Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-02-2019 om 22:01

In de lappenmand...


Pirata

Pirata

08-05-2019 om 15:32

Hoera

Wat fijn en veel sterkte met de verdere genezing.

Wow, superfijn wilgenkatje....

T is mooi achter de rug nu. Succes met herstellen. Rustig aan. Hopelijk snel weer een beetje lekker lenteweer om van te genieten....

Ingrid

fijn

alles beter dan zo'n ziekenhuis. En sterkte met het herstel!

tita

tita

08-05-2019 om 17:07

he gelukkig

Hoe fijn om huis te zijn, maar hoe geconfronteerd wordt je dan met wat allemaal nog niet zo goed gaat. Laat je maar lekker verwennen!

Fijn thuis te zijn

Maar veel pijn, vervelend! En alleen op je rug slapen, dat is voor mij het recept om erg pijn in mijn rug te krijgen, dus dat lijkt me niet fijn. Sterkte en spoedige genezing gewenst!

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2019 om 01:57

Oh fijn

Fijn dat je weer thuis bent. Ja op je rug slapen is ongemakkelijk. Ik heb dat vorige herfst ook een flinke tijd moeten doen en ik heb toen toch maar een tweede kussen erbij gedaan. Dan lig je iets minder plat en daar kreeg ik minder pijn van in mijn rug. Mag je wel pijnstillers gebruiken?

Wilgenkatje

Wilgenkatje

09-05-2019 om 02:53

Pijnstillers

Jawel, ik gebruik paracetamol, dat is overdag prima maar de nacht valt tegen. Vrijdag ga ik naar de huisarts vanwege wat hechtingen, ik zal haar vragen om een bruikbare remedie. Om tien voor drie in de nacht opzitten is niks.

Tineke van Gaal

Tineke van Gaal

09-05-2019 om 17:14

Thuis en pijn

Wat fijn dat je weer thuis bent, daar herstel je toch het beste.
Vervelend die pijn. Toen ik mijn elleboog brak heb ik een combinatie van 2 paracetamol en 1 ibuprofen genomen. Daar ging ik compleet KO van voor uren. Misschien dat je dat de nacht door helpt. Misschien moet je daar een masgbeschermer bij nemen maar dat kan de huisarts/specialist je vertellen.
Heel veel sterkte

Hanne

Hanne

09-05-2019 om 17:19

ibuprofen

Ibuprofen mag in ieder geval met de bloedverdunners die ik slik, NIET worden gecombineerd. Als je voor de nacht iets wil, kun je ook even bellen met de apotheek.

Veel beterschap Wilgenkatje

Wilgenkatje

Wilgenkatje

09-05-2019 om 17:57

Nee, geen ibprofen

Veto de trombosedienst onder wiens hoede ik nu sta en die heel veel van me wil weten Ik overleg morgen met de huisarts.

Heel veel sterkte en beterschap

Het is niet niets wat je meegemaakt hebt, ik hoop dat er goede pijnstillers gevonden kunnen worden. Laat je lekker vertroetelen, luisterboeken zijn heerlijk voor de momenten dat je zo zwak bent.
Sterkte!!!
Sini

Aagje Helderder

Aagje Helderder

09-05-2019 om 22:31

Goed van je te horen Wilgenkatje!

Fijn dat je thuis bent en dat in die zin je herstel zo ver gevorderd is dat je niet meer in een ziekenhuis hoeft te zijn. Balen van de pijn. Zo naar, vooral als het je uit de slaap houdt.

Sterkte 🔥

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-05-2019 om 07:47

Weer in het ziekenhuis

Maandag werd ik verwacht voor een controleecho en juist toen voelde m’n hartslag erg druk. Vanaf de poli werd ik opgenomen op de hartbewaking, gisteren is vocht weggehaald. Lig fulltime op bed, bewakingsapparatuur, infuus, catheter, drain. Pffff mensen het valt niet mee. Hartslag schommelt tussen 80 en 160.

Wachten op betere tijden...

Aagje Helderder

Aagje Helderder

15-05-2019 om 07:49

Jee Wilgenkatje

Wat rot. Sterkte en een 🔥

Flavia

Flavia

15-05-2019 om 07:52

vervelend

Wat vervelend in het ziekenhuis liggen is nooit leuk.
Hopelijk voel je je snel beter en mag je weer naar huis om verder te herstellen.

Ach!

Lees nu dit draadje pas, jeetje Wilgenkatje, wat een toestand allemaal! Ik wens je heel veel beterschap, hoop dat het probleem snel opgelost is een je weer lekker naar huis mag.

skik

jakkes

wat angstig en naar. Hopelijk is de boel snel weer onder controle en mag je thuis verder herstellen. Sterkte!!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

15-05-2019 om 08:56

Bah

Wat rot. Ik hoop dat je snel weer opknapt

Kaaskopje

Kaaskopje

15-05-2019 om 09:14

Oh, dat is een domper zeg!

Er is een reclame waarin ze steeds beginnen met 'je hebt maar één...'. De eerste daarvan was dan 'oog'. Stom, vond ik, je hebt twee ogen. Maar hun bedoeling is natuurlijk dat dat oog gezond moet blijven, omdat je geen andere hebt op die plek. Voor je hart geldt dat natuurlijk volledig. Zonder ogen red je je ook nog wel, niet leuk, maar dat het kan bewijzen veel blinde mensen. Maar met een haperend hart heb je toch echt een héél groot probleem. Dus ik kan me voor stellen dat dit soort akkefietjes voor jou ook best angstig kunnen zijn. Los van je lichamelijke 'ongemakken', hoe ben je er verder aan toe? Kun je dit een beetje aan? Ik ken je als redelijk nuchter, maar dit zijn toch ingrijpende situaties.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

15-05-2019 om 09:21

Poeh

Dat valt niet mee. Hopelijk hebben ze het snel onder controle en kun je weer lekker naar huis. Sterkte!

Ach, wat naar nou

Dan denk je, we hebben het gehad en dan weer zo'n terugval.
Heel veel sterkte!

Ach, wilgenkatje

Wat een @#%&€#@ bericht zeg.....

Hoop dat ze het snel onder controle hebben en oplossen, en dat je daarna maar snel weer naar huis mag om op te knappen....

Ingrid

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-05-2019 om 12:05

Weer in het ziekenhuis

Maandag werd ik verwacht voor een controleecho en juist toen voelde m’n hartslag erg druk. Vanaf de poli werd ik opgenomen op de hartbewaking, gisteren is vocht weggehaald. Lig fulltime op bed, bewakingsapparatuur, infuus, catheter, drain. Pffff mensen het valt niet mee. Hartslag schommelt tussen 80 en 160.

Wachten op betere tijden...

Angela67

Angela67

15-05-2019 om 13:54

wilgenkatje

veel sterkte, ik hoop dat behandeling aanslaat en dat je weer op de herstel-trein gaat stappen!
gr Angela

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

15-05-2019 om 13:54

Oh Wilgenkatje

Wat een schrik nu weer. Ik hoop dat ze je hartslag snel gereguleerd krijgen. Ik weet van dichtbij dat het echt niet fijn is als je hart zo op hol slaat.

Marinade

Marinade

15-05-2019 om 15:35

Hè bah

Wat een rotbericht. Veel sterkte Wilgenkatje en nu echt een voorspoedig herstel!

Steuntje in de rug

https://www.thuiszorgwinkelxl.nl/rugsteunen-verhogers-bed

Ik lees net dit draadje en je moeite over slapen en op je rug liggen. Misschien kan een thuiszorgwinkel je soelaas bieden dmv verhuur elektrische rugverhogers of een driehoekkussen. Uitrusten en je hersenen rust geven is zo belangrijk.

Ik las het relaas van je man; hoe een tweede operatie nodig was vanwege bloedverlies. Ik moest denken aan de bypass-operatie van mijn vader en een spoedoperatie een paar uur later. Hij was toen ca 65 jr. Ruim vijf jaar later nog een sok in de aorta omdat deze tijdens de bypass operatie blijkbaar wat verwijd was. Maar zijn hart ging nog jarenlang mee. Vorig jaar is hij wel overleden ( 84) maar dat lag niet aan zijn hart.

Het vervelende is dat hartpatiënten best bang worden, bang voor de toekomst.
Mijn vader durfde nadien niet meer met mijn moeder op vakantie in het buitenland. Als hij van te voren had geweten dat hij 84 zou worden, (en zijn hart op sterfbed, juist het orgaan was wat niet wilde stoppen), had hij minder in stille angst geleefd en meer van het leven genoten. Vaak durven hartpatiënten niet over hun vrees te praten.
Mocht je dit herkennen, doe jezelf dan niet te kort door het voor je te houden.

Beterschap en voorspoedig herstel.

rutiel

rutiel

16-05-2019 om 13:07

Tegenslag

Wat een tegenslag Wilgenkatje. Zo niet fijn om weer in het ziekenhuis opgenomen te worden. Ik hoop dat het vanaf nu rimpelloos bergopwaarts gaat met je herstel.

Zeker een tegenslag.

Eerst maar eens "stabiel" zijn zodat je van de hartbewaking af mag. En weer verder kunt opbouwen naar je herstel. Sterkte.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

21-05-2019 om 10:07

Ben nu een week in ziekenhuis 2

Na een paar dagen van hartbewaking ben ik naar de verpleeg cardiologie verhuisd. Gelukkig is op de echo geen vocht rond het hart meer te zien. Maar het hartritme is nog niet op orde. Twee keer slecht gereageerd op nieuwe medicatie, rottige bijwerkingen, En k heb totaal geen eertlust

Patiënt patiënt zijn is een hele kunst.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.