Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-06-2019 om 22:24

Stormschade

Hebben jullie te maken met stormschade ? Hier bleef het bij tweemaal stevig onweer en veel regen, maar net had ik schoonzus uit het Noorden aan de lijn die onthutst was over de chaos in haar dorp. Zoveel bomen om, zoveel kapot. Persoonlijk had ze geen schade, maar de gemeente-bomen voor haar huis gingen om, de blaadjes lagen in haar badkuip.
Overal wordt nu gezaagd en geruimd.

Is dat mijn dorp wilgenkatje?

Bij mij thuis alles prima, maar nog geen km verderop loopt een strook door het dorp waar het wel oorlogsgebied lijkt. Bizar. Echt honderden bomen als lucifershoutjes afgeknapt, omgewaaid. Ook hele dikke. Het is een chaos. In het hele dorp hoor je overal motorzagen. De lokale bossen/ bosjes zijn onbegaanbaar. Er liggen overal dode vogels en vogeltjes. Allemaal uit hun nestjes geblazen.

Als dit overdag was gebeurd i.p.v. s nachts waten er denk ik doden gevallen. Het kwam rond middernacht uit het niets opzetten , en duurde nog geen half uur. Toen ik di ochtend naar de supermarkt reed wist ik niet wat ik zag. Bij mij in de straat helemaal niks aan de hand, en dan opeens nog geen minuut rijden van huis een complete chaos.....

Ingrid

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-06-2019 om 23:21

veel schade

Hier iets ten zuiden van Amsterdam echt veel schade door omgewaaide bomen.
Inderdaad een geluk bij een ongeluk dat het s’nachts was, want in de polder is een boom op een gedeelte van een restaurant gevallen. Je moet er miet aan denken wat er gebeurt was als daar mensen hadden gezeten.
Ook lagen er op de fietspaden veel omgevallen bomen, en op het voetpad tussen een school en het buurtwinkelcentrum, is een boom rakelings langs de bloemenkraam terecht gekomen. Nu alleen materiële schade.

Hier niets

Nog geen dakpan verschoven. In het oosten van Nederland was het veel heftiger, hoorde ik.

40er

40er

08-06-2019 om 08:13

Oosten

Hier in het dorp 1 boom om. Vannacht en ook nu nog flinke wind gehad.
Van de week eerder was het heftiger, in de omgeving wel meer omgewaaid.

mirreke

mirreke

08-06-2019 om 09:19

Oosten

Een paar dagen geleden (dinsdagnacht geloof ik) trok er een tornado door Bocholt, Duitsland, in de buurt v/d Nederlandse grens. Dat klinkt als jouw verhaal, IngridT. Een strook met uitzonderlijk veel schade. In Bocholt gingen minstens 100 bomen om en waren er ook huizen en auto's zwaar beschadigd.

Ik vraag me af hoe het met de ooievaarsnesten is, bij dit weer. Die staat altijd hoog en vrij en vangen veel wind...

Floria

Floria

08-06-2019 om 09:29

800 bomen

In de stad, las ik. In sommige parken echt veel.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

08-06-2019 om 10:24

Klopt IngridT

Ze woont in hetzelfde dorp als jij. Vreselijk. Zo’n enorme ravage.

( iemand postte per ongeluk onder mijn naam, zag ik. Ik woon niet dicht onder Amsterdam )

Wilgenkatje....

T verbaast me eigenlijk dat we het landelijke journaal niet gehaald hebben. Ik heb nog nooit zoiets gezien.

Ingrid

akkemarie

akkemarie

08-06-2019 om 21:32

In mijn dorp

Kop van Drenthe. In de wijk waar ik woon is er niets aan de hand. Een kilometer verderop juist heel veel. Nu nog overal bomen en takken. Mijn kind wilde om 23.30 nog even naar een kameraad toe om samen te gaan fietsen. Dat heb ik tegengehouden omdat er volgens de radar binnen een kwartier een bui zou aankomen. Ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan. Kameraad woont in getroffen deel. Binnen een half uur kregen we foto's. In zijn straat meerdere bomen omver. Ook gewoon bomen met een stam met doorsnede van een meter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.