Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Sjaak

Sjaak

25-05-2019 om 07:45

stiefzoon van 23 met aggressiviteit


Stelle

Stelle

30-05-2019 om 12:18

Mmhh

Ik zou jullie zeker hulp gunnen, denk ook wel dat dat de beste optie is.
Alleen.... in tegenstelling tot de meeste anderen hier verwacht ik daar niet zoveel van.
De meeste hulpverlers zitten echt niet te wachten op een jongen met deze problematiek, triest maar waar.

Dus, ik zou het zeker toejuichen, maar verwacht er niet te veel van. Er zitten ook een hoop risico's aan. (bij agressie; gesloten opnames, separeer, dwangmedicatie, trauma's)
Er is weinig ruimte in hulpverlening nu. Op meerdere gebieden.

Sjaak

Sjaak

08-06-2019 om 11:07

2 weken verder...

Het is redelijk rustig thuis nu, ik blijf bewust een beetje uit z'n buurt zodat ik minder ergernissen heb, alhoewel ik er soms ook niet omheen kan draaien. Ik moet echt moeite doen om niet geïrriteerd te raken met zijn doen/laten, soms moet ik gewoon even weg stukje lopen/fietsen omdat ik merk dat de emmer vol raakt.

Mijn vrouw heeft een afspraak ingepland met een psycholoog, de insteek is dat we als gezin daar naartoe gaan maar de bedoeling dat zij zaken gaat herkennen bij m'n stiefzoon en dan een apart traject met hem ingaat, als het goed uitpakt en hij meewerkt.

mirreke

mirreke

08-06-2019 om 12:02

Heee Sjaak. Volgens mij zijn jullie goed bezig!

Wat goed zeg! Er worden wel degelijk stappen gezet bij jullie. Ook goed van je vrouw, dat ze een afspraak heeft gemaakt.

Wacht maar af wat daar gaat gebeuren, soms gaat het weer anders dan je nu kunt bedenken. Hoofdzaak is dat er (zoals ik het lees) langzamerhand een beweging ontstaat richting meer eensgezindheid van je vrouw en jij, en dat jij ook bewust je rust pakt.
Heel goed. Probeer te voorkomen dat je stiefzoon een wig drijft tussen je vrouw en jou (was misschien wel zo, maar laat dit niet gebeuren...).

Ik denk trouwens dat het ook belangrijk is dat jij zelf ondersteuning krijgt in deze situatie.

Probeer dit voor jezelf toch te blijven zien als onmacht van je stiefzoon. Dat kan helpen als je weer ergernis voelt. Ik wens je veel sterkte en succes, ook voor jullie gezin.
PS, ik weet even niet of ik het al heb gezegd in dit draadje maar ik ben zelf stiefmoeder van een dochter van nu 30 (!, time flies), en het is ook hier lang niet gemakkelijk geweest. (Dit is een understatement...) Maar de aanhouder wint. Mijn stiefdochter is blij met mij en ik met haar. Daarom hoop ik echt dat jullie hier als ouders en gezin goed doorheen komen, ook als je stiefzoon toch niet wil meewerken...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.