Home » Artikelen » Reisverzekering kortlopend of doorlopend

Reisverzekering: kortlopend of doorlopend?

Door:

Ferdy Cornelissen

Ferdy Cornelissen laat zien dat een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger is.

Wel of geen reisverzekering voor je vakantie? En neem je dan een kortlopende of een doorlopende? Een dilemma waar veel mensen jaarlijks voor staan. Uiteindelijk kiest het merendeel voor de kortlopende variant. Je bent immers niet het hele jaar op vakantie, dus waarom zou je je het hele jaar door verzekeren? Geen gekke gedachte, maar het ligt toch iets anders. Een doorlopende reisverzekering is meestal een stuk voordeliger.

Langer dan twee weken weg: doorlopende reisverzekering voordeliger

Afhankelijk van hoe lang en hoe vaak je op vakantie gaat, ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Ga je als gezin langer dan 14 dagen achter elkaar weg? Of heb je een paar keer per jaar een korte vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering.

Je betaalt dan een vast bedrag per maand, vaak maar een paar euro, en bent daarmee tijdens al je vakanties goed verzekerd. Ook als je onverwachts een weekendje weggaat binnen Nederland, is je reisverzekering gewoon geldig.

Een ander voordeel is dat je niet iedere keer poliskosten betaalt voor het afsluiten van de verzekering. Als je een paar keer per jaar een kortlopende reisverzekering neemt, betaal je die kosten wel. Vaak ligt het tussen de 2 en 5 euro per verzekering.

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij de doorlopende reisverzekering kun je ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Daarvoor geldt ook dat je het hele jaar door verzekerd bent.

Met een annuleringsverzekering kun je (een deel van) je geld terugkrijgen als je je vakantie noodgedwongen annuleert of vroegtijdig afbreekt. Daar moet wel een goede reden voor zijn, zoals het overlijden van een familielid, onverwachts je baan verliezen, of het niet kunnen krijgen van een visum.

Reisverzekering bij Independer

Maak je bij Independer een vergelijking van reisverzekeringen en kies je in eerste instantie voor een kortlopende reisverzekering? Dan krijg je automatisch een melding als een doorlopende reisverzekering in jouw situatie voordeliger is.

Ferdy Cornelissen

is werkzaam bij Independer. Als consumenten via Independer een financieel product afnemen, ontvangt Independer daarvoor een vergoeding van de bank of verzekeraar.

Meer over

Reacties

Indien je één keer per jaar

Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaald eenmalig de premie. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger.

Lees verder