Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Heeft iemand een kitten/jonge kat voor mijn ex-man?

Dag allemaal
De kat dat mijn ex-man en zijn vrouw hadden geadopteerd is doodgereden enkele weken terug. Ze willen graag weer een kat (een jonkie), en omdat ze eind juni op vakantie gaan kunnen ze vanaf begin jullie een kat in huis nemen.
Ze zijn een beetje huiverig voor asielkatten (al 2 keer misgegaan, eentje kon niet wennen en de andere wou dus niet binnen blijven en liep steeds verder weg van huis, helaas tot de ringweg waar hij overreden werd). Weet u iemand in Noord-Holland bij wie ergens volgende maand katjes verwacht worden?
Vraag maar om mijn adres bij forumbeheer.
Sini

Tihama

Tihama

24-04-2019 om 20:01

kittens

Je kunt vaak ook bij het asiel kittens ophalen. Zeker over een paar maanden zit het weer stampvol met zwangere of net bevallen moederpoezen met kleintjes.

Dan wel een tip: zorg dat je daarna op tijd bent met steriliseren van het kitten. Anders heb je nog meer kittens...

Woef

Woef

24-04-2019 om 23:38

Gewoon

Rondkijken bij asiels of internet.

Vraagje: waarom neem jij dit op je?

Sinilind

Sinilind

24-04-2019 om 23:43 Topicstarter

Woef

Antwoord: omdat ik een control freak ben die zelf het kittenwens van mijn ex onder controle wil hebben ...
Zucht en even serieus: omdat ze mij gevraagd hebben of ik een idee had en/of iemand kende.
Antwoord over je vraag van asiel: lees mijn oorspronkelijke post over asiel.
Sini

Flavia

Flavia

25-04-2019 om 06:54

Sini

Ook bij het asiel zitten er rond die tijd veel kittens, ze zijn alleen snel weg want veel schattiger dan de volwassen katten.
Ook een kitten kan zich ontwikkelen tot een kat met zwerfbehoefte daar heeft het asiel weinig invloed op.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-04-2019 om 11:04

Ja, maakt niet echt uit

Als ex een kitten uit een asiel haalt, maakt het echt niet uit ten opzichte van kittens bij mensen thuis. Maar dat moeten jullie helemaal zelf weten . Jullie zouden een advertentie bij een supermarkt kunnen plaatsen, een oproep doen op Facebook, een kat adopteren van een adoptiestichting (onze hond komt uit je vorige woonplaats). Ik zélf vind het adopteren van een buitenlandse kat altijd een beetje 'zo zo', omdat ik van katten het gevoel heb dat daarvan in Nederland zelf nog voldoende te vinden is. Maar ze hebben regelmatig leuke kittens, dus als hij er meer geld voor over heeft en wil wachten tot de beestjes in Nederland zijn, is dat ook een optie.

Wat het zwerven betreft, zal ex toch echt moeten regelen dat een kat niet aan de zwerf kán gaan. Een kat die niet uit zichzelf naar buiten gaat, vind ik eerder niet normaal, dan wel normaal. Zo'n kat vindt dat kennelijk té eng om te doen. En als kat de tuin uit kan en dat mag niet, dan zal hij daar zélf een oplossing voor moeten regelen. Je kunt geen kant en klare 'ik loop niet weg' kat bestellen. Een nieuwe volwassen kat en uiteraard ook een kitten, moet je sowieso twee weken of meer binnen houden, dus de ramen mogen nooit verder open dan op een kier en de deur mag niet bereikbaar zijn voor kat tijdens die weken. Ex en vrouw zouden kunnen overwegen om een nieuwe kat uit te stellen tot het weer zo koud is geworden buiten, dat het niet erg is om ramen en deuren dicht te houden. Juli, augustus en ook september en oktober nog, zijn minder ideaal.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-04-2019 om 11:59

Raskat?

Er zijn rassen die niet echt van het type buitenkat zijn.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

25-04-2019 om 12:48

Binnenkat

Bij ons is ook een kat doodgereden. Haar broertje is dus per direct binnenkat geworden. De eerste weken was dat heel zielig, want hij heeft echt jagersbloed, maar wij willen niet nog een keer zo’n drama. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, hij aast nog steeds op opengaande buitendeuren maar gelukkig is hij in die vijf jaar slechts eenmaal ontsnapt. Toen was er net en evenement met paarden bij ons in de straat, dus binnen een uur stond hij met hangende pootjes weer voor de deur de miauwen.

Dees

Dees

25-04-2019 om 14:38

Buitenkat

Een echte buitenkat hou je niet binnen heb ik ervaren!

Wij hadden een buitenkat op de flat als kitten gekregen van een keurige huiskat. De hele flat werd gesloopt door het beestje. Toen we naar een huis verhuisden en de achterdeur open ging en het beestje hele dagen naar buiten kon was het een prima huiskat geworden. Kwam iedere avond heerlijk kroelen enzo.

mirreke

mirreke

26-04-2019 om 14:17

Supermarkt en marktplaats

Supermarkten hebben vaak van die borden waar je papieren zoekertjes of oproepen kunt achterlaten. Daar zie je over een poosje veel nestjes aangekondigd, is mijn ervaring.
Oh, en op marktplaats kun je ook veel nestjes vinden.

Woef

Woef

26-04-2019 om 14:25

Offtopic

Het stond er kort omdat ik er geen andere info bij mag halen.

Ik probeerde je te zeggen dat dit struikelblokken zijn. Dat is alles.

Pooh bear

Pooh bear

27-04-2019 om 09:46

Tuin afschermen

De meeste katten willen graag naar buiten kunnen dat heeft niets te maken met of ze uit een asiel komen of niet.
Als de buurt van je ex niet veilig genoeg is kan hij misschien zijn tuin afzetten dan is de kat het veiligst.
Een andere tip om de meeste kans te krijgen op een probleemloze kat kan je het best een kitten nemen die 16 weken bij zijn moeder is gebleven dat scheelt echt zo veel.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-04-2019 om 10:17

Pooh bear

Even los van wat wenselijk is, heb ik nooit verschil gemerkt tussen katten die te jong bij ons kwamen en ouder. We hebben een kat gehad waarvan ik achteraf, dus al bij ons, nog eens ben gaan rekenen of de leeftijd wel klopte en dat bleek niet zo te zijn. Kat was nog maar een dikke 5 weken. In die tijd was de leeftijdsgrens voor ons en ik denk in het algemeen nog niet zoals dat nu verstandig wordt gevonden, maar ook toen was 6 weken aan de jonge kant, maar dat vond ik toen ik niet erg. 16 weken vind ik trouwens wel erg " oud" hoor. 13-14 weken is ook goed. Maar wat deze kat betreft, was dit een erg stabiele kat. Haar dochter, bij ons geboren en dus nooit van moeder gescheiden, was schrikkeriger en stond in de grotere groep die we uiteindelijk hadden zo'n beetje onderaan in de hiërarchie.

Pooh bear

Pooh bear

27-04-2019 om 10:53

16 weken

Er zijn echt studies gedaan dat 16 weken het beste is voor een kat. In die tijd leren ze nog zoveel van hun moeder.
Natuurlijk gaat het niet bij elke kat mis die korter bij hun moeder hebben gezeten maar de kans is wel groter.
Zelf heb ik er 1 die ook veel te kort bij haar moeder heeft gezeten en die is echt heel snel gestrest.

http://www.felinewelfarefoundation.org/persberichten/sep2010

Sinilind

Sinilind

27-04-2019 om 18:18 Topicstarter

Ik ga de info doorgeven

En ook de tip van kittens in asiel.
Bedankt
Cécile

Guppie

Guppie

28-04-2019 om 17:25

Dierenherplaatsing

Ze zouden ook nog kunnen denken aan dierenherplaatsing. Dan heb je een idee wat voor beestje het is.

Tango

Tango

15-05-2019 om 22:15

Stichting

Hier in de buurt zit een stichting die zwangere moederpoezen en kittens opvangt. Je kan op een wachtlijst gezet worden voor een kitten. Momenteel hebben ze heel veel kittens, dus ik denk dat het niet lang duurt tot je aan de beurt bent. Ik weet niet of ik hier de naam mag noemen maar googlen levert vast wel iets op.
Wij stonden ook op de wachtlijst en krijgen volgende week een kitten.

Kareltje

Kareltje

31-05-2019 om 21:57

Herplaatser

Wij hebben sind een half jaar een Britse korthaar die herplaatst moest worden. Bij het "sollicitatiegesprek" werd al gezegd dat hij graag in de tuin kwam maar er niet uitging en dat klopte inderdaad. Er zijn veel raskatten die niet buiten de tuin hoeven en een nieuw huisje zoeken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.