
Vervolgens hoeven die mensen niet zoveel te doen.
Baudet en Hiddema doen in de kamer ook nauwelijks wat.
Ik weet niet of er een aanwezigheidsplicht in de provinciale staten geldt. Zo niet, dan zal het me niet verbazen dat de dames en heren slechts sporadisch aanwezig zullen zijn.

Facebook event

"Maar dat mensen massaal stemmen op een partij waarvan eigenlijk alleen 3 mensen bekend zijn, "
Onder ons. In het openbaar.
Wie weet zijn ze in de FvD app-groep wel heel bekend.
Ik denk juist dat dat aan de hand is. Het zijn mensen die op twitter, instagram of waar ook hun volgers hebben. Ik vermoed dat dat ook heel bewust zo georganiseerd is.
FvD heeft in alle provincies wel partijbijeenkomsten gehad die altijd goed bezocht zijn.

Bo

Bo

21-03-2019 om 09:50

elitair vs bekakt

Het valt mij op dat meerdere mensen de begrippen 'elitair' en 'bekakt' door elkaar halen. Elitair is het pluche, het establishment. Elitair is de PvdA die mijlenver van haar eigen achterban (de arbeiders) af staat. Elitair zijn politici die anders doen dan zij prediken. Die denken: die regels gelden niet voor mij. Links lullen, rechts vullen.. dat soort lui.

"De elite is een benaming voor een kleine, besloten groep mensen die bevoorrecht zijn en vooraanstaand zijn"

Dat heeft niks met bekakt zijn te maken. Er zijn zat bekakte mensen die helemaal niks te vertellen hebben.

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2019 om 09:52

Goed punt.

De kenners

Bo ""De elite is een benaming voor een kleine, besloten groep mensen die bevoorrecht zijn en vooraanstaand zijn"
Precies.
En zo is er sprake van een FvD elite: zij die wel weten wie die mensen op de lijst zijn (de FvD leden/volgers) en de rest van het gepeupel dat geen flauw benul heeft. Niet eens of het mannen of vrouwen zijn en wat hun voornaam is.

Oh kijk, hier staat het

https://www.elsevierweekblad.nl/politiek/news/2014/02/wie-verdient-wat-de-lasten-en-lusten-van-lokale-politici-op-rij-1462446W/
"Statenleden zijn niet verplicht aan vergaderingen deel te nemen. Maar wie het laat afweten, zal hier door zijn partij op worden aangesproken. Dit is in het geval van eenmansfracties niet aan de orde."
Ik vermoed dat de FvD statenleden zelden zullen aantreden.
Daar krijg je dan ook geen toestanden van.

m/v

Het weg laten van de informatie m/v leek mij een statement naar de gender/ gelijkheid van sexe, een aspect dat onder de mensen leeft.

Dus dat het er niet om doet of de persoon een man of een vrouw is, maar om waar die persoon voor staat, wat die persoon schrijft. Dat is alleen de achternaam echt belangrijk.

Je moet er toch niet aan denken dat men op een persoon gaat stemmen met een naam als Marie-Antoinette alsof deze mogelijk zinniger dingen te melden zou hebben dan bv Froukje.

Nou nee

Hoewel je op Baudettiaanse wijze naar het resultaat toe redeneert, moet het (net zo Baudettiaans) een halve waarheid zijn omdat de redenering niks zegt over het weglaten van de voornaam.
Ik vermoed dat het te maken heeft het vermijden van de traceerbaarheid van de personen en dus lastige vragen of geploeg in het verleden. Dat zou maar LPF achtige zaken op kunnen leveren en die wil je niet voor de verkiezingen.

Mijn verbazing gaat over het verschil met de andere lijsten.
Die kieslijst moet een onafhankelijke lijst zijn en mag geen politieke statements bevatten. Dat het weglaten van gender wel als politiek statement is op te vatten, bewijst je redenering eens te meer.

Maar ik vermoed eigenlijk dat er niets heel precies in de wet staat (men heeft gerekend met een ongeschreven wet of traditie) en dat de heer Hiddema op zijn Hiddema's en bij herhaling "waar staat dat" heeft gevraagd en dat bij het uitblijven van een antwoord daarop alsnog deze vorm is gehonoreerd.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2019 om 11:11

Floria

Ik heb (denk ik) wel inzicht en dat brengt mij niet bepaald tot vriendelijke conclusies. De mensen die ik ken, had ik slimmer ingeschat en ook minder ontevreden. Ze hebben geen reden voor ontevredenheid voor zover ik kan nagaan. Mooi eigen huis, auto voor de deur witte buren om zich heen. Hooguit persoonlijk leed als ziek en zeer of niet meer 'gewenst' bij een werkgever, wat ik niet in de schoenen van de zittende 'elite' kan schuiven, maar in die van de werkgever. Het is voor 90 procent 'wat de boer niet kent, dat vreet hij niet', angst, het klimaat niet serieus nemen, bang dat hij of zij minder wordt van meer mensen in Nederland, e.d., angst dat het pensioen niet toereikend is. Mijn gedachten: het klimaat is echt een zorg, meer mensen zijn nodig om onze billen nog gewassen te krijgen als we daar aan toe zijn, je hebt altijd nog de aow, dus doodgaan van de honger zul je niet direct, een nieuw huis vergt geduld, maar is niet uitgesloten. Dus ook niet als er iets meer mensen te verdelen zijn over de huizenpot.

Het enige wat ik kan bedenken over het succes van het FvD (leuk paars gekleurd op de kaart met uitslagen) is dat waar Thierry aan lijdt kennelijk een epidemie is. En inderdaad... FvD leden en kiezers blairen tegen zichzelf. Zo elitair als maar kan. De mindere goden onder de kiezers hebben dat kennelijk niet door. Die voelen vooral de frisse wind met lavendelgeur.

Hangkous

Hangkous

21-03-2019 om 11:24

Ezel

Hoorde net op de radio wat Baudet zijn achternaam betekent. Baudet is frans voor ezel.
Hi hi.

Bo

Bo

21-03-2019 om 11:26

voorletters en ander geneuzel...

Dat mensen daarover vallen. Het boeit mij echt niet of het een man of een vrouw is. Wat mij betreft zou elke partij kunnen volstaan met voorletter + achternaam.

Die ontevredenheid onder kiezers snap ik totaal niet. Tuurlijk kan het altijd beter maar wij behoren tot de gelukkigste volken ter wereld. Kennelijk ook tot de grootste zeikerds.

Het senatorschap is nu al een kleine baan:
Senatoren zijn gewoonlijk eenmaal per week in de Eerste Kamer aan het werk. Het bruto salaris dat een senator verdient is ongeveer 25.000 euro per jaar. Het is dus logisch dat senatoren naast hun baan in de Eerste Kamer andere banen hebben.

Nu snap ik dat het Forum geen problemen heeft om de lijst te vullen. Ik kom voor dat bedrag ook graag een dag per week. Als ik dat had geweten...

Kan

Bo "Wat mij betreft zou elke partij kunnen volstaan met voorletter + achternaam."
Dat kan ook.
Maar ik vind verschillen in presentatie op de kieslijst tussen partijen, ongepast.

"Nu snap ik dat het Forum geen problemen heeft om de lijst te vullen. Ik kom voor dat bedrag ook graag een dag per week. Als ik dat had geweten... "

Precies.
Zo zal het ook doodeenvoudig worden om mensen voor Europa te vinden.
Niks doen is bovendien de veiligste manier om niet in opspraak of gedrang te komen. En dan maar op naar de kamerverkiezingen.

Andromeda

Andromeda

21-03-2019 om 11:56

Geregeld

Naam, voorletters, woonplaats moet. Tussen haakjes roepnaam en geslachtsaanduiding mag.

Floria

Floria

21-03-2019 om 12:12

Kaaskopje

Ik denk dat het wel meevalt met je inzicht, sorry.

"De mensen die ik ken, had ik slimmer ingeschat en ook minder ontevreden. Ze hebben geen reden voor ontevredenheid voor zover ik kan nagaan. Mooi eigen huis, auto voor de deur witte buren om zich heen."

Waar stem je dan op volgens jouw inzicht als je een mooi eigen huis hebt en een auto voor de deur?

Iemand met een auto voor de deur kan ook niet verder kijken dan de eigen oprit? Sterker nog, die komt er nooit af, ziet niets en leest niets?

Is VVD nog wel OK als je een eigen huis hebt en voornamelijk witte buren?

verschillen

Verschillen in de vermelding op de kieslijsten waren er vziw al lange tijd: bij sommige partijen wel, bij andere niet de voornamen (vroeger volgens mij bij de linksen wel en bij de rechtsen niet). En wel of niet m dan wel v achter de naam, dat deden ook niet alle partijen hetzelfde. Dus daar hadden we volgens mij Hiddema niet voor nodig.

Groeten,

Temet

Grappig

"Verschillen in de vermelding op de kieslijsten waren er vziw al lange tijd"
Ik geloof je direct.
Het valt mij voor het eerst op.

"De elite is een benaming voor een kleine, besloten groep mensen die bevoorrecht zijn en vooraanstaand zijn". Zoals de studenten economie aan de Erasmus universiteit waar FvD erg populair is. Of zoals mensen met een afkeer van moderne architectuur en kunst omdat de klassieke kunst zoveel mooier is. Of mensen die graag in het Latijn converseren. Ze werken aan de universiteit, financiële sector
Baudet, Hiddema, Cliteur, Rookmaker, Fentrop, het is de vleesgeworden elite. Het is werkelijk een gotspe dat FvD zich afzet tegen de elite.
Ik ben ook echt benieuwd hoeveel van de FvD kiezers ook maar iets begreep van het elitaire gebral van Baudet in zijn overwinningspeech. Waarschijnlijk kauwen ze nog op de uil van Minvera)

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2019 om 13:10

Floria

Als het meevalt met mijn inzicht is dat positief. Je bedoelt vast "tegenvalt".

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2019 om 13:18

Verder Floria

De VVD is ook mijn kleur niet, maar in een partij-democratie is dat prima. De democratie die Thierry nastreeft vind ik doodeng. Zijn uitspraken over vrouwen, het klimaat, immigratie, Europa etc. ook. Kijk een paar YouTube filmpjes van Annabel en ik vrees nog meer voor deze partij. Vrees met wat sarcasme.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.