Home » Forum » Relatie met alleenstaande vader

Relatie met alleenstaande vader

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Soof78
Relatie met alleenstaande vader

Hoi,

Ik hoop dat ik met mijn verhaal op de juiste plek ben, het is geen probleem maar zou er graag met anderen over willen praten.

Zelf heb ik altijd een kinderwens gehad, maar kan geen kinderen krijgen ivm erfelijkheid. Na 15 jaar heb ik dat redelijk naast mij neer kunnen leggen. Na een paar moeilijke relaties heb ik sinds een paar maanden de liefde van mijn leven gevonden!
Hij is alleenstaande vader van 2 Lieve kinderen. Ze zijn 7 en 5 jaar. 2 jaar geleden heeft de moeder van de kinderen het gezin in de steek gelaten om een nieuw leven te beginnen met een ander in het buitenland.
Behoorlijk heftig en de kinderen lopen dan ook bij een kinderpsycholoog.
Mijn vriend en zijn ouders zijn heel liefdevol naar de kinderen en staan mijn vriend ook bij.
Kinderen zijn regelmatig bij hun opa en oma zodat wij samen iets kunnen doen.
Omdat we niet bij elkaar in de buurt wonen ben ik de weekenden bij hem en de kinderen. Maar het is niet mijn huis, mijn plek. Zijn leven gaat door.... Huishoudelijke taken, toch even achter de computer wat dingen doen.
Ik moet wennen aan constante geluiden van de kinderen (Wii, speelgoed, etc). Ik voel me af en toe wat verloren, ik ben geen gezinsleven gewend! Ik heb zelf geen makkelijke jeugd gehad.

Ik ben stapelgek met de kids en mijn vriend en zij ook met mij. Ik moet de balans zien te vinden, wil voor deze relatie gaan en het komt goed!

Moest even mijn verhaal kwijt en hoor graag jullie ervaringen en hoe jullie ermee om zijn gegaan. En wellicht hebben jullie nog tips voor mij?

Ik probeer door te gaan met mijn leven en mijn hobbies, maar dat is doordeweeks. Vriendinnen doen in de weekenden dingen met hun partner en gemeenschappelijke vrienden.

Ik wil niet als een klager over komen, want ik kom hier terecht in een warm en liefdevol gezin. Kinderen noemen mij hun 2e mama. Mooiste liefde is dat van een kind. Zo puur!
Ook een betere man dan mijn vriend is er niet!

Jasmijn
eigen spulletjes

Je zou langzamerhand wat eigen spulletjes daar kunnen achterlaten, zodat het ook een beetje jouw thuis wordt? Ik ben ook in de weekenden bij mijn nieuwe partner, wij latten nu 4 jaar. Als ik naar hem toe ga heb ik altijd mijn iPad ook mee, dan kan ik ook in verloren momentjes wat lezen, of op pinterest rondsnuffelen. Verder liggen daar ook wel wat spullen van mij, boeken/magazines. En omdat mijn partner een drukke baan heeft help ik hem in de weekenden ook wel een beetje met het huishouden of ik ga koken, of een taart bakken met zijn dochter,klets ik wat met zijn kinderen (ze zijn wat ouder dan die van jouw partner) maar verder doen we wel veel samen. Je kunt je partner wel vragen om de dingetjes op de computer zo min mogelijk in het weekend te doen, want anders is het wat ongezelliger voor jou.

Soof78
Goed idee

Ja, dat had ik ook bedacht.
Dankjewel voor jou tips!

40er
Hobby's

Wat zijn je hobby's? Ik zou me kunnen indenken dat ik bv mijn haakwerk mee nam. Of een haakwerk zou hebben die ik alleen daar zou maken (deken voor op de bank ofzo). Maar goed, ik mag graag haken.

Met de huishoudelijke taken zou je kunnen helpen, des te sneller samen weekend.
Of idd, zoals Jasmijn aangaf, koken of bakken met de kinderen. En als hij dochters heeft een keer gezellig gaan zitten nagellakken, ofzo, echte meisjesdingen zeg maar.

Als het je te druk word misschien even op slaapkamer gaan zitten lezen oid?

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.