Home » Forum » Verhuizen 7

Verhuizen?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

28 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Styxx
Verhuizen?

Ik kan met mijn dochter van 8 jaar een nieuw huis gaan bewonen. Perfect plekje, perfect huis, perfecte buurt. Maar... de buren : een moeder met drie zoons en twee blaffende honden. Twee zoons van 17 en één van 19. De buurvrouw heb ik gesproken en was erg aardig, de honden van het minste of geringste overstuur. De jongens heb ik niet gezien.
De woonkamers grenzen iig niet aan elkaar, daar zit dan de hal en de keuken tussen.
Wie zegt meteen 'nooit aan beginnen', wie heeft een andere mening?
Ik heb ook geen idee hoe jongens van die leeftijd leven, ik ken er geen één. In huis maak ik me niet zoveel zorgen over. Meer over de mooie dagen waarop we wat meer buiten leven.
Ben benieuwd naar de mening van anderen!

Angela67
niet doen

die jongens gaan weg, maar die honden zullen wel blijven.
en die zijn niet meer op te voeden.....
gr Angela

MarSy
Honden

Gaan ook dood....

Pluis
Aan een huis

kan van alles veranderen, ook de buren. Er is maar 1 ding wat nooit verandert en dat is de plek. Dus als de plek en de buurt perfect is zou ik het doen. Idd, die jongens gaan het huis uit en de honden dood.

Plokkie
Ik snap

Het probleem met die drie zoons eerlijk gezegd niet. Of gaat het wat jou betreft alleen om die honden?

Phryne Fisher
Nou

Een blaffende hond vind ik een van de irritantste geluiden die er bestaan. Ik kan veel geluid van de buren hebben, maar als hun hond steeds tekeer gaat zou ik het liefst uit logeren. Ik zou daar dus zeker niet gaan wonen als ze twee grote blaffers hebben.

Plokkie
Het probleem met blaffende honden

kan ik inderdaad wel begrijpen. Ik denk dat dit voor veel mensen een grote bron van ergernis zou zijn.

Marijne
Honden

Je huidige buren kunnen morgen ook twee pitbulls of twee van die keffertjes aanschaffen. En als je denkt: nee hoor, dat doen ze niet, dan werp ik daar tegenin: je huidige buren kunnen verhuizen en dan kun je nieuwe buren krijgen met keffertjes.
Dus mijn idee: als het huis mooi is, doe het dan. Laat je keuze niet afhangen van de honden. Misschien gaan die mensen wel verhuizen, zijn de honden ook weg.
Je probleem met de zonen snap ik niet. Jongens van 17 en 19 zijn over het algemeen ongevaarlijk.

Woef
Niet meer op te voeden?

Waarom zouden de honden niet meer op te voeden zijn?

Ik woon naast een ouder echtpaar, daar zou je niet veel last van hebben zou je denken, maar niets is minder waar. De maffia is er heilig bij.
Kortom, je kunt het niet vooraf weten.

En anders een hutje op de hei 😉

Angela67
woef

misschien dat die hondjes nog een beetje bijgeschaafd kunnen worden, ik denk inderdaad dat de eigenaar eerder de faktor is waarom dat niet zou gebeuren.
gr Angela

Triva
Tja

Loop er eens langs vandaag en luister of de honden stil zijn. Wellicht gingen ze alleen tekeer door jouw bezoek?

Honden kúnnen worden opgevoed, ik denk alleen niet dat dat gaat gebeuren.
Het is me wel een raadsel wat je met die jongens bedoelt? Alsof meiden geen geluid maken?

Rixt
Jongens en honden

Langdurig blaffende honden vind ik vreselijk, af en toe blaffen hoort erbij.
Met jongens van die leeftijd kan het alle kanten op, van lawaaimakers die feestjes organiseren, gamende pubers die altijd binnen zitten tot alles wat er tussen in zit. Dat weet je pas als je er woont of met iemand uit de buurt hebt gesproken.

tsjor
Heb je daar dan een mening over?

'lawaaimakers die feestjes organiseren, gamende pubers die altijd binnen zitten tot alles wat er tussen in zit.' Hopelijk reageer je toch pas als je er last van hebt? Waarbij enige tolerantie over een enkel feestje hopelijk wel nog beschikbaar is.
Maar waarom zou je moeten weten of het gamende jongens zijn die binnen zitten? Wat doet het meisje van 10 jaar dan? speelt ze buiten? Lacht ze dan ook wel eens? Of gillen (ik heb last van gillende , echt gillende basisschoolkinderen in de pauze. Met gillen bedoel ik dan: rondlopen als een gillende sirene. Is het meisje zo? Of speelt het meisje braaf binnen met poppen en kleurt ze kleurplaatjes? Leert ze wel goed, maakt ze haar huiswerk? Is de buurvrouw hiervan op de hoogte gesteld?
Of is het meisje perfect?

Tsjor

Watervrouw
Huidige bewoners?

Kan je in contact komen met de huidige bewoners? Of de buren aan de andere kant? Als het de verkopers zijn zal het wat minder werken. Gewoon een gesprekje aanknopen. Hier hebben ook wel eens mensen aangebeld om wat vragen te stellen over buurt omdat ze belangstelling hadden voor een huis.

Rixt
Tsjor

Ik zou het niet fijn vinden met buurkinderen, jongens of meisjes, die wekelijks tot laat een feestje organiseren. Maar af en toe een feestje vind ik geen enkel probleem hoor. Bij ons in de buurt genoeg pubers/jongvolwassenen, maar we hebben geen last van hen. Ook onze eigen pubers zorgen niet voor problemen, al heeft één buur aangegeven last te hebben van de voetballers, o.a. onze zoon, dus dat doen ze nu op een andere plek. Zolang je met je buren in contact blijft kun je eventuele problemen meestal goed bespreken.

Watervrouw
Waar het om gaat

Kun je inschatten wat voor mensen het zijn? Bij echt asociale mensen is het behoorlijk hopeloos.
En, heb je een keuze? Hoe nodig is andere woonruimte en hoe groot is de kans op een andere mogelijkheid?

Dendy Pearson
Blaffen

Blaffen die honden de hele dag door dan? Hoe weet je dat?

Ik heb ook honden en die blaffen ook wel eens. Als er onbekend volk door de poort loopt of als de bel gaat. Reuze handig. Mijn buren vinden onze waakse honden ook handig trouwens.

Misschien denk die toekomstige buurvrouw wel: jakkes, nieuwe buren met een jong kind. Een meisje nog wel, die neemt vast vriendinnetjes mee en gaan dan gillen in de tuin:-)

Styxx
Bedankt

voor alles reacties!

Mijn vraag over de jongens komt voort uit het feit dat mijn zus veel last heeft van haar buurjongens. Die zijn weliswaar iets ouder, rond de 20. Wonen niet eens meer bij pa maar komen van donderdag tot en met zondag bij pa bier zuipen en vreselijk hard muziek draaien. En als het weer het enigszins toelaat gebeurt dit onder de overkapping in de tuin. Tot het punt dat er een wijkagent in gezet moest worden. Dan is het een paar weken wat rustiger en begint het van voren af aan weer.
Daardoor ben ik wat huiverig geworden. En omdat ik zelf verder geen gezinnen met jongens of meiden van die leeftijd in de buurt ken, ben ik benieuwd naar de mening of ervaring van anderen.
Het lijken me geen asociale mensen iig.
Vwb de honden, deze begonnen al te blaffen toen ik het tuinpad van het huis wat vrij komt opliep. Daarna ben ik achterom gegaan, ook weer blaffen. Ik heb een aardige poos met de buurvrouw buiten staan praten. Al die tijd hebben de honden staan blaffen, met name als ze bij de baas aandacht kwamen vragen en dat niet kregen. Toen ik aan de achterkant van de woning door de steeg weer naar de straat liep, sloegen ze weer aan. Dat geeft mij een beetje het idee dat het echt wel blaffers zijn. En een blaf hier en daar kan ik best hebben, heb ik waar ik nu woon ook, geen probleem. Maar ik zit er niet op te wachten dat ze aanslaan bij elke stap die ik in mijn tuin zet.
Maar ik begrijp nu ook door het lezen van de reacties dat er net zoveel smaken zijn als er mensen zijn en ik waarschijnlijk op mijn gevoel af zal moeten gaan.
Ik neig me aan te sluiten bij de mening dat als het plekje perfect is je er voor moet gaan. Buren kunnen altijd wisselen. Het ene moment heb je rustige buren en de volgende week 2 blaffende honden.
De huidige bewoners kan ik niet benaderen. Deze zijn al in september vertrokken. Daarna is de woning grondig gerenoveerd en nu dus klaar en te huur. De buurvrouw met de honden heeft geen bure aan de andere kant want zij bewoont een hoekwoning.
Wel een goed idee om er gewoon nog eens langs te lopen.

Kaaskopje
Je kunt er niets over zeggen

Wij hebben een buurman gehad, waar soms veel mensen in huis waren, maar wij dat totaal niet hadden gehoord. We hebben nu een buurméisje die muziek maakt en op gezette tijden oefent. Vraag ik aan de buurman of ze last hebben van onze hond (blaft af en toe als hij buiten iets ziet of hoort, in de tuin zelf kan hond flink blaffen, maar dat is niet constant), dan zegt hij steevast " ach, wij hebben kinderen die weleens lawaai maken." Ik ervaar het als buitengewoon plezierig dat wij elkaar ons menselijke gunnen. Of dat met andere buren net zo zou lukken, dat is elke keer de vraag. Dat gunnen heeft zijn grenzen.

Ons huis is goed geïsoleerd, ook qua geluid. Voor mij is geluidsoverlast wel een erg bepalend punt of ik ergens wil wonen. En dan heb ik het vooral over wat van het ene huis in het andere hoorbaar is. Bij oudere huizen zou ik heel graag willen weten hoeveel je van de buren kunt horen. Hoor je elke stap, wc-bezoek of gesprek, dan zou ik daar niet blij van worden. Hoor je alleen de uitschieters (ik hoor precies wanneer de buren visite hebben aan de schoenen van de buurvrouw en de frequentie van haar heen en weer gewandel). De buren horen onze hond af en toe.

Je zou om een beeld te krijgen, kunnen vragen, (nee heb je, ja kun je krijgen) of je even in "jouw" huurhuis mag zitten, of bij buren. En dan het liefst tijdens spitsuur, rond 5 uur. Of als je dat te raar vindt ergens in de buurt gaan zitten bij een speelpleintje of zo. Sfeer snuiven.

Phryne Fisher
Niet altijd

Ik heb hier in de straat twee jongens zien opgroeien van een jaar of 15 tot 25, en dat zijn gewoon leuke rustige jongens. Eentje sleutelt wel aan auto’s op de oprit, maar op een beschaafde manier. Ook de grote pubers hier in huis gedragen zich voorbeeldig, nooit harde muziek of opgevoerde brommers.
De meeste last heb ik van het blaffen van het buurhondje, en van de net gepensioneerde buurvrouw drie huizen verderop. Zij heeft na haar pensionering ook een pup genomen en probeert die nu op te voeden. Gaat ze ‘s morgens om 7 uur met hem uit, en hoor je haar door de straat tetteren ‘Kom maar Joep, grote jongen, heb je een plas gedaan!’

Alkes
jemig

Ik heb ook een zoon van 19 (en ook nog een dochter van 19). Het idee dat mensen geen buren van mij zouden willen zijn vanwege mijn kinderen, vind ik op zijn zachtst gezegd bijzonder. Ik heb trouwens ook twee katten waarvan er een voortdurend luid miauwend voor de deur staat. Dat is inderdaad wel een minpuntje, al zeg ik het zelf.

Pluis
Hier trouwens ook pubers én een hond

Van die pubers heeft echt niemand last. Muziek alleen op de oortjes. Nou vooruit, eentje heeft er sinds kort een ukelele, daar kúnnen mensen last van hebben :-). Heel incidenteel een feestje, met een verjaardag. En die zijn in de winter, dus niet buiten. Dan informeren we de buren, en we maken het niet later dan 00.30 uur. Dan gaat het geluidsniveau in ieder geval naar 'laag'.
De hond is niet waaks. Blaft alleen als ie met mooi weer in de tuin een botje eet, dat wordt verdedigd tegen overvliegende vogels.

Wij hebben dan weer veel last gehad van de huilbaby van de buren. Die later een drenzende kleuter werd. En dan ook echt uren, dagelijks. Dat ging door merg en been. En is echt reden voor ons geweest om te overwegen te verhuizen. Maar intussen is het een best aardige jongedame van 6 geworden. Ach, als je geen overlast wil veroorzaken en ervaren moet je in een hutje op de hei gaan zitten zeg ik altijd.

Dees
Tja

4 huizen naast ons woont ook zo'n dame, zij heeft denk ik zo'n 5 keffertjes. Als ze weg is horen we het hier in huis zelfs. Maar de directe buren horen we dus niet of nauwelijks. Honden gaan dood maar vaak komen er in dat soort gezinnen snel weer nieuwe, en als die dan in de roedel aanschuift kopieert het beestje het gedrag van de rest van de roedel.

Jonge jongens kunnen alle kanten op gaan, van rustige pubers naar pubers die de hele dag de muziek hard hebben staan. Een ding is zeker op een gegeven moment gaan ze het huis uit, of in ieder geval fulltime werken.

Lou
Piano

Wij zitten net in het kennismakingsproces met splinternieuwe buren. Zij hebben geen hond en geen kinderen, en ze vinden onze katten schattig, hoera, een goed begin.

Onze dochter van 17 speelt elke dag piano, dat weten ze nog niet. De vorige buren stonden daarover een keer aan de deur. Ik schrok ervan, want het begon zo van: "Even over die piano hè..." Maar toen kwam het: "Daar worden wij zo blij van! Vooral als ze rond zes uur 's middags speelt, dan gaan we net aan tafel en dan kunnen we het goed horen."

Kaaskopje
Lou

Een buurkind én buurvrouw maken een soort muziek (naast de andere muziek die gemaakt wordt), wat ik alleen met mooi weer kan horen. Als de buurvrouw speelt is dat standaard prachtig. Op mijn vraag hoe dat zo gekomen is, antwoordde ze dat ze vroeger naar het conservatorium had kunnen gaan, maar dat was het niet geworden. Ze is er dus gewoon echt goed in en dat is te horen :-). Dus speel maar raak met die deur open.

Jasmijn
mijn ervaring

De zus van TO heeft een slechte ervaring met puberjongens, dus de vraag is niet vreemd voor haar. Hier twee pubers in huis, waarvan de een wel soms schreeuwt of juicht bij een doelpunt op zijn voetbal game, maar muziek luistert hij met een koptelefoon op. Dochter ook.
Buurmeisje (wij kwamen er wonen toen de kinderen van de buren 6 en 12 waren) heeft het wel een jaar achtereen gepresteerd om dronken thuis te komen (toen ze dus 18 ofzo was) en veel te luidruchtig doen. We hebben daar toen meerdere keren aan de deur gestaan om er over te klagen, buren gaven ons aldoor gelijk, maar ondertussen ging het gewoon door. We waren blij dat ze een vriendje kreeg en ging verhuizen. De buren wonen er dus nog, maar nu zonder kinderen.
Van tevoren weet je het toch niet. Misschien is het handig om meteen vriendjes te worden met de honden? Dan blaffen ze in ieder geval niet tegen jou, maar ja, als ze dan aldoor aanslaan op andere dingen, dat lijkt me erg storend.
En afgelopen winter heeft een van de buren een haan gekocht (ik weet niet wie) maar slaap sindsdien maar met mijn slaapkamer raam dicht omdat ik rond 5.00 (en rond 7.00 nog een keer) wakker gekraaid word. Dus soms woon je heel rustig tot er ineens iemand anders komt wonen of een hond of haan ofzo koopt, je weet het toch niet.

mirreke
Leuk juist, puberjongens

En je hebt meteen oppas in de buurt.

Styxx
Alle

vooroordelen kunnen in ieder geval de kast in begrijp ik na het lezen van alle reacties.
Kennelijk kan het alle kanten op! Van de mensen van wie je het minst verwacht, kun je blijkbaar het meest last hebben en andersom.
En inderdaad, zo zit je perfect en zo koopt er iemand een haan.
Ik hoef geen hutje op de hei. Ik ben hier wel wat gewend. Woon nu in een volksbuurt, op elkaar gepakt, geen tuinen, gevel meteen aan de straat. In een paar straten hebben sommige huizen een klein beetje ruimte voor het huis en daar staat dan een picknickbank waar de halve buurt aanschuift om vanaf de middag bier te drinken. Muren van papier, ik kan de telefoongesprekken van de buurman bijna letterlijk verstaan, ware het dat ik geen arabisch begrijp. Hun peuters rennen tot ver na 23:00 door het huis op en neer, gillend, huilend, zingend, schreeuwend. Er zit heus een hele hoop tussen het hutje op de hei en hoe ik nu woon.
Iemand haalde het al aan, de vraag kwam voort door een slechte ervaring van mijn zus (waar ik regelmatig getuige van heb mogen zijn als ik daar logeer). En ik ben bang voor dronken mensen, ik kan er niks aan doen :-)
Maar ik kan me voorstellen dat mensen een vooroordeel in deze vraag zagen. Dat was misschien ook wel zo. Mijn excuses daarvoor, ik wilde natuurlijk niemand persoonlijk aanvallen. Ik ben in ieder geval gerustgesteld door de uiteenlopende reacties en blij om te horen dat het ook heel anders kan.
Het huis heb ik overigens uiteindelijk niet gekregen. Iemand met een langere inschrijfduur heeft op het laatste moment ook gereageerd en de woning gekregen. Ik zoek weer verder :-)
Bedankt voor jullie reacties!

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.