Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Antje

Antje

21-07-2019 om 11:40

designradiator - volgens mij wordt er veel te veel berekend

Dag,

Er wordt het e.e.a. aan mijn huis aangepast ivm aanbouw (zieke partner). Een deel moet ik zelf bekostigen. Dat wordt schrappen. Er is voor het plaatsen van een designradiator ruim 1500= gerekend. Voor mijn gevoel moet dat goedkoper kunnen.

Als ik google op het merk en de hoogste wattage neem, kom ik uit op zo'n 500= voor de radiator; het plaatsen kost toch zeker geen 1000=?
Weet iemand dit?

Triva

Triva

21-07-2019 om 11:50

tja

Laat de offerte specificeren en bedenk of ze niet op andere terreinen jou ook een poot proberen uit te draaien. Je kunt ook ergens anders een offerte laten doen.

Lisa

Lisa

21-07-2019 om 11:52

Specificatie

Ik heb geen idee, maar ik zou beginnen met een specificatie te vragen en ook concreet te vragen hoeveel uur ze er mee bezig zijn (ongeveer), zodat je het uurloon kunt uitrekenen. Gewoon doorvragen tot je het snapt. En zeg gerust als je het erg duur of erg veel uren vindt.

Aantal uren hangt vast ook af van specifieke situatie van het huis, vloer en zo.

Triva

Triva

21-07-2019 om 11:55

Hier

Paar jaar geleden een goedkoper designradiator in de badkamer laten aanleggen, het hele bedrag was 350 euro dus incl installeren. Ik weet dat het installeren wel duurder is geworden omdat de vraag enorm gestegen is maar kan niet zo hoog zijn.

Triva

Triva

21-07-2019 om 11:55

en nee

dat was niet zwart

Antje

Antje

21-07-2019 om 12:27

teveel over de hele linie?

Tja, het is een WMO verhaal, dus ik kan me voorstellen dat ze lekker hoog gaan zitten want 'het wordt toch wel vergoed' maar ik heb nu inderdaad het gevoel dat ze voor de werkzaamheden die voor mijn eigen rekening zijn, ook veel te veel berekenen.

Krijg nu al allerlei vervelende gevoelens over het geheel, bah.

Triva

Triva

21-07-2019 om 13:59

maar

jij betaalt dus jij bepaalt. Zeg dat je een offerte wil die marktconform is en ook offertes van anderen gaat aanvragen. Doe dat ook gewoon, je hoeft het toch niet bij hun te laten doen wat je zelf gaat betalen?

Niet te vergelijken.

Jouw radiator is al 500€ en Triva heeft het geheel 350€ gekost. Dus de aankoop van de radiator is al een totaal andere start.
Beide inclusief BTW?

Is het een kwestie van de bestaande radiator vervangen of moet er ook leidingwerk bij? Schilderwerk? Een radiatorknop? Radiator gewoon wit of op kleur?
Vraag om een gespecificeerde nota, zodat je weet waar die 1500,- op begroot is. En je kan altijd nee zeggen of overleggen over de prijs.

Triva

Triva

21-07-2019 om 15:12

Wil

Natuurlijk is het te vergelijken want ik neem niet aan dat de aansluitkosten nu zo verschillend zijn. Als ik voor 350 klaar kan zijn incl radiator is het toch niet logisch dat zij 1000 euro betaalt voor het aansluiten/ophangen?

Pirata

Pirata

21-07-2019 om 15:19

Specificatie idd

Welke radiator gaan ze ophangen? Hoeveel uur werk zit er aan? Moeten er leidingen verlegd worden?
Sowieso knallen ze er een x-percentage bovenop als een bedrijf de verwarming aanlevert.
Misschien moeten ze alle verwarmingen eerst laten leeglopen en daarna weer vullen?
Wij schatten dat onze klusman aan arbeid en materiaal max. 300,- rekent. De verwarming bestellen wij natuurlijk zelf.

Antje

Antje

21-07-2019 om 16:35

Radiator iets verlegd

De huidige radiator wordt vervangen door een design en die wordt op de andere muur gezet.
Er zitten twee koppelstukken waar het oude zwikkie af gaat en het nieuwe aan komt maar dan een slag gedraaid.
Volgens mij is het niet meer dan twee beugels aan de wand tbv de nieuwe radiator, aansluiting op bestaande leiding en klaar.

mijk

mijk

21-07-2019 om 17:59

wij hebben net verbouwd

en het krijgen van een installateur was de grootste puzzel. Ze hebben zo veel werk dat de prijzen van installatiewerk enorm stijgen. We hebben meerdere aannemersoffertes gehad en die hadden weer meerdere installatieoffertes aangevraagd en ze waren allemaal hoog . Dus als er installatiewerk bij zit kan het maar zo hoger zijn dan verwacht.

Mijk

Pirata

Pirata

21-07-2019 om 18:34

Onze klusman

Die van ons rekent 40,- per uur. Het is geen specialistenwerk zo te lezen.

Triva.

De aansluitkosten kunnen totaal verschillend zijn. TS heeft een nieuwe aanbouw, bij jou was het alleen een vervanging van een standaard radiator.
Maar bij #11 wordt duidelijk dat de ingreep misschien niet zo groot is.
En bij jou praat je over enkele jaren geleden, in deze tijd is het lastiger om überhaupt iemand te vinden die nog tijd heeft om de klus te klaren. Wij wachten al bijna een jaar op een schilder, toen sloten we al aan in de wachtrij.

Triva

Triva

21-07-2019 om 20:06

Wil

Ik vermoed dat de aansluiting er komt vanuit de wmo maar dat zij een design willen en dat moeten betalen. Aansluiten dus. Degene die hier een inbouwtoilet komt plaatsen rekent 51 euro per uur.

Geen idee Triva.

Ik weet niet wat onder de WMO bijdrage valt of niet. De offerte is 1500,- En ik kan ook zo niet zeggen of de offerte aan de hoge kant is.
Antje vindt het zelf veel geld, dan moet ze dit aankaarten.

Ja dat kan, 51€ per uur. Als je 2 rechterhanden hebt en zakelijk inzicht kan je prima je geld verdienen.

Triva

Triva

22-07-2019 om 05:59

Ik bedoel

dat 51 helemaal niet zo veel is. Ik hoorde dat het zo 80 of meer kan zijn ivm inderdaad de enorme vraag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.