Home » Forum » Sproeiende poes

Sproeiende poes

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Niki
Sproeiende poes

Onze poes sproeit sinds kort in de tuin en ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. We hebben eerder een gecastreerde kater gehad die in huis sproeide, dus ik krijg al nachtmerries. Ik ken alle trucjes wel tegen sproeien binnenshuis, maar voor buiten weet ik het niet.
Moet ik dit gewoon laten gebeuren als zijnde natuurlijk gedrag of toch maatregelen nemen? Poes is geholpen. Wij zien (overdag) nooit andere katten in de tuin.
Tips?

Paasei
Google is your best friend

Ik wist niet eens dat poezen ook kunnen sproeien.. heb het bij die van ons Goddank nog nooit gemerkt..
Maar als je googled op 'sproeiende poes' kom je heel wat info en tips tegen. Over blaasgruis, dominantie en andere mogelijke redenen. Doe er je voordeel mee.

Niki
Google

Het is hier ook jarenlang goed gegaan. Heel bewust voor een poes gekozen....
Google heeft voor deze situatie geen bruikbare tips opgeleverd. Vandaar mijn vraag hier. Ik vermoed dat er een probleem is met een andere poes, maar ik zie dus nooit een andere kat in de tuin.... Dus lastig om actie te ondernemen.

rode krullenbol
Tip

Zorg voor een goede afrastering van de tuin, zodat andere katten er niet in kunnen komen (en je eigen poes er niet uit). Het schijnt dat het plaatsen van een dichte hoge schutting in de meeste gevallen afdoende is. Vind je zo'n schutting onwenselijk in esthetisch, sociaal en eventueel ook economisch opzicht? Omhein de tuin dan desgewenst van schrikdraad voor katten!

Rode krullenbol

Knurf
Schutting

'Het schijnt dat het plaatsen van een dichte hoge schutting in de meeste gevallen afdoende is.'

Schuttingen mogen in de meeste gemeenten niet hoger zijn dan 1m80 of 2 meter. Daar laten mijn katten zich in ieder geval niet door tegen houden.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.