Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


vlinder72

vlinder72

22-06-2019 om 08:31

Zonnestraal

Een moeder die zulke dingen zegt hoort helemaal niet met kinderen te werken. Geen overblijfmoeder en niet helpen op school. Is ze nou helemaal van de potgerukt.

Ik hoop dat de school hier iets aan doet. Zulke mensen zijn funest voor het zelfvertrouwen van een kind. Helaas vinden sommige ouders het nodig om nare dingen te zeggen. Mijn dochter zit op korfbal. Als ze dat zegt dan krijgt ze ook regelmatig te horen hoe stom mensen die sport vinden. Belachelijk.

@nnemoon

@nnemoon

23-06-2019 om 12:22

Nog vier dagen!

@Tango, wat akelig dat je zoon zo moe is en zo moeilijk 's morgens naar school kan. In combinatie met hooikoorts en dat warme weer beslist geen pretje. Wat wel heel leuk is om te lezen is dat hij een dagje gaat stage lopen. Natuurlijk heel spannend, maar ik hoop dat hij ervan zal genieten.

@Zomer, wat fijn dat de beugel naar omstandigheden wel meevalt. en wat een prachtige cijfers haalt je dochter.

@Flavia, gaat het weer helemaal goed met je dochter d'r hoofd? Fijn dat ze de toets nog heeft in kunnen halen bij een docente waar ze zich op haar gemakt voelt.

@Zonnestraal, kader/TL advies voor je dochter. Knap hoor! Ik lees dat ze genoten heeft van het kamp op Ameland en binnenkort de musical. Leuk, lekker van genieten! Wat die maquette betreft wat een nare reactie. Misschien jaloezie?

Zoon moet hier nog vier halve dagen naar school, vrijdag heeft hij vrij en begint de vakantie. De week er op nog eenmaal naar school om boeken in te leveren en rapport op te halen.

Zoon is echt helemaal klaar met school voor dit jaar, zeker na vorige week. Dinsdag moeten de cijfers bekend zijn in verband met de overgangsgesprekken. De meeste vakken vonden het nodig om vorige week nog toetsen en opdrachten te verzinnen. Hij heeft in één week negen cijfers gehaald, dus hij is echt op. Zeker in combinatie met de hooikoorts en de spanning van de schoolreis en zijn verjaardag loopt hij erg op zijn tenen.
Van Engels kreeg hij een leesboekje mee, waar hij een samenvatting over moest schrijven in het Engels. Zoon mocht een woordenboek gebruiken en ik heb geholpen om er een beetje verhaal van te maken. Wat denk je onvoldoende. Docent denkt dat hij het van iemand overgeschreven heeft. Hij heeft er uren aan gezeten. Ik
denk dan laat maar doen je staat toch voldoende maar motiverend is het niet.
Oh ja en dan nog een e-mail van bio dat hij een repetitie zou hebben gemist. Volgens zoon gewoon gemaakt. Het was een toets op de computer en de docent kon die gelukkig terugvinden.
Vrijdagmiddag kreeg hij te horen dat hij nog een repetitie had gemist van Engels. Zoon wist dat echt niet meer. Hij mag hem maandag tijdens gym maken zodat de docent het cijfer dinsdag alsnog mee kan nemen in het overleg. Zoon dacht dus dat hij klaar was met huiswerk, maar moet dit weekend dus nog twee hoofdstukken Engels leren. Dat is dan echt het laatste.

Ik ben benieuwd of er nog gebeld gaat worden naar aanleiding van de vergadering. Zoon wil graag techniek blijven doen, maar heeft een 5,4 voor Nask en voor wiskunde een 5,2. Ik vind die 5,2 voor wiskunde nog wel knap want hij stond eerst een 3,2. Hij wil zelf beslist geen andere richting. De enige optie is onder voorbehoud techniek doen op kader tot de herfstvakantie en als dat niet gaat met de herfst terug naar basis. Ik zal blij zijn als het vakantie is!

Triva

Triva

23-06-2019 om 12:54

Idioot

"Van Engels kreeg hij een leesboekje mee, waar hij een samenvatting over moest schrijven in het Engels. Zoon mocht een woordenboek gebruiken en ik heb geholpen om er een beetje verhaal van te maken. Wat denk je onvoldoende. Docent denkt dat hij het van iemand overgeschreven heeft. Hij heeft er uren aan gezeten. Ik
denk dan laat maar doen je staat toch voldoende maar motiverend is het niet."

Als je (t)huiswerk met een cijfer gaat beoordelen moet je er als docent rekening mee houden dat iemand geholpen wordt of dat je het door een ander laat doen. Dat is geen argument om een onvoldoende te geven. Dat zou ik hoog opnemen want zo benadeel je leerlingen op een niet te bewijzen manier. Dan moet je de samenvatting in de les laten maken!

Ik heb mijn zoon altijd thuis geholpen en gelukkig dit nooit meegemaakt.

Merz

Merz

23-06-2019 om 14:33

Annemoon

Engels: Ik zou me daar ook niet bij neerleggen, zou mooi zijn. Ik zou er nog eens een mailtje aan wagen als ik jou was.

Hart onder de riem: mijn zoon is ook nooit goed geweest in wiskunde en nask maar wilde ook alleen techniek doen. Intussen zit hij te wachten op de uitslag van het examen mbo en is hij waarschijnlijk geslaagd. Wiskunde nog steeds op het randje maar hij doet het er goed mee (laten we eerlijk wezen; hoe vaak gaan ze de opgedane wiskundekennis gebruiken).

Dubbel

@Annemoon, als het een samenvatting is met prima zinnen en zonder fouten, dan is het niet zo vreemd dat de docent het wantrouwt. Je had er wat meer fouten en mogelijk korte zinnen doorheen kunnen draaien.

Hij heeft nog twee toetsen. Als je nu protest indient, kan het zijn dat die toetsen strenger nagekeken worden. Hij ligt nu toch al onder de loep.
Is het niet beter om niet te reageren, de komende toetsen goed voorbereiden en zo aan het eindcijfer werken? Mochten de toetsen onvoldoende opleveren, kan je altijd nog je mening over zijn visie uitspreken.

En volgend jaar met een schone lei beginnen.

Triva

Triva

23-06-2019 om 17:47

Flanagan

Nogmaals: als je (t)huiswerk geeft is er niks mis als dat foutloos terug komt. Ik redigeer de sollicitatiebrieven ook voor mijn zoon. Gelukkig nooit problemen mee gehad. De cijfers op toetsen waren ook gewoon voldoende en dan doet hij het ook zelf dus er moet verschil te zien zijn.

Triva,

Uit de tekst haal ik een stugge docent. Stugge docenten zijn minder inlevendvermogen.
Ja, je hebt docenten en docenten en de ene is soepeler in nakijken dan de ander.

Maar een docent die de indruk heeft dat een leerling zich er gemakkelijk van afmaakt, wilt een leerling aanzetten tot inzet. Een goed resultaat bij een volgende toets, zal blijk geven van herstel van een ‘tanende’ inzet.
Ik ben geen docent, maar ik snap wel hoe sommige denken; vele docenten zijn best flexibel als ze maar inzet zien.

Je hebt gewoon geluk gehad met een minder strenge docent.

Thuiswerk

Ook thuiswerk dient door de leerling gemaakt te worden. Het is meer een training. Als een ouder het thuiswerk maakt, leert , in ogen docent, een leerling er niets van.

Triva

Triva

23-06-2019 om 21:35

Flanagan

Ik maak het (t)huiswerk niet maar ik zorg er wel voor dat er zoveel mogelijk fouten uitgehaald worden. Ik zie dat als een ouder die zijn kind in rolstoel naar school brengt. Mijn kind kan geen zin typen zonder fouten.

Triva,

Daar zeg ik ook niets van. Ik heb zelf ook het werk van mijn kinderen nagekeken etc.

Ik geef aan hoe een docent er tegenaan kan kijken. Als een docent bij een kind te weinig inzet ziet en de ouder gaat een mailtje sturen, heb je hem eerder tegen je dan mee.
Daar wilde ik Annemoon voor waarschuwen; beeld vorming van de docent wanneer docent merkt dat thuiswerk niet zelf gemaakt is. Dat is de boodschap van de docent missen; leerling kan wel wat training gebruiken.
Bij een begrijpelijke fout of korte zinnen was het de docent minder opgevallen. Dan had leerling mbv vertaalprogramma’s zelf een tekst in elkaar geflanst kunnen hebben; een blijk van inzet.

Flavia

Flavia

24-06-2019 om 11:04

Tropenrooster

Lekker op de laatste echte lesdag van het jaar een tropenrooster.

woensdag en donderdag persoonlijk rooster, dan moeten ze minimaal 3 lessen volgen die ze zelf uitkiezen als er geen lessen aangewezen worden.
Als echte pubers wordt dat geinterpreteerd als maximaal 3 lessen natuurlijk.
Dan zie je het verschil tussen de uitslapers en de ik-wil-nog-wat-aan-mijn-dag-hebbers: de eerste variant bedenkt: ik begin het 4e wel, de tweede groep begint het 1e uur of misschien het 2e.
Ik snap dat daar geen tropenrooster op gegeven wordt.

De planning is gemaakt, we wachten op het resultaat van Frans en vandaag nog een duo presentatie Engels. (Het maatje was de presentatie gisteravond kwijt en vanmorgen nog steeds, dochter is dat wel een beetje zat)

@nnemoon

@nnemoon

26-06-2019 om 16:20

Bedankt voor het meedenken.

Triva, Merz en Flanagan, bedankt voor het meedenken over de samenvatting van Engels van mijn zoon. Zoals Triva zegt vind ik ook dat als iets thuis gemaakt mag worden een docent kan verwachten dat een kind hulp gehad heeft. Flanagan, ik moest erg lachen om jouw opmerking over prima zinnen zonder fouten. Dat was hier niet aan de orde hoor. Zoon had korte zinnen opgeschreven. Hij schrijft meestal zonder hoofdletters en punten, dus één brij aan woorden. We hebben samen de korte zinnen in een logisch verband gezet. En ik help mijn zoon veel maar ik maak niet zijn huiswerk, dat heeft geen enkele zin want ik zit ook niet naast hem als hij een toets moet maken.

Ik heb lang getwijfeld om wel of niet een mail te sturen maar ik vond een onvoldoende, een 4 wel heel erg laag voor de tijd die hij er aanbesteed had. Ik heb een aardige mail gestuurd met de vraag hoe of hij tot die beoordeling was gekomen en of het echt zo slecht was of dat er iets ontbrak. Ik kreeg een heel leuk mailtje terug, dat het een misverstand was. De samenvatting was gewoon voldoende maar dat er waarschijnlijk iets mis was gegaan met het invoeren van de beoordelingen. Hij was blij dat ik gereageerd had en dat hij het gelijk ging corrigeren.

Merz, ik ben benieuwd of je zoon geslaagd is voor het MBO. Wanneer hoor je dat?

Tango

Tango

26-06-2019 om 16:24

Tropenrooster

Leuk, Flavia, zo'n persoonlijk rooster. Zoon hier zou dan dus kiezen voor uitslapen.

Hier zitten wij dus inmiddels middenin het tropenrooster. En vanmorgen was het helemaal niet zo tropisch hier. Maar het gaat eigenlijk wel goed. Al heb ik zoon wel gechanteerd, want hij krijgt 10 euro van me als hij 3 dagen om 8.00 u. op school is. Helpt heel goed! Ik heb wel nadrukkelijk gezegd dat het alleen geldt bij tropenroosters. Ik had vooral geen zin in strijd 's morgens, het is al warm genoeg hier in huis.

Intussen stromen er opeens mooie cijfers binnen. 8,2 voor inhaal SO biologie, 6,3 voor een toets biologie die hij ook nog moest afmaken. En nog een 8 voor wiskunde voor een onderzoekstoets. Moet zo eens aan zoon vragen wat dat nu was. Helaas ook nog een 4,3 voor een leestoets Engels, maar die zagen we wel aankomen en valt me eerlijk gezegd nog mee.
En het einde is in zicht. Volgende week nog 2 toetsen voor Nederlands, waaronder 1 van een tijd terug die hij mag herkansen. Dat is fijn want hij had een 3,4. Brengt het cijfer vast weer flink om hoog. En nog een toets wiskunde. En daarna is het klaar. De week daarna is afsluitweek en daarin wordt er niet meer echt gewerkt. Nog wel de stagedag en de uitwerking daarvan. Maar dat stelde vorig jaar niet heel veel voor dus zal nu ook wel meevallen.

@nnemoon, wat een flauwe docent zeg om een onvoldoende te geven voor die samenvatting. Ik zou zoon hier ook zeker mee moeten helpen. Doe ik eigenlijk met alle verslagen, samenvattingen, werkstukken etc. Wordt gelukkig nooit onvoldoende voor gegeven. Hier zijn het juist de dingen waar we het cijfer mee ophalen. Niet helemaal eerlijk misschien....

Geen hoofddletters en punten?

@nnemoon, help mij even; is je zoon dyslectisch?
Als dat het geval is, mag hij zijn werk dan niet met een laptop maken?
De autocorrectie kan een hoop fouten wegvangen.
Bespreek het anders met de zorgcoördinator; je zoon heeft later ook examen te doen en niet alleen in Engels.
Een zorgcoördinator geeft aanpassingen door aan alle docenten; geen strijd meer over getypt ingeleverd werk.

PS niet alleen dyslecten krijgen die ruimte, lln met een slecht of moeilijk leesbaar handschrift ook.

@nnemoon

@nnemoon

27-06-2019 om 21:26

Flanagan

Volgens mij is zoon niet dyslectisch. Wat wij heel gewoon vinden met schrijven moet hij echt iedere keer opnieuw bij nadenken. Hij begint dus negen van de tien keer zonder hoofdletter. Hij leest best veel dus ik denk dat zie je dan toch, maar dat is bij hem dus echt niet geautomatiseerd. Vorige maand bijvoorbeeld een SO terug gezien van een dictee. Aan het eind van de toets zegt de docent knul denk je aan je hoofdletters. Hij denkt dat is waar ook, iedere zin begint met een hoofdletter. Wat doet hij, hij streept de eerste letter door en zet daar een hoofdletter boven. Ziet er niet uit maar wordt door docent gelukkig wel goed gerekend.

@nnemoon

@nnemoon

27-06-2019 om 21:31

Vakantie

Hier is de vakantie begonnen. Zoon moet volgende week alleen zijn rapport nog ophalen, boeken inleveren en kleding passen.

We hebben niets meer gehoord naar aanleiding van de overgangs vergadering. 's Avonds kreeg hij een mailtje van de mentor dat hij over is naar kader 3.

Nog heel veel succes voor jullie met het afsluiten van de laatste weken van het schooljaar. Het zit er bijna op!

@nnemoon

dan heb je zoon mazzel dat hij geen Duits in zijn pakket heeft.
Tip: Er bestaan uitvlakbare pennen ‘frixion-ball’, ideaal voor correctie van hoofdletters.
Fijne vakantie.

@nnemoon

@nnemoon

27-06-2019 om 22:21

Duits

Zoon heeft dit jaar wel Duits gehad. Hij snapte niet dat alle zelfstandige naamwoorden met een hoofdletter geschreven moesten worden. Hij stampte de woordjes met hoofdletter in zijn hoofd..

Tango

Tango

27-06-2019 om 23:20

10!

Ondanks het tropenrooster hebben we hier toch nog een goede week. Zoon haalde vandaag zijn eerste 10! Voor M&M nog wel. De docent had de klas een beetje gematst. Ze kregen een laatste toets over 2 paragrafen van een hoofdstuk i.p.v. 4 en dan ook nog een toets per paragraaf. Van de 2 toetsen telde het hoogste resultaat. Zoon had dus (waarschijnlijk voor paragraaf 1) als hoogste cijfer een 10. Hij was zo blij want hij heeft nog nooit een 10 gehad. We hebben het met een gebakje gevierd.

Flavia

Flavia

27-06-2019 om 23:23

Gefeliciteerd

Een 10! Altijd een opsteker.

@nnemoon

@nnemoon

28-06-2019 om 06:05

10!

Super een 10 voor M&M gefeliciteerd! Wat een prachtig cijfer. Leuk dat je het hebt gevierd met een gebakje. Goed voor zijn zelfvertrouwen en een mooie afsluiter voor dit jaar.

10!!!

Wat een mooi cijfer!
Knap hoor!
Gefeliciteerd!

Welkomsdag

Dochter heeft volgende week nog een welkomsdag. De vakantie is dan al wel begonnen maar de school is nog wel open.

Ze ontmoet dan haar nieuwe klas. En krijgt dan alle belangrijk informatie voor de brugklas. Ze heeft er zin in. Maar vind het wel spannend.

Wij hebben gister een info avond waarin wij alle info kregen. Wel fijn dat de school Magister werkt en hier heel streng op is. Zo kunnen we thuis ook nog helpen.

Zomer

Zomer

29-06-2019 om 10:26

Topper!

Ik reageer later even meer want we zijn een weekendje weg maar moest even reageren op de 10!!!!! Wat een topper en wat sluit hij het jaar hiermee goed af! Op de naar de derde!!!!!Dat gaat helemaal goedkomen!!!!!

Zomer

Zomer

04-07-2019 om 09:20

Weer helemaal bij!

Heb weer helemaal bijgelezen! @annemoon, geniet je zoon van de vakantie? En over naar kader 3!!!!! top!

Zonnestraal, voor jou gaat het na de zomer beginnen! Spannend. Hier ook een school die magister heel goed bij houdt. Zo blij mee! (maar nu eerst vakantie (en jullie druk aan het werk op eigen camping?)

Tango, waar jouw zoon nog even gaat pieken laat die van mij het kopje hangen haha. Nog een 5.1. voor Nederlands binnen. We krijgen nog 1 cijfers voor Wis en dan is het klaar. Dochter zei, ik ga toch al over dus waarom nog leren (zucht) maar moet heel eerlijk bekennen dat ik het ook weer even gehad heb. Gelukkig staat ze nog steeds een ruim voldoende voor alles, geen onvoldoende op het rapport!

Hier ook vakantie!!!! Vandaag de eerste echte dag. Alleen volgende week nog boeken inleveren! Oja en dochter heeft morgen nog een sportdag. Hoe verzinnen ze het. Ik ben vandaag vrij en ga zo het ladenkastje waar alle schoolboeken inzitten opruimen. maar in het loop van het jaar komt er heel veel papierwerk bij . Even uitzoeken. Ik zag ook al een mail over nieuwe boeken bestellen. Ook daar even zo naar kijken. Het jaar is omgevlogen. Vonden jullie ook niet? Op naar het derde jaar!!!! Maar nu eerst rust

Tango

Tango

04-07-2019 om 22:43

Aftellen

Hier is het ook bijna vakantie gelukkig. Zoon is er eigenlijk wel klaar mee. Vandaag 'ziek' naar huis gekomen. Zag het al aankomen, ze hebben vanmiddag een klassenuitje waterskiën en zoon roept al ruim een week dat hij niet wil. Ik laat het even zo en wat mij betreft mag hij morgen ook nog thuisblijven. Ons doel voor deze week is behaald, hij heeft alle toetsen gemaakt. Vandaag was de laatste voor wiskunde, die hij naar eigen zeggen goed gemaakt heeft.
Volgende week hebben ze nog 3 dagen een soort van bedrijvenproject. Vindt zoon ook niets aan. Maar hij moet van mij wel. Daarna nog een dag stage en dan vrijdag gelukkig vrij. Eerst hadden ze nog de vrijdag dat ze de stage moesten presenteren, maar dat wordt nu ineens naar volgend schooljaar getild. Ik vind het wel bijzonder, maar zoon is er wel blij mee.
Ik ben ook echt wel klaar met het leren. Het was deze week nog even aanpoten: 2 toetsen Nederlands en dan Wiskunde. Wiskunde heb ik aan mijn man uitbesteed en dat ging erg goed. Mag hij dus vaker gaan doen. Eerder botste dat vaak, maar nu bleven ze beide rustig en begreep zoon de stof prima, vertelde man.

Zomer

Zomer

05-07-2019 om 12:16

Tango en goede afsluiter

Bijzonder he, toch niet naar het uitje. Dochter hier heb ik afgemeld voor de sportdag van vandaag. Een triatlon. Ze had weer last van hyperventilatie want ze zag er zo tegen op. Dus heb haar thuis gehouden. Ik wil hier middels iets van therapie (heb mij er nog niet in verdiept) toch mee aan de slag, dochter staat er open voor, vandaar dat ik actie ga ondernemen. Wordt wel na de zomer. Maar bij jouw zoon speelt toch ook meer. Wel fijn dat jullie het doel hebben behaald!!!! Wat een drukke week nog volgende week maar goed, dan is het ook echt klaar!

Hier heeft dochter toch nog een goede afsluiter qua cijfer! Een 7.8 voor Wiskunde! Vanavond heeft ze nog een bbq. Daar verheugt ze zich op dus daar gaat ze lekker naar toe.

Nou, ook wij hangen weer 'onze boeken' haha aan de wilgen! Lekker even helemaal niks qua school!!!!! Heerlijk!

Pilatus

@Zomer, je hoeft niet tot na de zomer te wachten. Genoeg meiden zoeken hun uitweg in Pilatus om zo te leren hun lichaam tot rust te krijgen. Menig sportschool biedt Pilatus aan, ook in de zomer.

Flavia

Flavia

05-07-2019 om 18:40

Zwabber

En hier zwabberen de cijfers weer alle kanten op. 5,1 voor bio, 6 voor Engels en een 9,3 voor geschiedenis. Het wachten is op Frans, wiskunde, Nederlands en Ak.
Met de laatste toets vandaag is de vakantie nu wel begonnen.
Komende vrijdag boeken in leveren, nog een schoolfeest een uitje en rapport uitdelen is het weer gedaan voor dit jaar.
Volgende week donderdag is spannend wordt het havo2 of tl2.
Ik hoop dat ze haar een kans in havo2 willen geven want je ziet echt een dip in periode 2en 3 en nu in 4 gaat het beter.
Ze heeft nog steeds 0 tekorten maar het gemiddelde is te laag.

Zomer

Zomer

06-07-2019 om 11:15

Flanagan

Ik zat zelf te denken aan yoga maar Pilatus kan ook. Even zien of dochter dit ziet zitten. Maar daarnaast is het heel belangrijk dat ze leert waar het vandaan komt en hoe ze meer haar eigen grenzen kan bewaken, goed naar haar lichaam en geest leert luisteren. Maar goed, nu eerst even helemaal niks. Dochter geniet van het vrij zijn en heeft al heel veel afspraken met vriendinnen. Heerlijk om te zien hoe ze daar van geniet. Ze mag lekker doen waar ze zin in heeft! Niks moet, alles mag (nou ja, bijna alles) maar wel lekker haar gang gaan, uitlslapen, chillen. Kortom, de dingen die zij leuk vindt!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.