Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Phryne Fisher

Phryne Fisher

06-04-2019 om 23:30

Waar doe je goede kleding heen?

De kinderen hebben hun kledingkast uitgeruimd. Daaruit kwam nogal wat praktisch ongedragen kleding (groeispurt, verkeerd gekocht, en overige omstandigheden). Ik vind het eigenlijk zonde om die in een kledingbak te gooien. Uit betrouwbare bron weet ik dat die kleding naar bedrijven gaat die dat weliswaar naar arme landen verkopen, maar daar ook zelf veel aan verdienen. Liever zou ik het dus gewoon dichterbij weggeven. De voedselbank hier neemt geen kleding aan, en ik ken ook geen gezinnen met puberdochters die er behoefte aan hebben.
Waar laten jullie goede kleding? Ik wil niet gaan marktplaatsen of zo, dat kost me teveel tijd.

Plaatsgenoot

Plaatsgenoot

06-04-2019 om 23:43

Dorcas

Volgens mij zit Dorcas in jouw woonplaats, is een kringloopwinkel.

margaretha

margaretha

07-04-2019 om 00:07

Ik lever zoiets bij de kringloopwinkel in

of misschien naar een asielzoekerscentrum , evt. op een weggeef-site

Hier doneren

Bestaat die rubriek eigenlijk nog? Dat je dingen kunt verkopen, doneren etc?
Dan zou ik het gewoon weggeven aan iemand hier op oo.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-04-2019 om 00:34

Weggeefhoek

Via FB, maar veel tijd kost het niet vind ik. Pb-tje laten sturen, plakkertje met naam erop en stapeltje in de hal leggen voor als diegene aanbelt.

Kinderboerderij

Hier heeft de kinderboerderij een verkooppunt van tweedehands artikelen. In elk geval van boeken en kleding. Niet commercieel.

Voorheen hadden we hier ook een tweedehandswinkel, wel commercieel, maar dat is natuurlijk ook prima. En de artikelen bleven gewoon in de wijk.

Hier zit een kledingwinkeltje die bij de voedselbank hoort

Daar mogen de mensen dan ook 1 x p maand een paar kledingstukken uitzoeken.

Guppie

Guppie

07-04-2019 om 08:18

Terre des Hommes

Genoeg winkels/plekken met tweedehands kleding, zoals Terre des Hommes, Leger des Heils, kringloopwinkel of de kledingbank.

kringloop

Goede kleding van mijzelf die ik niet meer draag (miskopen, te klein of te groot) geef ik aan een bekende van mij. Zij verspreidt het weer verder.
Ik doneer goede kleding van de kinderen aan de kringloop. Ik kijk wel naar soort kringloopwinkel. In een straal van 5 km waren bij mij drie verschillende kringloopwinkels, waarvan er een behoorlijk hoge prijzen vroeg. Daar doneerde ik nooit. Inmiddels bestaat die kringloopwinkel ook niet meer.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

07-04-2019 om 09:09

Ik bied het gratis aan op fb. Gewoon als pakket.
Ik vind dat de kringloop hier veel vraagt voor kinderkleding. En de kledingbank is nogal kritisch.

Via fb werkt goed. Daar bied ik alles aan wat hier overbodig is.

Dees

Dees

07-04-2019 om 09:10

Netwerk

Informeer bij bekenden of bij school of zij iemand kennen die het spul goed kan gebruiken. Liefst iemand die door ziekte niet kan werken en daardoor echt afhankelijk is van anderen.

Triva

Triva

07-04-2019 om 09:30

Idd

Kringloopwinkel. Ik zie dat als geld geven aan een goed doel.

Hangkous

Hangkous

07-04-2019 om 09:39

Snuffelmug in Heemstede/Haarlem

Komen het bij je thuis ophalen. Is het warenhuiszusje van tante Trees.
Een heel groot leerwerkbedrijf gericht op reïntegratie.
Goed doel dus.

Lou

Lou

07-04-2019 om 10:48

Kringloop of BVML

De kringloopwinkel zie ik ook als een goed doel. De dichtstbijzijnde hier in elk geval wel, daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die daardoor weer een beetje zelfstandig en zelfredzaam worden, heel fijn. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die vanwege hun financiën aangewezen zijn op het aanbod in deze winkel, dus ook voor hen is het prettig als er veel keus is.

Een ander goed doel waar je aan zou kunnen denken is een blijf-van-mijn-lijf-huis. Daar wonen ook jonge meisjes die goede kleding nodig hebben.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

07-04-2019 om 12:11

Gevonden

Bedankt allemaal. Suf, ik had helemaal niet aan de kringloop gedacht. Hier in het dorp zitten er een stuk of zes, raar eigenlijk. Op de website van een van hen stond een heel lijstje goede doelen waar ik wel achter sta, dus ik ga hen even benaderen van de week.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-04-2019 om 12:13

Via Facebook en kringloopwinkel inderdaad

Als het kwaliteitskleding is, zijn mensen met weinig geld daar erg blij mee. Ze kunnen zich dat normaal niet veroorloven.

De kringloopwinkel die ik het beste ken, vraagt zeer redelijke bedragen. Ook zo'n winkel moet (bescheiden) winst maken om alles te kunnen betalen. Wil je het in eigen hand houden, dan doe je het via Facebook. Kleine bedragen of gratis.

via via

heb ik ook vaak gedaan. Blijf van mijn lijf tiener opvang had ik ook via kennis gedaan maar die wilden niet meer want er werd om gevochten? Tja...dan maar niet meer. Daarna via collega naar gezin in moeilijkheden. Ik zette ook regelmatig op Facebook of iemand van mijn virendne iemand anders wist waar t goed terecht kwam. Dan ging het via hen en was t voor ontvanger anoniemer.

Pleegzorgdepot.

Ik geef de te kleine kleding van mijn kinderen aan iemand die pleegmoeder is. De grote dingen als babykamer en kinderwagen heb ik aan het pleegzorgdepot geschonken. Pleegouders kunnen daar dan een uitzet bij elkaar zoeken als ze voor een kindje gaan zorgen.

Koningsdag

Goede doelen zijn natuurlijk prima, maar je kan de kinderen ook stimuleren eea te verkopen met Koningsdag.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.