Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zoon ernstig ziek


Auwereel

Auwereel

25-02-2019 om 22:43 Topicstarter

De laatste!

Vandaag heeft hij de laatste chemokuur gehad. Begin april krijgt hij een PETscan om te zien of hij helemaal schoon is. Het grote bijkomen van de chemokuur gaat nu beginnen!

Alison

Alison

25-02-2019 om 22:53

Laatste

Gefeliciteerd met de laatste chemo. Nu rust en herstel voor jullie allemaal. Op naar een vlekkeloze scan.

Auwereel

Auwereel

25-02-2019 om 22:57 Topicstarter

En zijn haren...

Naar aanleiding van het shampodraadje op 't forum, ik ben ook benieuwd wanneer zijn haar terug gaat groeien. Ook zijn gezichtshaar is minder, ik mis zijn volle snor.

Ja, een vlekkeloze scan, zonder die akelige oranje vlekken die de actieve gedeelten aangeven.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

26-02-2019 om 08:09

Gefeliciteerd!!

Wat geweldig zeg, ook al durf je het misschien nog bijna niet te geloven. Herstellen, het stof laten neerdwarrelen...

Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2019 om 09:33

Wat fijn!

ook dat we in deze tijd leven.

Het hoort er nu helaas een beetje bij dat je je zorgen blijft maken. De kunst is om het je leven niet te laten beheersen en dat het op de achtergrond blijft. Gun het de tijd en probeer ondertussen te genieten van elke dag .

Mede ouder

Mede ouder

26-02-2019 om 12:37

Haargroei

Het haar van onze zoon begon na een week of vier weer wat aan te groeien.
Wel duurt het maanden voordat er weer een volle bos is.
Baard en haargroei begonnen gelijkerteid, maar vreemd genoeg heb ik het idee dat haargroei op het hoofd sneller gaat dan bij zijn baard.
Geen zorgen maken is hier althans bijna onmogelijk.
Elke vier weken worden de tumorwaarden geprikt, maar ik merk wel dat de stress periode wel iets korter wordt, maar de artsen laten het niet voor niets zo vaak prikken.

Auwereel

Auwereel

26-02-2019 om 13:10 Topicstarter

Scan al snel

Hoe vaak mijn zoon weer op controle moet komen, hangt af van de PET scan, maar het is duidelijk niet zo heftig als bij jouw zoon, Mede ouder.

De scan is al snel, sneller dan ik had verwacht. Het uitslaggesprek is nog sneller gepland dan normaal, meestal duurt het een dag of 5 voordat de uitslag er is, maar dan kon de dokter niet, dus dat wordt de woensdag na de scan al, ls tenminste de uitslag al bekend is. Het probleem is net dat ik dan een belangrijke afspraak op mijn werk heb, precies met een collega die ik al vaker in de steek heb gelaten de afgelopen tijd. Toen we deze datum afspraken, wist ik nog niet dat de scan al zo snel zou zijn!
Ik heb net al mijn moed bij elkaar geraapt om de collega te melden dat ik er niet bij kan zijn, want ik wil heel graag bij het uitslag-gesprek zijn. Niet alleen omdat ik (natuurlijk) graag wil weten hoe het ervoor staat, dat kan me altijd worden doorgebeld door mijn man (die sowieso aanwezig zou zijn), maar ook omdat ik mijn zoon het gevoel wil geven: ik ben er voor jou!

Gefeliciteerd

Wat fijn dat de behandeling zo goed heeft aangeslagen. Kunnen jullie nu weer toekomstplannen maken.

Vogel

Vogel

26-02-2019 om 16:52

Wat fijn

Gelukkig dat dat gedeelte achter de rug is.
Het weer werkt mee om lekker bij te tanken.
Sterkte tot aan de scan.

Auwereel

Auwereel

05-03-2019 om 15:30 Topicstarter

Het gaat snel

Maar ook niet snel genoeg naar de zin van mijn zoon. Gisteren was hij vol plannen en energie voor deze week. Het nieuwe kwartaal begint weer bij zijn opleiding en hij had er zin in om weer te beginnen. Maar wat was hij afgepeigerd na een korte dag! En nog slecht geslapen, misschien wel juist omdat hij zo afgepeigerd was. Morgen gaat hij het weer proberen.

Wat ook wel confronterend was voor me, sinds jaar en dag hingen er een paar bordjes op zijn slaapkamerdeur die hij van andere trein- en stationsliefhebbers had verkregen met "Defect materiaal, melden bij de treindienstleider", "Buiten service", en meer van zulke bordjes. Heel wat origineler dan wat je normaal als puber aan je deur hangt (altijd kloppen, wegwezen, nee ik sta niet op). Maar nu voelt hij zich ècht defect materieel dat voorlopig nog niet functioneert als zou moeten. Dus heeft hij de bordjes van zijn deur gehaald.
Ik mis de bordjes, de tijd dat ik erom lachen kon.

Vervang

Kun je aan de bordjes komen zoals die voor een normale puber en deze ophangen in plaats van?

Overleg

Natuurlijk wel in overleg.

Auwereel

Auwereel

05-03-2019 om 22:12 Topicstarter

Het zijn de bordjes niet

Maar waar de bordjes (of hun afwezigheid) voor staan, een stuk onbevangenheid die weg is. En natuurlijk is niets in het leven zeker maar er weer zo met je neus op de feiten worden gedrukt, is niet fijn. En dat besef ik als ik mijn oog op z'n slaapkamerdeur valt.

Vogel

Vogel

06-03-2019 om 12:15

Dat je zo onbevangen gelukkig en onwetend bent is weg, dat begrijp ik. Een pijnlijk besef.
Het zal vast slijten, en over een poosje kun je weer lachen om het feit dat die bordjes weg moesten.
Maar voor nu zal er, op de meest onverwachte momenten, een au- moment zijn. Sterkte.

Leeg

Een lege deur is best confronterend om naar te kijken. Ookal zijn de desbetreffende bordjes weg, de teksten staan in je geheugen gegrift.
Andere tekst kan ook goed uitpakken. Zelfs juist positief omdat hij het ergste gevaar wel achter zich heelft kunnen laten.

Nu bestaan er ook borden op de markt als ‘grof wild, niet storen’. Knipoog naar het leven.

Auwereel

Auwereel

06-03-2019 om 21:51 Topicstarter

Sowieso kan het geen kwaad

Nieuwe bordjes, want de deur is er ook niet mooier op geworden met de dubbelzijdig plakband waarmee de oude vastgeplakt zaten!
Ik zal het eens voorstellen, maar nu nog niet, het is nog wat te vers.

Auwereel

Auwereel

14-03-2019 om 16:26 Topicstarter

Te snel van stapel

En nou is hij weer ziek, maar dit keer vermoedelijk gewoon een erge verkoudheid, want er zit ook een loopneus en keelpijn bij. Hij heeft het spreekuur van het ziekenhuis gebeld en de arts dacht ook aan verkoudheid. Niet gek natuurlijk dat je wat oppikt als je nog herstellend bent maar toch weer naar school gaat.
Helaas moest hij gisterenavond zo hard hoesten dat hij moest overgeven, dus ik dacht even, daar gaan we weer. Daar word ik toch knap verdrietig van als ik hem zo benauwd zie.
Vandaag voor alle zekerheid maar bij hem gebleven, gelukkig kon een collega naar mij toekomen en kon ik zodoende toch nog een werkoverleg hebben en kan de rest van mijn werk thuis. En nog gelukkiger, voelt hij zich gelukkig weer beter dan gisterenavond.

Alison

Alison

14-03-2019 om 23:09

Eng

Ik kan me voorstellen dat je dan even paniek voelt. Fijn dat hij zich alweer wat beter voelt. Ik duim dat hij de komende tijd alle virussen en vervelende bacteriën kan ontwijken

Beterschap

Het is ook hondenweer; dan zon en warm dan regen en koud.
Zijn weerstand is door de chemo ook wat verlaagd. Goed uitrusten.

Hè jakkes

Ik kan me zo goed voorstellen dat de schrik er dan meteen weer enorm in zit. Beterschap voor hem! Hopelijk is het gauw over en kan hij verder herstellen.

Auwereel

Auwereel

01-04-2019 om 17:01 Topicstarter

Vandaag een PET scan gehad

En woensdag de uitslag.

Gelukkig is het de afgelopen week goed gegaan. Weliswaar nog geen geweldige conditie, maar nauwelijks hoesten meer. We hebben dus goede hoop.

Ik hoop mee.

Op positieve berichten.

We duimen

Voor een mooi bericht!

Alison

Alison

01-04-2019 om 20:52

Uitslag

Ik ga zo duimen voor een goede uitslag. Die moet gewoon helemaal goed zijn.
Nu weer conditie en weerstand opbouwen. Gelukkig dat hij goed opknapt.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

01-04-2019 om 21:23

Fijn!!

Je zou het graag sneller willen... geen wonder, na de zo onzekere tijd. Goede moed gewenst!!

Kaaskopje

Kaaskopje

01-04-2019 om 23:32

Spannend weer

Van iedereen in een situatie als dit, zie ik hoe groot de spanning weer oploopt voor een controle-uitslag. Ik zou willen dat dit iedereen bespaard kon blijven. Nog even doorbijten, het is al bijna woensdag.

mirreke

mirreke

02-04-2019 om 17:06

Wat spannend

Ik duim mee voor een goede uitslag!

Kaaskopje

Kaaskopje

03-04-2019 om 01:43

Het zal toch niet?

Opeens zit ik ook met een knoop in mijn maag vanwege mijn eigen dochter. Ik heb vanavond wat informatie gelezen naar aanleiding van onderzoeken die ze gaat krijgen en ondanks dat ik nogal 'laconiek' heb gereageerd toen ze het vertelde (het is allemaal nog niet duidelijk, dus je druk maken heeft nu nog geen zin, zo zei ik), begin ik 'm tegen mijn eigen raad in toch te knijpen. Daarom heb ik dit draadje weer helemaal doorgelezen, ik hoop het toch niet... Wat ik raar vind, is dat ze ondanks dat het om best stevige mogelijkheden gaat, ze nog drie weken moet wachten op een onderzoek. Alle dagen tellen, lijkt mij. Ik begrijp dat de betreffende afdeling zelf nog gaat kijken of er eerder een gaatje is. Ik moest het even kwijt, maar hou het verder uit jouw draadje. Mocht er vervelend nieuws komen, dan is het nog vroeg genoeg voor een eigen.

Alison

Alison

03-04-2019 om 06:34

OT Kaaskopje

Wat is er dan met je dochter?

Kaaskopje

Kaaskopje

03-04-2019 om 08:24

Dochter o.t.

Een opgezette halsklier en teveel witte bloedlichaampjes. Ze heeft ook vaak buikpijn, of dat erbij hoort wordt ook uitgezocht. Ze trekken alles uit de kast. Longfoto's, ontlasting, weer bloedonderzoek, e.d.. Omdat ze een geschiedenis met Pfeiffer heeft zoeken ze daar ook naar, het woord leukemie is ook al gevallen (ihkv onderzoeken).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.