Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Alexia

Alexia

31-05-2019 om 22:14

Overtreffen met verjaardagen


Wilgenkatje

Wilgenkatje

08-06-2019 om 13:25

25 beste vriendinnen?

Dan ligt de vriendschapslat vast laag. Wacht, ik zie dat het zelfs állerbeste vriendinnen zijn.

Pfff. Alleen vriendelijk glimlachen tegen zo iemand. Die zal nog veel moeten leren in het leven.

Sappie

Sappie

08-06-2019 om 19:47

Niet om te overtreffen

Wij vieren het kinderfeestje van zoon wel altijd op een locatie zoals een binnen speeltuin of bowlen, bioscoop etc. Niet om een ander te overtreffen, iedereen moet het lekker zelf weten. Wij maken die keuze omdat we: klein wonen en dus weinig ruimte hebben voor een groep kids, niet afhankelijk willen zijn van het weer en omdat zoon zelf niet zo van themafeestjes met spelletjes en speurtochten houdt. Dat kan, tenslotte hoef je niet allemaal hetzelfde leuk te vinden.

Dees

Dees

08-06-2019 om 20:16

Sappie

Dat is ook onze reden! We wonen klein en hebben een mannetje wat eind december jarig is. Nou dan is het hopen op mooi weer.

Speurtochten vindt hij wel super, maar in de stromende regen of met natte sneeuw (zoals afgelopen jaar rond zijn verjaardag) dat zien we niet zitten.

Sappie

Sappie

09-06-2019 om 07:29

Dees

Klopt, het weer is toch een belangrijke factor vind ik ook.
Mijn punt was vooral, dat er andersom ook veel commentaar is merk ik. Zo van " ohh gaan jullie dat doen, wat overdreven zeg, wij gaan gewoon thuis knutselen hoor vinden kinderen net zo leuk".

Ik trek me er niks van aan, maar blijf het wonderlijk vinden dat veel mensen ongevraagd hun mening geven.

Vrienden van ons laten hun zoontje nooit een feestje geven omdat ze daar geen zin in hebben, er spelen geen geldproblemen oid.
Ik vind dat best sneu maar bemoei me er niet mee, het is hun keuze.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

09-06-2019 om 11:51

Gemakzucht

Bij mijn oudste heb ik wel thuisfeestjes gegeven. Die had brave vriendinnetjes die aan tafel hun taartje versierden en gezellig meededen met spelletjes. Jongste trok vooral zeer drukke vriendjes aan, die van alles wilden spelen behalve de verzonnen spelletjes, en liefst met zoveel mogelijk rommel. Haar feestjes waren, na de eerste keer, op woensdagmiddag uit school. Direct naar de locatie, patat en frikadellen, activiteiten, en om 16.00 uur weer thuis afzetten.

Sappie

'wij gaan gewoon thuis knutselen hoor vinden kinderen net zo leuk".'

Oh, daar zou ik graag op willen reageren: 'Gut, knutselen, dat doen wij iedere woensdag al. Dat zou mijn kind nou niet echt speciaal vinden.'
En dan kijken hoe zo'n moeder reageert 😂😂😂

Dees

Dees

09-06-2019 om 14:03

Knurf

Precies! Hier niet eens elke woensdag, maar als hij zin heeft knutselt hij. Dan moet het wel een hele bijzondere knutsel zijn om er een feestje van te maken !

Sappie

Sappie

09-06-2019 om 14:09

Knurf

😂😂😂 ja dat is inderdaad een goeie!

Ik had trouwens ook zoiets onlangs op de 3e verjaardag van mijn dochter; schoonzus had commentaar op mijn zelfgemaakte aardbeien peppa big taart...was wel erg simpel aldus schoonzus. Vorige jaar hadden we door tijd gebrek een taart bij de bakker laten maken...en dat vond schoonzus overdreven en zonde van het geld🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

Sommigen bleven er blijkbaar lol aan alles af te zeiken.

Nikkie

Nikkie

09-06-2019 om 16:30

Wilgenkatje

Dat is typisch middelbare school gedrag. Het lijkt, vooral bij meiden, dan een concurrentie om zoveel mogelijk "vriendinnen" te hebben, wat in de praktijk vooral meiden zijn waar ze het wel leuk mee vinden om een avondje mee te barbecuen.
Sommigen zijn er op hun 21ste nog mee bezig. Ach ja, ieder zijn ding.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 17:26

Elke woensdag, dus knutselen niet meer speciaal vinden

Kijk, alleen al het feit dat je iemand daar mee om de oren zou willen slaan, vind ik dan weer jammer.

Een feestje hóeft niet super speciaal te zijn. Het gaat om het plezier wat ze hebben. Dit vind Ik een uitstekend voorbeeld van wat er soms aan schort. Het wordt daardoor wél een wedstrijd "wie heeft het meest originele feestje?". Ik ben ook schuldig hoor, ik wilde ook iets bijzonders doen. Maar dat maakt knutselen is niet te min.

Nee Kaaskopje

Je mist het punt.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 17:30

Wat dan? 😊

...

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 17:31

Om alvast te beginnen

Omdat het een tegenreactie op kritiek is?

Sappie

Sappie

10-06-2019 om 19:42

Precies het is een tegen reactie Kaaskopje

De moeder in kwestie vond het nodig om het feestje van mijn zoontje af te zeiken omdat het op een locatie was ipv thuis.

Niemand zegt dat knutselen niet leuk is voor een feestje, wij doen dat toevallig niet vanwege ruimtegebrek en omdat zoontje gewoon niet zo'n knutselaar is dus voor hem inderdaad geen feestactiviteit.

Kaaskopje

Precies. Alleen te gebruiken bij mensen die commentaar leveren ☺

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 20:16

Ja oké

Ik snap dat je dan zo'n tegenreactie zou willen geven. Maar los daarvan, vind ik dat een kind mag leren dat het bij zo'n feestje ook nog eens om de jarige draait. De vorm van het feestje moet, vind ik, niet belangrijker zíjn dan de verjaardag vieren met de jarige Job. Dan is het maar eens niet heel bijzonder, als het maar gezellig was.

Knor

Knor

10-06-2019 om 22:13

Blij

Tjonge, ik wordt met terugwerkende kracht nog blij van de kinderfeestjes die hier in ons mediterrane bergdorpje werden gegeven toen mijn kinderen op de basisschool zaten. Standaard mocht iedereen komen die maar wilde, broertjes/zusjes/oma's opa's inclusief. Er was een taart, nooit zelf gebakken, altijd van de bakkerij. Kadootjes werden bij aankomst ingeleverd en pas na vertrek van iedereen geopend, vaak zonder nog te weten wie wat gegeven had. Volwassenen kregen drinken/eten en de kinderen joelden gillend rond en speelden met elkaar. Na twee uurtjes ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis
Geen concurrentie, geen opbieden tegen elkaar, gewoon hetzelfde altijd.
De feestjes van mijn kinderen waren dan wel altijd een grote hit, met mijn Nederlandse achtergrond kon ik het nooit laten om toch wat spelletjes te doen, stoelendans en blikgooien en zo, dat vonden ze dan wel weer super.
Toen ze ouder werden werd het bowlen, het enige vertier op dit eiland, en inmiddels is het ergens wat drinken en eten met wat vrienden, daar heb ik geen aandeel meer in.

Flavia

Flavia

10-06-2019 om 23:33

1e was de beste

Het eerste feestje was het beste wat mij betreft. Volkomen mislukt volgens feestjesnormen. Ik had spelletjes bedacht, versierd ook nog. En wat willen de 6 dametjes: spelen, verkleden. O, en dan wilden ze ook wel een plakje cake en een bekertje limonade. Die kadootjes o, die kwamen aan het eind nog snel uit de tasjes.

Jaren later hadden ze het nog over dat feestje.
Ik heb heerlijk een boek gelezen😃

Na een smurfen feestje had ik er geen zin meer in en zijn we feestjes buiten de deur gaan doen. Knutselen, bowlen, skiën, trampolinespringen en natuurlijk in groep 8 het slaapfeestje.
Het grootse was met 10 meisjes, van de oude en de nieuwe school omdat ze van school wisselde. Hadden we gelijk twee teams voor bowlen.
Het slaapfeestje was met 4.
Ach als de jarige het maar leuk vind en het binnen budget en mogelijkheden van de ouders past.
Wat anderen daar dan van vinden maakt mij niet uit.

Enna M.

Enna M.

11-06-2019 om 08:54

Knor, jij wint ;-p

Over tegen elkaar opbieden betreft, jij wint glansrijk, haha!

Kinderfeestjes in een mediterraan bergdorpje, daar kan niemand hier tegenop denk ik

Kaaskopje

Kaaskopje

11-06-2019 om 09:07

Knor

Op die manier is het denk ik ook echt leuk. Even doorbijten misschien als je niet helemaal bestand bent tegen zoveel gegil, maar inderdaad dan is zo'n grote groep gewoon. Ik vermoed dat ik hetzelfde zou zijn en ook een paar typisch Nederlandse spelletjes doen. Het is bij jou denk ik zomaar ook vaker geschikt weer om met zo'n grote groep buiten te zitten. Dat maakt het wel makkelijker en misschien meer ongedwongen. Ik zie nu even wat zwart/wit het verschil zie tussen een typisch Nederlandse verjaardag (kamertje rond op een stoel) en wat ik van televisie ken van zuidelijke gezelligheid rond een grote eettafel in de buitenlucht .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.