Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Sofie

Sofie

29-06-2019 om 21:58

Met de buggy naar de Efteling ?


Paddington

Paddington

01-07-2019 om 09:26

Kijken naar de kinderen

Sommige kinderen kunnen het prima aan en andere redden het gewoon nog niet. Persoonlijk zou ik niet een dubbele buggy meenemen, maar een karretje huren bij de Efteling.

Mijn dochter liep ook al in pretparken rond vanaf haar 3de, maar mijn neefje redde het nog niet toen hij 4 was.

Nu zijn het pubers en zijn pretparken geweldig. Op sommige momenten vinden ze het maar niets dat de ouders niet willen rennen naar de volgende atractie.

Voorbereiden

Als ik iets met de kinderen ging doen wat vooral voor hun plezier was, bereidde ik ze voor. We willen bladibla gaan doen, maar daarvoor moet je wel lang in de auto zitten/veel lopen, of vul zelf maar verder in. Dat kost best veel geld. Denk je dat jij dat kunt zonder zeuren of ruzie te maken? Een keer zijn we halverwege omgedraaid, toen ze in de auto al zaten te donderjagen.

Een zesjarige in een buggy vind ik persoonlijk geen porum, maar trek je niets van mijn onverdraagzaamheid aan en neem zeker iets op wielen mee. Je wilt niet iedere keer 3 euro pp aftikken als de meisjes dorst hebben. Maar bij deze leeftijd denk ik eerder aan een bolderkar oid dan een buggy,

Mij doe je nog steeds een plezier met een dagje Efteling. Weekenden en vakantieperiodes zou ik mijden als het enigszins kan. De site van de Efteling heeft een kalender waarop staat of ze rustige dagen verwachten of "gezellige" drukte. Dat gezellig is een grove leugen. , wij gingen altijd op studiedagen. Zelfs nog een keer toen de kinderen al op het vo zaten.

Jesse_1

Jesse_1

01-07-2019 om 16:26

Tja

Op zich onderschrijf ik wel wat Emma zegt, maar daar heeft TS nu weinig aan; als ze deze zomervakantie naar de Efteling wil, want dan zou ze nu flink in training moeten.
Het gaat met name om de kinderen van 6 van TS volgens mij, want ze heeft het over een dubbele buggy en kinderen die alledrie niet van lopen houden. De Efteling lijkt me dan geen geschikte bestemming, want je loopt je daar helemaal stuk - maar goed, blijkbaar hebben jullie nagedacht hierover.
Een buggy is volgens mij niet gemaakt voor kinderen van 6 jaar oud, maar doe wat je wilt en wat jullie een plezierige dag oplevert zou ik zeggen.

Maar waarom nog even de onderbouwing waarom in onderschrijf wat Emma ook zegt: Toen wij op zomervakantie gingen in de zomer dat onze jongste ruim 2 jaar was, was er geen ruimte meer in de auto voor de buggy. Die zomer moest hij dus steeds lopen, dus niet alleen een wandeling in het bos, maar ook de stukken op de camping waar we normaal gesproken zeker de buggy voor gepakt hadden - en waar ik in de warmte ook weleens binnensmonds over vloekte dat we dat rotstuk weer moesten lopen . Na die vakantie hebben we de buggy ook niet meer gebruikt; hij was gewend aan het lopen.

Jesse_1

Jesse_1

01-07-2019 om 16:28

Kenfan

"gezellige" drukte in de Efteling idd..... LOL.

Nog gezelliger

Zoon en vriendin belandden ooit in de Efteling terwijl er een megagroot bedrijfsfeest was. Die waren niet blij. Man en ik kwamen ooit bijna te laat voor een uitvaart in de Kets (=brabants voor Kaatsheuvel) vanwege de Eftelingfile. Op een druilerige zaterdagochtend nb. Met drie kleuters van die leeftijd vind ik Efteling eigenlijk ook een beetje zondegeld. Je betaalt voor de attracties waarin ze toch nog niet in mogen. Dan is een kleinschaliger sprookjesbos zoals Sprookjeswonderland leuker, en een stuk voordeliger. Of de Linnaeushof, maar dan ga ik me echt verliezen in nostalgie.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

01-07-2019 om 20:21

Slot

Als je een aantrekkelijke buggy hebt, neem een slot mee. Klinkt misschien wantrouwend maar in onze familie vond iemand na bezoeken van een attractie de buggy niet meer terug. Meegenomen door iemand met een vermoeid kindje? Of een verzwikte enkel ?

Buggy is sowieso handig om bagage kwijt te kunnen. Kinderen van vier en zes beleven de Efteling natuurlijk anders dan kinderen die groter zijn en ‘ overal in mogen’ maar dat zou ik geen reden vinden om nog niet te gaan ( tenzij het enorm ver rijden is).

Baby’s/ peuters zou ik thuis bij een oppas laten, ook al mogen ze gratis mee. Maar dat is voor TS geen vraagstuk.

Triva

Triva

01-07-2019 om 21:27

Gezellige drukte

was toch vroeger de middelste categorie? Dus tussen rustig en druk? Nu is het rustig-normaal-druk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.