Home » Forum » Kind 7 leren traplopen

Kind (7) leren traplopen

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tifawte
Kind (7) leren traplopen

Hi,

Ik werk op een basisschool waar onlangs een nieuw jongetje in de klas is gekomen. Hij komt uit het buitenland waar hij niet heeft leren traplopen omdat het daar gebruikelijk is in een bungalow te wonen.
Zijn klaslokaal zit op de eerste verdieping.

We hebben overlegd binnen ons team maar weten niet zo goed hoe wij ervoor kunnen zorgen dat onze nieuwe leerling snel de trap leert gebruiken. Dit ook i.v.m. mogelijke pesterijen (waar wij zeer alert op zijn).

Iemand tips?

AnnaNiem
MRT

Is er een motorische remedial teacher beschikbaar (soms via de gemeente) die een paar keer met hem kan oefenen? Verder zorg dat hij als eerste of laatste de trap neemt zodat hij niet onder de voet wordt gelopen. Maar wel bijzonder dat hij het helemaal niet kan. Zijn er meer motorische problemen?

Jippox
ja hoor

Is dat kind dan ook nog nooit in zijn leven een stoeprand o.i.d. tegengekomen? Het lijkt me dat een kind van 7 zoiets ook wel kan zonder ooit geoefend te hebben, tenzij er echt motorisch iets mis is.

Knurf
Apart

Een huis is toch niet de enige plek waar je tredes tegen komt?

Lilian1
gelukkig kon mijn man

wel traplopen ondanks dat hij in een bungalow is opgegroeid. Hij kukelde wel regelmatig naar beneden met de smalle treedjes van de trap in mijn ouderlijk huis :) Wist mijn moeder wel wanneer we thuis waren whhahaha

Marie
Huh

Hij is onlangs begonnen op school en dus moet hij al naar de eerste verdieping? Gewoon met de trap?

En dat hij in een huis woonde zonder trap, wil toch niet automatisch zeggen dat hij nog nooit op een trap gelopen heeft?

Ik zie het probleem dus niet zo?

Mieke
Niet gewend

Onze zuid afrikaanse au pairs waren ook niet gewend aan trappen in huis. Dat hebben ze daar niet (tenminste niet waar zij woonden). Smalle trappen zoals bij ons was wennen maar ze konden heus wel traplopen. Overal in de wereld zijn trappen. Soms een paar treetjes maar het principe blijft hetzelfde.

Ik geloof er niks van dat een kind nog nooit traplopen heeft. Vindt hij het eng dan kan hij ook met zijn ouders gaan oefenen. Trappen zat in Nederland.

Knurf
En als het serieus is

Dan hoop ik toch dat er iemand op school inmiddels de tijd heeft genomen om de jongen in te wijden in de edele kunst van het voeten hoog optillen. Zoiets is in 1 pauze geleerd.

Phryne Fisher
Trapangst

Misschien heeft hij wat ik met roltrappen heb :-) Ik pak altijd eerst de leuning vast en stap er dan heel behoedzaam op. Mijn kinderen vinden dat altijd heel genant. Ik vind het gewoon enge dingen.

Emmawee
Phryne

Ik ook. Van boven naar beneden. Ik heb wel geleerd om mijn voet mee te bewegen met de trede waarop ik moet opstappen. Ik laat er twee aan me voorbij gaan en bij de derde stap ik erop. Dat gaat meestal goed.

Ik moest vorig jaar een keer in de bioscoop in Den Haag tijdens de film onze 3d brillen omwisselen voor imax-brillen (eigen fout). Ik moest daarvoor een heel steile en hoge roltrap af en heb echt moeten wachten tot iemand anders naar beneden ging, zodat ik achter die persoon op de roltrap kon stappen. Ik had daarvoor al 3 keer geprobeerd om op te stappen maar het lukte gewoon echt niet. Ik geloof dat ik een dikke 10 minuten van de film heb gemist.

Mijn man en kinderen lachen me erom uit. En terecht.

AnnaNiem
Emmawee/phrynne

Heel herkenbaar... naar boven geen probleem, maar de roltrap naar onder... als het kan of te snel gaat of te steil/hoog is, ga ik liever met de trap of een lift.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.