Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ben ik een zeikerd? ( mobiel in de slaapkamer)


IngridT

IngridT

17-07-2019 om 14:05 Topicstarter

Ja precies knurf.

Dat bedoel ik. Elke vrij seconde. Omdat er zoveel is dat je even kunt doen, checken, etc. Ondanks dat ik dat juist zo irritant vind ( zie vorige bericht) overkomt het me zelf soms ook. En juist daarom vind ik het denk ik zo belangrijk thuis iets van grenzen te stellen. Want als je niet uitkijkt worden steeds meer dingen normaal & acceptabel.

https://weneverlookup.tumblr.com/

Dwang

Het gebruik kan me weinig schelen, overigens net een hele gezellige verjaardag gehad waarbij niemand op zijn mobiel zat, het gebeurt, maar ik verbaas me soms wel eens dat sommigen instant contact verwachten.

Dochter had iedereen gewaarschuwd. Ik reageer niet direct, ik ben met mijn eindexamen bezig, er kan een dag of twee overheen gaan, ik heb mijn hoofd bij mijn studie nodig. Dat bleek knap lastig. Soms kwam er zelfs iemand aan de deur waarom dochter niet reageerde?

Ik waarschuwde zoon dat zijn alarm afging, dat zet hij om te voorkomen dat hij te lang onder de douche blijft hangen. Dus ik klop op de badkamerdeur dat zijn alarm afging.
Eenmaal onder de douche uit ziet hij dat hij ook een 'beller' heeft gemist. Hij belt even terug. Zegt die gast: waarom neem je niet op? Ja, (zoon) ik stond onder de douche!

Wilgenkatje

Wilgenkatje

17-07-2019 om 17:35

De telefoon is een ‘persoon’

En dat maakt dat dit voorwerp indringender voelt dan een boek, puzzeltje, kleurplaat en ook als een tv die voor ieder zichtbaar aan staat.

De telefoon eist aandacht, maar kijkt niet eerst of er andere mensen bij jou zijn. Dus als je hem als ‘persoon’ ziet, is hij/zij een stuk asocialer dan de meeste mensen (peuters daargelaten 😉) Asociale personen wijs je al dan niet diplomatiek terecht om hun voordringgedrag. Ook een telefoon verdient zo’n reactie, zwart/wit gezegd.

Plop

Plop

18-07-2019 om 00:11

Offtopic Kaaskopje

Beter zuinig en goed dan veel en vol onenigheid.
Met verwachtingen of eigen invulling hoe iets hoort krijg je de irritaties die over niets gaan maar alles kapot maken.
Jullie zijn allemaal product van dezelfde ouders, hebben hun onhebbelijkheden vast goed verdeeld over de zusters en dat zal best wel eens botsen. Ik heb helaas geen contact met mijn broer, bijna 10 jaar niet meer gezien. Hou t zo warm en goed mogelijk. Sterkte

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2019 om 14:24

Plop

Zo zie ik het ook 😊

Irm

Irm

23-07-2019 om 08:31

Ja je zeurt

Zeker ligt mijn telefoon naast mijn bed. Ik heb geen vaste lijn en wil bereikbaar zijn voor noodgevallen en voor mijn moeder.
En ja ik stuur in bed appjes. Wat is daar ongezelliger aan dan een boek lezen?
En zo zijn er veel meer dingen nog.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-07-2019 om 19:15

Ja sorry

Je zeurt

Nee

Ik vind niet dat je zeurt.

Niki73

Niki73

24-07-2019 om 15:49

Nee

Nee hoor, ik vind niet dat je zeurt. De mobieltjes blijven hier ook beneden. Onze slaapkamer is om te slapen en te vrijen, meer niet. Nou ja, ik kleed me er ook wel eens aan en uit. Wat anderen doen, moeten ze zelf weten, maar ik zou ook knap sjachrijnig worden van FB of Insta in bed. Ook berichtjes kunnen wachten tot morgen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.