Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sophia

Sophia

05-06-2019 om 15:47

Wat als......ineens veel geld


Triva

Triva

10-06-2019 om 11:13

Toch fijn ad

"Verklaarbaar, want mensen die rationeel over kansen nadenken doen sowieso niet mee aan loterijen. "

...dat ik in jouw ogen rationeel over kansen kan nadenken want idd ik doe daar niet aan mee.

Wedloop

'Kom, dames, hoeveel procent van jullie gezinsinkomen gaat er naar goede doelen? 12% zoals Dees? Meer? Minder? En zo ja, waarom dan?
En jij, knurf?'

Ad, ik heb al vaker gezegd dat ik me door jou niet laat opstoken. Wat is dat toch, dat je altijd probeert om andere mensen tegen elkaar op te zetten? Voel je je dan belangrijk of zo?

Dromers

'Het zijn de dromers die de loten kopen,'

Heerlijk toch, dat jij kunt neerkijken op miljoenen Nederlanders!

Maarre, wie met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder.

Dees

Dees

10-06-2019 om 12:50

Kans

Het is heel simpel, zonder zo'n lot weet ik dat ik nooit miljonair wordt met zo'n lot heb ik een kans....hoe klein ook.

Kans

De kans om de hoofdprijs van de Staatsloterij te winnen is 0.0000037037037037037037%. Wie met beide benen op de grond blijft staan en het geld dat je anders zou uitgeven aan loten zou sparen en beleggen zal eerder een mooi bedrag op de bank hebben staan dan iemand die loten koopt. Maar goed, je koopt een dagdroom, een fantasietje, een spannend moment bij de trekking. Kost alleen best wat.

skik

Loterijen

https://financieel.infonu.nl/belasting/87963-nederlandse-schatkist-de-grote-winnaar-van-loterijen.html

Voor 42,- euro per jaar heb je al een vijfde Staatslot XL. Voor 150,- euro per jaar doe je mee aan de Postcodeloterij. De Staatsloterij keert het meeste uit aan prijzen, namelijk bijna 70%. En als je niet wint gaat het toch naar een goed doel, naar een paar gelukkige medeburgers en naar werkgelegenheid.

Dees

Dees

10-06-2019 om 13:54

Skik

Tot nog heb ik een paar leuke prijzen behaald en heb ik iets meer gewonnen als dag ik aan kosten heb gemaakt.

Ad Hombre

Ad Hombre

10-06-2019 om 15:53

Knurf

"'Het zijn de dromers die de loten kopen,'

Heerlijk toch, dat jij kunt neerkijken op miljoenen Nederlanders!"

Ik kijk niet neer op dromers, dat maak jij ervan...

"Maarre, wie met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder."

Onzin natuurlijk. De meeste miljonairs hebben hun geld gewoon zelf verdiend of geerfd.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 16:50

Geld alleen maakt niet gelukkig,

maar het helpt je een eind de goede kant op, wat dat geluk betreft. Het kan je leven veraangenamen, omdat er zorgen van je afvallen. Gezondheidszorgen helaas niet, maar als je beperkingen ervaart door een lichamelijk "minpuntje", kun je daar wel makkelijker hulpmiddelen voor verzamelen. Geen gezeur met de WMO of verzekering. En personeel dus, die kan doen wat zelf niet lukt. Ik weet al een paar dingen, die ik meteen zou regelen.

Als ik echt meerdere miljoenen in mijn schoot geworpen zou krijgen, zou ik ook heel goed na gaan denken over wat ik hier mee kan opzetten voor het algemeen nut. Iets voor ouderen bijvoorbeeld. Dat lijkt me echt fijn om te kunnen doen. Op die manier kan geld gelukkig maken, stel ik me zo voor.

Miljoenen zullen het nooit worden. Wel een beter gevulde spaarrekening dan nu.

Ach Ad

"Maarre, wie met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder."
Onzin natuurlijk. De meeste miljonairs hebben hun geld gewoon zelf verdiend of geerfd.

Het was een woordgrapje ...

Tihama

Tihama

10-06-2019 om 17:12

Droom

"Maar goed, je koopt een dagdroom, een fantasietje, een spannend moment bij de trekking. Kost alleen best wat."

Ik vind dat eigenlijk best meevallen. Die kosten. Ik lees boeken, ik ga naar films, naar theater. Als ik in een boek verdiept ben, is dat een droom.
Zodra het boek uit is, dan is het ook voorbij. Ik lees net dat 1 lot je 42 euro per jaar kost. Net zoveel als 1 kaartje bij een musical of opera.

Als je elke maand 10 loten koopt, terwijl je amper rond kunt komen, dan zou je eens na kunnen denken over verstandiger keuzen. Maar 1 lot per maand voor de minieme kans dat je ooit toch die wereldreis kunt maken of je droomhuis kunt kopen? Ik vind het best een aardig idee.
Want met die 42 euro per jaar sparen, zal het zeker nooit lukken.
Dat is een volstrekt rationele benadering.

Winnen

Lang geleden had ik autorijles van een startende instructeur. Die won in een loterij, weet niet meer welke wel een grote, 20.000 gulden. Daar kon hij een aantal motoren van kopen zodat hij ook motorrijles kon gaan geven. Dat kwam echt wel even heel goed uit.

Kortom, een loterij is ook nog eens een motor voor de economie.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2019 om 21:49

Meedoen aan loterijen

Is gelukkig iets wat (bijna) iedereen voor zichzelf mag beslissen.

Pooh bear

Pooh bear

10-06-2019 om 22:49

Niks

Haha naar aanleiding van dit draadje dacht ik vandaag kom laat ik weer eens een staatslot kopen maar helaas had helemaal niks.
Maar afgelopen week heeft mijn dochter een interail kaart gewonnen. Wordt ze misschien niet rijk van ze kan er zeker geen huis voor kopen maar ze zal er vast een mooie ervaring door krijgen.

Funda

Funda

10-06-2019 om 23:52

Rust

Veel geldzorgen hier op dit moment. Flinke huur, restschuld op ons oude huis, bijna een jaar ziek dus straks mogelijk minder inkomen, promotie man gaat door onverwachte omstandigheden niet door, bedrijf waar ik werk wordt met sluiting bedreigd. Kinderen zijn 12 (geen inkomensafhankelijke combinatiekorting meer) en 16.
Met € 30.000,= ben ik uit de zorgen. De rest van het miljoen is zeker welkom, maar wat ik daarvoor koop is me minder waard dan de rust die ik met die € 30.000,= zou kunnen krijgen.
Wij hebben een lot van de postcode loterij. Dat is meteen (bijna) het enige dat ik aan goede doelen geef. Ik weet dat ik het verstandiger zou kunnen besteden, maar ik koop er hoop voor en de verzekering dat wij niet als enige in de straat.... Etc. Eerlijk is eerlijk, ik durf het niet op te zeggen...

zebra

zebra

13-06-2019 om 20:46

Funda

van mij mag je morgen een mooie geldprijs winnen zodat je al een stuk zorgelozer kunt leven. Ook andere mensen die geldzorgen hebben gun ik een mooie prijs overigens.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.