Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sophia

Sophia

05-06-2019 om 15:47

Wat als......ineens veel geld


Tineke van Gaal

Tineke van Gaal

09-06-2019 om 01:39

Al die idealistische voornemens

Wat zijn jullie toch goed afgericht

Of daar in de praktijk veel van terecht zou komen waag ik echter te betwijfelen.

Als je daar, onder andere, mijn voornemens mee bedoeld dan kan ik je geruststellen. Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik mijn geliefden niet zou laten meedelen in mijn geluk. Dat iemand zoiets zou doen kan ik me overigens totaal niet voorstellen. Hoe werkt dat dan? Je zit zelf in een kast van een huis en je familie zit op een houtje te bijten?
Ik ben trouwens niet bepaald altruïstisch, de mensen die mij kwaad hebben gedaan zullen geen cent krijgen. Familie of niet.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-06-2019 om 11:06

Tineke

"Als je daar, onder andere, mijn voornemens mee bedoeld dan kan ik je geruststellen. Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik mijn geliefden niet zou laten meedelen in mijn geluk."

Ik had het meer over die mensen die idealistische bedrijven in Afrika gingen opzetten, maar familie en vrienden, dat is ook nog niet zo simpel.

Hoe denk je dat het de onderlinge verhoudingen beinvloedt als je mensen met een minimuminkomen een paar ton cadeau geeft? Zien ze je als weldoener? Gaan ze extra aardig voor je doen? Wat als ze na een paar jaar eigenlijk nog wel een tonnetje kunnen gebruiken. Komen ze dan bedelen? En je kinderen? Worden ze er gelukkig van of verpest je hun leven nog voordat ze het eigenhandig op de rit hebben kunnen zetten?

Ik denk dat je er nog behoorlijk van zou schrikken als het je werkelijk overkomt. Vandaar waarschijnlijk dat een behoorlijk deel van de grote prijswinnaars het geheim houdt. Omdat een dergelijk fortuin, zomaar in je schoot geworpen, je leven en relaties compleet overhoop kan gooien. Wil je dat echt?

Echt, jullie denken veel te gemakkelijk over dit soort zaken.

Triva

Triva

09-06-2019 om 11:15

eens met Ad

"Ik denk dat je er nog behoorlijk van zou schrikken als het je werkelijk overkomt. Vandaar waarschijnlijk dat een behoorlijk deel van de grote prijswinnaars het geheim houdt. Omdat een dergelijk fortuin, zomaar in je schoot geworpen, je leven en relaties compleet overhoop kan gooien. Wil je dat echt?'

Daarom is die postcodeloterij zo slecht in opzet, het hele land weet dat je gewonnen hebt. Daarom: als je mee doet, doe nooit mee met je eigen postcode.

Geef je idd familie geld dan krijg je een rare wisseling van evenwicht. De een denkt: oh straks vindt ze dat ik het geld niet goed besteed? De ander denkt ook van alles, er blijft een hoop onuitgesproken.

Als ik geld geef aan familie dan koop ik liever iets dan dat ik ze geld geef, dan krijg je in ieder geval geen onuitgesproken toestand over het wel of niet goed uitgeven en gebruiken van het geld.

Kinderen

'En je kinderen? Worden ze er gelukkig van of verpest je hun leven nog voordat ze het eigenhandig op de rit hebben kunnen zetten?'

Dat is natuurlijk de reden dat alle rijken op aarde hun kinderen laten opgroeien bij arme houthakkersgezinnen in afgelegen bossen!
Oh nee, dat doet niemand.

Triva

Triva

09-06-2019 om 11:56

Knurf

Ja maar de meeste slimmere rijken geven niet onbeperkt geld aan hun kinderen. Ze krijgen een normale hoeveelheid zakgeld, moeten sparen en werken en krijgen niet alles wat ze willen hebben.

Astrid

Astrid

09-06-2019 om 11:56

Voor geen goud

Wil ik zo'n prijs.
Een (ooit)vriendin van mij had nare trekjes, dat wist ik. Maar toen haar broer en schoonzus een prijs van toen nog 35.000 gulden wonnen kwam dat er pas echt uit.
Er werd een uitbouw mee gefinancierd, terwijl mijn vriendin cash of tenminste een vakantie dacht te krijgen. Ze waren familie dussssss.

Het geld is op, het huis allang verkocht en de familie ligt door jaloezie en hebberigheid uit elkaar. Dat is me zelfs het fantaseren niet waard eigenlijk.

Dat vraag ik me af, Triva

Dan zouden alle eigen paarden op onze manege dus van arme mensen zijn die een grote prijs hebben gewonnen. Dat klopt natuurlijk niet. Net als alle kinderen die met kerst op wintersport gaan, of alle schenkingen aan kinderen voor hun eigen huis. Dan zouden er heel wat meer grote prijzen moeten vallen dan er nu doen.

Rike mensen die hun kinderen niet verwennen, zijn zo uniek dat er zelfs een artikel over verschenen is. https://www.businessinsider.nl/erfbelasting-de-kinderen-van-deze-12-bekende-miljardairs-en-miljonairs-hebben-pech-geen-erfenis-van-pa-ma/
Het zijn er 12, van de honderden miljonairs op aarde.

Triva

Triva

09-06-2019 om 12:21

Knurf

Onzin, ik zeg niet dat je je kind moet opvoeden als een sloeber. Het gaat om wel of niet onbeperkt geld geven. Je kunt best, met paard, leren dat er niet onbeperkt geld is.

Een paard kan als je het geld er van hebt, drie paarden geven is onzinnig omdat je daar toch de tijd niet voor hebt. Nog een paard geven omdat je kind zeurt dat het ook een wit paard wil is ook verwennen.

Schoondochter

Schoondochter

09-06-2019 om 14:14

Astrid

Mijn schoonmoeder heeft een paar jaar geleden 25.000 euro in de postcodeloterij gewonnen. Nadat er belasting over betaald was, bleef er een leuk bedrag voor haar over. En hoewel het spreekwoord zegt dat geld niet gelukkig maakt, heeft het haar leven toch wel aangenamer gemaakt. Bijvoorbeeld een tv kunnen kopen met mooie kleuren en een scherp beeld.
Evenals met haar 80st verjaardag een groot feest gegeven, waar ze het weken later nog over had.
Verder is per maand 100 euro extra te besteden hebben gewoon fijn als je een minimum inkomen hebt.
Ook kon ze een elektrisch bedienbaar bed en stoel kopen, niet direct echt nodig maar wel fijn.
En ze kon wat bijbetalen, zodat zij er haar vriend een net wat comfortabeler auto konden kopen.
Was het allemaal nodig nee, maar maakte het haar leven aangenamer zeker wel.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

09-06-2019 om 14:29

Doe maar

Met 2,5 ton zou ik alle zorgen op materieel vlak kunnen oplossen. Huis renoveren en/of een ander huis kopen met minder onderhoud. Buffertje voor een nieuwe auto, kinderen studeren, etc. Dat lijkt me wel fijn, ook omdat je niet direct de nood hebt om je hele leven om te gooien en te bedenken of je blijft werken. Dat heb je dus wel met 1 miljoen plus, hoewel ik daarmee waarschijnlijk niet comfortabel tot mijn pensioen en daarna zou kunnen leven zonder andere inkomsten.

Kok

Ik wil een kok. Eentje die om 7 uur 's ochtends komt om eten te maken om mee te nemen naar werk, allemaal lekkere voedzame, gezonde hapjes zodat ik niet uit gemakzucht iets koop in de kantine of veel te veel brood wegwerk. Om 8 uur mag de kok weer naar huis en om een uur of 5 meldt hij zich weer in huize Skik om een heerlijk avondmaal te bereiden zodat we zo kunnen aanschuiven. En dan veel gevarieerder eten dan de standaardgerechten die we zelf altijd maken wegens gebrek aan tijd, fantasie en vaardigheden. Als de kok ook nog even afwast ben ik helemaal tevreden.

skik

Triva

Triva

09-06-2019 om 15:57

precies phryne

Met 250.000 euro zijn de meeste mensen uit de financiële zorgen voor de rest van hun leven. Het is mij dan dus een raadsel waarom 1 persoon meerdere miljoenen moet winnen. Men zegt dan: ja dat is betere reclame. Volgens mij is het veel betere reclame dat je kunt zeggen dat de kans dat je wint 10x hoger is met 10x 2,5 ton als 1x 2,5 miljoen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-06-2019 om 16:06

Het een sluit het ander natuurlijk niet uit hè

Je kunt je kinderen best zonder geldzorgen laten opgroeien zonder ze meteen het idee te geven dat het niet op kan.
Zelfs met af en toe een schenking.

Delen

Ik koop hier elke maand een vijfde lot XL. Mocht ik echt iets winnen van betekenis dan laat ik de prijs iin drie delen uitbetalen. Ik hoef mijn kinderen geen lesje te leren. Dat hebben ze al geleerd.

Astrid

Astrid

09-06-2019 om 16:26

Oh maar schoondochter

Dat zei ik toch ook nergens?

Dat snap ik best! Mijn vriendin's broer en schoonzus hadden ook een prachtbestemming en waren er heel gelukkig mee.
Mijn vriendin heeft alles verziekt. Want met geld komt vaak jaloezie.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-06-2019 om 19:03

Knurf

"Dat is natuurlijk de reden dat alle rijken op aarde hun kinderen laten opgroeien bij arme houthakkersgezinnen in afgelegen bossen!"

Er zijn nogal wat kinderen van rijke ouders die in de goot belanden of zelfmoord plegen. Men zegt dat een familiefortuin na twee generaties meestal 'op' is. (tenzij je natuurlijk een Nederlandse koninklijke profiteur bent)

"Oh nee, dat doet niemand."

Dat zeg jij. De kinderen van Bill Gates krijgen maar een heel klein deel van de 60 of zo miljard die hij waard is.

https://www.cheatsheet.com/entertainment/the-real-reason-bill-gates-children-wont-inherit-much-of-his-fortune.html/

(altijd nog 10 miljoen, maar goed, voor hem is dat een fooi)

Dees

Dees

09-06-2019 om 19:30

Tineke van Gaal

Nu gaat er ook al een groot deel van mijn inkomen naar diverse ontwikkelingsprojecten gericht op onderwijs en andere vormen van zelfredzaamheid.

Schoondochtert

Schoondochtert

09-06-2019 om 20:08

Astrid

Dan heb ik je verkeerd begrepen, ik dacht dit omdat jij het over een ruzie van 35.000 gulden had.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-06-2019 om 21:02

Dees

Hoeveel procent?

Dees

Dees

09-06-2019 om 21:05

Genoeg

Genoeg procenten.....zonder vakantiegeld erbij zo'n 12% van mijn maandsalaris.

joe

joe

09-06-2019 om 23:06

Sophia

Diezelfde vraag stelden mijn partner en ik aan elkaar toen er ergens in de jaren 90 voor het eerst een enorm gedrag gewonnen was door een banketbakker en zijn gezin. Ik geloof 700.000 gulden destijds.
( hij is gewoon zijn brood blijven bakken omdat hij van zijn werk hield)
Wij zaten in de auto op weg naar een diner van vrienden toen wij elkaar diezelfde vraag aan elkaar stelden :

ik : '' Nou...ik zou het eerst een jaar op de bank zetten om er eerst es wat rente over te vangen, daarna zou ik mijn ouders hun hypotheek aflossen, dan krijgen mijn zusjes ook nog een deel, en het lijkt me fantastisch om mijn collegas ook nog een 1000 gulden te schenken...'' etc etc
partner: '' Wát ?! een jaar op de bank zetten terwijl we een flink deel mooi kunnen gebruiken voor de verbouwing waar we nu inzitten?!
ik: '' we redden het nu toch ook met het geld dat we verdienen?.. nee joh... eerst een jaar op de bank moet je uitrekenen hoeveel rente je over dat bedrag krijgt !"
partner: '' Natuurlijk zetten we het niet allemaal op een spaarrekening, we gaan er eerst de verbouwing mee betalen, en wat zeg je nou?..ouders, zusjes.. collegas zoveel geld geven?! "

Kortom... het werd zo een verhitte discussie dat we de auto aan de kant hebben moeten zetten.
We kregen notabene al ruzie over geld dat we helemaal niet hadden

Joe

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 02:20

Leuk spelletje

Ik denk daar wel vaker over na. Wat me zo prettig lijkt van een bankrekening met twee miljoen (minder is ook fijn hoor ), is dat je personeel in kunt huren. Dan zou er opeens een ander tijdperk aanbreken. Ik zou een huis kopen . Ik hoef dan tenslotte niet alles zelf te doen. Er zullen heel veel nieuwe huizen gebouwd worden in de stad, dat is wel aantrekkelijk, maar in mijn fantasie zie ik toch een 'buiten' met land. Daar zou ik een B&B beginnen en omheinde hondenspeelveldjes verhuren. Naar een idee die ik laatst zag, zou ik ook een deel beschikbaar stellen voor volkstuinders met een laag inkomen. Voor de B&B zou ik huishoudelijk personeel inhuren, voor de veldjes eens in de zoveel tijd een klusjesman, voor de volkstuintjes iemand die kan begeleiden en in de gaten houdt of alles wel goed verloopt. Ik heb sowieso drie reizen op mijn wensenlijst. En last but not least, zou ik voor mijn dochters betalen wat er nog betaald moet worden, zodat ze zich daar niet meer druk om hoeven te maken en ze mogen ook een mooie reis maken.

Wie weet zou ik ook een auto kopen, met een chauffeur op afroep.

Ad Hombre

Ad Hombre

10-06-2019 om 05:58

Dees

"zo'n 12% van mijn maandsalaris."

Nou, nou, daar hebben de andere dames vast niet van terug

Triva

'Nog een paard geven omdat je kind zeurt dat het ook een wit paard wil is ook verwennen.'

Haha, ik zie meteen een bepaald meisje op de manege voor me! Ze heeft een superleuke pony gekregen waar ze lekker mee kan springen. Maar omdat-ie bij de dressuur (gewoon F-proeven, niks bijzonders) niet zo hoog scoorde, is er onlangs een tweede pony bij gekomen.

'Met 250.000 euro zijn de meeste mensen uit de financiële zorgen voor de rest van hun leven. Het is mij dan dus een raadsel waarom 1 persoon meerdere miljoenen moet winnen. '

Eens! Ik zou liever die jackpot van 14 miljoen verdeeld zien in 28 keer 5 ton! Meer mensen blij en niemand overspannen.

Tineke van Gaal

Tineke van Gaal

10-06-2019 om 07:57

Ik denk dat je er nog behoorlijk van zou schrikken als het je werkelijk overkomt.

Die uitdaging zou ik graag aan gaan

'(altijd nog 10 miljoen, maar goed, voor hem is dat een fooi)'

Je begrijpt toch wel dat je hiermee je eigen verhaal volledig onderuit haalt?!

'Nou, nou, daar hebben de andere dames vast niet van terug '

En de heren?

margaretha

margaretha

10-06-2019 om 10:17

re knurf

ik ben het helemaal met je eens met een voorgesteld bedrag van max. 5 ton (al zou ik misschien zelfs maar tot 250.000 willen gaan). Zoiets is nog te overzien terwijl je er al flink veel mee kunt en niet zoveel dat je erin verzuipt (van gekkigheid rare dingen gaat doen en het gaat verspillen). Ik denk zelfs dat je er gelukkiger van wordt dan van een heel groot bedrag. Zou daar wel eens onderzoek naar gedaan zijn of is de onderzoeksgroep te klein?

Ad Hombre

Ad Hombre

10-06-2019 om 10:44

Tineke

"Die uitdaging zou ik graag aan gaan "

Ik ook, maar de kans dat ik op 'reguliere' wijze aan die miljoenen kom ie gelukkig groter. Volgens mij maakt dat wel uit, of je je geld verdiend hebt of dat het zomaar in je schoot geworpen wordt.

Ad Hombre

Ad Hombre

10-06-2019 om 10:52

Knurf

"'(altijd nog 10 miljoen, maar goed, voor hem is dat een fooi)'

Je begrijpt toch wel dat je hiermee je eigen verhaal volledig onderuit haalt?!"

Nee hoor, ik sta daar net zo ambigu in. Veel geld is een vloek en een zegen, iedereen wil het, maar uiteindelijk is het maar de vraag of het 'geukkig' maakt. Het is een cliche, maar daarom niet minder waar.

"'Nou, nou, daar hebben de andere dames vast niet van terug '

En de heren?"

Ik kan niet voor de andere mannen spreken, maar ik geef zelden of nooit iets aan liefdadige doelen en kom daar onbeschaamd voor uit (mijn laatste bijdrages waren destijds de Tsunami en een bedrag voor de kwakzalversstichting die juridisch bedreigd werd door een of andere kwakzalver). Ik hang hier zeker niet de weldoener uit zoals veel van de dames hier, zoals Dees, wel doen.

Ik constateer wel dat er hier een soort van wedloop tussen de (vooral) dames is om maar de meest rechtschapene op het gebied van milieubewust en sociaal zijn te lijken (waarbij het lijkt of de dames elkaar soms het liefst de ogen uit zouden krabben). Daarom schep ik er een zeker genoegen in om dat vuurtje op te stoken....

Kom, dames, hoeveel provcent van jullie gezinsinkomen gaat er naar goede doelen? 12% zoals Dees? Meer? Minder? En zo ja, waarom dan?

En jij, knurf?

Ad Hombre

Ad Hombre

10-06-2019 om 11:01

Triva

"Volgens mij is het veel betere reclame dat je kunt zeggen dat de kans dat je wint 10x hoger is met 10x 2,5 ton als 1x 2,5 miljoen."

Dit is weer zo'n 13 in een dozijn 'meningkje'. Volgens mij heb jij er helemaal niets van begrepen. Reken maar dat een steeds grotere hoofdprijs veel beter reclame is.

Ik durf te wedden dat die loterijen aan hun omzet zien dat naarmate de jackpot stijgt richting tientallen miljoenen hun omzet ook mee omhoog gaat. Waarom denk je dat ze die jackpots uitgevonden hebben?

Verklaarbaar, want mensen die rationeel over kansen nadenken doen sowieso niet mee aan loterijen. Het zijn de dromers die de loten kopen, en zeg nouzelf, je kunt veel leuker dromen met 2,5 mijoen (luxe villa, twee auto's, vakanties, bla bla) dan met 2,5 ton (half huis).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.