Relaties Relaties

Relaties

Even zo

Even zo

22-04-2019 om 22:08

Man van vriendin zit op Tinder ...:-(


Pol

Pol

27-04-2019 om 09:22

En andersom?

Mijn beste vriendin heeft een affaire met een collega. Haar man ken ik erg goed en ik ben erg op m gesteld. En wat doe ik? Niks.
Zouden jullie wel de man inlichten?

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 10:02

en nog eens andersom

Mijn vriendin heeft een verhouding met een getrouwde man. Zelf is ze niet getrouwd. Ik ken die man noch die vrouw. Maar ik weet wel dat ze ziek is
Ik laat sterk blijken dat ik het afkeur aan vriendin en ook dat mocht ik ooit met de vraag erover geconfronteerd zou worden dat ik niet ga liegen. Ze gaat er mee door.
Maar moet ik nou een jarenlange toch fijne vriendinschap hierom verbreken?

Pol: wat heb je tegen je vriendin hierover gezegd?

mirreke

mirreke

27-04-2019 om 10:15

Fijn Even Zo

Goed van je... en ja, het is heftig zoiets te weten en te willen/moeten vertellen... Sterkte voor je vriendin, het is niet niks.

Trix

Trix

27-04-2019 om 10:17

Pol

Ik zou zeggen tegen mijn vriendin dat ik er erg veel moeite mee heb dat ik dit weet en hij niet. Ik mag hem graag en vind het waardeloos dat hij door haar wordt belazerd en meer nog dat ze dat dan ook nog eens met iemand anders (mij) wel deelt.

Ja, ik zou vooral heel boos zijn op mijn vriendin, geloof ik. En ook tegen haar zou ik zeggen dat ze er niet op moet rekenen dat ik voor haar ga lopen liegen. Ze loopt dus zeker het risico dat hij het van mij gaat horen.

Maar het hangt verder erg van de situatie af, bijvoorbeeld of ik veel contact met hem heb of niet en ook of de relatie met de collega lang doorgaat, of dat het een korte bevlieging is.

@Emma

@Emma

27-04-2019 om 11:02

Margriet

"Zelf is ze niet getrouwd. Ik ken die man noch die vrouw. Maar ik weet wel dat ze ziek is
Ik laat sterk blijken dat ik het afkeur aan vriendin en ook dat mocht ik ooit met de vraag erover geconfronteerd zou worden dat ik niet ga liegen. Ze gaat er mee door."

Sommige dingen kun je blijkbaar maar beter niet aan je beste vriendinnen vertellen. Ik hou het er maar op dat iedereen geheimen heeft. Ik durf echt niet te beweren dat ik alleen maar vriendinnen heb die de in mijn ogen juiste keuzes maken, zo ben ik zelf ook niet. Je mag elkaar wel een beetje sparen, zeker als je die mensen helemaal niet kent.

@Emma

@Emma

27-04-2019 om 11:08

Nog iets

Als het verkeerd gaat met die buitenechtelijke relatie (en daar kun je op wachten) ben jij zeker ook zo'n vriendin die dan gaat roepen dat ze maar beter had moeten luisteren
Lijkt me niet echt fijn, zo'n vriendin die alles beter weet.

Miss

Miss

27-04-2019 om 11:57

Waardevol

Tis maar wat je een waardevolle vriendschap noemt. Ook nog eens bedrogen worden door je zogenaamde vrienden. Tot het uitkomt...

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 12:07

Emma

Wat een aannames zeg. Je zou die vriendin eens moeten spreken... ze zal zeggen dat ze bij mij altijd terecht kan met haar zorgen, ook over die verhouding en dat ik nooit een moreel oordeel over haar heb, mede omdat zij degene is zonder andere relatie. Maar ja, ik laat wel blijken dat ik het dus niet zo'n leuke man vind. Hij gebruikt haar om zijn frustraties van zich af te n$%^ken, haar altijd te laten wachten, haar echt als bijzit te gebruiken terwijl zij verzot is op hem. En dat terwijl hij thuis een vrouw heeft die aan de chemo is en tegen kanker strijd. Wat als die vrouw er achter komt? Dat wordt haar dood. Wat stel je voor? Je mond houden terwijl je ziet dat twee vrouwen onwijs 'geplayd' worden?
Overigens laat ik die mening alleen blijken als ik haar weer eens opvang omdat hij weer lullig doet. En dan nog in voorzichtige steunende zin. Niet van 'ja dat kan je verwachten bij zo'n vent' maar meer van 'misschien is het dan toch niet zo'n heel leuke man, Truus'

@Emma

@Emma

27-04-2019 om 12:15

Margriet

In je eerdere posting kom je nogal stellig over: zij doet het fout en ik weet het beter.
En nu ga ik naar de vrijmarkt 🙋‍♀️

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 12:21

Emma

Ja dat is zo. Het was fijn geweest als je ook gereageerd had op de nuancering die ik aanbreng. Netjes ook.

@Emma

@Emma

27-04-2019 om 12:29

netjes

Weer zoiets: netjes

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 12:50

ja Emma

En weer heb je gelijk: ik dacht later ook "dat van dat netjes had niet gehoeven Margriet". Blijft dat je blijkbaar niet kan reageren op nuanceringen. En dat vind ik jammer want ik zit er echt mee: een vriendin die altijd bij mij uit komt huilen terwijl ik zie dat zij en die andere vrouw gebruikt worden. En intussen ben ik nu het dumpputje voor haar frustraties.

Miss

Miss

27-04-2019 om 15:19

Margriet

Misschien kun je duidelijk zeggen tegen je vriendin dat je daar niks meer over wilt horen, en of te maken wil hebben. Je handen er vanaf trekken. En het over andere dingen hebben. Als voor jou de vriendschap belangrijk is...
Als ze zo goed andere mensen kan beliegen en bedriegen kan ze het tijdens jullie gesprekken ook over andere dingen hebben dan dat jij naar haar gezanik moet gaan zitten luisteren.
Ik zou het wel weten.

Trix

Trix

27-04-2019 om 15:58

Inderdaad

Je begrip en geduld hoeven niet onbegrensd te zijn. Als je vriendin dit een moeilijke en frustrerende situatie vindt, dan zal ze eruit moeten stappen. Of blijven en haar plaats accepteren. Ingewikkelder dan dat is het niet, dus ze hoeft het er met jou niet meer over te hebben. Ik geloof dat ik dat op een zeker moment wel zou zeggen tegen mijn vriendin in jouw situatie, Margriet.
Zeg je tegen haar wat je hier zegt? Dat je ziet dat zij en die andere vrouw gebruikt worden? Je hoeft haar zeker niet te veroordelen, maar je hoeft ook geen medelijden te hebben, zolang ze deze situatie zelf in stand houdt, lijkt me.

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 17:00

Dank

Voor jullie reactie, Miss en Trix. Ja alles wat ik hier zeg, zeg ik ook tegen haar hoor. Ik zeg ook bijvoorbeeld "jeetje meid, ik word zo'n beetje de co-dependant van de co-dependant" En ik zeg ook dat ik het heel moeilijk vind om aan te zien dat zij en die andere vrouw gebruikt worden.

Maar ja,dat gedrag zit dus ook in mij want ik blijf haar ook opvangen als ze zich er rot over voelt. En dat komt dan weer door twee dingen: 1. ik begrijp zo goed van wat voor plekje ze handelt: grootgebracht door een zeer toxische moeder, geen vader. Later getrouwd met een alcoholist waar ze alles voor over had. Ik heb ook al vaak gezegd (tijdens dat huwelijk nog) meid we zijn beiden co-dependant, laten we er wat aan doen: bijvoorbeeld naar co dependants anonymous gaan. Doet ze niet, vindt ze eng. En ja het is zoals jij zegt, Trix "Als je vriendin dit een moeilijke en frustrerende situatie vindt, dan zal ze eruit moeten stappen. Of blijven en haar plaats accepteren. " Dat heb ik ook al honderden keren tegen haar gezegd maar ze blijft toch steeds haar gal erover bij mij spuwen.

En ja, daar komt mijn eigen stuk er in. 2 dus Want ik ben bang als ik het er niet meer over wil hebben dat ik haar kwijt ben. En zij is mijn beste vriendin die mij ook opvangt en die ik elke week zie en die ik ook kan bellen met moeilijkheden. Ik heb geen familie, geen relatie, mijn laatste kind gaat uit huis. er zijn wel wat andere vriendinnen maar daar kan eigenlijk niet op rekenen als ik het moeilijk heb. Dus als ik haar kwijt raak, word ik wel erg eenzaam, ben ik bang. En ja, dat is niet flink maar ook een situatie waar ik mijn hele leven al in heb gezeten.

Ik geef haar wel stevig weerwerk hoor, dat wel.

Margriet.

Dan telt voor jou een beetje hetzelfde, of je accepteert de vriendschap met haar zoals het is, inclusief haar gezeur of je maakt daar een einde aan.

Ook jij zit in een foute relatie, met haar in dit geval. Ook jij kan de keuze niet maken om deze relatie te verbreken.

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 18:16

Wil

Ja je hebt gelijk. Het is een dilemma waar ik mijn hele leven al in zit: of een toxische verhouding met iemand hebben of kiezen voor eenzaamheid. En dat is tevens het gene wat ik van haar ook begrijp en waarom ik er toegeeflijk over ben: ik zie dat zij net zo eenzaam is geweest als ik in haar jeugd en daarom maar genoegen met de kruimels neemt.
Mind you: ik ben vele malen wel uit toxische toestanden gestapt en ten gevolge daarvan ben ik ook 70% van mijn leven eenzaam geweest. Het is altijd makkelijker voor mensen die veel familie, vrienden en/ of een partner hebben om te zeggen 'nou stap er dan uit'. Ik vraag me af of zij in eenzelfde positie als ik of die vriendin dat ook zo makkelijk zouden zeggen
Maar goed, het is ook niet helemaal eerlijk van mij om daarom die dingen maar te pikken. Ik kom er niet zo goed uit.

Miss

Miss

27-04-2019 om 19:12

Margriet

Ik heb op you tube een meditatie oefening gevonden die ik zelf vaak luister om een stap terug te doen uit een toxische relatie. Heb je dat wel eens geprobeerd?

Ik begrijp daarom oprecht wat je bedoeld hoor. Alle boeken zowat over gelezen om er inzicht in te krijgen. Met een vriendin had ik ook zn relatie en compleet mee gekapt. Maar eenzaam voel ik me niet.
Misschien kun je je mindset resetten en tegen jezelf zeggen dat het uniek is als iemand lief voor je is. En je juist lief mag zijn voor jezelf.
Mij heeft het enorm geholpen. Om meer geluk uit mezelf te halen. Neemt niet weg dat ik al diverse trainingen daarvoor gedaan heb. Jij ook?

Margriet

Margriet

27-04-2019 om 19:40

Miss

Hardstikke lief dat je zo meedenkt. Ik mediteer al 35 jaar en geef er zelfs les in. Zo heb ik ook alles bekeken/ geluisterd over toxische relaties. en zoals ik al zei, me er menigmaal uit terug getrokken. Dan was ik jarenlang echt he-le-maal alleen. En een mens kan lief zijn voor haarzelf wat ze wil, en ik ben daar redelijk goed in geworden... ik kan mijzelf al behoorlijk goed koesteren gegeven het feit dat ik geen familie en geen partner heb, kinderen uit huis etc. En geen collega's want afgekeurd. Dus ja, geloof me ik doe al alles (ook vrijwilligers werk waar ik dan weer ziek van word) op dat gebied maar uiteindelijk, op een gegeven moment wil je gewoon een ander menselijk wezen spreken.
Mensen die mij kennen zeggen dat ze weinig mensen kennen die zich zo goed in haar eentje redt. En dat klopt ook wel, alleen, zo'n vriendin die je volgt en waar je echt geregeld contact mee hebt (een keer per week iets drinken en elkaar bellen als er iets naars is) om die nou ook nog te laten vallen... er blijft niets over.

Miss

Miss

27-04-2019 om 22:41

Wat goed. Knap van je, dat je je toch zo inzet. Dan kan ik nog wat van jou leren maar goed zal met de levensles te maken hebben dit ik dan in dit leven heb gekregen...

Dat begrijp ik oprecht, we maken allemaal fouten.. alleen zo jammer voor de vrouw van haar minnaar.
Maar goed uit eindelijk komt het toch wel uit. En dan kun jij haar troosten als minnaar haar waarschijnlijk in de steek laat. Dan heeft ze je hard nodig.

@ Even zo hoe gaat het met je? Kun je het een beetje verwerken?

Margriet.

"Mind you: ik ben vele malen wel uit toxische toestanden gestapt en ten gevolge daarvan ben ik ook 70% van mijn leven eenzaam geweest."

Misschien kan je dat omdraaien?
"Ik stap niet in toxische toestanden en daarom blijf ik niet eenzaam achter na verbreken van een vriendschap".

"Het is altijd makkelijker voor mensen die veel familie, vrienden en/ of een partner hebben om te zeggen 'nou stap er dan uit'. Ik vraag me af of zij in eenzelfde positie als ik of die vriendin dat ook zo makkelijk zouden zeggen".
Ook mensen die geen familie, vrienden en/of partner hebben zullen misschien zeggen:"nou stap er dan uit".

Ik zeg dat niet, het is aan jou om een keuze te maken. Misschien is het contact met die vriendin toch belangrijk genoeg om de vriendschap te behouden. Maar dan zeg ik alleen dat je haar gezeur dan moet accepteren. Niets mis mee als je daar tevreden mee bent, het kan evengoed een waardevolle vriendschap zijn.

Pol

Pol

28-04-2019 om 10:42

Oordeel

Nee, ik heb eigenlijk nauwelijks mijn afkeuring uitgesproken tegen mijn vriendin. Ze weet heel goed hoe ik er tegen aan kijk en ook hoe erg ik het huichelen tegen haar man vind. En ik zie ook wel haar spagaat en strijd, en eigenlijk ook de eenzaamheid in deze situatie.
Maar we zijn wel al veertig jaar hartsvriendinnen, en dat verandert niet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.