Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
elfje

elfje

24-04-2019 om 18:54

Ontslag tienerjob


Opstapbijbaantje

Mijn dochter was het na een jaartje AH ook wel zat, hoewel ze behalve kassa draaien andere, best aardige verantwoordelijkheden er bij kreeg. Ze kreeg overigens op haar 18e een vast contract. Maar de werktijden waren vaak maar een paar uurtjes, heel versnipperd, en steeds met anderen, dus echt gezellig met de collega's was het niet. Ze werkt nu in een hippe winkel waar de producten in haar filosofie passen en ze ontzettend leuke vriendschappen met haar collega's heeft. AH cassiere was mooi om wat werkervaring op te doen.

skik

Mary

Mary

14-05-2019 om 16:15

hier ook

Hier hebben 3 kinderen bij AH gewerkt. Het was niet altijd leuk maar het verdiende goed en de dingen die aangeschaft konden worden en de leuke dingen die gedaan konden worden, maakten veel goed. Ook dachten ze wat beter na waar ze het geld aan uitgaven want veel werd omgerekend naar uren werken.
Eentje voorzag al dat het afgelopen was na 3 contracten dus die heeft wat anders gezocht en gevonden zo'n 2 maanden voordat het contract bij ah afliep. De ander vindt alles best, is wat gemakkelijk en die heeft het laatste contract helemaal uitgediend De derde kon een vast contract krijgen (jaar geleden) maar zij ging studeren in een andere plaats. Ze kon zich laten overplaatsen naar de nieuwe stad maar heeft er voor gekozen om niet voor een vast contract te gaan, noch voor overplaatsing. Ze was klaar met kassawerk en ze wilde kijken hoeveel tjd de studie kostte en die studie blijkt behoorlijk tijdsintensief te zijn en daarnaast nieuwe vrienden maken etc. Ze heeft flink gespaard, ze kan het zich veroorloven. Ze zegt dat in haar studentenstad genoeg werk te vinden is, mocht ze weer aan de slag willen.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-05-2019 om 09:36

Mary

Mijn dochter werkte eerst bij AH met vast contract en is later daarnáást koerier van 'bestel-eten' geworden. Ze heeft dat nog best lang zo volgehouden, tot de irritaties bij AH voor haar te gortig werden. Bij de andere baan maakte ze promotie, van koerier naar zo'n beetje allround in de winkel zelf. In de horeca zit men te springen om mensen. Ik was wel blij dat ze niet meer hoefde te koerieren, nu doet ze het nog héél af en toe als er te weinig mensen zijn, maar dan pakt ze haar eigen auto. Voor een student zijn dit soort banen goed te combineren met de studie.

bieb63

bieb63

15-05-2019 om 12:27

Noki

"Erg jammer dat zo degenen die voor het eerst hun eigen rekeningen moeten gaan betalen niet kunnen en willen werken."

Doordat er ook tieners werken? Vind het een beetje aparte redenering eerlijk gezegd.
Ongetwijfeld zal het je kunnen gebeuren dat je een paar irritante (tiener) collega's hebt, maar wat dat met de AH of enige andere supermarkt te maken heeft? Ja, daar werken ook tieners, maar die zijn niet allemaal irritant of de kantjes ervan af lopend. Daarbij valt en staat dat ook met de leiding (teamleiders heten dat geloof ik). En ja, daar kan je het ook een keer niet mee treffen, maar als het goed is, zorgen die normaal gesproken wel dat die tieners gewoon normaal hun werk doen.
Dus om nou te stellen dat een 18 plusser niet kan en wil werken...... Beetje apart.

joe

joe

04-06-2019 om 23:33

Tjonge Elfje

Hallo Elfje, dat je dochter diep teleurgesteld is kan ik mij voorstellen, gezien haar '' arbeidsethos'. Je noemt het '' ontslag ' maar dat is niet zo, haar contract is niet verlengd. Dat is lullig, maar een doodnormaal verschijnsel helaas.
Hoelang heeft zij daar gewerkt, en heeft de werkgever haar destijds bij aanname ingelicht over onder welke voorwaarden ze werd aangenomen?

Bij ons in de horeca zijn wij verplicht iemand een vast contract aan te bieden na 3 jaar, wellicht heeft dát een rol gespeeld bij haar werkgever?

Wat mij in jouw verhaal tegen de borst stuit is dit :
" Maar dochterlief wil niet meer werken omdat ze zich als vuil voelt behandeld en het idee heeft dat goed werken geen zin heeft want dan word je contract toch niet verlengd."

Ik vind het zorgwekkend om te lezen dat jouw dochter, na deze eerste teleurstelling de handdoek in de ringt gooit.
Daar zou ik als ik jou was niet te ver in meegaan met haar, integendeel! Dat je in eerste instantie begrip hebt voor haar teleurstelling begrijp ik, maar praat op haar in dat ze haar rug recht en verder gaat kijken naar een nieuw baantje.
Als ze nu al door deze tegenslag zo uit het veld geslagen is en zich niet kan herpakken dan beloofd dat nog wat voor haar verdere leven.
Heeft ze gevraagd wat de reden is geweest voor het beëindigen van de samenwerking?

Reacties hier als: uitkering aan vragen e.d. is te zot voor woorden, 1 keer een nare gebeurtenis en beëindiging van een contract betekend dat je jezelf herpakt, de wonden likt en opnieuw weer gaat solliciteren.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.