Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Flavia

Flavia

03-04-2019 om 08:57

Flanagan: bieb is niet gratis.

Bij jullie bieb misschien, hier moet er gewoon betaald worden door 1
Abonnement is wel iets goedkoper maar nog steeds € 20 per jaar. Een dvd lenen kost €2 per stuk voor 2 weken. Boek reserveren bij de eigen bieb €1.50, bij de andere vestigingen €2 bij andere regio €5.
Boek te laat €0.35 per dag.

Triva

Triva

03-04-2019 om 09:35

Netflix

Je kunt 1 maand gratis op netflix of je kijkt de film gewoon op het account van een ander. Wij delen ons netfliaccount. Duurste abonnement genomen en twee anderen betalen allebei 3€ per maand mee.

Tango

Tango

04-04-2019 om 11:02

School

Ik vind het voorlopig even aan school om hier een oplossing voor te vinden. Blijkbaar moet hij de toets op school inhalen (hij had 2 vragen niet ingevuld en moet dan dus die hele film opnieuw kijken, wat een gedoe...) dan regelen ze daar ook maar een laptop met een netflix-account waarop hij het kan bekijken.
Maar in ieder geval bedankt voor het meedenken!

@nnemoon

@nnemoon

06-04-2019 om 14:33

Het is deze week niet mijn week

Van de week zit alles een beetje tegen. Maandag werd ik gebeld door de SEH van het ziekenhuis waar ik aan het werk was. Mijn man had een ongelukje gehad en was binnengebracht met letsel aan zijn pink. Het zag er nogal heftig uit. Het topje was er niet horizontaal maar bijna verticaal af. Achteraf bleek het gelukkig mee te vallen, niets gebroken en geen zenuwen of pezen geraakt. Dus alleen een pink vol met hechtingen. Hij kan nu niks doen, nog niet eens de afwas want het verband mag niet nat worden.

Deze week waren bij zoon op school ook de cito's. Hij ziet daar erg tegen op. Ik heb hem gezegd je doet gewoon je best en wat er uit komt, komt er uit. Maak je vooral niet druk. Zijn lontje was erg kort deze week.

Dinsdagmiddag voor de eerste keer werken. Hij kan niet tegen veranderingen. Hij vond het stom en begreep niet waarom hij gesolliciteerd had. Hij wilde het liefst afbellen. Ik heb gezegd dat hij moest gaan. Hij moest van 16.00 tot 18.00 en is bijna huilend weggefietst. Om 18.15 belt hij op dat hij het zo leuk heeft gehad, pff weer een zorg minder.

En dan donderdag. Zijn beste vriend wordt door de politie van iets verdacht. Ik wil dit liever niet in detail vertellen om herkenning te voorkomen. Die jongen moest donderdag vragen beantwoorden bij de politie. Tegelijkertijd wordt mijn zoon door twee politiemensen uit de klas gehaald om vragen te beantwoorden. Er zit ook iemand bij van school omdat hij minderjarig is. Zoon vertelt wat voor band hij heeft met die jongen. ze zitten allebei in een andere klas, wachten op elkaar en fietsen dan meestal samen naar huis. Spreken vaak af, fietsen veel en zijn alle twee gek van auto's. Dan vragen ze naar die bepaalde dag en zoon vertelt wat ze die dag hebben gedaan. Politie wordt boos, zegt dat hij liegt, dat vriend heeft gevraagd om voor hem te liegen enz. Ze zetten hem nogal onder druk, dat hij straf krijgt als hij liegt. Zoon kan niet liegen, hij heeft vroeger iets traumatisch meegemaakt waardoor hij echt niet kan liegen. Dit is op school ook bekend. Zoon wordt kwaad omdat ze hem niet geloven. Politie wordt nu pissig omdat hij niet wil bekennen. Zoon zegt tegen de politie dat als zij hem niet met respect behandelen hij dat ook niet doet en dat hij geen hond is. Ze mogen alles van hem vinden, brutaal, opstandig maar hij is wel eerlijk. Na het gesprek mag zoon gewoon terug naar de klas. Daar stort hij in, hij staat te trillen op zijn benen en kan alleen maar huilen. School belt of zoon naar huis mag. Gelukkig is mijn man thuis en vangt hem op. Hij belt mij huilend op mijn werk.

Vrijdag wil hij niet meer naar school. Hij heeft het helemaal gehad met school en voelt zich niet veilig. Ik heb niets van school gehoord geen e-mail of telefoontje. Zoon praat er thuis veel over maar wil er niet op school over praten. Ik hoop dat ik hem maandag naar school krijg.

Tango

Tango

06-04-2019 om 22:34

Jeetje, @nnemoon!

Wat een heftige week. Wat vervelend voor je man en ook voor jou want jij moet natuurlijk alles doen nu thuis.

Dat van het werken vind ik heel herkenbaar. Dat zal zoon hier waarschijnlijk ook gaan krijgen. Voorlopig begint hij nog niet aan een baantje, als hij 15 is, zegt hij. Vind ik ook vroeg genoeg hoor, zijn zus begon ook niet eerder.

En dan dat van de politie, echt heel erg hoe dat is gegaan. En ik vind eigenlijk dat je zoon nog best heel netjes is gebleven. Je kan een kind toch nooit zo onder druk zetten in een verhoor. Echt schandalig vind ik het. En die persoon van school erbij, heeft die niets gezegd? Ik zou dat nog wel even terugkoppelen naar school, want ik vind echt dat ze hem aan zijn lot hebben overgelaten. Ik kan me ook helemaal voorstellen dat hij de dag daarna niet naar school wilde. Hij voelt zich echt in de steek gelaten.
Heel veel sterkte voor je zoon!

Zomer

Zomer

07-04-2019 om 10:40

@nnemoon en Tango

Ik schik van je verhaal, pfffff En mag je zoon zomaar worden ondervraagd zonder een ouder? Ik zou persoonlijk eerst een gesprek met de politie en met school hebben over hoe het is gegaan en dat dit een hele nare ervaring is geweest voor je zoon. Wel heel fijn dat hij er huis over kan praten. Ik zou hem nu niet naar school sturen voordat er een gesprek is geweest. Heel veel sterkte voor je zoon en uiteraard ook voor je man. Moet hij lang met verband lopen?

Als je in de buurt woonde mocht je zoon hier wel de film kijken Hier wel Netflix. Ik kan niet zonder

Zomer

Zomer

07-04-2019 om 10:46

Tango

Oeps, ik was nog niet klaar. Gefeliciteerd nog met je dochter. Komt ze binnenkort weer thuis?

Jammer dat het nog steeds niet lekker loopt met je zoon. Dat hij toch wat blijft kwakkelen en tegen school opziet. Lastig. Tja, sporten. Hier heb ik het altijd wel gestimuleerd maar meer ook niet. Jongste doet momenteel ook geen sport. Is vorig jaar november getopt en is daar nog steeds blij mee. Heeft periodes dat ze veel binnen zit en niks doet maar de laatste weken onderneemt ze van alles. Vanmiddag gaat ze naar bios met vriendinnen. Ik laat het vooral op zijn beloop. Ze krijgt genoeg beweging met fietsen naar school en gymt ook 2x per week. Daar maak ik mij niet zo druk om. Ik probeer vooral te kijken naar wat ze nodig heeft en soms is dat een weekend totaal niks doen.

Zomer

Zomer

07-04-2019 om 10:55

Mentorgesprek

Wij hebben deze week ons mentorgesprek. Ik ben heel benieuwd. Ze komt nog steeds met goede cijfers binnen. Weer een 8.3 voor Engels, bio een 6.7 en vrijdag een 8.6 voor wiskunde! Straks nog even leren voor proefwerk Engels voor morgen. Deze week heeft ze ook nog Nederlands en Bio staan. Druk weekje. Verder pubert ze er op los. Met goede gezellige dagen en pfffff dagen. Ze was er zelfs uitgestuurd omdat ze te veel kletst in de klas. Ik ben wel blij dat ze sociaal heel goed gaat momenteel. Leuke club meiden waar ze mee omgaat!

Ik heb het zelf heel druk op het werk. I.v.m. Ziekte een paar leuke klussen er bij. Krijg er wel veel energie van! Maar ook minder tijd voor andere dingen, OO bijvoorbeeld Gisteravond trouwens een ontzettend leuk feest gehad! Dat was lang geleden. De kinderen vonden het heerlijk om een zaterdagavond alleen te zijn! Dat is toch een voordeel van deze leeftijd. Man en ik willen na de meivakantie (waarin wij trouwens op vakantie gaan, zo’n zin in!) weer vaker met zijn tweetjes uiteten op de zaterdagavond. Datenight haha.

Tango

Tango

07-04-2019 om 15:48

Sporten

Vandaag mocht zoon invallen bij een team van badminton. Hij had zelf gezegd dat hij wilde. Ik was benieuwd. Het was redelijk vroeg voor de zondag, we werden om 9.00 u. opgehaald, maar zoon was keurig op tijd klaar. Hij vond het ook nog eens erg leuk en wilde volgende keer wel weer mee, wat ook kon.
En nu twijfelt hij weer, toch voetballen, of op badminton blijven. Darten doet hij ook nog, maar dat lijkt hij nu toch weer minder leuk te vinden. Hij zou eigenlijk volgende week iets van darten hebben, maar dat laat hij nu schieten voor badminton.
Ik heb bij zoon ook echt het idee dat het met het seizoen te maken heeft hoe hij zich voelt. In de winter is alles moeilijk, hij zegt ook dat hij dan niet graag voetbalt etc. Nu het weer beter weer wordt gaat het ook beter met hem. Is dat bij jouw dochter ook zo, Zomer?
Hij is wel heel erg aan het puberen, niet zozeer tegen mij maar tegen zijn vader des te meer. Die twee kunnen echt niet met elkaar momenteel. Heel vervelend.

Dochter komt op 26 april weer thuis van de stage. Dan gaat ze de volgende dag Koningsdag vieren en de dag daarna gaan we meteen op vakantie, een weekje Corfu. Ze wilde heel graag mee. Ik heb er ook erg zin in. Waar gaan jullie naar toe, Zomer?

@nnemoon, ik zit nog wel met jouw verhaal in mijn hoofd hoor. Sluit me aan bij Zomer. Ik zou eerst een gesprek met school en politie vragen voordat je zoon terug gaat naar school. Ik vind het echt heel naar hoe het is gegaan. En ook zo raar dat je van school niets hebt teruggehoord.

Voorstellen

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en kwam toevallig dit topic tegen. Mijn dochter gaat volgend jaar naar kader. Ze komt wel in een kader-tl brugklas maar heeft alleen kader als advies en verwachte uitstroom. Mag ik dan al mee reageren?

Fijn om te horen dat jullie kinderen zulke mooie cijfers halen. Dochter is toch wel erg onzeker als het om school gaat. Het zou fijn zijn als ze niet meer zo op haar tenen hoeft te lopen. Ze leert bijvoorbeeld nu hard voor topo, 2 weken lang elke dag een beetje. Dan heeft ze net aan een 6 soms ook een 5. Als ze dan hoort van anderen die de avond van te voren leren en dan een 9 of 10 halen, komt ze toch verdrietig thuis. We vertellen haar wel dat cijfers niet uitmaken en dat ze trots op haar zijn. Maar toch is ze elke keer verdrietig. Is dit herkenbaar? En gaat dit over als ze meer op haar niveau zit?

@nnemoon: Wat een naar verhaal. Ik snap dat je zoon van slag is. Hopelijk komt er snel een passende oplossing. Hoe is het nu met hem?

Triva

Triva

10-04-2019 om 08:03

zonnestraal

Welkom hier!

Help je haar met leren? Twee weken leren voor een 5 of 6 vind ik best bijzonder. Mijn zoon heeft een normaal IQ maar enorm veel last van dyslexie, heeft basis gedaan. Hij mocht topografie dan ook mondeling doen maar met leren thuis had hij geen moeite. Haalde altijd wel negens en tienen. Ik vind het best apart dat ze niet hoger kan halen maar goed ik heb mijn zoon altijd geholpen met schoolwerk, nu nog (MBO2) dus ik weet goed hoe hij leert.

Triva

Meestal leert ze na het eten 10 minuutjes met de kookwekker. Het is niet zo dat ze uren per dag leert. Dan neem ik het samen met haar door en overhoor ik haar.

Hier krijgen ze een halve punt aftrek per spelfout. Het is meestal zo dat ze de plaatsnamen dan wel kent, maar verkeerd schrijft. We oefenen wel met de plaatsnamen schrijven. Misschien dat een mondelinge toets de oplossing is. Bij de zaakvak toetsen die ze thuis moet leren haalt ze wel altijd een 8 of hoger overigens.

Hoe leert jouw zoon? Misschien werkt dat ook bij mijn dochter.

Gelukkig is over de middelbare school wel enthousiast. Ze heeft de schooltas al uitgezocht. Laatst vroeg ze ook om mascara. Want als je naar de middelbare school gaat dan draag je mascara, zei ze heel serieus. Dat had ze gehoord van een vriendinnetje van de hardloopvereniging.

Zomer

Zomer

10-04-2019 om 12:49

Welkom Zonnestraal!

Voel je welkom om mee te schrijven. Niveau maakt eigenlijk niet zoveel uit. We lopen denk ik allemaal min of meer tegen dezelfde zaken aan.

Is het ook niet zo dat je dochter niet zo gemotiveerd is om het te leren? Mijn dochter was er halverwege groep 8 helemaal klaar mee met al die plaatsnamen die soms niet eens uit te spreken waren.

Spannend! Hoe wij het hebben gedaan in de brugklas (wie weet kan je hier wat mee) is vanaf het begin helpen met plannen en leren. Het voordeel is dat hier alles in magister wordt gezet en school is daar redelijk strikt in. Ik maakte een schema (nu nog trouwens) en bij dochter is het vooral van belang om niet te lang achter elkaar te leren. 10 a 15 min per keer. Ik weet dat cijfers niet het belangrijkste zijn maar ik heb wel ingezet op het halen van voldoendes. Vooral in het begin. Deze succesjes had dochter nodig. Goede cijfers motiveert. Te minste, zo werkt het hier. Dochter heeft nog nooit een onvoldoende op haar rapport gestaan. Wel eens een onvoldoende op een toets. Maar vooral in het begin is het fijn als ze succesjes ervaren zodat ze met het kerstrapport er goed voor staan. Ik denk dat je dochter best gaat opbloeien op het VO. Dat was met mijn dochter wel zo. Van slechtste van de klas behoort ze nu tot de besten van de klas en dat geeft zo'n ongelofelijk goed gevoel.

Gaat ze ook met vriendinnen van de basisschool er naar toe?

Zomer

Zomer

10-04-2019 om 12:50

@nnemoon

Ik ben heel benieuwd hoe het nu met je zoon gaat?

Zomer

Zomer

10-04-2019 om 13:11

Mentorgesprek

van de week hadden we het mentorgesprek. Dochter moest het voorbereiden en presenteren. Dat ging met een hoop gegiebel Het gaat goed! De mentor zegt dat ze, naast dat ze goede cijfers haalt, het ook heel goed gaat in de klas, sociaal etc. Dat laatste merken wij ook. We hebben het nog gehad over opstromen naar KB. Het zou kunnen maar dan moet ze toch meer inzet tonen. Als ze iets meer aandacht besteed aan het huiswerk en leren dan kan ze het zeker wel. Het risico dat ze dan blijft zitten op KB in klas 3 vindt de mentor een te groot risico. Mijn man eigenlijk ook. Ik sta er iets anders in. Ik denk dat dochter zich wel aanpast op KB niveau maar vindt het prima zoals het nu is afgesproken. Ook omdat dochter zelf aangeeft zich als een vis in het water te voelen. We gaan wel stapelen op het MBO. Tis prima zo!!!!

Dochter had een 6.6 op bio zonder een minuut te leren. Die toets was even aan mijn aandacht ontglipt. Dus supertrots! Zij zelf ook trouwens. Dochter zit de laatste weken goed in haar vel en is best gezellig . Ze heeft een leuke club vriendinnen en daar onderneemt ze leuke dingen mee! Ze groeit ook steeds meer in het zelfstandig zijn. dat was ze wel maar neemt nu zelf vaker de verantwoordelijkheid. Heel leuk! Hier ook wel toe aan de meivakantie!!!!!

Flavia

Flavia

10-04-2019 om 15:24

Minder

Hier gaat het minder. Dochter legt de lat heel hoog en klapt dicht op de toets.
Als ik haar overhoor op haar verzoek kan ze het echt heel goed. En dan komt er een krappe 5 terug en soms ook lager.
Ze heeft nu faalangsttraining op school maar door perfectionisme zet dat nog niet echt zoden aan de dijk.
Ik vind het lastig, waar doe ik goed aan. Helpen, loslaten, stimuleren, ik weet het even niet.
Zeker omdat ze me van de week iets vertelde waar ik me wel zorgen over maak maar hier liever niet neer zet. Het ligt in het verlengde van de faalangst en maakt dat complexer.
Ik ben wel heel blij dat ze het me vertelde.

Ik heb haar net een tasje met wat kleine dingetjes gegeven met een kaartje om te zeggen dat ik trots op haar ben en dat ze dit verdiend omdat ze zo haar best doet. Dat vond ze erg leuk.

De blessure is bijna over, volgende week mag ze weer volledig belasten. Want dat is een cijfer dat wel hoog is: gym. Zelfs zonder het blok kracht te doen heeft ze de toetsles gedaan (oefeningen waren dezelfde als die bij de fysio) en een dikke 9. Ik heb de filmpjes van de skiles van gister gezien en daar staat ze op de latten met een verveelde houding alsof ze het al jaren doet. (3* een kinderfeestje)

Tango

Tango

10-04-2019 om 21:26

Lastig, Flavia

Dat klinkt ingewikkeld. Wat een mooi idee om dat tasje te geven met kaartje. Fijn dat het haar goed deed.
Misschien helpt het haar als ze ook weer kan sporten. Niet kunnen sporten doet ook echt iets met kinderen die dat graag doen.

Tango

Tango

10-04-2019 om 21:33

Zonnestraal

Welkom! Natuurlijk mag je meeschrijven hier.
Ik denk zeker dat het beter zal gaan met je dochter als ze op haar niveau zit op school. Wat je schrijft is herkenbaar en ik vind het erg flauw dat ze zoveel aftrekken bij verkeerd schrijven van de plaatsnaam. Heeft ze iets van dyslexie? Want dan zou dat helemaal oneerlijk zijn. Maar zou het toch een keer met de juf/meester overleggen omdat dit echt frustrerend voor haar is.
Mijn zoon heeft wel dyslexie en kreeg ook op de basisschool diverse overhoringen mondeling. Ook paste de juf vaak de leerstof aan voor hem, dat hij bijvoorbeeld minder woordjes Engels hoefde te leren. En spelfouten rekende ze niet fout.
Ik begeleid zoon hier ook nog steeds heel veel met huiswerk. Maakwerk doet hij zelf, ik moet hem er vaak wel aan herinneren. Leren doen we samen met wisselende motivatie. We hakken de leerstof in stukjes want langer dan 20 tot 30 minuten leren is voor hem niet haalbaar. Ik lees ook heel veel voor voor hem omdat hij zelf moeite heeft met de stof te lezen.

Tango

Tango

10-04-2019 om 21:42

Zomer

Wat fijn dat het zo lekker gaat met je dochter! Leuk altijd die mentorgesprekken. En goed om ook van de mentor terug te horen dat hij het goed vindt gaan.
Ik denk dat jullie wel een goede keuze maken met het niveau. Opstromen zou misschien wel kunnen maar ze zit nu lekker in haar vel. Als ze meer tijd in huiswerk moet steken (en jij waarschijnlijk ook!) dan heeft ze minder tijd voor het sociale stuk en dat is ook heel belangrijk.
Ik zie bij zoon dat dit stukje momenteel ook weer wat beter gaat. Hij spreekt weer vaker met vrienden af. Ik vind dat fijn voor hem.
Zoon is de laatste dagen wel erg moe. Hij slaapt ook al een aantal nachten slecht, moeite met inslapen en zo. Geen idee waardoor dit komt, misschien de zomertijd, maar vorige week was het beter dan deze week. Heb nu maar gezegd dat hij eerder zij Ipad weg moet leggen. Hopelijk helpt dat. Hij komt echt weer met moeite zijn bed uit 's morgens, zelfs als hij het eerste uur vrij is. Morgen moet hij het eerste uur op school zijn, ben benieuwd hoe dat gaat.
Maar in ieder geval zijn wij ook blij met de meivakantie die er al snel aankomt.

Bedankt

@Zomer en Tango voor de goede tips. Hier hebben mijn dochter en ik zeker iets aan. Ik ben zeker van plan haar te helpen. Het plannen is wel een dingetje. Ze heeft nu al moeite met de weektaak. Die is bijna nooit af. Maar als we het vanaf het begin goed bij houden moet het zeker lukken.

Ze komt helaas niet met vriendinnen van de basisschool in de klas. Twee vriendinnen gaan wel naar dezelfde school maar komen niet in dezelfde klas. De een komt in de basis/kader brugklas, de ander in de mavo+ klas en dochter dan in de kader/tl klas. In haar klas komen wel veel kinderen die als enigste van hun oude school naar deze school gaan. Dus dochter is daar niet de enigste in.

Een vriendinnetje van hardlopen komt wel bij haar in de klas volgend jaar. Ze gaan vrijdag samen een hele dag in de brugklas meelopen om alvast een beetje te wennen. Dochter vind het heel spannend ze praat er al twee weken over.

@nnemoon

@nnemoon

13-04-2019 om 19:24

Flavia

Wat akelig van je dochter dat het even niet zo lekker loopt. Hopelijk gaat de faalangst training toch zijn vruchten afwerpen. Voor je zelf de lat te hoog leggen is heel zwaar, hopelijk gaat ze dat zelf ook inzien.

@nnemoon

@nnemoon

13-04-2019 om 19:33

Zonnestraal

Ook namens mij van harte welkom. Leuk dat je meeleest en meeschrijft. Maak je geen zorgen hoor omdat je dochter de enige is van haar oude school die naar dit niveau gaat. Mijn zoon ging ook als enige en heeft het goed naar zijn zin. In de brugklas is iedereen een beetje zoekende zal ik maar zeggen. Leuk dat ze al een tas heeft uitgezocht. Hier ook van af het begin geholpen met plannen, zodat zijn start goed was.

@nnemoon

@nnemoon

13-04-2019 om 19:48

Tango en Zomer

Leuk dat jullie alle twee op vakantie gaan in de meivakantie. Lekker vooruitzicht, zijn jullie al aan het aftellen?

Tango, wat leuk dat je zoon in mocht vallen, knap van hem! Zoon hier sport niet meer in competitie verband. Het ieder jaar opnieuw indelen van de voetbalteams gaf hem zoveel stress dat ik blij ben dat we daar van af zijn. Zoon heeft drie uur in de week gym en is heel vaak te vinden op de moutainbike of op zijn longboard dus hij beweegt genoeg. Oh ja en gym op school vindt hij suf. Hij doet altijd goed mee, haalt mooie cijfers maar hij vindt op school moet je iets leren en van sporten leer hij niets.

Zomer, wat een positief mentorgesprek, wat fijn om zulke dingen te horen. Ik vind het wel een beetje apart dat de mentor twijfelt aan een kaderadvies voor je dochter. Als ik lees wat voor mooie cijfers je dochter haalt lijkt mij meer inzet niet noodzakelijk, maar ik zie het natuurlijk van een zijlijn. Begrijp me niet verkeerd basis niveau is prima, maar met zulke prachtige cijfers is dan kader niet haalbaar?

@nnemoon

@nnemoon

13-04-2019 om 20:20

Hoe het afgelopen is met zoon

Zoon is een paar dagen thuis geweest. Is niet naar school gegaan, maar wel naar zijn baantje. Hij zag dat als afleiding en daar wordt hij wel gewaardeerd. Zoon wilde absoluut geen gesprek met school of de politie. Met de politie was hij bang dat hij het voor zijn vriend alleen maar erger zou maken. En met school wilde hij absoluut geen gesprek. Hij reageert anders, als mensen hem niet geloven heb je bij zoon afgedaan. Wij hadden gezegd als school contact opneemt dan gaan we het gesprek aan.

Een kind mag trouwens ondervraagd worden als er maar een meerderjarige bij is, in zijn geval dus de locatie leidster. Ik had liever gehad dat dit gesprek had plaats gevonden op het politiebureau met één van zijn ouders erbij, want nu weet de hele school het maar het is nu eenmaal gegaan zoals het gegaan is.

Hij is uit zichzelf na zijn werk naar de ouders van zijn vriend gegaan en heeft verteld wat er op school is gebeurd. Ouders vonden het akelig dat hij erbij betrokken was geraakt, maar waren blij dat hij langskwam en voor hem was het fijn zijn verhaal te kunnen doen. Vriend is gelukkig niet meer verdacht, politie had geen enkel bewijs. Jammer voor de jongens dat er dan geen excuses afkan. Vriend en zoon zijn woensdag weer naar school gegaan. Je zult het niet geloven komt hij net voor de les die locatie leidster tegen die tegen hem zegt ik wil even met je praten. Zoon antwoordt daar bent u nu te laat mee en ik moet nu naar mijn les. Daarna niets meer van school gehoord, niet van die mevrouw maar ook niet van zijn mentor. Hij had die dag ook aardrijkskunde, zijn lievelingsdocent zei tegen hem: "knul ik ben blij dat je er weer bent". Dat deed hem goed.

Volgende week nog 4 toetsen, wiskunde, economie, Nederlands en Engels en dan lekker twee weken vakantie. Hij is aan het aftellen.

@nnemoon

@nnemoon

18-04-2019 om 16:12

Zomer en Tango

Ik weet niet precies wanneer jullie weggaan maar ik wil jullie een hele fijne vakantie wensen.

Flavia

Flavia

06-05-2019 om 14:49

Vakantie

Zo, de mei-vakantie is weer voorbij.
Zomer en Tango, leuke vakanties gehad?
@nnemoon: jullie ook nog een leuke vakantie gehad, de rust weer een beetje gekeerd?

Wij hebben vooral heel rustig aan gedaan.
Dochter was de eerste week bij haar vader waardoor ik lekker 5 dagen kon werken. Om dan 's avonds met vrienden af te spreken, en dan merk je toch dat je geen 20 meer bent haha. Ik ben beide weekenden gaan kamperen. Met Pasen vond ik mijn slaapzak wat koud dus ik heb een nieuwe gekocht en het weekend daarna uitgeprobeerd. Dat was een goede aankoop.

De week erna was dochter bij mij en zijn we gezellig korte broeken gaan kopen want, hoe vreemd met een groeispurt, ze was uit alle korte broeken gegroeid. Het was zo druk dat we ze maar gewoon meegenomen hebben en thuis gepast. We zijn ook nog een nachtje naar Arnhem geweest. Wat is dat een leuke stad zeg, daar gaan we zeker nog een keer heen en dan wat langer. En als afsluiter kwam er ook nog een vriendinnetje logeren.

En dan vandaag weer naar school.
Het is activiteiten week: cito toetsen en verder alleen leuke dingen: voorstellingen, bowlen, escape room, dansworkshop.

Voor de vakantie kreeg ze nog het rapport mee met het voorlopige advies voor volgend jaar. Dat is op het randje havo2. Hopelijk lukt het met dat vertrouwen dat deze periode de cijfers wat omhoog gaan zodat het niet op het randje is maar zonder twijfel.

Tango

Tango

07-05-2019 om 22:08

Vakantie

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. De eerste week van de vakantie waren we thuis. Ik heb 1 nachtje met zoon in Zeeland overnacht en daarna dochter opgehaald daar, ze is klaar met de stage. Koningsdag was bij ons was en inpakdag want de dag daarna zijn we vertrokken naar Corfu. Afgelopen zondagnacht weer teruggekomen. Zoon mocht maandag nog een dagje thuisblijven van mij. We waren pas diep in de nacht thuis.
We hebben het heerlijk gehad op Corfu. Mooi weer en vooral leuk om weer als gezin bij elkaar te zijn na de lange stage van dochter.
Het viel wel weer tegen om hier terug te komen in de kou. En helemaal om maandag weer aan het werk te gaan, terwijl de vakantiewas en een deel van de stagewas van dochter nog niet is weggewerkt. Maar dat komt wel weer.
Zoon is vandaag weer begonnen op school, met enige tegenzin. Vrijdag moet hij alweer een spreekbeurt Engels, dus daar zijn we toch op Corfu maar alvast mee begonnen.
Dochter ging eveneens met tegenzin weer naar school. Is weer heel erg wennen voor haar.

Zomer

Zomer

09-05-2019 om 09:46

@nnemoon

Wat fijn dat zijn vriend niet meer verdacht is. Wel raar dat school hier weinig op reageert, afgezien van de aardrijkskundedocent. Hoe is je zoon er nu onder? Kan hij het achter zich laten? Heeft hij wel lekker genoten van de vakantie? En zijn baantje, bevalt dat nog steeds? En weet je al wat hij het 3e jaar gaat doen, BB of KB?

Wat je zegt over mijn dochter met haar mooie cijfers klopt hoor maar de school heeft hoge eisen. Je moet gemiddeld een 8 staan op elk vak. Ik vind het zelf te hoog. Dat was een paar jaar geleden ook wel anders op deze school Maar goed, dochter geeft aan het zelf wel prima te vinden. Is gemotiveerd en dat vind ik ook heel belangrijk. Ik zelf heb wel een andere mening over opstormen en vooral op zo’n laag niveau. Geef ze vooral een kans. Maar ben er verder wel content mee hoor. We gaan wel stapelen op het MBO. Verder ben ik heel tevreden over deze school.

Zomer

Zomer

09-05-2019 om 09:49

Tango

Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten En ook als gezin! De kinderen worden steeds groter en gaan steeds meer hun eigen weg en dan zijn dit soort momenten extra genieten! Ja, zo’n vliegreis hakt er altijd in en dan is maandag nog even bijkomen wel zo lekker. Zou dochter ook nodig hebben.

Succes met de spreekbeurt van je zoon! Wel pittig in het Engels

Zomer

Zomer

09-05-2019 om 09:53

Flavia

Jullie hebben het ook leuk gehad zo te lezen en dochter meteen starten met een gezellige week (naast de Cito ) En wat mooi dat ze toch Havo 2 advies heeft. Hopelijk kan ze de komende maanden nog wat mooie cijfers laten zien! Ik vind Arnhem ook een hele mooie leuke stad! Je brengt mij op een idee! Misschien komende zomer een weekendje met man daar naar toe.

Is de reorganisatie al voorbij op je werk?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.