Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Marlene

Marlene

10-06-2019 om 20:58

Incognitomodus verwijderen

Mijn 10-jarige heeft in het verleden websites bezocht die hij niet mocht bezoeken. Nadat hij een week niet op de computer mocht is hij de browsergeschiedenis gaan verwijderen. Vervolgens mocht hij een maand niet op de computer en heb ik hem daarna betrapt op incognito surfen.

Voordat ik allerlei verwijten krijg: ja, natuurlijk ben ik bezig met mijn zoon opvoeden, maar helaas is mijn zoon er een die wat meer structuur en grenzen moet hebben dan andere kinderen.

Ik kan het geen jaren volhouden dat hij niet op de computer mag en zou dus de incognitomodus willen verwijderen (Google Chrome) maar dat lukt me niet.

Iemand enig idee hoe ik de incognito modus verwijder of uitschakel?

Jesse_1

Jesse_1

10-06-2019 om 21:44

Als ik het goed begrijp

wil je voorkomen dat je zoon incognito vensters opent?

Ik weet niet of je hier wat mee kunt:
https://superuser.com/questions/916640/disable-incognito-mode-in-chromeos-chromebook

Ik begrijp dat het in ieder geval erg lastig is om dit voor elkaar te krijgen.
Speelt hij op een eigen account? Die zou je misschien sowieso kunnen beperken in mogelijkheden?

Succes

Slim kind

Dat kan ik niet eens

Ad Hombre

Ad Hombre

11-06-2019 om 13:53

Lilian

Ctrl-Shift-N

Jij ook slim...

Ad Hombre

Ad Hombre

11-06-2019 om 13:59

Marlene

Is het een Windows PC of een Mac?

Windows heeft een 'family' modus waarmee je het PC gebruik kunt beperken:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Family_Safety

Ik denk dat dat het beste werkt met Microsoft's eigen 'Edge' browser, dus dan kun je chrome het beste de-installeren. Als ouder kun je de PC-gebruik tijden beperken tot een een bepaalde tijd per dag en je krijgt wekelijks een rapportage van het PC gebruik die week (incl. met Edge bezochte websites).

Die laatste functie gebruiken we niet echt, maar dat automatisch beperken van het PC gebruik is echt heel prettig. Het scheelt een stuk als je niet zelf steeds in de gaten moet houden hoelang je kinderen weer met hun neus in een beeldscherm zitten.

iPads zijn standaard gelocked en telefoons kunnen niet op de Wifi.

Angela67

Angela67

12-06-2019 om 08:26

bij het verwijderen van chrome

zorg dat hij een account heeft dat geen installatierechten heeft. Anders installeert ie chrome gewoon weer
Mocht het zo zijn dat hij inderdaad veel van dit soort dingen weet en jij niet is het handig om je vanaf dit moment te bekwamen erin. Dus met hem 'mee' te groeien omdat het dan ook meer iets wordt wat jullie allebei kunnen en dat het niet voor jou iets 'vreemds' blijft.
Ook als hij straks iets minder foutief experimenteert is het handig om als ouder een beetje mee te kunnen praten/denken.
gr Angela

Iets op de router? Of via internetprovider?

Wat voor router en/of modem heb je? Heel veel routers en modems hebben mogelijkheden om websites te filteren en/of te monitoren. Dat kun je voor iedere computer apart instellen. Omdat je niets instelt op de computer zelf, kan je kind het ook niet saboteren of deinstalleren via de computer.

Kijk naar wat voor merk en modelnummer er op staat en google op "merk + parental controls". De internet provider kan eventueel helpen uitleggen hoe je op je modem of router kunt inloggen om bij de instellingen te komen.

Sommige internetproviders hebben ook zelf een filterproduct. Ziggo heeft bijvoorbeeld Safe Online, gratis voor één apparaat. Dus dat kun je installeren op de computer waar (ook) je kind op werkt. Wel goed de instructies lezen en volgen, om te zorgen dat je kind het niet kan verwijderen. Ik weet niet of je ook kunt monitoren wat je kind doet, maar je kunt in elk geval ongewenste sites blokkeren.

Voor vaste computers is beperkingen instellen op de router/modem het beste, omdat er helaas best wel veel mogelijkheden zijn om in te breken op een computer en de ouderlijke software te saboteren. Voor tablets en telefoons is software op de telefoon zelf de beste optie, omdat telefoons makkelijk via 3G of via openbare wifi-netwerken de router van thuis kunnen omzeilen.

Lena

Lena

08-10-2019 om 19:49

Andere browser

Ik zou hem een eigen computeraccount geven met een andere browser zonder een incognitomodus.
Je kunt wel een website gaan verbieden maar dan vindt hij zo tien nieuwe die je dan achteraf moet blokkeren.

Baby-Lon

Baby-Lon

09-10-2019 om 22:03

Wat voor websites?

Misschien ben ik te nieuwsgierig en het is geen antwoord op de incognito-vraag maar ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat voor soort websites hij niet mag bezoeken? Misschien vind je het irrelevant, en ik wil al helemaal niet zeggen dat je hem beter moet opvoeden of zo, maar hij lijkt erg volhardend naar een methode op zoek te zijn dus voor je het weet zit je in een wapenwedloop van security access methoden die hij weer omzeilt. Dan zou het wellicht beter gaan als je ontdekt waarom die sites voor hem zo belangrijk zijn, en andersom waarom jij het zo belangrijk vindt dat hij er niet op mag (aangezien ik niet weet welke sites het zijn is het moeilijk inschatten of dat ergens toe leidt, natuurlijk).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.