Home » Forum » Scheve yucca

Scheve yucca

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
maan.
Scheve yucca

Mijn yucca is best groot gegroeid en iedere keer gaat ie scheefhangen. Na verpotten staat ie weer een poos goed maar om steeds te verpotten vind ik ook weer zowat.

Krijgt al jaren 1* per week water. Ik kreeg de tip om meer of vaker water te geven dan zou door nattere aarde minder gauw scheef gaan staan. Maar verder doet ie het prima dus ik weet niet of ik wel meer water wil geven. (Heb ooit plantenvliegjes gehad ivm royaal bewateren en doe dat dus niet meer).

In een yucca heeft het ook weinig zin om een bamboestok te zetten als steun.

Iemand tips om de yucca niet zo scheef te laten worden?

Vogel
Draaien?

Regelmatig draaien zodat het licht niet van één kant komt? Ik roep maar wat...

wil40
Tegenhanger?

Op de aarde een grote steen die hem langzaam de andere kant op duwt? Samen met het regelmatige draaien van Vogel?

Kaaskopje
Toch verpotten denk ik

Ik heb helemaal geen groene vingers dus alleen ihkv meedenken :-):

Toch verpotten in een royale pot, zodat je de stam zo erin kunt zetten dat hij recht lijkt. Of je vervolgens nog wat kunt bijsturen door hem steeds te draaien, dat weet ik niet. Maar stel dat er iets verandert, dan zou je hem dus weer iets anders in de pot kunnen zetten. Een boom die door de wind scheef is gegroeid, zal eenmaal scheef ook geen rechte boom meer worden.

Wilgenkatje
verpotten

en ergens onderin een flinke steen waardoor je hem stevig rechtop kunt zetten. Jammer dat grote potten zo prijzig zijn. Eens rondkijken bij de kringloop of op marktplaats.