Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Zo geen zin in vakantie


Rode krullenbol

Rode krullenbol

20-07-2019 om 13:20

Nou, nou

Wat een tendentieuze vragen nu weer! Wat is de bedoeling ervan? Dat topic starter zich uitentreure gaat verantwoorden over het leven dat zij leidt?

Marie

Marie

20-07-2019 om 13:27

Huh, nee

Huh, nee zo bedoel ik het helemaal niet. Probeer mee te denken. Dat gaat beter met meer info.
Maar zal me er verder niet meer mee bemoeien.

Pirata

Pirata

20-07-2019 om 13:28

Als

Als je 5 tot 6 keer per nacht gewekt wordt door een geluid alsof er iets door de geluidsbarriere knalt, kun je fijn gaan losssslaten, maar dat is onmogelijk. Langdurige aantasting van de slaap levert gezondheidsproblemen op.
TS heeft dit al veel te lang geaccepteerd.

bicyclette

bicyclette

20-07-2019 om 13:35

Marie

"Maar zal me er verder niet meer mee bemoeien."

Doe niet zo raar. Waarom gelijk in de slachtofferrol? Gewoon je zegje doen hoor!

Je doet een beetje hetzelfde als TS. Blijkbaar vind je dat je je moet schikken naar anderen. Alsof jouw mening niet belangrijk is. Zo zonde!

Rode Krullenbol

Onweer duurt doorgaans geen hele nacht en komt ook niet elke nacht terug.

Astrid

Astrid

20-07-2019 om 14:38

Rode Krullenbol

Jij hebt als baby leren loslaten..knap dat babies dat kunnen. Desalniettemin leer je je echtgenoot niet op babyleeftijd kennen. Ik denk ook dat de door jou aangehaalde forumgenoot heel andere zaken aan de hand heeft als deze.

Denk dat deze 2 mensen moeten leren communiceren en eerder aan de bel moeten trekken en misschien wat minder onderdanig opstellen en eerder de grenzen aangezen dan wanneer de vakantietijd voor de deur staat. Begin volgende keer eens in december te zoeken en lever allebei een lijstje wensen in, waarbij nr 1 en 2 van elk ingewilligd moet worden en nr een plus zou zijn.
Jouw eigen sanitair met Crohn is geen wens maar een must; moet geen issue zijn.

Ik wilde bv per se óf strand óf mooi zwembad en nr 2 was: eigen sanitair. En waar dat dan stond, in Timboektoe of Texel, dat maakte me niet uit.
Zijn wens was veel te doen en niet koken.
En dat maakte wel dat ik veel tijd alleen door bracht maar zo hadden we wel allemaal echt vakantie op de door ons gewenste manier.

Mijntje

Mijntje

20-07-2019 om 15:32

goede voornemens

Dit is een goed moment om goede voornemens te maken. Na de zomervakantie ga je meteen op zoek naar een camping die wel aan je sanitaire wensen voldoet zodat je op tijd kan reserveren. Plus een extra tent voor jou. En in september gaat je man onderzoeken of er iets aan zijn snurken gedaan kan worden. Hij heeft er natuurlijk zelf geen last van, maar het lijkt me toch niet zo gezellig dat jij beneden op de bank ligt.
Voor de rest hoop ik dat het een beetje meevalt.

Dees

Dees

20-07-2019 om 20:03

Vreselijk

Hier trouwens hetzelfde ontkennende. Heeft mij zelfs een keer opgenomen toen ik lag te "snurken" dat was dus gewoon een diepe ademhaling, heb nog niet de behoefte gehad mijn man op te nemen ik doe dagelijks oordopjes in en lig halve nachten wakker, maar als zijn gesnurk teveel wordt ligt hij vaak ook wakker want dan krijgt hij een "per ongeluk" tikje of krijg ik een hoestbui waardoor hij wakker wordt.

Wij slapen altijd in hotels met voldoende kwaliteit muren dus de buren hebben geen last van ons hoewel ik daar weleens aan twijfel.

Lijkt me vreselijk om.een buurman te hebben op de camping (waar je vaak meer dan een of 2 nachtjes achter elkaar staat).

Verder begrijp ik niet dat je een vakantieadres boekt waar je vanwege je gezondheid eigenlijk niet heen kunt. Wat de rest van je gezin ook.roept.

juf Ank

juf Ank

21-07-2019 om 09:59

daarom

Boeken wij met zijn 2 altijd nog een huisje voor 4, zodat ik van bed kan verhuizen als ik niet kan slapen. Meestal door zijn geluiden. Ik lig nogal snel wakker en irriteer me dan aan elk geluidje. meest prettige is dan om direct naar een andere kamer / ander bed over te stappen: zo slaap ik het sneltste weer.

Even anoniem

Even anoniem

21-07-2019 om 23:27

Gescheiden slapen

Ik slaap al vele jaren gescheiden van mijn man vanwege snurken. In de vakanties moeten er vaak kamers gedeeld. We hebben 5 kinderen, waarvan er 2 zonder problemen met mijn man kunnen slapen. De rest heeft wel erg veel last van het gesnurk en wil niet met hem in een kamer. Ik dus ook niet.
Het blijft altijd weer behelpen....

Overlast voor anderen

Ik ben nu op rondreis en heb per ongeluk de op maat gemeten earplugs op een lokatie laten liggen. Gisteren werd ik wakker van gesnurk van mijn man. Ik kon het loslaten daar ik overtuigd was dat de kinderen er geen last van hadden (en gepor eerder averechts werkt). Ik denk dat onrust als gevolg van overlast voor anderen, een rol kan spelen in het niet kunnen loslaten; een soort van schaamte?

Ik heb gemerkt dat het wakker liggen van het gesnurk van man, en het gepor of het geluister en gekuch, bij man averechts werkte. Het lijkt erop dat hij beter kan slapen als hij mijn rustige ademhaling hoort! Met als gevolg dat hij daardoor minder gaat snurken. Dus als ik een geruststellende monotone ademhaling te gehore breng, neemt het gesnurk hier af. Net als een slaapliedje bij kinderen die moeilijk in slaap vallen, hou ik mijzelf voor. Die tactiek maakt het voor mij mogelijk om het los te laten.

Pillow

Pillow

25-07-2019 om 09:01

Laten we wel wezen

Je hebt snurken en snurken. Er is een enorm verschil of je naast een lichte snurker of een zware ligt. Daarnaast zijn we ook allemaal anders dus wat de één makkelijk kan loslaten is voor de ander meer een dingetje. Daarom denk ik dat blijven aandringen over de geneugten van het loslaten gebaseerd op eigen ervaring iig mij niet enorm zou helpen.
Ik heb stiekem wel een andere huis tuin en keuken tip, ook gebaseerd op eigen ervaring die hier een wereld van slaap-verschil heeft gemaakt; het dubbele kussen. Sinds mijn man op twee hoofdkussens slaapt, waarvan één zeer stevig is het snurken zo goed als weg. Werkt niet bij iedereen, dat snap ik, maar wellicht het proberen waard

hkh

hkh

02-08-2019 om 10:50

Bose Oordoppen

Hier ook een, naar mijn idee, enorm hard snurkende man en ik ben een slechte slaper geworden sinds mijn CVA.

Ik heb oordoppen op maat laten maken, slaappillen, wietdruppels en nog meer geprobeerd maar meeste van de tijd, lag ik toch in logeerkamer of op bank.

En ja, man wilde dat ook wel doen maar zelf vond ik het onzin dat ik dan al wakker was en hem wakker moest maken om naar de logeerkamer te gaan.

Ik heb sinds 3 maanden de zg sleepbuds van Bose en heb nog nooit zo vast geslapen als de afgelopen maanden. Ze zijn wel prijzig (Eur 260,00) en de reviews zijn heel divers maar ik zweer er bij..

Ik heb wel een winkel gezocht (BCC/Mediamarkt of Bol.com) waar je zo 30 dagen op proef mocht. Dat kun niet via de officiele site van Bose zelf.

Ik ben net terug van 5 dagen kamperen met man en hond en heb iedere nacht doorgeslapen.

Groet,

HKH

Jasmijn

Jasmijn

02-08-2019 om 11:15

snurken

Ik kan wel beter tegen snurken als ik weet dat man er alles aan gedaan heeft om eraf te komen en het lukt niet helemaal.
Mijn eerste man kon enorm snurken, kwam vooral door de combinatie van overgewicht en drank. Dus doordeweeks was het redelijk rustig maar na een avondje stappen kon ie een heel bos omzagen, wat erger werd als hij was aangekomen. Als hij zijn gewicht in de gaten hield, dan was het echt veel minder, maar verder deed hij er weinig aan, niet naar de huisarts, geen middeltjes proberen van de drogist, helemaal niets. Dus ik stuurde hem altijd naar de bank, ga daar maar slapen, geen haar op mijn hoofd die bedacht dat ik dan moest verkassen.
Na mijn scheiding een leuke nieuwe relatie gekregen en ja hoor, deze man snurkt ook, gelukkig maar een beetje, maar toch. Alleen hij is al op een normaal gewicht, heeft apneu gehad en heeft een operatie gehad om het zoveel mogelijk te verhelpen. Op een of andere manier accepteer ik dit beter, ik weet dat hij er niets (meer) aan kan doen en laat hem rustig wat kleine boompjes omzagen per nacht

Snappy

Snappy

02-10-2019 om 23:44 Topicstarter

Heb het overleefd

Manlief heeft de vakantie grotendeels in tent van dochter geslapen. Dochter bij mij in de caravan. Ik snurk volgens haar ook, maar niet zo erg dat ze niet kon slapen.

Moest wel lachen om de vragen. Mijn man kookt altijd op vakantie, de was doen we samen en de boodschappen ook. In het dagelijks leven ben ik vrij pittig maar ik voeg me snel naar mijn gezin.

Omdat we een kind met beperking hebben ben ik al lang blij als hij het naar zijn zin heeft. Meestal zijn de vakanties niet echt ontspannend omdat zoon nogal sfeerbepalend is. Maar deze vakantie was in dat opzicht super geslaagd. Voor het eerst had zoon vrienden op een camping en zagen we ze de hele dag niet omdat ze het geweldig naar hun zin hadden. Kids wilden daarom volgend jaar terug met dezelfde groep (die komen ook volgend jaar terug).

Crohn en kamperen blijft lastig. Maar met goed op eten letten is het te doen.

Snurken van man blijft een ding. Slaap al weer weken op de bank. Helaas geen ruimte in huis om ergens een bed te plaatsen. Negeren, loslaten, oordoppen echt alles geprobeerd maar ik kan gewoon niet slapen. Op de bank slaap ik binnen 3 minuten. Dan maar iets minder comfortabel maar slaap temninste

Baby-Lon

Baby-Lon

03-10-2019 om 09:47

Lekker slapen

Ik lees mee, ik heb de laatste tijd ook (na een nare nachtelijke ruzie) besloten dat ik echt niet meer uren wakker wil liggen en me ergeren. Voor je relatie is het ook niet goed! Dus hebben we uiteindelijk heel lief met elkaar afgesproken dat partner in principe weg gaat naar het smalle logeerbed als zijn gesnurk start, of soms ga ik omdat ik geen zin heb hem wakker te maken. En soms splitsen we al bij het naar bed gaan, dus dat een van ons nacht al daar begint. Sindsdien kan ik ook beter tegen zachtjes snurken, omdat ik een geaccepteerde exitstrategie heb! Eerder werd mijn grens steeds lager, dat was vreselijk. Nu slapen we af en toe wel samen zonder ergernis.

Angela67

Angela67

03-10-2019 om 09:53

snappy

een goed self inflatable matrasje kun je zo onder je bed schuiven en ligt vele malen lekkerder dan een bank. Ik zou daarin investeren als ik jou was . .
gr Angela

Ad Hombre

Ad Hombre

03-10-2019 om 10:23

Snappy

Je hebt hele comfortabele slaapbanken die uitgeklapt in een compleet bed veranderen. Die gebruiken wij wel eens als de een de ander wakker houdt wegens ziekte of zo...

Lanza

Lanza

04-10-2019 om 13:43

Samen slapen

is geen moeten hè? Als je beter slaapt apart van elkaar zou ik daarvoor kiezen. Het lijkt me niks om jarenlang slecht te slapen, terwijl de oplossing zo makkelijk is. Slapen is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en je humeur. Geen mens die mij dat gaat ontnemen.

Je gezin mag best rekening houden met jouw wensen voor de vakantie, net zoals jij rekening met hen houdt.

Snurken...

Kan je wat aan laten doen.zo erg snurken klinkt als apneu, misschien eens laten onderzoeken?

@Emma

@Emma

04-10-2019 om 14:57

snurken

Ik begrijp niet helemaal waarom degene die snurkt blijft en de ander verkast naar de bank. Maarbja, als het zo jarenlang de gewoonte is zal het wel lastig veranderen zijn. Heeft je man wel eens een arts naar dat gesnurk laten kijken/luisteren? Er is vaak wel wat aan te doen hoor.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.