Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mussie

Mussie

01-05-2019 om 22:33

Eindexamen 2019

Ik heb er weer een! Een eindexamenkandidaat. Hij is best serieus aan het leren maar het niveau is wat hoog voor hem (HAVO). Hij moet er echt voor werken. Nog een week, dan gaan we beginnen. Hoe is het met de andere kandidaten?


IngridT

Je klinkt als een hele fijne, betrokken mentor! Fijn.

@nnemoon

@nnemoon

07-06-2019 om 10:13

Ook een fijne docent

Ik sluit me bij Knurf aan. Je lijkt mij naast een leuke, betrokken mentor ook een goede docent natuurkunde. Zou hier welkom zijn voor zoon. Zoon moet altijd een klik met iemand hebben.

klopt

Klopt, er is een correctiemodel maar als je het examen niet zelf maakt kun je een examen echt niet goed corrigeren zoals al uitgelegd door IngridT

nakijken

Ik snap dat het goed is om zelf het examen te maken. Maar nu leek even de suggestie ontstaan dat docenten zelf bedenken wat de goede antwoorden zijn.

anoniem

anoniem

11-06-2019 om 15:58

Weet de mentor/school het al eerder?

Wat ik me afvroeg, nav de posts van Ingrid T, is wanneer de school eigenlijk weet wanneer iemand wel of niet geslaagd is,
Ergens is het wel raar dat sommigen pas eind van de middag gebeld kunnen worden, terwijl anderen al veel eerder weten waar ze aan toe zijn.

vlinder72

vlinder72

11-06-2019 om 16:17

Zoon

Onze zoon wordt pas gebeld na half 3.

Om half 1 is de bespreking over 5 havo. Om half 2 die over 6 vwo. Zijn mentor moet bij beiden aanwezig zijn dus hij kan pas na half 3 zijn klas gaan bellen.

En zoon is al bloednerveus. Hij heeft namelijk net wel of net die die 5,5 norm gehaald.

Zoon vraagt zich nu dus waarom ze het niet gewoon op magister zetten. Dat bellen vindt hij maar niks. Zet het op magister en iedereen weet om half 2 waar ze aan toe zijn.

Pennestreek

Pennestreek

11-06-2019 om 16:26

Hier blijft het nog even spannend

want zoon is pas op de helft, op zijn school zijn er in juli nog mondelinge examens van alle vakken. Maar morgen horen we hoe hij het er af heeft gebracht met het schriftelijke deel. We gaan ervan uit dat hij mooie cijfers heeft gehaald, behalve voor wiskunde. Als dat inderdaad zo is, proberen we hem te motiveren een herkansing te doen. Gewoon omdat een hoger cijfer leuker is. Slagen zal hij wel, maar toch. Het is ook fijn om wat meer armslag te hebben voor hij het mondeling examen gaat doen.
En hij wil misschien wel voor een 10 voor scheikunde gaan. Is hem met toetsen al een paar keer gelukt, zelfs een 11 heeft hij een keer gehaald door ook de bonusvraag goed te hebben. Zou wel leuk zijn natuurlijk, al boeit dat later niemand meer natuurlijk

Voor alle eindexaminandi die morgen de uitslag krijgen: nog even sterkte! Ik duim dat iedereen het gehaald heeft!

anoniem (weten scholen al eerder wie geslaagd is)

Scholen weten van bepaalde leerlingen natuurlijk al of ze wel of niet geslaagd zijn. De n-termen doen wel iets met je cijfer maar ze maken van een 3,7 geen 6,0 of van 8,3 een 6.
Maar er is ook een groep waarbij de n-termen wel het verschil maken. Ik vind het op zich heel logisch dat scholen alle leerlingen in zelfde tijdspanne informeren.

12 juli

Hier is DDay 12 juli. Ik heb de hele dag vrij genomen. In de middag wordt je gebeld, in de avond is de uitreiking.
Dochter zit nog flink te zweten op haar mondeling. School helpt met oefenen en doornemen van de topics. Oefenen met presenteren van het PWS adhv een powerpoint.

school

Scholen krijgen morgen om 8 uur de N-termen; dan kunnen jullie als ouders deze ook zien. Bij ons gaat het dan zo: De directie, administratie en examensecretaris gaan hard aan de slag om deze N-termen in te voeren; hier rollen cijfers uit en dan moet er dus per leerling gekeken worden of deze al dan niet is geslaagd. Hier doen ze de hele ochtend over. Om half 2 is er dan de docentenvergadering waarbij gekeken wordt of een leerling alsnog kan slagen na herkansing': Er wordt dan advies gegeven welk vak het best herkanst kan worden. Als deze vergadering klaar is, zo rond 15 uur worden leerlingen gebeld. Eerst de gezakten, dan de geslaagden.

Pennestreek

Pennestreek

11-06-2019 om 17:02

AnneJ

Hier gaat het zelfs door tot 19 juli. Dan zijn de laatste mondelinge examens en krijgt iedereen de cijfers en weet je dus of je geslaagd bent. Zaterdag de 20e is de diploma-uitreiking.

Hier wordt ook driftig geoefend op mondelinge examens en presentatie PWS. Dat laatste zit bij zoon wel snor, het onderwerp is bijzonder, de PP prachtig en hij kan er zeer gepassioneerd over vertellen. In combi met een encyclopedische kennis moet het spectaculair worden. Zou er graag bij zitten .

Verder hadden ze vorige week nog een leuk practicum voor natuurkunde. Zijn project heeft een ereplaatsje in het lokaal gekregen.

Wat grasspriet zegt...

Dat is idd de manier waarop het ongeveer gaat. Na 8 uur, als de n termen bekend zijn kunnen de definitieve cijfers bepaald worden. Dat gebeurt natuurlijk niet met de hand. Toch moeten alle cijferlijsten nog even goed bekeken worden om te zien wie er nu wel of niet geslaagd zijn. Sommige leerlingen hebben bijvoorbeeld nog een extra vak, dat er evt ‘uit’ kan. Zij zijn bv geslaagd als ze economie ‘laten vallen’. Soms moet er ook echt even gepuzzeld worden om te zien of een gezakte leerling nog kans heeft om te slagen met een her. In sommige gevallen kan dat bv eigenlijk alleen maar door van een 6 een 7 te maken, en op die manier een extra compensatie punt te scoren. Of moet er iets gebeuren om het CE gemiddelde naar die 5,5 te krijgen. En als dat in de loop vd ochtend allemaal helder is worden de definitieve cijfers nog een keer doorgenomen met alle lesgevende docenten. Pas daarna wordt er gebeld. En dan ligt het er aan of een school bv reguliere lessen laat vervallen voor die docenten vergadering, of dat dat na de reguliere lessen gebeurt hoe laat het uiteindelijk is voor de leerlingen gebeld worden..,,

Wij hebben het trouwens op school wel eens gehad dat een docent een eigen kind op school had dat examen deed. Die hoorde dus in de personeelskamer tijdens de officiële vergadering dat zijn zoon geslaagd was. Maar heeft de mentor braaf een half uurtje later laten bellen zonder zelf iets te verklappen....

Ingrid

Emmawee

Emmawee

11-06-2019 om 18:08

Oke...

Mooi zo'n kijkje in de keuken. Goed om te weten.

Hier worden ze morgen tussen 15 en 17 gebeld. Ik hoop dat zoon thuis is, want hij had het er opeens over dat hij samen met z'n vrienden op één plek wilde zijn. Tja... De mobiele telefoon maakt het natuurlijk overbodig om thuis naast de telefoon te gaan zitten nagelbijten. Maar ik zou het zo leuk vinden om het mee te maken als hij wordt gebeld. Puur uit sentimentele overwegingen, dus hij moet natuurlijk gewoon zelf kiezen wat hij doet. ("Nodig ze bij ons thuis uit." Heb ik wel geprobeerd. Ik wacht het af...)
Ik ben een beetje nerveus en dat heeft niet eens te maken met de vraag of hij wel of niet geslaagd is, ik denk eigenlijk dat het wel goed zit (maar het kán nog wel verkeerd uitpakken...).
Ik ben er gewoon een beetje van onder de indruk. Moet af en toe wat tranen wegslikken. Haha emo-moeder. Ik vind het zo'n mega-mijlpaal. Hij is ook zo gegroeid in het afgelopen jaar met z'n examens en z'n werk en de reis die hij heeft gemaakt. En dan gaat ie straks naar het MBO in een andere stad en dan rolt er opeens een traan over mijn wang. Niet dat ik hem klein wil houden, maar het gaat opeens heel snel voor mijn gevoel. (En alles heeft natuurlijk ook met mijn eigen vroeger te maken en weemoed etc.).

Verder is het allemaal ook best moeizaam gegaan, vooral de schoolexamens met die vreselijke hoeveelheid groepsopdrachten en werkstukken, zodat ik ook echt opgelucht ben als we die periode straks definitief kunnen afsluiten.

We hebben dit weekend de vlaggenstokhouder aan de muur gemonteerd. Dat was ook nog een serieus probleem (linkerhanden die wij zijn), maar: gelukt!
De vlag staat klaar in de meterkast.

Emmawee

Emmawee

11-06-2019 om 18:17

Juli

Goh... Nog wachten tot juli en nog mondelinge examens, dat is dan wel weer héél anders. Succes nog voor jullie met de laatste loodjes!

Milcham

Milcham

11-06-2019 om 18:22

Hier

Nog best spannend. Man heeft een vlaggenhouder gelast waar twéé vlaggen in kunnen. Yup, twee eindexamenkandidaten.
De één gaat het halen, de ander waarschijnlijk ook en desnoods met een her maar dit kind wil straks naar de Havo en heeft daar wel een bepaald gemiddelde voor nodig. Dubbel spannend.

Pirata

Pirata

11-06-2019 om 19:09

Tussen 12 en 14 uur

En de vlag moet tussen een raam geklemd worden 🇳🇱😏

Thursday Next

Thursday Next

11-06-2019 om 19:54

tussen 2 en half 3

komt hier de uitslag. En ook bij ons de vlaggenstokhouder dit weekend aan de muur bevestigd (en de vlag gewassen en gestreken). Dochter durft niet te hopen en houdt rekening met zakken, maar ze staat er niet echt slecht voor tot nu toe.
Ik ben morgen aan het werk maar man is gelukkig thuis.

ow shit

ik was van plan een klein vlaggetje te kopen en die samen met een etui op te hangen (zoon doet dit jaar alvast examen in 1 vak) maar ben helemaal vergeten om zo'n vlaggetje te kopen. Dat wordt knutselen vanavond.

Ik ga er dan voor het gemak even vanuit dat hij dat ene examen wel gehaald heeft...

Sas

Sas

11-06-2019 om 20:28

Ik ben vergeten een vlag te kopen

Wie weet waar ik morgen snel een vlag kan scoren, bij voorkeur een geslaagd-vlag?
Alternatief is de Nederlandse vlag.

Pirata

Pirata

11-06-2019 om 20:29

Sas

Gamma, vlag 3,99!!!

Sas

Sas

11-06-2019 om 20:39

Dank Pirata! Alvast een Nederlandse vlag die ik kan gaan kopen

Iemand een idee voor een geslaagd vlag om morgenochtend te scoren?

Of een slinger voor in huis?
Ik woon in een flat en buiten ophangen moet aan de balustrade van de galerij.
Iets binnen is misschien ook wel handig, voor erbij.

Laetitia

Laetitia

11-06-2019 om 23:01

Ja herkenbaar

Echtgenoot werkt ook op de school waar zoon zit en waar ook oudste zat. Meerdere collega’s hebben kinderen op die school en die weten doorgaans allemaal of hun kroost geslaagd of gezakt is voordat de mentor belt. Zitten ze niet zelf bij de vergadering, dan komt iemand hen tussendoor wel even feliciteren of juist niet. De ongeschreven afspraak is ook dat ze hun kind niet inlichten, dat is de taak van de mentor. Die belt de geslaagden en de (nog) niet geslaagden.
Wij hebben dus morgen geen contact met elkaar totdat mentor zoon gebeld heeft.

Zoon heeft drie examens gedaan en wordt morgen natuurlijk gebeld in het rondje van niet geslaagden. Ben erg benieuwd wat daarvan de uitslag is. Hij ook. We wachten af en hopen op het beste. Hij is zelf niet positief want heeft iig het gevoel er twee verpest te hebben. Maar geen idee of hij het goed inschat of niet.

Kenfan

Kenfan

12-06-2019 om 00:24

Vlag van school

Op de school van mijn kinderen krijgen ze een vlag met het schoollogo. Die kunnen we ook met goed fatsoen na zonsondergang nog buiten laten hangen. Misschien kunnen we nog wat extra beuren als we er vijf sterren op plakken - zie rijschooldraadje ;0

Sterkte allemaal vandaag met wachten!

Ik duim!

wachten

Hier was dochter vannacht pas om 3 uur thuis van een examenfeestje. Die slaapt waarschijnlijk de hele ochtend uit. Bij ons komt de uitslag vanaf 13.00 uur, gelukkig niet al te laat. Iedereen wordt gebeld, als je geslaagd bent door de mentor en als je gezakt bent door de rector. Om half twee zullen we het dus ongeveer ook wel weten.

Voor mij is het net als bij Emmawee: de kans dat ze zakt is ontzettend klein maar toch is het een bijzondere dag, het feit dat ze dan echt geslaagd is voor de middelbare school. het is zo'n stap! vanaf 1 september op kamers een heel eind hier vandaan, ik moet er nog erg aan wennen.

De vlag staat klaar, cadeautje ook.Zometeen nog taart halen. De leerlingen worden vanaf 14.00 uur op school verwacht voor een drankje met medestudenten en de leraren. ik verwacht dat ze daarna met een groepje vriendinnen het gaat vieren.

Vlaggen

Grappig Jippox, een klein vlaggetje en een etui voor je zoon die in één vak examen doet, leuk verzonnen!

Mijn dochter heeft twee vakken gedaan, aan het vavo, en weet niet eens of ze gebeld gaat worden of niet. Ze zou vanavond wel eens online kijken zei ze.

Voor iedereen die het wel spannend vindt: succes met wachten en duimen en vanavond hopelijk veel vrolijke berichten!

skik

zus

zus

12-06-2019 om 09:47

n-termen

Scheikunde vwo 1,6, dat is mooi in geval van mijn dochter. Engels en Nederlands laag, zeg. Waren die zo makkelijk?

Pirata

Pirata

12-06-2019 om 10:25

Hoe zit dat dan

Kun je dat er gewoon bij optellen of zit er een berekening achter? Kun je dan hoger dan een 10 halen (waar ze dan weer een gewone 10 van maken zeker)?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.