Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Kelly

Kelly

19-05-2019 om 23:29

Keep on waiting


3 hoog

Ik vind 3 hoog zonder lift niet ideaal met een klein kind. Breng je de baby boven, dan staan de kinderwagen en de boodschappen beneden op straat. Haal je die op, dan is je kindje alleen in huis. En zonder tuin moet je altijd de deur uit om je kind buiten te laten spelen.

Het is niet onmogelijk, maar met 24 jaar heb je nog wel tijd om iets praktischers te vinden.

zoveel bezwaren

Ik geloof niet dat het hier in de straat een probleem is als je kinderwagen met paar boodschappen 5 minuten op straat staat. Kind een paar minuten alleen in bed of box lijkt me ook niet onoverkomelijk. En tegen de tijd dat je kind buiten wil spelen, ben je alweer een jaar verder. Ik zou me er niet door laten weerhouden.
Ik woonde wel in kindvriendelijke suburb toen kinderen kwamen. Maar ik heb weleens gedacht, stel dat het niet gelukt was om zwanger te worden, dan had ik diezelfde kindvriendelijke suburb wel erg suf en saai gevonden.

Flavia

Flavia

23-05-2019 om 07:31

Routine

De routine om kind en wagen en andere spullen voor de daarvoor bestemde plek te krijgen groeit in een flat net zo snel als bij een andere woning. Het hoort bij je leerproces als nieuwe ouders.

Ik ben verhuisd van een rijtjeswoning naar een flat met een dreumes, de routine was er na een week of 2 wel.
Genoeg huizen hier in de buurt die eerst 5-7 treden op moeten voor ze bij de voordeur zijn.
Trapjes etc zijn niet alleen bij laagbouw flats van toepassing.

Flavia

5 tot 7 treedjes is echt wel wat anders dan 3 hoog!

Kaaskopje

Kaaskopje

23-05-2019 om 10:31

Tsjor

Ja, we zijn verder, we hebben de pil, je hoeft niet eerst te trouwen, we vinden van alles hoe het hoort te zijn. De maakbare wereld. Ik ben een beetje verbaasd over jouw opvatting hierover. Ik ken je niet beter dan dat je in 'mogelijkheden' denkt, waar het om werk gaat. Geen gezeur als je een poosje moet reizen, of verhuis maar als je ergens anders kunt werken. Waarom is een baby in een klein huis dan opeens zo'n groot obstakel? Dat valt toch ook onder 'roeien met de riemen die je hebt'? Er is geen énkel probleem om nog even te wachten, maar net als dat het voor TS begripvol kan zijn om met haar partner mee te gaan, door te wachten en een termijn af te spreken, zo zou partner met haar mee kunnen gaan met de gedachte dat je niet per se al je schaapjes al op het droge hoeft te hebben om aan het gezin te begínnen en dat hij dus ook akkoord moet kunnen gaan met kort uitstel en het niet steeds vooruit moet schuiven. Want als dat huis er eenmaal is, wat is er dan weer waardoor het ingewikkeld wordt? Eerst een betere baan? Eerst nog een reis om de wereld, omdat het straks niet meer kan? Zelfs als je alles in orde hebt, kan het in de toekomst nog misgaan. Daar weet ik alles van helaas. Ik had in 1990 een vast eigen inkomen, 9 jaar later niet meer.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-05-2019 om 10:35

Draagzak

Als je de wagen beneden kunt laten, kun je je kind ook nog in een draagzak overhevelen. Het is allemaal niet ideaal, maar niet onoverkomelijk. En als je met z'n tweeën bent, kun je boodschappen doen zo plannen dat er een is om boodschappen te sjouwen en een die kind draagt.

Triva

Triva

23-05-2019 om 13:45

kaaskopje

" Waarom is een baby in een klein huis dan opeens zo'n groot obstakel?"

De vraag hier is of deze twee hun wens voor een groter huis wel in vervulling kunnen laten gaan als ze eerst aan kinderen beginnen. Wie weet wil 1 van de 2 of allebei dan ook minder werken, wie weet is er iets met het kindje waardoor je wel minder moet gaan werken. Als je toch naar een groter huis wil zou ik dat gewoon eerst regelen, zeker als je nog zó jong bent. Dus nu kijken hoeveel geld je daarvoor moet hebben en dat eerst bij elkaar sparen door volle bak te werken. Zit je daarna met kind een stuk rustiger.

Kaaskopje

Als je met z'n tweeen bent, gaat er 1 boodschappen doen en blijft de ander thuis. Waarom zou je in vredesnaam samen een baby meenemen de supermarkt in als dat niet noodzakelijk is?

Nou ja Knurf

Het is wel vaak de 'praktijk' dat moeders als een pakezel met babies, luiers en boodschappen rondtoert.

Maar goed, Je kunt er nu voor kiezen om je boodschappen te laten bezorgen.

Zucht AnneJ

Lezen graag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.