Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
mirjam

mirjam

16-05-2019 om 13:23

Plaatsing middelbare onderwijs brugklas

Hallo,

Weet iemand of de middelbare school je na een lagere eindcito mag weigeren? Al past de school je advies niet aan.

Mirjam

Nee

Nee, dat mag niet.

Een middelbare school mag een kind niet weigeren VANWEGE een lagere eindcito.

Er zijn wel andere redenen waarom een middelbare school een kind mag weigeren. Maar de zaak stinkt als een middelbare school sinds maart over het dossier beschikt, en heel toevallig na de eindtoets opeens een reden ontdekt om het kind te weigeren.

Wat is de reden volgens de middelbare school?

Heb je deze weigering schriftelijk? Het zal niet de eerste keer zijn dat een school mondeling iets "weigert", maar achteraf beweert dat de ouders geheel vrijwillig hun aanmelding ingetrokken hebben.

Wat denk jij dat de echte reden is? Heeft je kind speciale behoeftes? Was het basisschooladvies hoger dan het LVS aangaf zonder een goede onderbouwing daarvoor? Is er een warme overdracht geweest waarin misschien bepaalde dingen gezegd zijn?

Om wat voor niveau gaat het? Met een eindtoetsuitslag richting praktijk of lwoo wordt het een andere discussie dan met andere niveau's, want dat zijn niet alleen leerniveau's, maar ook potten geld gekoppeld aan bepaalde ondersteuning.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0005946/2019-01-01/#HoofdstukII_Artikel3

mirjam

mirjam

16-05-2019 om 17:37

Geen weigering

Mijn Kind is nog niet geweigerd.Maar ik maak me zorgen dat die Dalijk lager scoort en dat ze hem weigeren.Maar heb de school gemaild en die heeft aangegeven dat er alleen naar het school advies worden gekeken

nou

geen zorgen dus. Het schooladvies is al gegeven en op basis daarvan is je kind aangenomen. De uitslag van de einddito wordt niet eens gedeeld met de middelbare school, dus je hoeft je echt niet ongerust te maken!

mirjam

mirjam

16-05-2019 om 18:10

Geen weigering

Dankjewel voor jullie reactie.ik ben gerustgesteld

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.