Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mussie

Mussie

01-05-2019 om 22:33

Eindexamen 2019

Ik heb er weer een! Een eindexamenkandidaat. Hij is best serieus aan het leren maar het niveau is wat hoog voor hem (HAVO). Hij moet er echt voor werken. Nog een week, dan gaan we beginnen. Hoe is het met de andere kandidaten?


Pirata

Pirata

16-05-2019 om 20:18

Engels morgen

Daar viel.inderdaad niks meer aan te leren dus hier was het lotgenoten-pizzamiddag. 🍕

Bloempot

Bloempot

16-05-2019 om 20:41

Nederlands

Zoon vond Nederlands zozo , hij was niet helemaal tevreden volgens mij.
Hij zit nu boven te leren, morgen een drukke dag. Eerst muziek en daarna biologie.

Pirata

Pirata

16-05-2019 om 20:42

Overigens

Ik had voor alle vakken (behalve wiskunde) een examenbundel aangeschaft. Dat leerde wel gemakkelijk en overzichtelijk.

hier

Behoorlijk gestresste dochter. De examens gingen tot nu toe best aardig (denkt ze want ze kijkt niet na). Maar vandaag nog natuurkunde en maandag wiskunde. Twee vakken waar ze altijd goed in was en waar ze voor zichzelf de lat hoog heeft gelegd. En dat zijn precies de twee vakken waar de faalangst waar ze af en toe mee kampt het hardst toe slaat. Dat leidde bij de laatste SE toetsen tot twee vette onvoldoendes (niet eerder zo laag gehaald in haar vwo carriere).
En nu maar hopen dat de duizend maal zeggen dat een 6 op je eindlijst ook prima is, iets doet voor haar

zesje (ot)

Ik las verleden week een mooi gedicht van Merel Morre. Speciaal voor kinderen zoals mijn dochter.

Zesje

dat je de hele avond
tot de bodem van de nacht
gebogen over boeken
stof stampte voor een acht

hoe je stervensvroeg vertrok
op je fiets voor dag en dauw
en hoe je veel te zwaar beladen
de lat een meter hoger zou

dat je alles wilde geven
tot het kroop onder je huid
en hoe je steeds vergat te leven
kijk niet om vol gas vooruit

wat als tachtig
was als dat zesje
wat als de lat al hoog genoeg
wat als we tachtig
wat als dat zesje
slaap je dan zacht tot morgenvroeg

Ach Alkes

Wat rottig toch altijd, die zenuwen en faalangst. En hoe vaak je ook zegt dat een zes ook voldoende is, die kinderen lijken het vooral zichzelf (onbewust natuurlijk) aan te doen. Ik hoop dat je dochter natuurkunde vandaag naar tevredenheid heeft gemaakt. Succes nog voor wiskunde en maandagmiddag zit het er lekker op voor haar. En jou

skik

Alkes, hier precies hetzelfde als bij jouw dochter! Perfectionistisch, faalangst en dat vooral bij haar twee moeilijkste vakken, natuurkunde en wiskunde. ze heeft voor allebei goede punten maar ze heeft meerdere keren een paniekaanval gehad tijdens een se...je zult het maar hebben tijdens het examen. Dat geeft denk ik de meeste stress.

Gister had ze geen examen en dus de hele dag natuurkunde. vanmorgen mocht ze van mij niet meer leren, daarvan zou ze alleen maar zichzelf zenuwachtig maken. Dus als afleiding naar een leuke stad gegaan en daar uitgebreid samen geluncht. En het is goed gegaan!!! ze vond de toets erg mee vallen.

nu maandag nog wiskunde B dan is het ergste voorbij. Helaas heeft ze daarna nog wel latijn (di) en frans (wo) maar dat zijn 'makkelijke' vakken waarvoor ze niet hoeft te leren.

Pirata

Pirata

17-05-2019 om 17:24

Klaar

Vandaag VMBO engels en de teksten waren makkelijk zei zoon.
Nu is ie klaar!!!

Emmawee

Emmawee

17-05-2019 om 23:09

Ha Pirata hier ook

Zoon vond het examen heel goed te doen (maar hij heeft t nog niet nagekeken). En nu heeft hij 15 weken vakantie! Ervan uitgaand dat hij geen herexamen heeft. En dat doen we maar. Nog een maandje, dan weten we meer.

Emmawee

Emmawee

17-05-2019 om 23:14

Alkes en Gruffalo

Ik word wel eens nerveus van de relaxte houding van mijn zoon, maar ik denk dat ik meer moeite zou hebben met een kind dat zoveel stress zou ervaren. Sterkte nog, met de laatste loodjes.

Emmawee

Ik had verleden jaar zo'n relaxte eindexamenkandidaat (die op de eerste dag van de meivakantie droogjes opmerkte dat zijn wiskundeboek nog op school in een locker van klasgenoot lag en verleden jaar was wiskunde examen op de eerste dag na de meivakantie....)
Ik heb vooral meelijden met mijn dochter. Ik zou zo graag willen dat ze het leven wat luchtiger zou kunnen nemen. (ze is er wel mee bezig, en examens geven wel een terugslag wat dat betreft, maar het gaat gelukkig in zijn algemeenheid wel beter)

bicyclette

bicyclette

18-05-2019 om 10:43

nog 1 te gaan

Hier valt het wat tegen. Hij wilde graag cum laude slagen, maar eigenlijk is ieder vak minder goed gegaan dan gehoopt (en nodig voor die 8 gemiddeld). Bio ging gisteren slecht, misschien zelfs onvoldoende. Dinsdag nog scheikunde, dan zit het erop.

Pennestreek

Pennestreek

18-05-2019 om 10:59

Alkes!

Mijn dochter ook! Oh, en dan rustig blijven he?! Tot 100 tellen, diep ademhalen, en dan zoeken naar een oplossing. Want het was ook nog eens haar slechtste vak...
Het is goed gekomen en ze is geslaagd. En voor mij was het een prachtige oefening in loslaten 😜

Lou

Lou

18-05-2019 om 11:54

Ja die stress

Die stress bij een kind, moeilijk om te zien ja.... Ik heb mijn dochter ook vaak moeten "verbieden" om nog verder te leren.

En dan is ze nu ineens af en toe zo relaxed, "ik heb geen zin meer om te leren". Dus het gaat, weliswaar met een wat onhandige timing zo middenin de examens, maar toch, wel de goede kant op hier, op weg naar een wat luchtiger houding ten opzichte van alles.

Het plan voor dit weekend was: het hele weekend wiskunde oefenen. Behalve dat ze nu pas net wakker is, en behalve dat ze vanavond een afspraak heeft, en behalve dat ze ook nog iets aan Frans wil doen, en zo nog wat mitsen en maren dus ik moet 't nog zien wat er komt van dat "hele weekend wiskunde".

Echt de laatste loodjes, ze wil niet meer, het is zwaar, het moet maar gewoon voorbij zijn, dat gevoel.

Lou

Hier heeft dochter ook nog wiskunde en Frans. Frans gelooft ze wel, "ik weet toch niet wat ik daar aan moet leren"
Maar inderdaad gelukkig komt eind in zicht. Mijn oudste had het aan eind ook wel gehad. Die ging echt met forse tegenzin naar zijn laatste examen (M&O) waarvan hij dacht dat hij het heel slecht had gemaakt, maar dat bleek achteraf best mee te vallen

Lou

Lou

18-05-2019 om 13:36

Alkes

Klopt, je kan echt niet zo veel leren aan Frans, maar als de basis niet best is (zoals hier) is het wel lekker om er een beetje in te komen met wat lezen en "signaalwoorden" (of zoiets) leren en wat oude examens maken. En dat wil/wilde mijn voorheen-stresskip toch wel graag. Wiskunde vindt ze vreselijk moeilijk dus daar gaat ook nog wat tijd in zitten als het goed is. Nu is ze sporten. Als pauze? Welnee, ze was nog niet begonnen. Oké..... lesje loslaten maar weer. Kortom, exit stresskip hier ineens geloof ik. Heel bijzonder.

Maar waarom kijkt je dochter niet na? Dat is hier toch wel het hoogtepunt van elke dag. En rustgevend, want telkens toch meer dan de helft van de antwoorden goed.

Alkes

Dochter is toen ( wie weet weten jullie dat nog) gezakt op de CE-regeling door faalangst.( en dat is inderdaad heel moeilijk om mee om te gaan omdat je niet weet hoe je ze moet geruststellen, ze stond er zo goed voor) Daarna heeft ze een NPL training van een psycologe gehad en moest ze bij elk examen voor de begon eerst denken aan iets waar ze heel goed in was. Dan mocht ze pas beginnen. Dat heeft haar heel goed geholpen toen? Wie weet is het een trucje wat ze toe kunnen passen?

Nakijken mocht zij toen niet meer van haar en van school omdat ze daardoor in paniek was geraakt. Dus rustgevend geldt niet voor iedereen.

Lou

Mijn dochter kijkt niet na omdat het inderdaad niet rustgevend is voor haar.

Emmawee

Emmawee

18-05-2019 om 19:57

Wat een verschillen

Mijn zoon kijkt niet na, omdat hij dat gewoon teveel gedoe vindt. Ik was nog wel benieuwd hoe hij Engels zou hebben gemaakt, maar hij zegt doodleuk: ik wacht het telefoontje wel af.

Emmawee

Die verschillende kende ik al omdat dochter examenkind 2 is. Mijn zoon heeft ook nooit iets nagekeken onder mom van ik kan er toch niks meer aan doen. Maar de werkelijkheid was denk ik dat hij het ook teveel gedoe vond.

Weer een P

Nu bij Economie.
De Prijs.

Maar ik mag weer vertrekken want ze heeft niet het geduld om het mij uit te leggen hoe je dan de omzet berekent afhankelijk van de variabele prijs en de totale prijs of zoiets. Ze heeft er even helemaal genoeg van. Ze dacht dat ze Economie wel een leuk vak zou vinden, misschien wel om er iets mee te gaan doen, maar ze is er even helemaal klaar mee.

Gelukkig heeft ze gisteren wel alle 400 begrippen/woorden doorgenomen en een samenvatting gemaakt. Maar bij het maken van oefenopgaven irriteert het haar dat ze er blijkbaar toch niet genoeg van weet. En ze houdt de antwoorden erbij.
Even stoppen nu en dan straks misschien nog wat passief filmpjes over Economie kijken. Daar steek je minder van op, maar dat is tenminste nog iets.

Bloempot

Bloempot

20-05-2019 om 16:16

Bijna klaar

Morgen nog aardrijkskunde en scheikunde en dan is het klaar. Dan is het afwachten hoe het gegaan is. Zoon kijkt ook niets na , hoogstens heel snel om een idee te krijgen. Biologie vond hij erg lastig , maar de rest denkt hij wel voldoende te hebben.
Hopelijk gaat het morgen goed !

Mussie

Mussie

20-05-2019 om 18:02

Economie viel mee

Viel mee volgens zoon. Gelukkig want een meevallertje kan hij wel gebruiken. Hij had zowaar zn rekenmachine bij zich. Ik blijf er niet echt in geloven maar probeer dat niet uit te stralen. Helaas morgenochtend aardrijkskunde, vervelend gepland zo meteen na economie. Maar ja, het komt natuurlijk niet echt als een verrassing. Hij zit nu oefenexamens te maken. Ik zal zo blij zijn als het voorbij is.

vlinder72

vlinder72

20-05-2019 om 18:13

Economie

Economie vond mijn zoon juist lastig. Hij dacht dat hij het goed gemaakt had maar hij heeft zulke domme fouten gemaakt.

Mussie

Mussie

20-05-2019 om 18:57

Toevalligheden

Het hangt ook van toevalligheden aan elkaar, Vlinder. Een paar dingen goed gegokt, een onderwerp begreep hij geen snars van dus dat hebben we dit weekend samen geoefend en dat kwam uitgebreid aan bod, en een ander onderwerp had hij lang geleden geleerd dus vanmorgen nog maar even doorgelezen voor de zekerheid. Heel veel geluk dus. Soms denk ik wel eens dat geluk een te grote factor is.

vlinder72

vlinder72

20-05-2019 om 19:16

Geluk

Geluk is heerlijk. mijn zoon vond Nederrlands heel goed te doen maar hij krijgt een vol punt aftrek wegens spelfouten (hij is zwaar dyslectisch).

Maar zoon heeft het nakijken net met zijn vader nagekeken. Het valt toch mee. tussen 30-34 punten. Dus toch een voldoende. Stress om niks.

Nu nog aardrijkskunde.

Die 5,5 norm blijft spannend (hij moet een 4-4,6 wegwerken voor Engels).

Wat een spannende tijd zeg.

vlinder72

vlinder72

20-05-2019 om 19:16

Economie

Ik bedoel economie met zijn vader nagekeken.

Lou

Lou

20-05-2019 om 19:41

Wiskundestress

Hier was de stress ineens terug, en wel erger dan ooit. Tranen met tuiten vanochtend vanwege het examen wiskunde vanmiddag. Alles leek mis te gaan (ontbijt niet goed, gummen kwijt, verpakkingen gingen niet open) en alles was mijn schuld maar gelukkig zag ik wel dat het gewoon pure stress was. Uiteindelijk een snikkende knuffel op de stoep toen ze wegging, met wat eenvoudige opbeurende woorden van mijn kant die ineens weer zeer gewaardeerd werden. Ik fleurde er zowat van op: yeah, ik doe eindelijk iets goeds vandaag

Nu nog eentje, alleen Frans nog, woensdag. Zei ik laatst nog dat ik het wel gezellig vond, deze periode, nou.... ik zal nu vooral blij zijn als het achter de rug is.

vlinder72

vlinder72

20-05-2019 om 20:42

Ach Lou

Wat naar zo'n stress bui. Ik vind het ook nogal wat zo'n examenweek. Nu een dag rust en dan het laatste examen. Hopelijk is ze nu weer rustig.

Mijn zoon diet overal de mazimale tijd over (en dat is inclusief een half uur extra tijd). Hij is op maar moet nu nog leren voor aardrijkskunde. hij zei dat er kinderen zijn die morgen nog ak en sk hebben. Die arme schapen.

Zoon is nu aan het leren. Hij heeft het al over de nacht doorhalen. Morgenochtend laatste examen daarna wachten tot woensdag 13 juni om te horen of hij het gehaald heeft. Qua cijfers redt hij het wel. Een vijf op zijn eindlijst voor engels en de rest sowiesoeen 6. Maar die 5,5 norm is zo spannend. Die punt aftrek voor Nederlands kan hem nu nekken.

Emmawee

Emmawee

20-05-2019 om 22:58

Sterkte met de laatste loodjes!!

Hier is het genieten van lekker niks hoeven. Hoewel... Morgen werken en er moet ook nog van alles worden geregeld, voorbereid, gekocht en ingepakt voor zijn wandelvakantie met 3 vrienden. (Vind ik ook wat spannend).
Hier krijgen we de uitslag trouwens de 12de.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.