Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
MamaJuul

MamaJuul

02-04-2019 om 15:41

Luie dag, kan dat of niet?

Soms vraag ik mij af of dit gek is en of meer moeders dit hebben. Ik ben een moeder die graag bezig is. Koken, schoonmaken, ff naar buiten, in de tuin werken enz. Maar soms ben ik futloos en doe ik bijna niets op een dag. Af en toe heb ik zo'n dag. Mijn dochtertje van 3 vind dat prima. En op zo'n dag en hangt zij ook een beetje. Speelt weinig en duimt lekker. Ik heb die dag wel het idee dat ik mijn dochtertje niets biedt.. Kennen jullie zulke dagen ook?

Angela67

Angela67

02-04-2019 om 15:46

tuurlijk

dat is standaard.
je doet die dingen toch alleen als ze nodig zijn .
Je werkt om te leven, niet andersom.
dus als je je posting zou herschrijven dan is het: "Ik heb regelmatig van die heerlijke dagen waarop ik lekker aanklooi. Voor mijn dochter ook heel fijn want zo kotteren we wat af samen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik die vaker heb?"
gr Angela

Emmawee

Emmawee

02-04-2019 om 16:07

En vaders hebben dat soms ook.

Je geeft je dochter het geweldige voorbeeld dat je niet altijd maar hoeft te rennen en vliegen. Dat je ook gewoon waarde hebt als je er alleen maar bent. Één tip, wacht er niet mee tot je helemaal op bent, maar doe het gewoon wat vaker.

Verder weet ik niet hoe vaak en hoe futloos je dan bent, maar het kan zeker ook een teken zijn dat je te weinig energie krijgt van de dingen die je doet. Dat is misschien wel iets om over na te denken.

mirreke

mirreke

02-04-2019 om 16:18

Tuurlijk kan dat.

Geniet ervan.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

02-04-2019 om 16:40

Van wie...

...zou het niet kunnen/mogen?

Marrie

Marrie

02-04-2019 om 16:52

Ja hoor

Die hebben mijn kinderen (pubers) met regelmaat. En vroeger ook al. Mochten ze een keertje thuisblijven van school. Schoolziek, noemen we dat. En dan meld ik ze met droge ogen ziek op school. Vroeger was dat een gezellig dagje samen, nu chillen ze alleen thuis. Liever dan met moeders op de bank hangen . Ach ja, zo gaat dat.
Zelf voel ik me nog steeds schuldig als ik eens zo'n dag heb. Maar dat gaat beter als ik er een officieel me-dagje van maak en met vriendinnen naar de sauna ga of zo. Ik werk nog aan mijn skills om thuis te genieten van het nietsdoen maar dat lukt me slecht. Ach, af en toe een dagje op pad is ook lekker. Maar wat lastiger als je kinderen nog klein zijn. Dus oefen nu maar alvast goed op dat bewust genieten van een niks-moet-dag!

Emmawee

Emmawee

02-04-2019 om 16:58

Sally

Van wie zou dat niet mogen?
Van de Interne Oppermoeder natuurlijk!!

Sally MacLennane

Sally MacLennane

02-04-2019 om 17:06

Emmawee

Gauw de mond snoeren!

Jesse_1

Jesse_1

02-04-2019 om 17:20

Ik snap een zin niet

' Ik heb die dag wel het idee dat ik mijn dochtertje niets biedt.'

Dus op dagen dat jij aan het rennen, vliegen en schoonmaken bent, biedt jij je dochter meer? Of bedoel je dat jij je dochter op andere dagen vermaakt doordat ze jou helpt en dat deze hangdagen niets te doen heeft?
Heb jij de indruk dat je kind zich verveelt?

Lekker niks doen en vervelen zijn twee heel verschillende dingen.

Thuistruus

Thuistruus

02-04-2019 om 17:46

Niets bieden is prima

Een dagje niks is goed, beetje rond rommelen in huis, spelletje doen aan tafel, een wasje draaien en samen ophangen, 's morgens nog teletubbies kijken ook al is je dochter daar te groot voor, het mag allemaal.
Je hoeft je kind niet iedere dag bij de leeftijd passend verantwoord vermaak te bieden door je kind mee te slepen naar moeder en kind zwemmen, de kinderboerderij, muziek op schoot, peuterdans en het peuterlezen in de bieb. De über moeders die dat de wereld wijs proberen te maken zijn zelf hartstikke gek.
Echt dat meen ik. Ik had een buurvrouw die mij dat wijs probeerde te maken, mij steeds meevragen om samen met onze meiden dat soort dingen te ondernemen.
Werd er knettergek van iedere dag iets moeten.
Met nummer 2 deed ik wel eens iets maar ook regelmatig een hele week niets anders dan boodschapjes, de was en het huishouden.

Moet zeggen dat ik hele leuke pubers heb inmiddels, pubers die zichzelf vermaken zonder mijn hulp of hulp van clubjes. Buurpuber niet, die heeft meerdere (sport) clubjes en als het vakantie is hangt ze hier rond, want alleen thuis is zooooo saaaaaai.

Limi

Limi

02-04-2019 om 20:20

Op de dagen dat ik weinig deed, had ik alle tijd om vragen te beantwoorden, dingen uit te leggen en dingen voor te doen. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik verder deed behalve boodschappen doen. We waren vooral thuis aan het lummelen, op peuterzwemmen na. Ze zijn er niet slechter van geworden en kunnen zich prima vermaken.

nee ja

Dat kan natuurlijk ècht niet.

Als een beetje redelijke moeder moet je oftewel: werken/huishoudelijk bezig zijn/je kind educatief verantwoord begeleiden/een warme begripvolle partner zijn/voor je ouders zorgen/vrijwilligerswerk doen/een cursus doen ter zelfontplooiing/de gezinsagenda up-to-date houden/alle familiebanden in stand houden/de volgende vakantie organiseren/enz.

Niets heerlijker dan tijd vermorsen. En een geweldig iets om voor te leven aan je kind: hoe fijn kan nietsdoen zijn!

Dees

Dees

02-04-2019 om 21:57

Natuurlijk mag dat! Ik zou zelf alleen mijn kind niet ziek melden voor school zoals Marrie doet. De dagjes ,samen met mijn kind zijn niet schaars. Ze hebben 10 studiedagen en 10 weken vakantie in het jaar en dan ook nog eens de feestdagen die buiten de vakanties vallen.

Genoeg dagen om lekker te hangen thuis. Wij hebben weleens luie middagen na school, maar vaak verveelt dat in no time en gaan we er toch weer op uit.

Yeah

Super leuk om te horen. En ook mooi dat sommige zeggen dat het juist goed is dat je niet steeds heen er weer vlieg. Thanks allemaal

MamaJuul

MamaJuul

03-04-2019 om 10:32

Fijn

al die reacties. Gelukkig is het 'normaal'. Ja weet ik veel. Mijn dochtertje vind het ook heerlijk. Ze klaagt echt niet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.