Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mussie

Mussie

01-05-2019 om 22:33

Eindexamen 2019

Ik heb er weer een! Een eindexamenkandidaat. Hij is best serieus aan het leren maar het niveau is wat hoog voor hem (HAVO). Hij moet er echt voor werken. Nog een week, dan gaan we beginnen. Hoe is het met de andere kandidaten?


Pennestreek

Pennestreek

21-05-2019 om 09:06

Vandaag hier laatste examen

Niet heel spannend, vindt hij zelf, scheikunde. Heeft ie ook niks aan gedaan. Hij heeft zijn tijd besteed aan het maken van een prachtige tekening voor mij, de schat .
Morgen lekker een dagje vrij. En daarna gewoon weer terug naar school, oefenen voor de mondelinge examens in juli. Hij is wel jaloers op de mensen op het reguliere onderwijs, maar ja, het is niet anders. Voor hem geen extra lange vakantie zo na de examens. Maar wel minder stress. En dat is ook wat waard natuurlijk. Hoewel hij wel opziet tegen de mondelinge examens.

rutiel

rutiel

21-05-2019 om 12:39

Het zwaarst voor het laatst

Arme dochter: scheikunde en aardrijkskunde vandaag. Echt haar minst favo vakken en dan nog twee op één dag. Nou ja, hierna is het gedaan.

Zoon heeft nog latijn (jawel: hij is op tijd vertrokken!!) en daar keek hij ook niet echt naar uit. Wiskunde gisteren was een drama...

En dan is het afwachten. Helaas is het voor beiden spannend of ze het redden. Ik hoop zeker voor zoon dat hij slaagt. Hij is al een keer gedoubleerd en om als 19-jarige nu nog een jaar door te moeten brengen op de middelbare school. Mwah...

Pennestreek

Ik neem aan dat je zoon staatsexamen doet? Mijn dochter heeft dat vorig jaar gedaan. Die mensen die de mondelinge examens afnemen vond zij reuze aardig. Toen zij bij Nederlands een paniek/faalangstaanval kreeg en geen woord meer kon uitbrengen waren ze heel begripvol en mocht ze het twee dagen later opnieuw proberen.Misschien scheelt de wetenschap dat het er vrij gemoedelijk aan toe gaat wel voor je zoon. Succes in elk geval voor hem!

skik

Lou

Lou

21-05-2019 om 14:23

Vlinder

Echt, wilde je zoon de nacht doorhalen? Ik hoop dat hij dat toch niet gedaan heeft!

Dochter hier is gisteravond vrolijk vertrokken naar vriendje en ik heb haar nog niet teruggezien. Wiskunde ging vrij beroerd, dat dan wel. Maar alleen al het feit dat het achter de rug was, was genoeg voor uitzinnige vreugde.

Morgen de laatste.

Vwo wiskunde

zaten twee! instinkers in, dwz maar liefst twee opgaven waarbij de uitkomst was dat het niet kon. Vraag mij niet naar de details, maar zoon heeft daar veel tijd aan verloren omdat hij aan zich zelf ging twijfelen. Flauw.

Morgen nog frans, en dan is het achter de rug. Hij heeft ontzettend geboft met zijn rooster, alle examens 's middags, de lastigste met flinke tussenruimtes en nooit twee op een dag. De schoolloopbanen van de twee oudsten was ehm grillig, maar dit kind heeft over de hele linie gelijkmatig gepresteerd, en ondanks dat hij het adagium beter een zes zonder stress, dan een zeven zonder leven anhangt, het vwo zonder vertraging doorlopen. Volgens mij heb ik nog nooit zelfs een verontrustend mailtje of een telefoontje gehad. Een unicum in dit gezin.

Voor iedereen voor wie het nog spannend wordt, sterkte.

Zus

Zus

21-05-2019 om 17:11

Frans

Hier ook nog Frans woensdag en dan klaar. Woensdagmiddag 12 juni zal ze gebeld worden met de uitslag. Ze denkt wel dat ze geslaagd is (wiskunde ging erg goed), maar natuurkunde vond ze erg moeilijk. Kwam vooral omdat ze aardrijkskunde al achter de kiezen had diezelfde ochtend. We zullen zien. En dan inpakken voor reisje ook! Gaat ieder kind hier erna weg? Schijnt tegenwoordig wel een beetje standaard te zijn, geloof ik.

Bennikki

Bennikki

21-05-2019 om 17:48

Weg idd

Morgenochtend nog maatschappijwetenschappen voor dochter en dan meteen richting Schiphol waar ze in haar eentje naar een Aziatisch land vliegt.. Ze heeft er veel zin in en haar rugzak staat al klaar.

hier

hier ging wiskunde gister niet goe, latijn ging vandaag wel goed, dat vond ze niet zo moeilijk. Nu nog frans, dan is ze klaar.
Ze zal vast wel geslaagd zijn, ze had heel hoge SE-cijfers. maar als ik haar hoor over de examens dan denk ik dat haar eindcijfers een stuk lager zijn.
Mijn dochter kijkt ook niet naar de antwoorden, want dan ziet ze vooral wat ze fout heeft gedaan. Volgens haar is dat niet fijn als je nog veel examens moet doen.

Morgen avond gaan we een vuurtje stoken, en daar gaan alle aantekeningen en schriften in. Vriendinnen komen ook langs om mee te doen, samen een stukje afsluiting op een grappige manier.

Donderdag gaat ze met vriendinnen en vrienden naar Spanje, een weekje vakantie in een mooie stad met strand er bij. Ze is er zo aan toe, na een pittig 5e en 6e jaar. Ze had afgelopen 2 maanden erg veel moeite om motivatie te vinden voor de laatste se's en examens.

benniki in haar eentje naar Azie? wat een fantastisch avontuur... en voor jou vast even slikken?

Bennikki

Bennikki

21-05-2019 om 20:53

Gruffalo

Ze reist er in haar eentje naar toe (ook nog naar een land dat ik nooooooit uitgekozen zou hebben om als eerste verre reis naartoe te gaan..) maar ter plekke ontmoet ze een vriendin.
Ik vind het leuk voor haar maar zal blij zijn als ze weer terug is!

Gruffalo,

Ik wil niet pessimistisch overkomen, maar kan ze met dat vuurtje niet beter wachten...
Straks heeft ze toch een her, hoe lost ze dat probleem dan op als de aantekeningen in rook zijn opgegaan?
Nu genieten van de rust. Na het diploma, genieten van de opruiming.

hier

Ging wiskunde niet heel goed, maar dochter is zo opgelucht dat alle leervakken achter de rug zijn, dat ze vandaag de stad in is gegaan om te winkelen, vanavond naar een verjaardagsfeestje is. Ik hoop dat ze er aan denkt om morgen nog even Frans examen te gaan doen .
Volgende week maandag vertrekt ze met vriendinnen voor weekje cherso

Lou

Lou

21-05-2019 om 21:57

Feest en weg

Leren gaat hier ook niet meer, ze is zo klaar met die hele school. Dan maar niet leren of oefenen voor Frans. Na alle zenuwen voor wiskunde kan ze het kennelijk niet meer opbrengen. Nou ja, dan niet.

Morgen na het laatste examen gaat ze met een vriendin naar een popconcert, dat is het echte feestvieren. Dan een paar dagen lummelen en tas inpakken en oh ja nog een gala en wat geld verdienen, en dan twee weken weg op taalreis.

Oef Bennikki wat stoer!

flanagan

dochter staat er zo goed voor, de kans op een her is echt heul klein. En mocht het toch zo zijn, dan heeft ze van die Samengevat boekjes en zal ze vooral veel oude examens maken om te oefenen. komt goed!

uitslag

volgende week woensdag is de uitslag van de examens. Dochter kan vanaf 13.00 gebeld worden door de mentor (geslaagd) of de directeur (gezakt). Ik hoorde dat bij een andere school ze pas vanaf 16.00 gebeld gaan worden.

ik heb die dag vrij genomen, maar ik zit me af te vragen hoe we die ochtend gaan doorbrengen. wat gaan jullie doen? thuis gewoon je gang gaan, of iets doen om af te leiden?

Pseudo-Mien

Pseudo-Mien

06-06-2019 om 17:22

Hier

Staan we woensdag om 13 uur op Schiphol om dochter op te halen van haar 20-uur durende vlucht, hopen we dat die geen vertraging heeft; mijn man wordt precies die dag ook nog 50.

Hier.,,,

Ben ik degene die mag bellen. Vanaf 15:00 uur bij ons op school.

Ingrid

Bennikki

Bennikki

06-06-2019 om 17:40

Ingrid

Heb je een script voor zo’n gesprek?
Ik hoop dat je leerlingen het examen goed hebben gemaakt!

Zus

Zus

06-06-2019 om 17:52

hier

Ze wordt gebeld tussen 12.00 en 17.00 uur. Gezien haar huidige ritme denk ik dat ze de ochtend slapend doorbrengt . En ik moet de ochtend dan maar nagelbijtend alleen doorstaan.

Bennikki...nee

Geen script. Maar ik hoef als mentor alleen de geslaagden te bellen. Lijkt me dat dat uit de losse pols wel gaat lukken. Als is t voor mij de eerste keer....
De niet geslaagden worden door de teamleider gebeld.

Ingrid

Oh, en bennikki....

Ze hebben het niet zo goed gemaakt vind ik. Had wel zoiets verwacht, maar stiekem hoop je toch dat ze massaal boven zichzelf uitstijgen. Ik heb bange voorgevoelens over hoe veel leerlingen ik mag bellen en hoeveel de teamleider doet. Ik hoop dat t meevalt...... eerst maar eens een aardige n term ( er wiebelen een paar rond de 5,5 voor mijn vak....)

@nnemoon

@nnemoon

06-06-2019 om 18:39

Ingrid

Heb je dit jaar ook het examen van je eigen vak gemaakt? En zo ja, hoe heb je het gemaakt?

Annemoon.

Natuurlijk maak ik het examen van mijn eigen vak! Tijdens t surveilleren deze keer, tegelijk met mijn leerlingen 😀

Ik had 77 van de 78 punten ( 1 dingetje slordig gelezen. In de haast waarschijnlijk, en werd natuurlijk ook af en toe ‘gestoord’ door leerlingen die naar de wc moesten of extra papier nodig hadden....).

Ik geef natuurkunde trouwens. taaldocenten zijn vaak al tevreden met een 8,5 of zo. Soms zulke mult-interpretabele vragen......

Ingrid

@nnemoon

@nnemoon

06-06-2019 om 20:08

Ingrid

Ik moest vorig jaar zo om je berichtje lachen, dat je examen had gedaan en zei dat je mocht blijven. Ik vind het trouwens heel sportief dat je als docent ook het examen maakt en wat een prachtige score! Knap hoor!

Ik hoop dat je veel telefoontjes moet plegen volgende week woensdag!

hier

Worden ze vanaf 15 uur gebeld. Ik was eerlijk gezegd van plan om gewoon te gaan werken en dan wel zorgen dat ik iets voor 15 uur thuis ben. Zo heb ik het verleden jaar ook gedaan bij oudste

@nnemoon

@nnemoon: natuurlijk maak je als docent het examen ook zelf. Beetje moeilijk corrigeren anders als je niet zelf de vragen ook gemaakt hebt

@nnemoon

@nnemoon

06-06-2019 om 20:54

Grasspriet 1980

Ik herinner dat niet uit mijn examentijd dat een docent ook zelf het examen maakte. Ik dacht dat die antwoorden voor docenten gewoon aangeleverd werden. Kijk zo leer ik nog eens iets!

Antwoorden

Ik neem aan dat er wel antwoordmodel wordt aangeleverd. Los van hoe docenten zelf de vragen beantwoorden

Tuurlijk

Is er een correctiemodel. Maar even tuurlijk maak je zo’n examen natuurlijk eerst zelf. Bij voorkeur tegelijk met de leerlingen, zodra t uit de envelop komt. Dan help je uitdelen, geeft ze nog even een schouderklopje of bemoedigende blik en dan hopla, met zijn allen aan de bak....Maar dat lukt niet altijd. Soms heb je ook gewoon les......

( al mijn collega’s doen dat trouwens hoor. Een leeg tafeltje in de examenzaal claimen en meedoen. Het werk mag trouwens voor einde zitting de zaal niet uit, dus je kunt t ook nergens anders maken. Ik moest tijdens t natuurkunde examen ook nog een uurtje lesgeven. Moest ik mijn eigen half affe examen bij de surveillant v dienst achterlaten...hahaha. Ik was trouwens nog steeds voor t einde klaar.

Ik maak uit verveling tijdens het surveilleren heel vaak examens. Engels, ak, wiskunde....100 minuten achter elkaar een zaal in turen en verder echt helemaal niks doen is extreem slaapverwekkend. En met tafels die meters uit elkaar staan en minstens 6 surveillanten in alle hoeken en gaten vd zaal is spieken echt zo goed als onmogelijk. Dus je mag echt best af en toe op een blaadje papier kijken.

Ingrid ( heb net een voorspellend lijstje in mijn agenda gezet. Wie ik denk dat ik mag bellen woensdag. Ik gok op 20 van de 30. Niet best. Ik hoop dat ik ongelijk heb. )

Eigenlijk....

Heb ik meer stress vsn mijn mentorklas qua examenuitslagen dan ik tot nu toe ooit van mijn eigen kroost gehad heb....hahahaha. T is toch wat....

Ingrid

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.