Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Coosje

Coosje

04-06-2019 om 12:43

Kind uit de kast


In je tweede vergelijking kan je ook gewoon mannen invullen hoor.

skik

Ad Hombre

Ad Hombre

07-06-2019 om 21:35

Martijn

"onzin Ad"

Nee, Martijn. Ik leg haarfijn uit dat er nergens 'meestal' staat (er staat zelfs niet 'veel'). Er staat 'mannen' en er staat 'gaat over macht'. Super generaliserend en als het over welke andere groep dan ook gezegd zou worden zou iedereen er over heen vallen, maar hier komt held in glanzend harnas Martijn het voor de arme vrouwtjes opnemen.

"En dat de meeste brandweermannen mannen zijn, geeft het woord al weg. Anders waren het namelijk brandweervrouwen. "

Omdat ik die voor de hand liggende reactie al voorzag had ik het zelf dan ook over brandweerlieden. Het toont wel haarfijn aan dat je reageert op wat je denkt dat ik schrijf en niet op wat ik schrijf.

Ad Hombre

Ad Hombre

07-06-2019 om 21:40

skik

Tot mijn spijt zijn mannen verantwoordelijk voor de bulk van zowel terrorisme en verkrachting, maar zelfs *dan* kun je niet alle mannen over een kam scheren.

Ik word wel eens beschuldigd van het over een kam scheren van alle moslims. Dat is pertinent niet waar en die ene keer dat ik me inderdaad ongelukkig uitdrukte heb ik dat ook ruiterlijk erkend en teruggenomen.

Sancy

Sancy

07-06-2019 om 21:42

Zeg Ad

" Er staat 'mannen' en er staat 'gaat over macht'. Super generaliserend en als het over welke andere groep dan ook gezegd zou worden zou iedereen er over heen vallen"

Bedankt voor de definitie van wit mannelijk privilege.

Wiske

Wiske

08-06-2019 om 11:59

Bah Ad

Ik vind dat je erg onbeschoft op me reageert.
Gevoelig punt ergens?
Uiteraard heb ik me gewoon ongelukkig uitgedrukt, sorry dat ik mijn forum bijdrage zo slordig nagekeken heb...

Stuitend vind ik dat je me zo weg zet.
Ik geef aan dat mannen (oeps, sorry, uiteraard maar enkele mannen, de meeste mannen deugen) fors over mijn grenzen gingen, jij maakt daarvan dat ze opmerkingen maakten die me niet bevielen.
Ik wilde dat dat waar was.

En als jij niet weet dat fors (!) grensoverschrijdend gedrag niets met gezonde seksualiteit te maken heeft maar alles met macht dan zijn we allang uitgepraat.

Wiske

Wiske

08-06-2019 om 12:05

En voor mij

ligt 'het' zelfs helemaal niet aan 'mannen'.
Bij één van mijn meest traumatische ervaringen in dat licht waren ook vrouwen betrokken. Niet als daders maar wel ondersteunend, beschermend, toedekkend. 'Vrouwen' (ok, sommige) spelen ook zo hun rol in dat soort dynamieken. Ik bedoel dat vooral ook in z'n algemeenheid.

Sprinkles

Sprinkles

08-06-2019 om 13:37

grensoverschrijdend gedrag

Dit kwam net voorbij op Facebook

https://www.mylondon.news/news/north-london-news/four-teenagers-arrested-after-lesbian-16398024

Jongens van 15-18 jaar die 2 lesbische vrouwen in elkaar slaan omdat deze weigeren te zoenen.

En als ik dat zo lees, dan maak ik me toch best wel een beetje zorgen over mijn biseksuele dochter.
Ik zou het fijn vinden als zij ook gewoon met haar partner hand in hand kan lopen, als ze tegen elkaar aan kunnen zitten in de bus, als ze elkaar een kus kunnen geven in het openbaar, ongeacht of deze partner een jongen of een meisje is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.