Home » Forum » Ik heb last van bedwantsen

Ik heb last van bedwantsen

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
PerCeptie
Ik heb last van bedwantsen

Help!

Ik weet niet of dit de goede plek is, maar ik hoop dat iemand mij hier kan helpen. Sinds een maand heeft mijn dochtertje (14) last van uitslag op haar armen, benen en buik. Het zijn een soort bultjes die erg jeuken. Eerst dachten wij dat het om een zonneallergie of muggenbulten ging, maar twee weken geleden kregen mijn vrouw en ik er ook last van. Omdat het niet minder werd gingen we naar de dokter toe.

De dokter zag al snel dat het om bedwantsen ging. Vooral omdat we er 's ochtends erg last van hadden. Nu komt mijn probleem: Ik krijg de beestjes met geen mogelijkheid weg!

We hebben het beddengoed en kleren al 10 keer gewassen, maar de jeuk blijft. Op websites als (links verwijderd door forumbeheer) staat dat je op zoek moet gaan naar een professionele bestrijder. Helaas blijkt dit echt behoorlijk duur te zijn (500 euro voor 2 kamers), omdat ze je hele huis over de hoop gooien.

Heeft iemand een oplossing die wel werkt? Of moet ik echt heel m'n huis laten behandelen door een bestrijder?

Heeft iemand het gouden antwoord?

Groeten Per

Ani
Ja, professionele bestrijder

De wantsen zitten namelijk niet in je beddengoed, maar kruipen in alle kiertjes in je bed en in je slaapkamer. Dus helaas, dat gaat wat kosten, maar je hebt geen keuze.

Mijntje
Ieks

Wat ik lees is idd dat wassen van beddengoed niet voldoende is: "Bedwantsen zitten namelijk vaak niet alleen in het beddengoed, maar ook in naden van het matras, in kieren van het bedframe, in vloerbedekking en achter de plinten."
Stofzuigen is ook niet voldoende (zak weggooien)
Toch zou ik het eerst proberen met zo'n spuitbus met een rietje eraan, voor kruipende insekten. Dit langs de plinten en het bed, matras stofzuigen. Of ipv gif met een stoomreiniger.
Heb je vloerbedekking?

https://www.volkskrant.nl/economie/bedwantsen-moeilijk-te-ontdekken-en-t...

Sterkte.

PerCeptie
Misschien een spuitbus gebruiken dan

Ik heb gelukkig een houten vloer, maar wist niet dat ze ook in kiertjes gingen zitten. Ik ga denk ik proberen om ze met zo'n spuitbus te verdelgen, maar ik vraag mij af of ik alle kiertjes goed kan bereiken.

rode krullenbol
GGD

Het RIVM beveelt aan om in geval van een besmetting met bedwantsen advies in te winnen bij de GGD. Zie https://www.rivm.nl/bedwantsen en https://www.ggd.nl/

Fransien
ellendige beesten

Wij hebben ze op een vakantieadres opgelopen en hadden het gelukkig door voordat we thuis kwamen. Thuis hebben we ons buiten zo goed als uitgekleed, alles in plastic zakken en heet gewassen en gestreken. Kinderen en onszelf meteen van top tot teen gedouched, gepoetst en geboend en de auto met een stoomreiniger van binnen helemaal onder handen genomen, daar kunnen ze namelijk ook in komen. Het is niet in ons huis gekomen godzijdank.
Je kunt een stoomreiniger gebruiken, houd er rekening mee dat ze ook tussen de naden van behang kunnen zitten (als je dat hebt), gif schijnt ook te werken, maar het is een enorme klus en je zult alles waar je gezeten en geleefd hebt aan moeten pakken om de laatste wantsen weg te krijgen.

Guppie
Neemolie

Weet je huisarts zeker dat het om bedwantsen gaat?
Behalve een spray tegen kruipende insecten kan je ook denken aan neemolie.
https://www.optimalegezondheid.com/bedwantsen/

MarSy
Nieuwe matrassen

Wij hebben destijds nieuwe matrassen gekocht, was het zo opgelost, maar wij heb en harde vloeren en zonwering

Flanagan
Zwarte stipjes op de muur?

Eens deed ik onderzoek naar zwarte stipjes op een muurpaneel met een werkje, tot
onder de microscoop een glanzend kleurloos schilletje verscheen van een levende bedwants. Best grappig zo’n beest onder de microscoop; je kunt een beetje door ze heen kijken.

Ik zou ook de matrassen vervangen, al was het maar voor het idee. Maar let ook op zwarte stipjes van uitwerpselen op de wat poreuze plekken zoals structuurmuren of plafondplaten. Grote kans dat ze daar ook zitten.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.