Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mussie

Mussie

01-05-2019 om 22:33

Eindexamen 2019

Ik heb er weer een! Een eindexamenkandidaat. Hij is best serieus aan het leren maar het niveau is wat hoog voor hem (HAVO). Hij moet er echt voor werken. Nog een week, dan gaan we beginnen. Hoe is het met de andere kandidaten?


Pirata

Pirata

15-06-2019 om 10:48

Om eerlijk te zijn

Vader en ik hebben tegen elkaar gezegd: we hadden zoon beter begin van dit schooljaar of aan het begin van het jaar ervoor de examenbundels kunnen geven. Veel overzichtelijker dan die rommelige lesboeken.
Door die bundels flink te bestuderen zijn veel dingen hem duidelijker geworden. Kort en compact werkt kennelijk beter dan lang en veel poespas. Maar of die bundels alléén voldoende waren geweest, dat weet ik niet.

Triva

Triva

15-06-2019 om 10:54

Alkes

Ik had het over het klimaat van "een her doen als je al geslaagd bent', niet over dat ze allemaal een 8 of 9 willen hebben. Het ging mij juist om de zesjes als je nu een vijf hebt.

Emmawee

Emmawee

15-06-2019 om 12:02

Triva

Op de school van mijn nichtje werd gewoon gezegd: "er valt altijd nog wel iets te verbeteren." Ze werd door haar mentor gebeld waarom ze zichzelf nog niet had aangemeld voor een her-examen. Ze had twee zevens op haar lijst. Verder alleen achten en negens. Mijn nichtje had in die zes jaar gelukkig ook geleerd om voor zichzelf te kiezen en zei dat ze het hierbij ging laten. Het werd haar door school, vriendinnen én ouders van vriendinnen niet in dank afgenomen.
Daar moest ik aan denken, toen ik jouw opmerking las.

Ik vind het fijn dat deze druk er bij ons niet is. Zoon heeft vier zessen, twee zevens en twee achten. Zijn lijst geeft goed weer wat hij (nu) kan. De vlag wappert. Het is goed. Op naar nieuwe avonturen!

Als hij een 5 zou hebben gehad (voor economie of wiskunde) zou ik daar net zo over denken, eerlijk gezegd. Het zou mij te cosmetisch voelen om voor een her te gaan. Hij vindt nou eenmaal moeilijke vakken en dat mag best zichtbaar zijn.
Maar als hij voor muziek op een 7 uit zou zijn gekomen ipv een 8, dan denk ik dat hij misschien zelf nog wel een her zou hebben willen doen en dat zou ik dan zeker gestimuleerd hebben.

Ook zonder betaalde examentraining

waren bij mijn zoon de cijfers bij het CSE significant hoger dan die van de schoolexamens en op zijn rapporten. En met zijn significant bedoel ik niet alleen een paar tienden, maar voor twee vakken twee hele punten. Zijn broer verging het evenzo: pas het laatste jaar serieus aan de slag, en ook in de meivakantie met slechts milde aandrang daartoe te bewegen. Kwestie van dat klooien met hun klasgenoten in de klas boeiender was dan wat de docent (elke docent)zoal te vertellen had, en thuis alles leuker was dan huiswerk maken. Onverzadigbare honger naar kennis was er niet, een diplomawens wel. Als die inzet er niet was geweest, denk ik niet dat ik zomaar de portemonnee had opengetrokken.

Mussie

Mussie

15-06-2019 om 18:59

Kenfan

Maar wat had je dan gedaan, Kenfan? Daar ben ik echt benieuwd naar.
Hier is de inzet er niet, de diplomahonger er wél maar de capaciteiten niet om voor alle vakken met minimale inspanning een voldoende te halen. Maar met dat stomme havo diploma kan hij wel de gewenste vervolgopleiding doen.

Mams

Mams

16-06-2019 om 22:57

Anna #350

Wow wat een hoge percentages ? Dit zijn wel andere getallen dan die ik in dit draadje gelezen heb. Hoe doet de school dat/ leerlingen? Iets speciaals nog?

Mussie

Bij wat ik schreef had ik mijn oudste zoon in gedachten, een uitblinker op de basisschool, die werkelijk geen klap uitvoerde op het vo. Kennis en tijd waren bij man en mij aanwezig om hem te begeleiden, maar dat haalde niets uit. Uiteindelijk met veel hangen en wurgen en twee jaar vertraging een havo-diploma gehaald. Met dat kind zijn we wel rond de tafel gaan zitten met de vraag hij zich de/ZIJN toekomst voorstelde. Dat nu het slabakken afgelopen moest zijn. Even heel bout gezegd: dan gaat het geld naar de kinderen die wel inzet tonen.

Om iets over jouw kind te zeggen vind ik lastig. Ik heb het te doen met pubers die op een schoolniveau zitten dat eigenlijk te hoog gegrepen is. Het lijkt me zo ontmoedigend om je te moeten inspannen voor magere resultaten. En dat twee jaar lang, dan zou ik inderdaad ook alles uit de kast trekken. Ik gun het jullie dat volgende week de vlag uit kan.

Mussie

Mussie

19-06-2019 om 10:57

Kenfan

En hoe gaat het nu met je zoon? Hopelijk komt de wijsheid met de jaren. Ik meen bij mijn andere zoon nu wel een glimpje wijsheid te ontdekken dus er is hoop!
Ik bedoel zeker niet dat het niveau te hoog gegrepen is voor zoon 2. Hij is zonder enige vertraging in 5Havo beland dus het is zeker te doen voor hem. Maar hij zal wel iets moeten doen. En daar ontbrak het aan. Misschien hadden we strenger moeten zijn en hem op de blaren laten zitten maar ik wil er gewoon vanaf zijn. Dus het is ook een beetje eigenbelang!

Mussie

Mussie

28-06-2019 om 08:57

Hoe laat?

Hoe laat zouden ze bellen? Wij zitten al helemaal klaar maar ja het kan natuurlijk nog wel even duren.

Ik mag om 10 uur weer aan de slag...

Met bellen. Maar dat kan per school weer een beetje verschillen natuurlijk....

Bij mij hebben er een paar ongenadig gemazzeld trouwens.....wat zullen ze blij zijn straks!

Ingrid

Laetitia

Laetitia

28-06-2019 om 09:38

Rond 11:00 uur

wordt zoon gebeld over zijn herkansing. Is heerlijk relaxed, voor hem hangt er niet veel vanaf. Heeft al een 6 op zijn eindlijst en met 0,2 omhoog wordt dat een 7. Hij hoopt het maar als niet....dan is er niets aan de hand.

Mussie

Mussie

28-06-2019 om 10:09

En het is gelukt!!!

Hij is alsnog geslaagd! En ruim ook. Wat een feest!

Pirata

Pirata

28-06-2019 om 10:11

Hoera!

Gefeliciteerd!!!! Wat een fijn gevoel he!!!

vlinder72

vlinder72

28-06-2019 om 10:13

Mussie

Wat fijn. Gefeliciteerd.

Nu nog duimen voor alle andere herkansers

mussie wat fijn!!

spring dans gil en laat t er allemaal uitgaan al die spanning!!

Mussie

Gefeliciteerd! Echt top dat het gelukt is.

Laetitia

Laetitia

28-06-2019 om 11:52

Gebeld

en ophogen is niet gelukt. Jammer van de inspanning maar geen man over boord gelukkig.

Laetitia

Laetitia

28-06-2019 om 11:53

Gefeliciteerd Mussie

Met het slagen van je zoon!!!

Emmawee

Emmawee

28-06-2019 om 13:16

Gefeliciteerd Mussie!

Wat heerlijk dat het is gelukt!!
En Laetitia, toch mooi dat hij het heeft geprobeerd.

Fijn

Gefeliciteerd Mussie. Eindelijk echte ontspanning en opluchting. Blijft toch hangen tot het klaar is.

Mussie

Mussie

28-06-2019 om 16:15

Dank allemaal

We zitten een beetje uitgeput op de bank. Het was toch wel zenuwslopend allemaal. Ik was echt blij dat de mentor al voor half 10 belde.
Laetitia, ik vind het knap hoor, om toch nog een keer jezelf aan zo’n examen te onderwerpen als het niet hoeft. Jammer dat het niet gelukt is, maar een pluim voor z’n ambities!
AnneJ, jouw dochter is nog niet klaar toch? Redt ze het met deze warmte? Succes met de laatste loodjes.
IngridT, wat fijn voor jouw mazzelaars. Hier is een vriend van zoon toch nog gezakt en dat is wel echt heel erg sneu. Nu een heel jaar opnieuw doen, terwijl hij zo dichtbij was.

Warm

Dochter heeft mondeling op 10,11 en 12 juli en dan in de middag de uitslag en in de avond de uitreiking.
Ze hadden tropenrooster afgelopen week en vandaag toevallig vrij. Het gaat haar gelukkig goed af, geen schooluitval gelukkig.
En school, met name een bepaalde vakleerkracht, is 'amazing'. Elk uur wordt goed besteed aan herhaling, helicopteroverzichten, oefeningen en presentaties.
Vandaag had ze wel even een dip. Het zijn ook spannende tijden. Examentijd en dan daarna gaat je leven helemaal veranderen.
Morgen gaat ze zwemmen met een paar vrienden. Zondag nog even een soort opstel oefenen. Gaan we doen.

Mussie

Mussie

29-06-2019 om 15:35

AnneJ en pennestreek

Ik heb even teruggelezen en zag dat jouw zoon ook nog bezig is, Pennestreek. Ik wens jullie eindexamenkandidaten heel veel succes en sterkte met deze hitte. Groot gelijk dat je dochter gaat zwemmen vandaag!

Tihama

Tihama

29-06-2019 om 16:08

Joepie

Gefeliciteerd, Mussie. Wat een opluchting!

Geslaagd!!!!!!!

We kregen net het bericht dat dochter geslaagd is voor de HAVO. Geen her, geen onvoldoende, de cijfers zien we straks op school.
Het was wel een langere weg maar daarom ben ik ook zo trots dat ze toch doorgezet heeft.
Ik ben zo blij voor haar en trots op haar! Ben ik spontaan in tranen.

We gaan zo naar de uitreiking.

Gefeliciteerd AnneJ

Super!

Dankje Knurf


Alsof ik zelf het diploma heb gehaald, zo voelt het. Is niet zo hoor, ze heeft echt hard gewerkt.

Zeetakje

Zeetakje

12-07-2019 om 18:55

Van harte

Wat fijn zeg! Gefeliciteerd. Veel plezier bij de uitreiking.

Pirata

Pirata

12-07-2019 om 19:00

Fijn!

Wat heerlijk! Ik snap je emoties. Ik was zelf die dag ook emotioneel incontinent. Na al die jaren investeren, een mooi resultaat!

Dymphne

Dymphne

12-07-2019 om 19:23

Hoera

Gefeliciteerd AnneJ en dochter. Goed gedaan , geniet van dit prachtige resultaat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.