Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Parijs

Parijs

11-02-2019 om 17:02

Toegang tot puber’s mobiel en lokatie


40er

40er

17-02-2019 om 12:16

Tracking

Hier thuis dus bewust niet. Ik moet er niet aan denken dat ik elke stap kan volgen. Dat Google dat doet is al erg genoeg 😉.
Onlangs geholpen bij iemand, werd 1 van de andere helpers gebeld, wat doe jij in X? Vond het zo genant. Verantwoorden waar anderen bij zijn waarom je ergens bent....

@Emma

@Emma

17-02-2019 om 12:46

Schiphol

We gebruikten hem toen ik mijn dochter oppikte bij de kiss&ride op Schiphol. Ik dacht: handig dit! Sta je op je telefoon te kijken en staat ze vlak naast me
We gebruiken hem nooit. Maar over een paar jaar is het misschien wel heel gewoon allemaal.
Als ouder altijd maar de controle willen hebben over wat je kind doet lijkt mij onhoudbaar.

AnnavD

AnnavD

23-02-2019 om 12:53

ik vind het niet kunnen

Mijn kinderen hebben recht op privacy (net als ik), dus ik ga niet zomaar in hun telefoons etc. lopen neuzen. Ik zou het namelijk ook niet goedvinden dat ze in die van mij gaan neuzen.

We hebben , toen ze bij start VO hun mobiel kregen, afgesproken dat ze hun wachtwoord noteren ergens voor mij en dat ik in geval van nood OF ik als denk dat er iets niet door de beugel kan etc. t.a.t. in hun telefoon/laptop kan komen. Dus ik heb die wachtwoorden wel maar gebruik ze niet. Ik zou het alleen doen als ik denk dat ze in gevaar zijn of als ik hele sterke vermoedens heb dat ze zich bezig houden met dingen die niet kunnen.

En ja.. ook mijn wachtwoord is genoteerd voor noodgevallen.

Ik zou eerst proberen boven water te krijgen wat er loos is in een gesprek en als laatste redmiddel pas in die telefoon gaan neuzen.

Tracken ? Serieus.. Wat gaat het jou aan waar ze zijn ? Mogen ze ook een eigen leven leiden ? Ik track mijn partner niet en omgekeerd ook niet. Waarom die constante controle willen hebben over het leven van je kinderen ,partner o.i.d. En wat het te maken heeft met koken snap ik al helemaal niet. Stuur even berichtje dat je later bent of wat dan ook, die etenstijd staat toch niet in steen gehouwen ofzo?

En hier ook de afspraak: ben je later, even appje, eet je niet thuis , idem (graag even melden voor 1700 uur als het kan).. En als je dan alsnog te laat thuis bent voor eten, dan staat het in de koelkast, succes met opwarmen.

AnnavD

AnnavD

23-02-2019 om 12:58

verder

1. nee.. we hebben geen weglegtijden voor die telefoons. Toen ze jonger waren (dus 12) checkte ik wel eens even boven of dat ding uitwas. Als het te vaak voorkwam dat ze met telefoon na bedtijd nog aan het rommelen was, dan nam ik hem mee naar beneden, maar mijn kinderen doen hem op stil als ze gaan slapen.

2. nee.. telefoons etc. worden hier niet afgepakt als strafmaatregel, wat lost dan dan op? Afspraken niet nakomen is minder vrijheid totdat je kunt laten zien dat je je wel aan afspraken kunt houden bijvoorbeeld.

cees

cees

13-03-2019 om 21:48

onduidelijk

waarom moet je op die leeftijd weten waar de kinderen zijn dmv de locatie? zo'n tienerleven is toch iets dat zich niet heel ver van de woning afspeelt?

Peppa Big

Peppa Big

17-03-2019 om 20:34

Onnodig

Je weet toch waar je kinderen zijn? Bij een ontvoering gaat tracking niet helpen.

Angela

Angela

24-03-2019 om 20:23

Werkt niet

Pubers weten prima hoe ze de tracking kunnen omzeilen. Daarnaast is het niet heel erg precies en gaat de batterij van de telefoon snel leeg met tracking.

Ad Hombre

Ad Hombre

25-03-2019 om 08:12

AnnavD

"Waarom die constante controle willen hebben over het leven van je kinderen ,partner o.i.d. En wat het te maken heeft met koken snap ik al helemaal niet. Stuur even berichtje dat je later bent of wat dan ook, die etenstijd staat toch niet in steen gehouwen ofzo?"

Als wij dat handig vinden doen wij dat gewoon. Ik snap niet zo erg waar jij je mee bemoeit. Als ik wil weten waar mijn partner uithangt kijk ik op mijn telefoon en als zij dat van mij wil weten kijkt ze op de hare. Dat koken is maar een voorbeeldje, maar het is in veel gevallen handig om te weten waar je wederhelft is.

Jij bent misschien wel zo iemand die haar hele hebben en houwen op Facebook etaleert. Dat vind ik nou weer onzinnig, maar ga gerust je gang hoor.

controle

Ik weet zonder telefoon ook merendeel van de tijd waar mijn partner is. Op zijn werk, thuis, met vrienden wat drinken etc..Dat hoeft ik niet op mijn telefoon te checken, dat zegt hij gewoon. Nu denkt Ad: ja, maar misschien zegt hij dat wel maar is hij stiekem bij zijn minnares". Dat zou inderdaad kunnen. Maar ik vertrouw er op dat dat niet het geval is. Ik geloof niet dat ik dat vertrouwen zou willen checken op mijn telefoon.

Ad Hombre

Ad Hombre

25-03-2019 om 08:26

Alkes

Het heeft in ons geval ook niets met vertrouwen te maken. Het is gewoon handig. Je kunt het ook uitzetten als je iets stiekems wilt doen, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit nodig gevonden.

Tineke

Tineke

25-03-2019 om 13:43

Het kan handig zijn

Tot een bepaalde leeftijd, zeg maar tot 13-14 jaar, kan ik me wel voorstellen om de locatie van de kinderen te kennen. Je weet maar nooit. Het kan wat geruststellend zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.