Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Rokjes/jurkjes

Eindelijk blote benen! Maar... wat dragen jullie eronder? Ik zoek eigenlijk iets wat prettig draagt en waarmee ik veilig kan bewegen. Tips?

Hakken

Kan er niks aan doen , maar dat staat toch t leukst vind ik. Laag of hoog, open of dicht, dat kan in principe allemaal...maar eigenlijk nooit helemaal plat.

Dat was vast niet t antwoord wat je wilde horen. Volgens de heersende modetrends kunnen gympen en slippers ook overal onder, dus vooral doen als je dat fijn vindt. Doe ik thuis ook wel. ( slippers dan, als t warm is heb ik geen zin in gympen) . Maar als t een beetje leuk/mooi of netjes moet..,..minimaal een paar cm hak. En dan ben ik ook nog mega pietluttig wat voor soort en kleur schoen bij wat voor soort jurkje.....maar goed. Dat is mijn eigen afwijking......

Ingrid

minke

minke

23-06-2019 om 18:41 Topicstarter

Sorry

Sorry, Ingrid. Spijt me zeer. Niet handig geformuleerd! Ik bedoel geen tips qua schoenen, maar tips qua ondergoed/broekjes.

Flavia

Flavia

23-06-2019 om 18:44

niets anders

Ik draag gewoon hetzelfde ondergoed dat ik altijd draag en dat maakt niet uit of het een broek of een rok/jurk is.

40er

40er

23-06-2019 om 18:51

Pijpjes

Ondergoed met pijpjes. Vorig jaar hij de zeeman soort wielren broekjes gescoord. Mijn bovenbenen wrijven dan niet tegen elkaar. Het is gewoon katoen, geen strakke shapewear.
Wil je helemaal leuk https://www.upsa.nl/over-upsa/

Hahahaha.

Ondergoed????

Waarom zou je onder een jurk ander ondergoed aandoen dan onder een broek?

Als t goed is s het in beide gevallen onzichtbaar. Toch?

Of draag je zulke korte rokjes dat het qua kleur en design moet matchen bij een windvlaagje of op de fiets? En dan heb ik het over de onderbroek. Qua bh kan ik me helemaal niet voorstellen wat t verschil is. Jurk of t shirt / blouse/ topje/ whatever...

Ingrid

Wilgenkatje

Wilgenkatje

23-06-2019 om 19:13

sloggi met pijpjes

katoen, heerlijk. Kruipt niet op.

Tihama

Tihama

23-06-2019 om 19:21

Schurende benen

Lol, Ingrid. Ik weet dat jij het probleem niet kent, maar ik heb last van mijn bovenbenen die tegen elkaar schuren.
Dat betekent dat een rok met blote benen, eindigt met rode, pijnlijke binnenbenen.

Dat dit niet alleen een kwestie van overgewicht is, weet ik inmiddels ook. Want mijn dochter met maatje 36 en strak afgetraind herkent het probleem ook. Blijkbaar een kwestie van vorm van je benen.

Tip 1: er is spul bij de fietsenzaak te koop, dat wielrenners ook gebruiken tegen schurende bovenbenen. Mijn dochter zweert erbij

Tip 2: ik heb diverse broekjes geprobeerd met pijpjes, maar de enige die lekker zit en die NIET opkruipt/opkrult is Sloggi. Ten Cate waar ik normaal heel blij mee ben, krult op.

Iris

Iris

23-06-2019 om 19:23

Nou Ingrid

omdat niet iedereen gezegend is met benen die niet tegen elkaar aanschuren. Dat is echt vreselijk als je dikke benen hebt en je draagt een rok/jurk.

Het werd hierboven al genoemd, die van upsa zijn echt heel fijn. Ik heb die van zeeman ook geprobeerd maar die vond ik erg opkruipen.

Tihama.

Is mij idd volslagen onbekend dit probleem...Lijkt me echt naar zeg. Sorry dat ik daar zo evergreen wals. ...maar wat vervelend.....Hele luchtige idee van een jurkje weg als je er alsnog een korte broek onder aan moet......of niet?. . .

Misschien loop ik trouwens wel heel onelegant wijdbeens of zo.......op mijn hippe hakken....😀

Ingrid

Ingridt

Ik las het net als jij. Ik wilde al tirade beginnen over hoe sneakers toch echt niet mooi staan onder een jurkje.
Ik heb ook geen last van schurende benen (en geen maatje 36) dus draag gewoon zelfde ondergoed als normaal.

Tihama

Tihama

23-06-2019 om 20:26

Het valt wel mee

Mijn dochter lost het dus op met die speciale zalf. Ik met die broekjes met pijpjes. Het is gewoon dun katoen, dus ook prettig qua zweten.

Ik wil die zalf ook nog eens proberen, maar nog niet gedaan. Dus ik heb alleen het verhaal van mijn dochter.

Dymphne

Dymphne

23-06-2019 om 20:43

Tihama

Mag ik je vragen hoe dat spul heet wat je bij de fietsenmaker haalt? Wij hebben hier in woonplaats alleen een kleine, vrij ouderwetse fietsenmaker. En hij heeft dat wellicht niet op voorraad maar als ik een merk noem kan hij het misschien wel bestellen.

Lente

Lente

23-06-2019 om 20:49

Probeer een bandelette

Is een soort band rondom je bovenbeen, ziet er luchtiger uit dan een broekje.
Zelf geen ervaring met het schuren en ook niet met bandelettes.
Maar heb gehoord dat ze een goede oplossing kunnen zijn.

Zie google.

Beertje37

Beertje37

23-06-2019 om 20:59

Waarom blote benen?

Zie titel.
Op kantoor is het not done en bovendien heb je het met blote benen echt niet minder warm.

Flavia

Flavia

23-06-2019 om 21:09

not done, Beertje?

Nou bij jullie misschien, bij mij lopen we toch echt met dit weer niet meer met een panty aan.

Korte broek kan dan weer niet, maar een nette jurk kan altijd.

Milcham

Milcham

23-06-2019 om 21:51

Hema

Ik heb een paar lange onderbroeken. Ziet er uit als een wielrenbroekje maar dan veel dunner en comfortabeler. Kruipt niet op, krult niet om en geen zichtbare lijntjes. Is geen shapewear.

Ik heb.....

Trouwens ook zomerpanties. Of eigenlijk zomerkousen. Van die holdups. Oroblu. Iets van 7 denier. Volledig onzichtbaar. Maar als ik echt netjes moet dan draag ik die. En ze zijn idd niet warmer dan blote benen. Vooral omdat t kousen zijn i.p.v. panties. ...geen ‘broekje’, alleen maar ‘benen’ . En msch helpen ze ook wel tegen schurende dijen....Toch nog een tip van mij 😀😀

Ingrid

Kousen?

Gelukkig heb ik al vrij vroeg in het seizoen bruine benen vanwege veel buiten sporten. Ik zou er niet aan moeten denken nu kousen te moeten dragen. Ik had het vorige week al zo warm met alleen een moeiteloos bloesje en een kort rokje aan, met een panty erbij zou ik smelten. Bovendien glij ik dan uit m'n pumps, die blijven bij mij alleen lekker zien met blote voeten.

Op wat voor kantoor moet je werken om kousen aan te moeten, een advocatenkantoor?

skik

Tihama

Tihama

23-06-2019 om 22:14

Haha

Helaas: kousen werken niet tegen schurende dijen. Het gaat namelijk om de eerste 10 cm vanaf je lies waar het misgaat. En kousen eindigen meestal 10 cm onder je lies

Flavia

Flavia

23-06-2019 om 22:16

alleen bovenste deel

er zijn ook anti-friction banden te koop.
Google maar eens anti-friction leg. van sexy kanten gevallen tot exemplaren met een zakje voor je telefoon.

Tihama

Tihama

23-06-2019 om 22:21

Zuidas

In mijn tijd bij de ING gold een strenge dresscode. Nou ja, ongeschreven dan.

Blote benen waren bij banken altijd een no.

Er zijn dus plekken waar blote benen onder een jurk niet kunnen, maar dat geldt lang niet voor alle kantoorfunctie.

Dan zijn dunne panties de oplossing.
De 7 En 12 deniers vind ik altijd wat kritisch. Tegenwoordig draag ik meestal Wolford: een van de weinige merken die lang meegaan.

Ik werk nu bij de overheid in een kantoorfunctie. Hier is er eigenlijk helemaal geen dresscode ook al zou ik die soms wel willen invoeren.....

Ik denk dat ik morgen een jurk aan heb met blote benen en nette hakken. Denk ik. Maar ik neem sowieso wel een panty mee, want het is ook nog de vraag hoe de luchtbehandeling zich morgen gedraagt.

Biebel

Biebel

23-06-2019 om 22:26

Herkenbaar.

En de crème die bij bol.com verkocht wordt werkt voor mij niet. Ik heb het probleem overigens al sinds maat 38, zon 30 jaar geleden. Tegenwoordig draag ik Sarahs Sweeties. Die zijn wat langer en rollen echt niet op. Al moet ik zeggen dat ik ze alleen in bescheiden grijs en standaard zwart draag - de website biedt ze ook in allerlei hippe printjes en kleurtjes maar dat is voor mij dan weer te frivool.

Overigens zie ik de dames van de generatie van dochter (17) weer openlijk wielrenbroekjes dragen. Met ene langer od korter jurkje erover heen.

Marie

Marie

23-06-2019 om 23:27

Prijzig

Waarom moeten die broekjes nu weer zo duur zijn?
Draag je er dan nog een onderbroek onder, zodat je wat langer met het broekje kan doen?

Vraagje - iemand ervaring met broekjes van Wish?

Hangkous

Hangkous

24-06-2019 om 10:28

Elegant van top tot enkels (ipv teen)

Als ik een jurkje draag is het altijd elegant tot aan de enkels. Een tailleslip waarvan de band dan gelijk valt met de panty/legging, zodat je maar 1 insnoering hebt. Bij een hele chique jurk of net feestje een en ander extra glad gemaakt met een onderjurk ziet het er altijd heel verzorgd uit tot je naar mijn voeten kijkt.
Hakken is sinds de operatie aan enkel (sportblessure) 30 jaar geleden niet meer mogelijk. Steunzolen maken de keuze in elegante platte schoenen ook wat kleiner.
Ik heb 1 paar nette schoenen met klein hakje wat ik meestal draag bij een jurkje en als we een informeel feestje hebben neem ik in de zomer altijd mijn birkenstock teenslippers mee voor als het echt niet meer gaat op de andere schoenen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.