Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Flavia

Flavia

05-06-2019 om 19:43

Bespreekgeval

Hier staat dochter nu op bespreekgeval na een dikke onvoldoende voor Engels.
Ze haalde daarna wel weer een 7 voor biologie.
Het wachten is nog op cijfers voor geschiedenis en wiskunde.
Vandaag heeft ze een toets Frans gemist omdat ze gisterochtend een hersenschudding opgelopen heeft.
Onhandige Tinus lette wel op de openstaande deur van de vaatwasser maar niet op de open kastdeur. (Daar zette ik de spullen uit de vaatwasser in) en loopt er zo keihard tegen aan. Gister nog naar school geweest maar dat was geen succes. Vandaag thuis en naar de vervangende huisarts. Dat was nogal een vaag persoon, ik ga het ook melden bij onze eigen huisarts, want hier wil je niet door vervangen worden.
Morgen weer een halve dag naar school.
Nog 3 weken echt les, dan 1 week persoonlijkrooster en een toetsweek en dan is de brugklas al weer gedaan. Gaat echt heel snel.

Op mijn werk is weer van alles aan de hand. Nieuwe manager is top, is echt heel hard aan het werk om het tekort aan handen op te lossen.
Nieuwe directe manager is ook aangenomen.
Vandaag is de vervanger begonnen en dat lijkt een leuke dame.
Om meer lucht te creëren hebben mijn collega en ik aangeboden om 1 dag per week meer te gaan werken tot eind van het jaar. Doen we nu meestal ook al maar dan betaalt.
De sfeer in de afdeling is wel goed al lopen we over maar zo redden we het wel.

@nnemoon

@nnemoon

05-06-2019 om 20:47

Tango

Even een reactie op jullie gesprek op school. Ik weet niet of de derde klas moeilijker is of dat de stof dan sneller gaat als in de tweede klas. Bij zoon vallen er 5 vakken af in de derde, mij lijkt dan dat hij meer tijd overhoudt voor die andere vakken maar dat is misschien te simpel gedacht.

Dat hij te weinig voor zichzelf opkomt lijkt mij alleen belangrijk als hij niet goed in zijn vel zit, hij geen vrienden heeft of als hij gepest zou worden. Als deze drie dingen niet van toepassing zijn dan is het gewoon iets wat bij hem hoort, maar niet negatief hoeft te zijn.

CKV zegt me helemaal niets. Zoon heeft in de onderbouw geen handenarbeid, tekenen enz. pas in de vierde krijgt hij KV1 ik neem aan dat dat het zelfde is. Als ze daar pas in de vierde mee beginnen lijkt me dat niet zo moeilijk om te leren. Jij zegt dat hij verslagen moet maken bij dat vak. Zoon hier kan dat ook beslist niet, maar ik mag aannemen dat school uitlegt hoe je zoiets aan moet pakken.

De reden dat hij geen begeleiding krijgt voor Engels slaat echt nergens op. Hier nemen ze de cito scores vanaf de brugklas als uitgangspunt voor de extra begeleiding en niet de rapportcijfers.

Zoon hier is best gebekt maar vindt het ook moeilijk om vragen te stellen als hij iets niet begrijpt omdat hij niet precies uit kan leggen wat hij niet begrijpt.

Ik vind juist dat ze trots moeten zijn op jullie zoon. Zonder tekorten over naar de tweede en binnenkort waarschijnlijk zonder tekorten naar de derde. Hij doet het toch maar mooi. Het is natuurlijk prima om te kijken waar school hem bij zou kunnen helpen, maar iets positiever hadden ze het wel mogen bekijken.

@nnemoon

@nnemoon

05-06-2019 om 20:48

Flavia

Beterschap met je dochter!

Annemoon en Tango

@ Annemoon Beterschap met je dochter. Wel vervelend dat de huisarts zo vaag is. Succes op je werk ook de komende dagen.

@ Tango Wat vervelend dat het gesprek zo is gelopen. Ik ben het wat dat betreft wel een met Flavia. Het is toch ook de bedoeling dat de school bepaalde studievaardigheden aanleert.

Cito, musical en kamp

Hier hebben ze inmiddels de cito binnen. Dochter heeft het netjes gedaan. Ze zit op het randje van kader/tl dat heeft ze altijd al gezeten. Ze gaat volgend jaar naar een kader/tl brugklas. Dus ze zit goed op haar plek. Dat is toch wel fijn om te weten.

Op het moment zijn ze hier druk aan het oefenen voor de musical. Dochter heeft een rol en zit ook in het decorbouw team. Dus ze mag veel timmeren en schilderen. Dat heeft ze toch liever dan leren.

Aanstaande dinsdag gaat groep 8 op kamp. Dochter vind het toch wel spannend. Ook al is ze al vaker op Kamp geweest.

Tango

Tango

06-06-2019 om 20:07

Reactie

Flavia, sterkte voor je dochter! Wat balen zeg voor haar.

Het gesprek is inmiddels een beetje gezakt. We zijn wat aan het oefenen op wat zoon kan vragen op school en hoe hij dat niet vergeet. Gisteren had hij in zijn biologieboek een briefje gedaan omdat hij wilde vragen wanneer hij een SO mag herkansen. Dat had hij dus toen keurig gevraagd. Verder leg ik er niet teveel nadruk op. Het is inderdaad iets dat bij hem hoort. Hij wordt (even als reactie op @nnemoon) niet gepest, heeft een paar vrienden en zit redelijk in zijn vel. Ik merkte wel dat het gesprek zijn weerslag had op hem. Buikpijn en vandaag wilde hij niet naar school, was misselijk en had slecht geslapen. Ik heb hem zonder gedoe thuis gehouden.
Ik vond het gesprek erg negatief. Ze benoemden wel dat het goed was dat hij overal voldoende voor staat, maar er lag erg de nadruk op wat niet goed gaat...
Verder hoop ik heel erg op een fijnere mentor volgend schooljaar. Gaat volgens mij al een eind helpen.

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 12:00

Tango

Wat vervelend dat het zo'n weerslag op je zoon heeft. Hij voelt dat natuurlijk heel goed aan. Wel knap dat hij vervolgens er wel actief mee bezig gaat om vragen te stellen. Inderdaad wat je zegt. Niet te veel mee bezig zijn want dat werkt averechts. Nog even doorbijten tot aan de zomervakantie en hopelijk volgend schooljaar een mentor die hem wat beter begrijpt. Voor alles een voldoende staan en dan zo'n negatief gesprek. Heel raar dit. Ik zou het wat los laten en de komende weken nog uitzingen. Na de zomervakantie weer met frisse moed gaan beginnen!

Triva

Triva

07-06-2019 om 13:18

Tango

Hoe zit het nu met de vakken en uren volgend jaar (moet op de site/schoolgids staan). Hoeveel praktijkuren en hoeveel theorieuren? Het moet toch zo zijn dat er minder theorie is en dus veel minder huiswerk? Ik snap die zwaarte niet zo. Ja per vak gaat het sneller maar je hebt minder vakken. Echt de meeste leerlingen leven op in de derde vanwege de praktijkuren maar wellicht trappen ze in de valkuil door net zoveel energie te steken in de overgebleven theorievakken per vak als wat ze vroeger deden. Nee je hebt MINDER vakken maar dat kleinere aantal gaat wel sneller. Als je net zoveel uur steekt in leren dan moet het net zo goed of zelfs beter gaan.

Ga gewoon door zoals wat je deed, kurzweil is handig in voorlezen waar nodig maar blijf gewoon helpen, controleren en overhoren en help met werkstukken. Inderdaad: gele briefjes in het boek plakken waar hij vragen moet stellen (en laat hem het antwoord op het gele briefje schrijven).

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 14:23

Flavia

Hoe gaat het inmiddels met je dochter? Dat is idd heel pijnlijk. Heb het ook wel eens gehad. Pak ik iets uit het onderste kastje/la en vergeet dat het deurtje daarboven openstaat en dan is het echt vol knal. Ben er ook wel eens duizelig van geworden. Hopelijk gaat het al beter met haar.

Jammer dat ze nu een twijfel geval is. Misschien krijgt ze een kans, met hakken over de sloot ofzoiets. En dan weer een frisse start in klas 2 Havo. Het is ook lastig om voor de zomervakantie nog even vol gas te geven. Dan ben je al min of meer klaar met het jaar.

Flavia

Flavia

07-06-2019 om 15:35

Beter

het gaat gelukkig stukken beter.
Nog wat hoofdpijn als ze een halve dag op school is geweest maar met een uurtje slapen is dat ook weer weg.

Ik denk dat ze wel een kans krijgt want ze zien wel dat ze het niveau heeft. Gelukkig komt er nog een hele toetsweek aan.
Het lukt haar aardig om nog even vol gas te geven want dat moet ze ook nog met haar sport.

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 16:13

Flavia

Mooi dat het al beter gaat. Ook fijn dat ze nog een toetsweek heeft om nog even te knallen!

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 16:21

Lekker lang weekend!

Zo, weer 3 dagen vrij! Dochter heeft trouwens haar 2e beugel (fase 2) er in en het valt (thank God) reuze mee. Ik zag er zo tegen op maar dochter vind het reuze meevallen en het is best een flexibel ding. Het is wel een vaste. Vorig jaar had ze een losse en dat werd 3x niks. Toen zij hij al, het alternatief is vastzetten. Dat is dus deze beugel maar het valt in de praktijk heel erg mee. Eigenlijk had ze deze meteen moeten hebben. Dan was ze nu al bijna klaar geweest. Maar goed, met een beetje mazzel is deze er dit jaar alweer uit. Dan nog een blokjesbeugel en dan is het klaar. Alleen deze fase is het lastigste, alles hierna valt alleen maar mee!

Dochter had een 7.6 op de laatste toets van Engels! Dinsdag een toets bio waar we nog niet veel voor hebben gedaan. Komend weekend heeft dochter veel sociale afspraken waaronder een logeerpartijtje. Dat ga ik haar ook zeker niet ontzeggen. We gaan i.i.g. vanavond even leren. Zondagmiddag of avond nog even. We doen ons best en gaan voor een 6

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 16:24

Zonnestraal

Wat mooi dat het advies hetzelfde is als de citouitslag. Heeft ze nog een kennismakingsdag of heeft ze die al gehad. Leuk dat ze zo actief is met de musical! En dan op kamp. Hopelijk mooi weer. Gaan ze ver weg van huis?

Kamp

Ze gaan naar Ameland. Dat is best een eindje weg. Eerst bijna 2 uur met de auto en dan nog met de pond.

@Flavia fijn dat het wat beter gaat met je dochter.

@Zomer fijn dat de beugel meevalt. En wat een mooie cijfers!

Zomer

Zomer

07-06-2019 om 21:28

Oeps

‘ toen zij hij al” moet natuurlijk zijn, toen ZEI hij al, Sorry

Fijn weekend allemaal! Of moet jij werken @nnemoon?

Tango

Tango

08-06-2019 om 15:42

Weekend

Het lange weekend geeft ons even tijd om bij te komen. Ik had zelf een hele drukke werkweek en zoon reageert daar ook op omdat hij mij dan weinig ziet. Vandaag doet hij weinig. Is ook niet helemaal fit. Wat last van hooikoorts e.d.
Het is vandaag ook geen weer om iets te doen met die storm en regen.

Ik heb nog even gekeken naar de uren voor volgend jaar. Ze hebben 8 praktijkuren, dat is inderdaad 2 meer dan nu. 1 uur biologie meer en daarentegen vervalt M&M (wat zoon wel fijn zal vinden want hij haalt er nu ineens weer alleen maar 4-en en 5-en voor) en daarvoor in de plaats 1 uur maatschappijleer. Verder een uur gym minder en Kunst en Cultuur wordt CKV en is ook een uur minder. Erbij komt dan nog een uur LOB (loopbaanbegeleiding naast coachuur. Dat is denk ik wel fijn voor zoon. En gelukkig vervalt godsdienst, want daar kan zoon echt niets mee. Heel lastig leerboek en af en toe krijgen ze opdrachten mee voor een cijfer waar hij (en zelfs ik soms) niet veel van begrijpt.
In totaal 1 lesuurtje minder in de week. Zal mij benieuwen of het echt allemaal zo zwaar is. We gaan het wel zien. Met wat we nu in gedachte hebben moet het wel lukken lijkt mij.

@Zomer wat fijn dat het zo goed gaat met de beugel van je dochter. Hier hebben we momenteel ook weinig reden tot klagen. Zoon moet volgende week weer naar de ortho. De buitenbeugel mocht hij vorige keer mee stoppen, tot onze verbazing want hij droeg hem nog maar zelden. De slotjes zullen zeker onder nog wel even moeten blijven zitten. In zijn onderkaak staat 1 tand nog steeds meer naar achter t.o.v. de rest. D.m.v. een soort veertje proberen ze dit goed te krijgen, met naar mijn idee nog weinig resultaat. En die veertjes zijn het enige waar hij flink last van heeft als ze net opnieuw geplaatst zijn.
Mooie cijfers haalt jouw dochter hoor! Zoon had hier een 6,2 voor wiskunde en hier hadden we echt niets aan gedaan behalve geoefend met een kubus in 3D tekenen. Ik vond het cijfer iets tegenvallen en zoon volgens mij ook. Maar hij staat nog een 7 precies.

Flavia

Flavia

13-06-2019 om 23:16

Inhalen maar toch niet

Dochter had vorige week een toets gemist door de hersenschudding.
Keurig een mail gestuurd naar de docent wanner ze 'm kon inhalen. Geen reactie. Bij de eerste lesdag van de week, gister want studiedag op dinsdag, maar naar de docent gegaan om te vragen wanneer ze moet inhalen.
Vrij bot werd gister gezegd dat dat vandaag zou zijn.
Komt ze bij het inhaaluur, 1 docent met allemaal verschillende toetsen die ingehaald moeten worden, is haar toets er niet bij.
Docent heeft die niet aan de surveillant gegeven.
Dochter helemaal in tranen want ze wil geen 1 en wanneer ze 'm dan moet doen. Ze beweerde ook nog dat het haar eigen schuld zou zijn wat natuurlijk niet zo is.
Niet leuk als je zelf echt niet van je werk weg kunt.
Nu heeft haar vader een vrij klare mail gestuurd. Ik had het dochter zelf laten doen waarschijnlijk met wat hulp van mij maar dit is ook prima.
Gelijk mentor op cc want met nog maar 2 weken les is er weinig ruimte om in te halen.
Zal mij benieuwen wat er nu gaat gebeuren.

Zomer

Zomer

18-06-2019 om 11:26

Flavia

Hoe is het afgelopen? Kon ze de toets nog inhalen? Ik ben heel benieuwd!

Zomer

Zomer

18-06-2019 om 11:42

Bijna vakantie!!!!!

Nou ja, officieel nog zo'n 4 weken volgens mij maar we kregen van school een overzicht met de laatste weken en in de week van 8 juli is ze al vrij. Alleen nog 1x heen voor boeken inleveren. Die week daarvoor ook al beperkt les. Wij zijn trouwens Midden en officieel start de vakantie op maandag 15 juli. Dochter heeft vandaag nog toets Bio. Vorige week ook, daar had ze een 7.2 op. Ik denk die van vandaag niet. We hebben te weinig geleerd. Ik merk dat ik zelf ook al in de vakantiemodus zit. Ben er wel weer klaar mee voor dit jaar. Morgen heeft ze nog een toets Wiskunde en dat zit er goed in!

Ik zit trouwens te denken om de software van XXL planner of was het die andere???? Ik weet het niet eens meer, ga het zo even opzoeken, aan te schaffen. Die digitale versie. Ik heb ooit in klas 1 die grote agenda gekocht, werkt goed maar dochter had er nog weinig interesse in. In klas 3 wil ik meer met haar gaan oefenen met plannen en digitaal lijkt mij veel handiger. Nu kan ik ook wel iets in Excell fabriceren maar daar heb ik niet zo veel zin in. Ik weet zo niet meer welke dat was. Ik ga even speuren in het OO archief.

Met dochter gaat het verder prima! Ook toe aan vakantie! Heeft al veel plannen met vriendinnen. Wij gaan niet echt weg waarschijnlijk. In mei al een dure vakantie gehad. Dus dochter kan lekker haar gang gaan!

Tango en @nnemoon, hoe gaat het met jullie zonen? Ik ben heel benieuwd! Ook toe aan vakantie!!!!

Zomer

Zomer

18-06-2019 om 13:06

Weet het al

1e blik agenda. Pffff, ik kon er niet opkomen. Maar zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Of iemand die meeleest? Anders open ik een draadje hierover. Ik moet het trouwens eerst met dochter bespreken, anders schaf ik iets aan wat zij totaal niet ziet zitten. Maar die digitale versie lijkt mij wel wat!

Flavia

Flavia

18-06-2019 om 15:01

Toets nog niet ingehaald

Toets is nog steeds niet ingehaald. Tot nog toe geen enkele reactie op de mail.
Gister is ze weer naar de docent gegaan, ze had geen Frans, ja er wordt een nieuwe afspraak gemaakt, maar daar bleef het dan weer bij want het volgende moment is de docent al weer weg.

Vandaag heeft ze wel Frans en is het ook de dag dat wij voorgesteld hadden de toets in te halen in het inhaaluur.
Zal mij benieuwen.
Ze heeft nog niet geappt dus zal er wel geen toets zijn.

Tango

Tango

21-06-2019 om 10:16

Laatste weken

Hier zijn we ook blij dat het niet meer zo lang is tot de zomervakantie. We zijn wel de laatste, zoon is officieel pas 19 juli vrij, maar volgens mij doen ze die week al niets meer. Verder heb ik nog geen planning gezien voor de week daarvoor, maar dat is ook al een aangepaste week met in ieder geval 1 dag stage. Zoon heeft gelukkig een stageplek gevonden, bij een werkrelatie van mijn man. Vandaag moet hij het formulier op school inleveren.
Het gaat hier verder echt moeizaam. Zoon was deze week maandag alweer een dagje thuis, gisteren het eerste uur thuis gebleven en vandaag de eerste 2. Maandag had ik hem wel ziek gemaild, de rest van de uren niet. Tot nu toe glipt hij er doorheen, staat gewoon aanwezig. Maar ik vind het ook een beetje aan school om hierop te letten hoor. Ik blijf niet eindeloos pushen om hem naar school te krijgen. Net is hij weer met frisse moed vertrokken, die eerste 2 uurtjes doen dan net even goed. En hij miste ook alleen maar 2 uurtjes keuzevak sport.
Er staan nog wel wat toetsen gepland. Volgende week Engels schrijftoets en M&M en de week daarna nog Nederlands en Wiskunde. We moeten dus nog even aan de bak. Gelukkig is het wel aardig verdeeld over de weken en dagen.

Zomer

Zomer

21-06-2019 om 13:23

Tango

Niks aan dat je zoon moeite heeft om naar school te gaan. Wel raar dat school het niet opvalt. Hier trekken ze meteen aan de bel. Soms te snel, dan heb ik blijkbaar eens net na half negen gebeld (alleen als dochter dan ook veel later moet beginnen) en toen stond er meteen spijbelen. Terwijl ik haar wel ziek had gemeld. Op school van dochter zitten ze er bovenop. Wel goed hoor maar soms een beetje te na mijn idee. Jullie moeten zeker nog even aan de bak. De laatste loodjes. Ik denk dat je zoon ook erg aan vakantie toe is. Gaan jullie zelf ook nog weg?

Dochter had een onvoldoende op Bio. Een 4.3. Dat was te verwachten. Ze staat nog net een voldoende, dat dan weer wel. Ik wil volgend jaar meer inzetten op bio en met name op Nask. Dat zijn de 2 vakken die dochter totaal niet boeit. Ik vind er zelf ook niks aan trouwens, maar goed, we gaan dat beter voorbereiden/leren. Op wiskunde had ze nog een 8.8 dus das weer heel mooi! Komende week nog een toets Nederlands. Vanavond maar even kijken hoeveel dat is. Volgens mij valt het mee.

Succes nog allemaal met de laatste weken!!!!

Flavia, Tango en Zomer

@ Flavia wat een rommeltje rondom die toets. Je zou denken dat school bij zoiets belangrijks er wat meer bovenop zat en de zaken wat professioneler voor elkaar had.

@ Tango leuk dat je zoon een stage gevonden heeft. Wat voor een soort werk/ bedrijf is het? Of heb ik daar overheen gelezen. Wel jammer dat hij zo met tegenzin naar school gaat.

@ Zomer jammer van die onvoldoende voor bio. Gelukkig wel een erg mooi cijfer voor wiskunde. Knap hoor!

Wat minder

Met dochter gaat het op het moment wat minder.

Ze moest een werkstuk maken voor school en het een mooie maquette gemaakt. Ze was hier erg trots op en we hebben er samen erg veel tijd ingestoken. Ze liet het dan ook vol trots zien aan haar klasgenootjes tijdens de overblijf. Waarop de eerste opmerkingen van de overblijfmoeder (moeder van klasgenootje waarmee dochter ook samen hardloopt en altijd van dochter verliest) zei: Waarom zit onderdeel X er niet in?! Het is zo echt niet goed en haar dochter zou dat echt niet zo inleveren. Maarja die ging dan ook naar HAVO/VWO.

De andere overblijfmoeder gaf nog aan dat dochter heel erg hard haar best heeft gedaan en dat zij het wel mooi vond en dat de reactie niet door de beugel kon. Waarop gereageerd werd dat het vast wel mee zou vallen met het haar best doen want als ze haar best deed had dochter wel een hoger niveau gehad.

Dochter hoorde dit allemaal en is huilend weggelopen. Voelt zich nu dom. Ze is er nu ook helemaal van overtuigd dat ze een slecht cijfer krijgt voor haar werkstuk.

Natuurlijk hebben wij dit aangekaart bij de school en de moeder zelf. Dat een volwassenen überhaupt het lef heeft dat tegen een kind te zeggen. Uiteindelijk excuses aangeboden. Die overblijf moeder was vrij netjes tegen ons tijdens het gesprek.

Echter dochter kwam gister weer huilend thuis. De betreffende moeder had op het schoolplein tegen een andere moeder gezegd dat ze blij was dat haar man die in het vo werkt op een HAVO/VWO school werkt. Hij zou echt nooit op zo'n asociale tokkieschool als ''naam toekomstige school'' van dochter willen werken.

Dochter wou vandaag niet naar school want had buikpijn. Wij hebben dit nu weer aangegeven op school en willen deze overblijfmoeder niet meer op de overblijfgroep van dochter.

Ik vind het echt te bizar voor woorden dat een volwassen persoon haar frustraties op een kind van 12 afreageert. Bah! Het zou in mijn hoofd nooit opkomen.

Positief

Gelukkig heeft dochter wel een leuke tijd gehad op kamp op Ameland. Ze hebben veel spelletjes gedaan. Daarnaast zijn ze veel naar het strand geweest. Dochter heeft een hele tas schelpen verzameld, want die vond ze zo mooi. Ik weet eigenlijk niet waar ik het moet laten, haha. Misschien dat we een leuke schaal of glazen vaas kunnen kopen waar we ze in kunnen stoppen. Dan kan dochter die op haar kamer zetten.

Volgende week donderdag hebben ze de musical. Ze is daarvoor gelukkig nog wel enthousiast.

Gelukkig is het al bijna zomervakantie. Wij zijn 20 juli aan de beurt, dus nog een paar weken.

Tango

Tango

22-06-2019 om 00:50

@zonnestraal

Wat akelig zeg van die overblijfmoeder! Goed dat jullie er zo bovenop zitten. Gaat school zich hieraan houden, dat deze moeder niet meer bij jouw dochter in de overblijfgroep zit? En kan je dochter niet thuis eten tussen de middag? Of is de school te ver weg of de pauze te kort.
Ik denk echt dat jouw dochter gaat opleven als ze op een school zit met kinderen van haar leerniveau.

@ Zomer, ja klopt zoon is echt aan vakantie toe. En tot overmaat van ramp hebben ze volgende week ook nog even een tropenrooster. Anderen zullen er blij mee zijn, hij absoluut niet. Het lukt hem al niet om om 8.30 u. op school te zitten, laat staan om 8.00 u. Ze zijn wel vroeg uit natuurlijk, hebben 40 minuten rooster, maar juist dat vroege opstaan trekt hij momenteel niet. Hij slaapt ook vaak slecht en dat zal met het warme weer niet beter zijn.
Hier hebben ze 1 keer gebeld toen zoon niet op school was en niet afgemeld. Ze hadden toen een activiteit. Er werd gezegd dat hij de consequenties nog zou horen, nou niets dus. Zoon glipt er steeds doorheen. Ik laat het voor nu maar even. Met hele dagen meld ik hem vaak wel af hoor.
Bij jouw dochter zijn ze dan inderdaad weer heel streng.
Mooi cijfer had je dochter voor wiskunde! Hebben ze ook Getal en Ruimte? Welk hoofdstuk hadden ze? Zoon krijgt nog 1 toets over hoofdstuk 8. Is een moeilijk onderwerp zei hij, en dat is echt voor het eerst.

@ Zonnestraal. zoon gaat stage lopen bij een magazijn van een speelgoedwebwinkel. Wij kennen deze mensen best goed en zij kunnen denk ik ook goed met zoon overweg. Gaat best leuk worden, al heeft zoon er nog niet echt zin in. Hij wilde eigenlijk stage lopen bij een soort kattenopvang, maar dat lukte niet en vond hij dus heel jammer.

Wij gaan in de zomer een weekje naar de Ardennen en daarnaast ga ik met zoon nog een paar dagen weg in Nederland, samen met mijn moeder, zus en haar zoontje.
Gaan jullie nog op vakantie?

@Zonnestraal

Camping

Wij hebben een camping en het is nu hoogseizoen, dus kunnen helaas niet weg.

Gelukkig kunnen dochter en zoon wel in de camping speeltuin spelen met alle andere kinderen.

Flavia

Flavia

22-06-2019 om 08:01

Zonnestraal

ik kan me alleen maar bij Tango aansluiten, zo'n moeder moet je op staande voet van de overblijfgroep halen. Dat kan echt niet.

Wat Tango ook zegt ik denk dat je dochter op de nieuwe school gaat opbloeien.

Ik heb al zeker 20 jaar een bak met strandzand van Schiermonnikoog met de schelpen van daar in mijn slaapkamer staan. Goede herinneringen aan het eiland.
Bij de kringloop hebben ze vaak leuke accubakjes om dat te doen.

Flavia

Flavia

22-06-2019 om 08:16

toets en laatste weken

De Franse toets is ingehaald. Donderdag, school heeft het op zich goed geregeld alleen moet de docent dan wel een toets inleveren bij de inhaaldocent.
Er zijn 4 inhaalmomenten per week, steeds bij een vaste docent. (elke dag behalve vrijdag het 8e uur)

Dochter zat nu bij 1 van haar favoriete docenten dat helpt al en ze was de enige, dus mocht eerder met haar toets beginnen. Krijg je een kwartier na de officiele begintijd een app: mag ik een ijsje? Ze bleek ruim een kwartier eerder begonnen. Dan hoefde ze niet de hele pauze te wachten.
Ze had ook bij de inhaaldocent op woensdag al aangegeven dat ze donderdag bij haar de toets kwam inhalen en de inhaaldocent heeft aan de Franse docent om de toets gevraagd want die vond het vorige week ook zo vervelend voor dochter. (Van excuus van de Franse docent natuurlijk geen sprake)

Maandag nog een presentatie engels, die stond voor deze week ingepland maar haar partner was ziek. Als die maandag nog ziek is doet ze'm alleen. Maandag en dinsdag nog gewoon les, Woensdag/donderdag persoonlijk rooster, vrijdag begint de toetsweek. Dat is dan ook de laatste week. Geen idee wat ze de laatste 2 weken nog gaan doen.
Ik zie vrijdagmiddag om 4 uur! boeken inleveren staan, dan de week daarna nog een uitje en rapport ophalen.

Vandaag is het feest op de badmintonclub met een clinic van Imke van der Aar, daar heeft dochter eerder een clinic van gehad en dat was toen heel erg leuk en heeft ze veel van geleerd. Morgen gaat ze naar een hockey wedstrijd van de Oranje dames. Nog even ontspannen voor ze 2 weken hard aan het werk gaat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.