Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Alexia

Alexia

31-05-2019 om 22:14

Overtreffen met verjaardagen


Anne Marie

Anne Marie

01-06-2019 om 17:35

Wat mij helpt

in de situatie van ts, die ik zelf beschreef en wat ik van anderen lees, is het realiseren: dat soort moeders/ouders verkondigen een mening en geen vaststaand feit. Al denken ze zelf dat het gaat om een vaststaand feit. Maar dat zegt meer over hen dan over de ander. Maar dat helpt alleen/vooral na de eerste verbazing.

rode krullenbol

rode krullenbol

01-06-2019 om 17:41

Daar zit 'm inderdaad de kneep

Het spreekt boekdelen over hen, dat zij ongevraagd en te onpas een soort van mening "verkondigen".

rode krullenbol

rode krullenbol

01-06-2019 om 18:33

Hoewel?

Ik heb het eerlijk gezegd ook wel eens meegemaakt dat ik wat al te spontaan iemand een in wezen nogal holle uitspraak deed over "in het reine komen met je katholieke achtergrond". De persoon in kwestie heeft mij toen – met recht! – terechtgewezen; en hielp mij daarmee alleen maar, want het deed me voornemen voortaan voorzichtiger te zijn met mijn woorden.

Dus? Verbeter de wereld; wees(t) assertief!

Rode krullenbol

Anne Marie

Anne Marie

01-06-2019 om 18:42

RK?

Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar de betekenis van je laatste opmerking ontgaat me.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2019 om 14:25

Jesse

Maar waar is dat begonnen? Ooit heeft iemand bedacht dat de voltallige klas gevraagd moest worden. De volgende dacht mogelijk " oh jee, nu moet ik ook wel!". De derde dacht, "dit is kennelijk de gewoonte hier". En toen kwam de vierde, die nodigde er 3 uit en kreeg de norse vraag "waarom maar drie?".

Anne Marie

Anne Marie

02-06-2019 om 16:21

Kaaskopje

Maar dat hoeft dus niet te zijn gebeurd vanuit de gedachte ‘groter = beter’.

Bij de dame die ts aansprak, dat het met zo weinig kinderen geen feestje is, die denkt wel zo.
De gedachte dat de hele klas uitnodigen de norm is zodat niemand wordt buitengesloten is van een andere orde. Dat is meer cultureel dan tegen elkaar opbiedende ouders.

Dees

Dees

02-06-2019 om 16:52

Hele klas

Of de wens van een kind. Toevallig vroeg de mijne vandaag of hij zijn verjaardag van december in 2020 mag vieren als het warm weer wordt. Want dan kan hij de hele klas uitnodigen in een speeltuin.

Harry

Harry

02-06-2019 om 17:46

Onvriendelijk

Allereerst vind ik het heel raar om wanneer iemand enthousiast vertelt over de verjaardag van haar kind daar kritiek op te leveren.

Daarnaast vraag ik me af waarom het aantal genodigden aan een minimum zou moeten voldoen. Wat als een kind maar 2 of 3 echte vriendjes heeft, moeten er dan 7 kinderen uitgenodigd worden waar niet of nauwelijks mee gespeeld worden? Wat als ouders door omstandigheden niet in staat zijn om meer kinderen te ontvangen? Ik ben zelf prikkelovergevoelig en ik zou geen 10 kinderen kunnen ontvangen.

Astrid

Astrid

02-06-2019 om 18:06

Allemaal/bevallen

Hier ook zelf vroeger de hele klas uitgenodigd, thuisfeestjes op een bovenwoning en mijn kinderen nodigden ook de hele klas uit. Gewoon omdat we dat leuk vinden en omdat kinderen die nooit ergens welkom waren dan ook een feestje hadden.

Wedstrijd wiens dochter het snelst bevalt?
Ik doe mee, want ik gun mijn dochter graag een vlotte bevalling.
Jaja, ik word gewoon oma!

Dees

Dees

02-06-2019 om 18:39

Ja en die oma's he

Ja en dan krijg je die oma's die opscheppen dat hun kind met 6 maanden al loopt.....pfff

Harry

Harry

02-06-2019 om 19:28

Haha

Hebben mensen niks beters te doen dan opscheppen over het aantal rijlessen van hun kind, de bevalling van hun dochter of met hoeveel maanden hun kind al loopt? Ik heb daar nog niet eens tijd voor.

Dees

Dees

02-06-2019 om 19:42

Harry

Ja en anderen willen iedereen overtreffen door te roepen dat ze geen tijd hebben voor dingen die anderen wel doen......maar ondertussen hebben ze te pas en te onpas wel tijd om te melden dat ze daar geen tijd voor hebben.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

02-06-2019 om 19:43

Druk

Dat is ook zoiets, Harry. Mensen zeggen graag dat ze het druk hebben om op te scheppen en te laten zien dat zij midden in het leven staan en Heel Belangrijk zijn.

Harry

Harry

02-06-2019 om 20:09

Ik bedoelde eigenlijk meer dat als ik iets met ouders ga bespreken, er genoeg thema's zijn die we willen behandelen en dan niet eens toe komen aan bespreken hoe lang een bevalling duurde o.i.d.

Dees

Dees

02-06-2019 om 21:45

En toch

En toch zijn dat dingen die nagenoeg iedere oma je verteld. Ook moeders die net zijn bevallen zitten nog vol van het bevallingsverhaal. het is een onderwerp waar je moeilijk omheen kan.

Jesse_1

Jesse_1

02-06-2019 om 21:46

Kaaskopje

Ik denk dat je mijn punt helemaal niet snapt:

Jij hebt een oordeel/mening over mensen die een feestje voor de hele klas geven; dat is overdreven.
In feite is dat niet anders dan mensen die vinden dat een feestje met 4 kinderen 'geen feestje' is omdat er niet genoeg kinderen uitgenodigd worden.

Vziw is een kinderfeestje alleen een goed kinderfeestje als de jarige en de andere feestgangers genieten (en de ouders het overleven). En of dat is met 1 genodigde of met de hele klas, de hele school of het hele dorp, dat maakt niet uit. Het een is niet beter dan het ander.
Het gaat alleen mis als andere ouders menen dat er wèl een standaard is, waar andere ouders zich aan dienen te houden.

Astrid

Gefeliciteerd! Ik hoop voor je dochter dat ze een ' medium' bevalling krijgt, want van zo' n hele snelle heb je nog drie dagen naweeën weg te puffen, echt niet leuk als het kind al in je armen ligt. Maar natuurlijk vooral een veilige bevalling en een gezond kind!

skik

Raffie

Raffie

04-06-2019 om 10:42

zelfs...

Wij zijn ook meer van de kleine, gezellige feestjes. Ik merk dat mijn kinderen zich daar prettiger bij voelen. Ze willen het altijd iedereen naar de zin maken, en vooral dochter was daar dan met een feestje met meer dan 6 kinderen erg druk mee (ipv zelf te genieten). En soms is het praktisch ook niet handig, als je ergens heen gaat met de auto.

Ik vind het trouwens ook nogal een verantwoordelijkheid, een hele schoolklas kinderen onder je hoede zonder juffen-ervaring!

Wat ik dan nog vervelender vond, is dat soms zelfs de uitgenodigde kinderen zeiden: komen er maar 5 kinderen? Echt weinig!

Maar goed, ik moet inderdaad ook opletten dat ik mensen die wel de hele klas uitnodigen en er een enorm spektakel van maken niet veroordeel, ieder z'n meug natuurlijk...

Kaaskopje

Kaaskopje

05-06-2019 om 11:02

Jesse

mijn gebruikelijke opstelling is ook dat iedereen het zelf moet weten. Maar ik heb soms wel een mening die ik niet rondbazuin. Ik ben soms net een gewoon mens .

Enna M.

Enna M.

06-06-2019 om 11:42

hier niet zulke ervaringen

Mijn kinderen zijn nooit op verjaardagsfeestjes geweest waar álle kinderen in de klas werden uitgenodigd. Dat lijkt me ook een beetje veel, want dat zijn er dan toch zo'n 30 Wel dure feestjes waar de ouders zo'n 25 euro pp (!) aan kwijt zijn, maar dat is ieder zijn keuze. Onze kinderen hebben altijd een feestje thuis met spelletjes en die worden over het algemeen erg gewaardeerd, omdat het anders is en we zulke leuke activiteiten hebben.

Verder was er wel een eindfeestje in groep 8 voor alle kinderen, georganiseerd door een paar klasgenootjes in een zaaltje. Maar dat is wat anders.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-06-2019 om 12:19

25 p.p.

Dat hebben wij weleens gedaan. Met een paar kinderen. Een themakist met spelletjes, een dagje Artis speciaal voor jarigen (met beestjes voeren en consumpties). De grap bij het Artis-uitje was dat de trein alleen al een belevenis was voor de andere kinderen. Dus tip voor een feestje 😃. Maar we vinden het dat geld toen wel waard.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-06-2019 om 12:20

Vinden = vonden

...

Paloma

Paloma

06-06-2019 om 12:21

Schuldig

Ik heb me er ook schuldig aan gemaakt. Honderden euro’s uitgegeven aan spectaculaire kinderfeestjes, zo veel mogelijk kinderen uitgenodigd.
Mijn dochter werd jarenlang in haar klas buitengesloten, en ik denk dat ik (grotendeels onbewust) probeerde dat beter te maken, of in elk geval niet erger. De feestjes waren leuk en dat onthouden we, maar het hielp niets tegen het buitensluiten. Misschien werd het er zelfs wel erger van.

Feestjes

Hier zijn er wel een paar kinderen die altijd de hele klas uitnodigen. Ik vind het super leuk. Gezellig met elkaar feesten en niemand wordt uitgesloten.
Zelf doe ik het niet omdat ik geen talent heb voor het vermaken van grote groepen kinderen,
Daarom besteed ik de feestjes ook zoveel mogelijk uit. Dus inderdaad een feestje ergens op een locatie. Dat zijn niet de goedkoopste feestjes maar dan heb je de rotzooi niet in huis en er zijn mensen om het te begeleiden.
Ik vind het altijd juist heel knap dat mensen een feestje thuis houden en dan met minimale middelen de boel prachtig versieren en allemaal leuke spelletjes bedenken die bij een thema horen. Ik zou er helemaal zenuwachtig van worden.
Mijn kinderen heb ik nooit horen klagen over welke form het feestje heeft en hoeveel kinderen er waren. Ik heb ze alleen wel eens horen klagen over dat er bijvoorbeeld een kind bij was wat de boel voor de anderen wat verpestte (door bijvoorbeeld te pesten of alle aandacht naar zich toe trekken of flinke driftbuien) of als ze heel weinig te drinken/lekkers kregen.
Het maakt ze verder niks uit of het feestje thuis is of op locatie, of er veel of weinig activiteiten zijn, hoeveel andere kinderen er zijn...

Bolle

Bolle

06-06-2019 om 15:22

Heu Kaaskopje

Van mij mag je je mening spuien hoor, maar hoezo 'ik zal dat niet rondbazuinen'? Wat doe je hier dan??

Verder vind ik het jammer dat ik nu pas in de gaten begin te krijgen hoe met competatieve ouders om te gaan, nu mijn kinderen bijna huis uit zijn
Echt vreselijk. Met sommige vriendinnen mijd ik elk onderwerp dat met mijn kinderen te maken heeft, anders krijg ik 'ohja?? nou mijn Marietje doet dat helemaaaal niet en die blablablabla.

En feestjes? Alles is hier langs geweest; heel klein, heel groot, select, voor iedereen, heel leuk, compleet mislukt, duur en goedkoop.
Onbegrijpelijk vind ik altijd die wens van sommige mensen overal altijd een mening over te willen hebben.

Astrid

Astrid

06-06-2019 om 22:37

Nooit zo duur

Ik ging de kinderen bv verkleed als clown/vul in van school halen. Thuis was de kamer versierd als theater. De kinderen die er plezier in hadden mochten optreden, niets moet. Dan gebak, spelletjes in de thuis ( ezeltje prik/waterbalonnen enz) dan een filmpje terwijl ik bv patat bak en na het ijs naar huis. Kost geen bal eigenlijk.
1 keer ballorig a 5 euro het kind en 1 x bowlen en ook dat vond ik geen succes. Schaatsen wel. 1 uur schaatsen en ze waren kapot. Dat was een heel rustig feestje😁 Verder thuisfeestjes en daar hebben ze de leukste herinneringen aan.

Enna M.

Enna M.

07-06-2019 om 15:53

Kyana

"Ik vind het altijd juist heel knap dat mensen een feestje thuis houden en dan met minimale middelen de boel prachtig versieren en allemaal leuke spelletjes bedenken die bij een thema horen."

Haha, ik ben inderdaad van dat type geloof ik. Afgezien van het budget vind ik het ook nog eens heel leuk om te organiseren. Soort hobby van me, zeker geen 'tegen elkaar opbieden' wie het leukste feestje heeft.

Net als Kyana

Wij hebben ook altijd georganiseerde feestjes gehad. Een keer thuis, maar toen kwam er een mevrouw met reptielen en spinnen, die de kinderen de hele middag bezig hield. En alle andere keren buiten de deur. Van bezoek aan een poppentheater, op een manege paardrijden tot een discofeest voor de hele klas. Zelfs een knutselfeest annex verkleedfeest laat ik graag organiseren (in een soort boerenschuur, fantastisch).

Thuis kinderen bezig houden is aan mij gewoon niet besteed. Ik raak al in paniek bij de gedachte eraan.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-06-2019 om 17:28

Bolle

Op OO zeg ik vaak meer dan irl, omdat we hier vaak expliciet een onderwerp bedpreken. In het echt gebeurt dat zelden tot nooit. Ik vermoed dat meer mensen hier openhartiger zijn. Ik zeg het ook gewoon onder mijn gebruikelijke nick, zodat jij weet wie het zegt.

Dymo

Dymo

07-06-2019 om 17:41

Ik weet er nog eentje om over op te scheppen....

.... het aantal gasten op het 21 diner van je kind.
Vroegâh, in mijn studietijd, was een 21 diner alleen voor dispuutsmeisjes en corpsballen. Nu moet iedereen ineens zo'n diner, zo ook mijn dochter, die er al vele heeft meegemaakt van andere meiden. Eigenlijk houdt mijn dochter niet zo van grote groepen en ze heeft 'maar' 7 vriendinnen (2 van de middelbare school, 4 van de studie en eentje van sport) die ze écht haar vriendinnen noemt. We hebben dus besloten die 7 meiden uit te nodigen voor een gezellig etentje. Zelf koken in plaats van catering, lekker hier thuis. Mooie uitnodiging geknutseld, dochter helemaal gelukkig en tevreden.
Kom ik een moeder van een (popi) meisje van de basisschool tegen in de Appie, roept ze dramatisch: ik krijg wel 25 van mijn dochters allerbeste vriendinnen te eten. Hoeveel krijg jij er? Eh... 7. Zij: oh, wat zielig voor je dochter. Heeft ze niet meer vriendinnen of mag ze er niet meer uitnodigen van jou?
Ik was perplex. Zeven trouwe vriendinnen hebben waarmee je lief en leed kunt delen vind ik een enorme rijkdom, niet alleen voor een meisje van 21, maar voor iedereen. Wie bepaalt wat de standaard is voor zo'n kakkieneus diner? Wat moet dochter met nog 20 meiden die ze niet als haar vriendinnen beschouwt?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.