Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Weekje weg met de man. Waarheen?

De man en ik hebben in augustus nog een weekje samen vrij en willen graag weg. De man is van nature heel besluiteloos en kan niets kiezen. Dat doe ik eigenlijk altijd. Maar ik zit al maanden in een soort overspannenheid en vind het ook lastig. De 10 daagse vakantie op een zonnig eiland met onze 3 pubers leverde niet de rust op die ik hoopte. Daar hoop ik in deze week zonder hen eigenlijk wel op.

We willen met de auto, max 800 km vanaf Amsterdam. We houden van steden, maar ook erg van kamperen en kunnen de spullen daarvoor in de auto gooien, en spugen ook niet op een béétje luxe. Het enige dat echt fijn zou zijn is dat we lekker en goed kunnen eten. Want daar draait het altijd weer op uit, eten.

Ik ben al half Europa door geweest in mn hoofd maar raak maar niet geïnspireerd. Iemand die wel lekker in de vakantieplanmodus zit en een leuk idee heeft?

Pooh bear

Pooh bear

25-07-2019 om 10:04

Zoveel leuks

Zelf gaan we naar de Eifel (wel met hele gezin) niet te ver rijden verder is er zowel natuur als leuke kleine stadjes om te bezoeken en we kunnen ook nog makkelijk een dagje Luxemburg doen van daar.

Maar als je van steden houdt kan je natuurlijk ook een leuke stedenreis boeken of misschien zelfs 2 steden.
Mijn dochter gaat interrailen en gaat met de trein eerst naar Berlijn dan maar Praag en daarna naar Budapest.

Angela67

Angela67

25-07-2019 om 10:07

Parijs

Met de Thalys. Super mooi hotel met dakterras in het centrum. Kost wat maar was erg rielekst. Fietsen gehuurd en dat gaat prima in de stad. Veel gratis activiteiten en handige manier gevonden om rij van het Louvre te omzeilen.
Gr Angela

Brugge

Of ergens in de Ardennen?

Flavia

Flavia

25-07-2019 om 11:14

Tourist in eigen stad

Waarom zou je weg gaan om rust te vinden? Ik heb wel eens een hotel in mijn eigen stad geboekt me gedragen als een tourist. Het was heerlijk. Geen gedoe met reizen, De dingen die echt niet leuk zijn, die weet je al en je doet andere dingen dan je gewoonlijk doet.
Zo heb ik allerlei leuke kleinere minder bekende musea gezien.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-07-2019 om 11:26

Relaxen?

Dan zou ik zeggen boek een hotel met uitgebreide sauna-faciliteiten.

In een mooi gebied, zodat je ook nog wat kunt fietsen en wandelen.

Fletcher heeft er een aantal, maar ook Thermae 2000 zou dan een optie kunnen zijn.
Vandaar uit kunt je ook best nog wel wat cultuur aandoen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

25-07-2019 om 11:30

Houden jullie van wandelen?

In jullie situatie zou ik gaan wandelen in een mooi berggebied. In een hotel met ofwel logies ontbijt ofwel half pension zodat we niet achter ontbijt (en evt avondeten aan hoeven) en de dag vrij heb om te gaan en staan waar we willen.
Salzburgerland in Oostenrijk is mooi. Mss iets verder dan 800 km vanaf Amsterdam, realiseer ik me terwijl ik dit typ, maar prima aan te rijden voor een week. Salzburg is een prachtige stad en de omgeving is geweldig.

Zee of bergen?

Als je voor de rust gaat zou ik kiezen voor een rustige kust of de bergen. Rustige kust heb je bovenin Noord-Holland of in Denemarken. Bergen, nou ja, dat weet je waarschijnlijk wel. Wij gaan morgen naar Noord-Italie, naar een hotelletje in de Alpen. Gardameer redelijk in de buurt, dus naast bergwandelen ook waterrecreatie mogelijk. Het is wel weer een lange reis, dat vergeet ik altijd een beetje als ik ga boeken. Daarom wel een tussenstop in Stuttgart. Je zou trouwens ook naar de Morvan kunnen gaan. Lekker dunbevolkt, veel wandelen en lekker eten lukt daar ook wel. Alleen niet veel echte bezienswaardigheden.

Of dit

Ook leuk, vind ik, is een rondreis maken door Schotland. Oh, altijd zoveel ideeen hier!

rutiel

rutiel

25-07-2019 om 13:39

Schotland?

Als ik lees dat de belangrijkste eis lekker en goed eten is, dan denk ik niet meteen aan Schotland moet ik zeggen. Hebben ze daar niet zoiets vreselijks als haggis uitgevonden? Brrr.
Maar verder lijkt het me een prachtig land hoor. Staat nog altijd op het verlanglijstje.

Ik ben een beetje op dat lekker-eten blijven hangen moet ik bekennen en dan komt in mij op: Beaune (Frankrijk). Niet per se het plaatsje zelf, maar je zit midden in het Bourgognegebied. Echt mooi qua natuur en je kunt er gegarandeerd lekker eten en drinken. En volgens mij is het nog geen 800 km van Amsterdam maar dat weet ik niet heel zeker.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-07-2019 om 14:38

Friesland

Wij hebben dit jaar een huisje in Friesland gehuurd met een bootje.
Nog nooit gedaan, het lijkt ons leuk en relaxed. En in Friesland is vast genoeg te zien en te eten.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-07-2019 om 14:39

Of de wadden

Ik ben zelf ook een groot liefhebber van de wadden. Heerlijk weids en rustig

marie

marie

25-07-2019 om 15:00

Terschelling / wadden

Ik zou zeggen Terschelling !

heeft alles wat je zoekt.

Libertine

Libertine

25-07-2019 om 16:30 Topicstarter

Wat goed!

Wat een goeie ideeën hebben jullie! Daar kan ik iets mee! Duitsland is een prima denkrichting dat ik zelf niet gelijk bedacht zou hebben. Maar lekker rustig, heeft leuke steden maar wandelen kan er ook vast en kamperen lukt daar ook heel goed. En het idee van een sauna is een hele fijne. Is in Duitsland ook goed te vinden. Goed eten is een uitdaging, maar in een stad als Keulen bijvoorbeeld wil dat vast lukken.

Parijs is enorm zalig, maar geloof dat het daar nu verschrikkelijk heet is. Die bewaar ik voor de herfst.

Hotel in eigen stad is ook een leuk idee, heb ik inderdaad weleens gedaan.

Dank voor de tips!

vlinder72

vlinder72

25-07-2019 om 22:43

Noord duitsland

Wij vonden Noord Duitsland prachtig. Steden als Lubeck, rostock. De mooie stranden met nog ouderwetse houten strandhuisjes/stoelen. Het schiereiland Rugen waar je prachtige wandelingen kan maken en daarna kan genieten van de pier in Binz.

Libertine

Libertine

25-07-2019 om 22:54 Topicstarter

Vlinder

Jaaaa! Daar zijn we vorige zomer geweest. Prachtig de Duitse kust!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.